Σελίδα 33 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 232829303132333435 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 481 έως 495 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Μτχ Nikon D7000 , Canon 7D ή κάποια άλλη σε αντίστοιχα χρήματα;

Ήρθε η ώρα, μιας και ξεκίνησα μαθήματα. Θέλω σε χαμηλό φωτισμό να τραβάει καλά, στα υψηλά ISO δηλαδή.
    δεν σου χρειάζεται τέτοια κάμερα τώρα...
    κατέβα ένα κλικ, nikon 5200 πχ ή η αντίστοιχη canon (αδιάφορο ποιά απο τις δυο, μην αναλωθείς στο αιώνιο debate nikon vs canon) ...

γλυτώνεις χρήματα, και σε περίπτωση που εγκαταλείψεις το χόμπυ - γιατί ως noob υπάρχει πάντα αυτό το ενδεχόμενο - δεν θα το έχεις μετανιώσει. Technicaly speaking μια φωτογραφική επιπέδου 5200 θα σε υπερκαλύψει. Μέχρι να ξεπεράσεις τις δυνατότητες της θα περάσουν 2-3 χρόνια ΑΝ μέχρι τότε έχεις κάνει 20-30 χιλιάδες κλικ ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos
    Canon 40 ή 50 D και επένδυσε σε φακούς. Καμία δεν τραβάει χωρίς φλας σε χαμηλό φως και χωρίς κόκκο αν δν έχεις καλό φακό πάνω.

ΥΓ.Η 7D είναι full frame αν δν κάνω λάθως οπότε είναι μια καλή επένδυση αν έχεις τα φράγκα και θα την έχεις για πάντα βέβαια.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Η 7D είναι APS-C επιδόσεων με εξαιρετικό AF κατάλληλη για sport, άγρια φύση, μηχανοκίνητο αθλητισμό και γενικά όπου απαιτείται λοκάρισμα κινούμενου στόχου και "γάζωμα" με κλικ. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να την αγοράσει κάποιος που ξεκινάει τώρα καθότι θα πληρώσει εντελώς τζάμα δυνατότητες που δεν θα εκμεταλλευτεί ποτέ. Full Frame καινούργιες υπαρχουν πλεόν προσιτές (όσο προσιτά είναι τα 1500 ευρώ) ή μεταχειρισμένες γύρω στο 1000ρικο, αλλά πρέπει να "ζευγαρωθούν" είτε με πολύ καλούς γενικής χρήσης πανάκριβους φακούς, είτε να την ψάξει κανείς με παλιούς σταθερούς όπου χάνεται η μπάλα και γενικά απαιτείτε να έχει κατασταλάξει κάποιος στο τι θέλει να τραβάει... σε κάθε περίπτωση είναι η υπερβολή της υπερβολής για πρώτη μηχανή!

Το αιώνιο δίλλημα Nikon Vs Canon έχει βάση, καθότι αυτή τη στιγμή η Nikon προειγείται σε τεχνολογία αισθητήρα στις APS-C, προσφέροντας καλύτερη διαχείριση θορύβου και μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Δεν μιλάμε για μικροδιαφορές που πρέπει να το ψυρίσεις για να τις βρεις, αλλα για ορατές διαφορές στο αποτέλεσμα. Όταν λοιπόν ένα από τα ζητούμενα είναι καλή συμπεριφορά στις νυχτερινές με υψηλά ISO οι Nikon είναι μονόδρομος. Αν το ζητούμενο ήταν το Video, οι Canon επίσης είναι μονόδρομος. Το +1 stop που παίρνουν οι Nikon σε ISO έχει σημασία, όπως έχει σημασία και το ότι σε ένα "δύσκολο" φωτογραφικά τοπίο, η Nikon θα καταγράψει η πληροφορία στον ουρανό, εκεί που η Canon πολύ πιθανόν να κάψει τα πάντα.

Προσωπικά θα πρότεινα την D5100 που βρίσκεται στα 450 ευρώ μαζί με φακό, είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες εισαγωγικές dslr που έχουν παραχθεί ποτέ, η οποία μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις επι μακρόν. Τα επόμενα μοντέλα D5200, D5300 έχουν ξεφύγει σε ανάλυση (24mp έλεος!) χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Canon 60D μεταχειρισμενη (πλεον βρισκεις σωμα στα 500 ευρω) και 2 φακους ΜΟΝΟ!
    Tamron 17-50 f2.8 VC
    Canon 70-300 4.0-5.6 USM

Για πολυ μερακληδες και ο Tokina 11-16 f2.8,και για ακομα πιο μερακληδες ο Samyang 8mm.

Οποιος πιστευει οτι χρειαζεται κατι καλυτερο μαλλον σκεφτεται το 1% των περιπωσεων που δεν θα τον καλυψουν αυτοι οι φακοι και η μηχανη.

Υ.Γ Εξακολουθω να πιστευω οτι μια 550D αντε βαρια μια 600D (γι'αυτους που θελουν την flip out οθονη ) ειναι οι καλυτερες επιλογες.
    Η μια πλεον βρισκεται με λιγα κλικς περιπου διακοσια ευρω και η αλλη 300 το πολυ.

Φανταζομαι οτι και η Nikon εχει αντιστοιχες προτασεις σε μοντελα 2ετιας-4ετιας που γαμανε και δερνουνε για την συντριπτικη πλειοψηφια των "φωτογραφων".
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

ΚΑΙ ΤΩΡΑ????.... Το avatar του/της matmat
    Δηλαδή ρε παιδιά μια Nikon D60 ή D90 που προσανατολίζομαι , για τοπία , άγρια ήμερα δεν εχει σημασία και χαμηλούς φωτισμούς και νυχτερινές χωρίς φλας δεν κάνει ;
    Αλλη η μια άλλη η άλλη θα μου πείς αλλά δεν διαφερουν και πολύ και στην τιμή ειναι κοντά σε αυτα που μπορω να δωσω μαζι με εναν φακό αν περάσω στην επομενη φαση απο τον κιτ 18-55
    "Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
    στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"

Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα

http://smutradio.listen2myradio.com/

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από matmat Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή ρε παιδιά μια Nikon D60 ή D90 που προσανατολίζομαι , για τοπία , άγρια ήμερα δεν εχει σημασία και χαμηλούς φωτισμούς και νυχτερινές χωρίς φλας δεν κάνει ;
    Αλλη η μια άλλη η άλλη θα μου πείς αλλά δεν διαφερουν και πολύ και στην τιμή ειναι κοντά σε αυτα που μπορω να δωσω μαζι με εναν φακό αν περάσω στην επομενη φαση απο τον κιτ 18-55
    Καμία σχέση η D60 με την D90, η δεύτερη είναι σαφώς προτιμότερη και ναι, καταγράφει καλύτερα αρχεία. Το τι θα καταγράψει βέβαια είναι δικό σου θέμα, αλλά σαν μηχάνημα είναι 2 κλάσεις πάνω τουλάχιστον.

Εαν κάποιος ξεκινούσε σήμερα θα του πρότεινα ανεπιφύλακτα να ξεκινήσει με την D90 (εαν το budget ήταν χαμηλό) ώστε να ξεκινήσει σωστά και με προοπτικές. Για 1ο φακό έναν Prime 35mm ή 50mm και αμέσως μετά έναν Tokina 116 DX. Οπως είναι αντιληπτό, προτείνω Nikon όπου καταξιωμένες μηχανές entry level & mid pro των προηγούμενων ετών έχουν γίνει πλέον προσιτές. Εχοντας για αρκετά χρόνια τέτοιες μηχανές, θα έλεγα ότι ποτέ δεν με περιόρισαν σε ότι ήθελα να κάνω, αντιθέτως με κάλυψαν πολύ καλά. Αποτελούν επένδυση για μαθητεία αλλά και δυνατές DSLR για hobby ή σοβαρή ενασχόληση.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Nikon D5100 και παρεμφερεί μοντέλλα Canon δε τα κοιτάω, θέλω κάτι σοβαρό, το οποίο θα μου μείνει χρόνια και ίσως δε χρειαστεί και να ξαναγοράσω σε ένα πλάνο 10ετιας και ίσως περισσότερο. Πάω για ένα καλό μοντέλο προηγούμενων ετών μεταχειρισμένο με κόστος μαζί με φακό βαριά 450 euros.

Στη λίστα έχω τη D7000 και από ότι διαβάζω τώρα και τη D90, αν και είναι σχετικά παλιά. Υπόψιν να τα πηγαίνει καλά με θόρυβο σε υψηλά ISO. Κάποιο άλλο μοντέλο στα ίδια κυβικά; Να βαρεθώ το άθλημα δε παίζει, ίσα ίσα το αντίθετο.

Επίσης αν κάποιος πουλάει κάτι καλό σε αυτά τα χρήματα ας ενημερώσει.

Nikon D5100 και παρεμφερεί μοντέλλα Canon δε τα κοιτάω, θέλω κάτι σοβαρό, το οποίο θα μου μείνει χρόνια και ίσως δε χρειαστεί και να ξαναγοράσω σε ένα πλάνο 10ετιας και ίσως περισσότερο. Πάω για ένα καλό μοντέλο προηγούμενων ετών μεταχειρισμένο με κόστος μαζί με φακό βαριά 450 euros.

Στη λίστα έχω τη D7000 και από ότι διαβάζω τώρα και τη D90, αν και είναι σχετικά παλιά. Υπόψιν να τα πηγαίνει καλά με θόρυβο σε υψηλά ISO. Κάποιο άλλο μοντέλο στα ίδια κυβικά; Να βαρεθώ το άθλημα δε παίζει, ίσα ίσα το αντίθετο.

Aν όντως ασχοληθείς σοβαρά και καταφέρεις να κρατήσεις για 10 χρόνια τη μηχανή που θα αγοράσεις μτχ σήμερα, ενημέρωσε με να σου στήσουμε αδριάντα και να σου αποδώσουμε τις δέουσες τιμές με άγημα! Με συμπάθεια στο λέω, μην παρεξηγηθείς, το πιθανότερo είναι ότι άπαξ και κολήσσεις το μικρόβιο θα ψάχνεσαι συνεχώς και θα πουλήσεις - αγοράσεις πολύ εξοπλισμό...

Aπο εκεί και έπειτα, έτσι όπως τα περιγράφεις, η μηχανή που ψάχνεις είναι μια D7000 μαζί με έναν καλό standard zoom όπως ο Nikkor 16-85mm ή κάνα Tamron σαν αυτό που ανέφερε ο Kρούκης... το κακό είναι ότι αποκλείεται να τα βρεις σετάκι στα 450 ευρώ... εναλλακτικά μια D90 με τον 18-105 μπορεί επίσης να αποτελέσσει έναν πολύ καλό συνδυασμό και να βρεθούν στα λεφτα που έχεις υπολογίσει.

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Για 10χρόνια???

Έτοιμο σε έχω:

Pentax K-50 με δύο φακούς στα 750 ευρώ και τα μυαλά στα κάγκελα!!! WEATHER SEALED UBER ALLES!!!

Αμα βρείς καλυτερη...να μου την προτείνεις!!
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Συμφωνω με el hymador!!
    Εγω που ψαχτηκα για entry level πηρα πριν 1.5 χρονο d5100 κ σου λε αξιζει τα λεφτα της κ μεχρι να μαθεις ολες τις δυνατοτητες θα σου παρει καιρο για να διαπιστωσεις πως θες κατι καλυτερο.
    Ειναι ακριβο χομπι το φωτογραφειν αν ασχολειθεις!! Το χαμηλο iso ειναι δυνατο οπλο στην ενλογω μηχανη. Απλα προσεξε τι φακο θα παρεις μετα ωστε να χρησιμοποειται κ σε μετεπειτα σωμα!!!
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

Παρε μια φιλματη Νικον με εναν 50αρη 1,4 μαζεψε οτι ληγμενο tri-x και kodak βρεις απο φωτογραφεια ebay κτλ και μη μας σπας το μπουτσο.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Εαν ζητάς μια DSLR για να την κρατήσεις 10 χρόνια τότε είσαι εκτός πραγματικότητας. Επανέρχομαι σε λογικά πράγματα και προτείνω D90/D5100 & kit φακό. Εαν έχεις ζηλέψει βραδυνές λήψεις και έχεις συμπεράνει ότι οι καλές λήψεις προέρχονται κυρίως από τα υψηλά ISO .. τότε πρέπει να αρχίσεις μαθήματα φωτογραφίας γρήγορα. Με άλλα λόγια, καλύτερα να διαβάσεις περι φωτεινών φακών, έκθεσης, επεξεργασίας και ISO φυσικά.

Εχω την D7000 με ένα σετ φακών και θα σου έλεγα ότι για να προσεγγίσεις έστω και με τον ποιό φθηνό φακό αυτό το σώμα θέλεις 500-600 ευρώ τουλάχιστον.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos

Χωρίς παρεξήγηση Mike,αλλά δν έχεις ιδέα και δν θες και να ακούσεις. Κάνε ό,τι θες, δικά σου είναι τα λεφτά,αλλά μην ρωτάς αν δν θες ουσιαστική γνώμη.
    Ο κρούκης σου πρότείνε την 60D και ο άλλος την Pentax που θα τις έχεις για χρόνια και εσύ προτιμάς την αρχαία την D90.
    Καλό μοντέλο και με καλό φακό στα 450 που θες δν υπάρχει πόσο μάλλον όταν αναφέρεσαι σε 7D.

ΥΓ.Και επείδη το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ και σας έχω πει και την γνώμη μου, είναι λίγα τα άτομα από το forum μας που ασχολούνται με το άθλημα και το έχουν κιόλας. Για να πας από το επίπεδο της πρώτης ασχολίας με Dslr στο να εκμεταλευτείς τις δυνατοτητές της θες πολύ καιρό. Ακόμη και ο el_hymador ή ο costas_versys πχ ,μιας και έχω δει δουλειά τους αναφέρομαι σε αυτόυς, που ασχολούντε και καιρό τώρα είμαι σίγουρος πως δν μπορουν να πάρει όσα έχει να δώσει η μηχανή τους και νομίζω θα συμφωνήσουν και οι ίδιοι σε αυτό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από costas_versys Προβολή μηνύματος
    Εαν ζητάς μια DSLR για να την κρατήσεις 10 χρόνια τότε είσαι εκτός πραγματικότητας. Επανέρχομαι σε λογικά πράγματα και προτείνω D90/D5100 & kit φακό. Εαν έχεις ζηλέψει βραδυνές λήψεις και έχεις συμπεράνει ότι οι καλές λήψεις προέρχονται κυρίως από τα υψηλά ISO .. τότε πρέπει να αρχίσεις μαθήματα φωτογραφίας γρήγορα. Με άλλα λόγια, καλύτερα να διαβάσεις περι φωτεινών φακών, έκθεσης, επεξεργασίας και ISO φυσικά.

Εχω την D7000 με ένα σετ φακών και θα σου έλεγα ότι για να προσεγγίσεις έστω και με τον ποιό φθηνό φακό αυτό το σώμα θέλεις 500-600 ευρώ τουλάχιστον.
    +1

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Την D90 την πουλάνε ακόμα, μετά απο 6 χρόνια .....η D90 του σήμερα, νομίζω είναι η D7100.

Υ.Γ. προτείνω μόνο Nikon + Pentax, διότι τον τελευταίο καιρό έψαχνα και εγώ για φωτ. μηχανή, και για να περιορίσω τον όγκο, μπας και αποφασίσω κάποια στιγμή( μου πήρε 3 μήνες...) κατέληξα σε αυτές τις δύο μάρκες, έτσι ώστε να μπορώ να συγκρίνω πιο εύκολα τα χαρακτηριστικά τους.
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη