Σελίδα 38 από 125 ΠρώτοΠρώτο ... 2833343536373839404142434888 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 556 έως 570 από 1864

Θέμα: Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος !!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Παλιότερα έπαιρνα που και που κανένα καθαριστικό. Έκαναν όλα άψογη δουλειά και διαρκούσαν λίγο. 14 ευρώ για πόσες χρήσεις?

Το μοτορεχ το πράσινο είναι το racing ή κάνω λάθος?
    Λάθος, αυτό που λες είναι το road, από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το racing που λες έχει μια χρυσή ταμπελίτσα και γράφει 622 κωδικό, αυτό όντως μαζεύει ό,τι βρώμα μπορείς να φανταστείς και κολλάει πάνω στην αλυσίδα. Καλά λόγια έχω ακούσει και για το castrol, εάν τελειώσει το motorex μπορεί να το δοκιμάσω...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Δεν γινεται Αποστολε,η θα λερωνει η δεν θα λερωνει και θα κολλαει ολη η βρωμια επανω και δεν θα βγαινει.
    Έτσι είναι, δυστυχώς.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Λάθος, αυτό που λες είναι το road, από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το racing που λες έχει μια χρυσή ταμπελίτσα και γράφει 622 κωδικό, αυτό όντως μαζεύει ό,τι βρώμα μπορείς να φανταστείς και κολλάει πάνω στην αλυσίδα. Καλά λόγια έχω ακούσει και για το castrol, εάν τελειώσει το motorex μπορεί να το δοκιμάσω...
    Το racing το είχα μόνο σε refill συσκευασία γιατί δεν έβρισκα το road. Δε με ένοιαξε και πολύ γιατί ήταν για μια δυο φορές και μετά το γέμιζα με ότι ήθελα.
    Το castrol έψαχνα αλλά δεν το βρήκα και πήρα το bel R.
    Sent from me using a computer.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Το castrol έψαχνα αλλά δεν το βρήκα και πήρα το bel R.
    Praktiker

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki
    Ότι βρωμιά είχε ο δρόμος την έβρισκα πάνω στην αλυσίδα μου και δεν καθάριζε με τίποτα
    Αυτο με τη βρωμια δεν το καταλαβαινω, ειναι λιπαντικο πανω σε ανοιχτο μερος της μοτο. Οτι θες κολλαει επανω.
    Δεν νομιζω να γινεται αλλιως, λιγοτερο ή περισσοτερο. Αν ειδες διαφορα ενταξει, αλλα με το πλυσιμο δεν εχω παραπονο. Βγαινουν ολα και γυαλιζει η αλυσιδα.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Να κάνω μια ερωτησούλα σε αυτό το θέμα.

Αν η αλυσίδα στη μηχανή μου, έχει σφιχτεί για να είμαι σχεδόν τσίτα σε μονοκάβαλο. Σε δικάβαλο πόση ζημιά μπορώ να της προκαλέσω αφού φαντάζομαι οτι εκεί τεντώνει πολύ περισσότερο και όσα μπόσικα έχει μηδενίζονται;
    Νομίζω οτι σε ένα χθεσινό μου δικάβαλο είχα κραδασμό της αλυσίδας στο πίσω μέρος της μηχανής.

Παλαιό μέλος
    Ισως περισσοτερο απ'οτι μπορεις να φανταστεις.Αναλογα φυσικα πως εννοεις το τσιτα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Ισως περισσοτερο απ'οτι μπορεις να φανταστεις.Αναλογα φυσικα πως εννοεις το τσιτα.
    Γνωρίζω οτι στο μονοκάβαλο τα μπόσικα πρέπει να είναι συν πλην 1 εκατοστό από το σημείο αναφοράς. Εμένα στο μονοκάβαλο είναι περίπου στο 0.7-0.8 cm.

Έχω κάνει και 3-4 δικάβαλα την τελευταία εβδομάδα με αποστάσεις κάτω των 20χιλιομέτρων αλλά επειδή πιάνω και Κηφισσό οι διαδρομές έγιναν με ταχύτητες έως 110χλμ/ω.

Τώρα που έχεις περισσότερα στοιχεία θα με καθησυχάσεις ή θα μου πεις αύριο κιόλας να την χαλαρώσω και να την τσεκάρω σπιθαμή προς σπιθαμή; Είναι η μαμά αλυσίδα της Kawasaki με 15.000χλμ αυτή τη στιγμή στο οδόμετρο.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Οι αλυσιδες δεν εχουν διαφορετικη ρυθμιση για μονοκαβαλο και δικαβαλο.
    Αν θελετε μια για παντα να ξερετε πως πρεπει να την ρυθμιζετε, βγαλτε το αμορτισερ και σηκωστε το ψαλιδι ωστε τα κεντρα γραναζιων και πιβοτ ψαλιδιου να ειναι συνευθειακα. Ρυθμιστε εκει την αλυσιδα ωστε να ειναι τεντωμενη, βαλτε πισω το αμορτισερ και μετρηστε το τζογο. Στην συνεχεια χρησιμοποιειστε αυτην την μετρηση τζογου καθε φορα που την ρυθμιζετε.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Οι αλυσιδες δεν εχουν διαφορετικη ρυθμιση για μονοκαβαλο και δικαβαλο.
    Αν θελετε μια για παντα να ξερετε πως πρεπει να την ρυθμιζετε, βγαλτε το αμορτισερ και σηκωστε το ψαλιδι ωστε τα κεντρα γραναζιων και πιβοτ ψαλιδιου να ειναι συνευθειακα. Ρυθμιστε εκει την αλυσιδα ωστε να ειναι τεντωμενη, βαλτε πισω το αμορτισερ και μετρηστε το τζογο. Στην συνεχεια χρησιμοποιειστε αυτην την μετρηση τζογου καθε φορα που την ρυθμιζετε.
    Η στην περιπτωση του George_Sp πας στον μαστορα και την βλεπει για να ειναι σιγουρος.

Η στην περιπτωση του George_Sp πας στον μαστορα και την βλεπει για να ειναι σιγουρος.
    Κάτι τέτοιο θα γίνει. Την αλυσιδούλα μου πάντως την προσέχω. Δεν έχει σκουριές, την λιπαίνω κάθε 600-800χλμ και την καθαρίζω με πανί και οδοντόβουρτσα από τη μάκα κάθε 1000.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    ε αφου θα το εγκρινει ο μαστορας...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Κάτι τέτοιο θα γίνει. Την αλυσιδούλα μου πάντως την προσέχω. Δεν έχει σκουριές, την λιπαίνω κάθε 600-800χλμ και την καθαρίζω με πανί και οδοντόβουρτσα από τη μάκα κάθε 1000.
    Αμα την έχεις τσίτα, μπορεί να παθεις μεγαλη ζημιά στο κιβώτιο.
    Αυτό το 0.7 cm είναι 'τελείως τσίτα'. Ρύθμισε σωστά όπως ακριβώς λέει το μανιουαλ.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pardalotzatziki Προβολή μηνύματος
    Αυτο με τη βρωμια δεν το καταλαβαινω, ειναι λιπαντικο πανω σε ανοιχτο μερος της μοτο. Οτι θες κολλαει επανω.
    Δεν νομιζω να γινεται αλλιως, λιγοτερο ή περισσοτερο. Αν ειδες διαφορα ενταξει, αλλα με το πλυσιμο δεν εχω παραπονο. Βγαινουν ολα και γυαλιζει η αλυσιδα.
    Δεν έχεις και πολύ άδικο αλλά μερικά είναι συλλέκτες σκόνης και βρωμιάς. Δεν είναι όλα το ίδιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Να κάνω μια ερωτησούλα σε αυτό το θέμα.

Αν η αλυσίδα στη μηχανή μου, έχει σφιχτεί για να είμαι σχεδόν τσίτα σε μονοκάβαλο. Σε δικάβαλο πόση ζημιά μπορώ να της προκαλέσω αφού φαντάζομαι οτι εκεί τεντώνει πολύ περισσότερο και όσα μπόσικα έχει μηδενίζονται;
    Νομίζω οτι σε ένα χθεσινό μου δικάβαλο είχα κραδασμό της αλυσίδας στο πίσω μέρος της μηχανής.
    Αν η αλυσίδα σου είναι σωστά τεντωμένη τότε δεν παίζει ρόλο πόσα άτομα καβαλάνε. Μήπως όταν είσαι μόνος σου και κατέβεις ένα πεζοδρόμιο ή κάνεις μια σούζα δεν ειναι το ίδιο?

Η αλυσίδα τεντώνει μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Το σημείο αυτό είναι όταν το ψαλίδι έχει συμπιεστεί τόσο ώστε το πίσω γρανάζι είναι στην μέγιστη απόσταση απ' το εμπρός. Αν σε αυτό το σημείο η αλυσίδα σου είναι σωστά τεντωμένη μέχρι η ρόδα να ακουμπήσει στο φτερό δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αν δεν είσαι σίγουρος, άστη περισσότερο χαλαρή. Μια τεντωμένη αλυσίδα μπορεί να σε βάλει σε πολλούς μπελάδες ακόμα και αν δεν το κάνει απ' την μια στιγμή στην άλλη. Μια χαλαρή αλυσίδα το μόνο που θα σου κάνει είναι να σου φθείρει τα γρανάζια πιο γρήγορα. Όχι πολύ χαλαρή όμως γιατί θα την πετάξεις μαζί με τα κάρτερ.

Δεν ξέρω τι μηχανάκι έχεις αλλά 2 εκατοστά σε στριτ και 2 με 3 σε ον οφφ είναι καλά (δες μανουαλ). Το μηχανάκι να μην ακουμπάει ούτε στο πλαινό σταντ όταν μετράς.

Moderator
    Να τι παθαίνει κάποιος όταν δεν ανανεώνει την σελίδα πριν γράψει. Λέει ξανά αυτό που κάποιος άλλος το είπε καλύτερα.

+1 σε sapila και bigoula.

Επειδή μάλλον παρεξηγήσατε το 0.7-0.8. Εννοώ σε κάθε πλευρά από το σημείο 0. Άρα περίπου 1.5εκατοστό ''παίξιμο'' . Η Kawasaki λέει περίπου 2 εκατοστά βάση manual.
    Θα περάσω όμως και από το μηχανικό για σίγουρα. Σφιχτά ή χαλαρά σημεία η αλυσίδα δεν έχει. Την περιποιούμαι εξαρχής και είναι σε άριστη κατάσταση. Περισσότερο ρωτάω γιατί είμαι ψείρας σε αυτά και ακόμα μαθαίνω το μηχανάκι και ο ήχος συντονισμού που είχα χθες στο δικάβαλο από την αλυσίδα με παραξένεψε ελαφρά. Ίσως πάλι να στέγνωσε λόγω καιρού και έχω γράψει 500χλμ από το τελευταίο ελαφρύ λάδωμα (δε το πνίγω ποτέ στο λάδι να στάζει)

Παρόμοια θέματα

1. SuperMoto, αυτος ο άγνωστος τρόπος
    από GOGOS2612 στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2013, 15:10
  2. Αλυσίδα αυτός ο άγνωστος!
    από derd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2006, 11:27
  3. Ξέρει αυτός...
    από NLS στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 2