Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 87

Θέμα: Parking ή ασφάλεια κλοπής;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    Αυτο δυστυχως δεν απανταει στο αρχικο μ ερωτημα.

Αν μου κλεψουν το αμαξι θα πρεπει εγω να εχω την αδεια κυκλοφοριας του για να παρω την αποζημιωση λογω κλοπης? οσα δηλαδη μου δωσουν μετα τις λαμογιες τους.
    ΕΔΩ περιεγραφα (το 2010) την διαδικασια αποζημιωσης ολικης κλοπης αυτοκιν...δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι...

εκτος των αλλων , ηθελαν

-μια δήλωση από το Α.Τ. ότι ΔΕΝ βρέθηκε το όχημα.
    -Την άδεια.
    - το χαρτί από τα τελευταία τέλη κυκ.
    -τα ΔΥΟ κλειδιά του οχήματος.
    -Συμβολαιογραφική πράξη που ουσιαστικά ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ το όχημα στην ασφαλιστική (50?)

(αν δεν έχουμε κάτι από τα παραπάνω , δεν ξέρω τι γίνεται . φαντάζομαι , ότι θα πρέπει να εκδώσουμε από τις υπηρεσίες αντίγραφα).
    Τελευταία τροποποίηση από ggs; 21/02/2014 στις 13:31.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    ΕΔΩ περιεγραφα (το 2009) την διαδικασια αποζημιωσης ολικης κλοπης αυτοκιν...δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι...

εκτος των αλλων , ηθελαν

-μια δήλωση από το Α.Τ. ότι ΔΕΝ βρέθηκε το όχημα.
    -Την άδεια.
    - το χαρτί από τα τελευταία τέλη κυκ.
    -τα ΔΥΟ κλειδιά του οχήματος.
    -Συμβολαιογραφική πράξη που ουσιαστικά ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ το όχημα στην ασφαλιστική (50?)

(αν δεν έχουμε κάτι από τα παραπάνω , δεν ξέρω τι γίνεται . φαντάζομαι , ότι θα πρέπει να εκδώσουμε από τις υπηρεσίες αντίγραφα).
    Ολους τους κατοχους αυτοκινητου που ξερω εχουν την αδεια κυκλοφοριας μεσα στο αμαξι τους. Στην τελικη δηλωνεις οτι χαθηκε μαζι με την κλοπη. Μου φαινεται απιθανο να μην αποζημιωθει καποιος επειδη εχει την αδεια κυκλοφοριας. Ολοι μεσα στο αμαξι την εχουν, και κανει φτερα μαζι με το αμαξι οταν το κλεβουν
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Ολους τους κατοχους αυτοκινητου που ξερω εχουν την αδεια κυκλοφοριας μεσα στο αμαξι τους. Στην τελικη δηλωνεις οτι χαθηκε μαζι με την κλοπη. Μου φαινεται απιθανο να μην αποζημιωθει καποιος επειδη εχει την αδεια κυκλοφοριας. Ολοι μεσα στο αμαξι την εχουν, και κανει φτερα μαζι με το αμαξι οταν το κλεβουν
    δεν παιζει να πας υπουργειο και να δηλωσεις απωλεια ή καταστροφη (ηταν στο παντελονι και πλυθηκε στο πλυντηριο και διαλυθηκε) και να σου εκδωσουν αλλη?
    ή θα σου εκδωσουν και θα εχεις και αλλες πινακιδες..δλδ θα αλλαξουν το αριθμο κυκλοφοριας?

ναι , προφανως θα υπαρχει λυση και θα αποζημιωθει αμα εχει κλαπει και η αδεια μαζι.

Για να μην υπαρξουν παρεξηγήσεις
    Το θεμα ειναι πως το οχημα μεταβιβαζεται στην ασφαλιστικη. Απλα εαν δεν εχει κλαπει η αδεια μαζι, συνηθως την καταθετεις μαζι με τα κλειδια του οχηματος
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Capture.jpg 
Προβολές:	205 
Μέγεθος:	86,6 KB 
ID:	310270

Να τι ζητάνε. Σε περαιτέρω διερεύνηση, κάποιες εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης έχουν αυστηρότηρο και ρητό όρο για τα κλειδιά. Εδω όπως το γράφουν, απλά τα χρειάζονται οπως και κάθε τι άλλο ωστε να πάρουν το αυτοκίνητο στη κυριότητά τους αν βρεθεί. Θεωρώ πως δε μπορούν να σου αρνηθούν αποζημίωση αν κάτι έχει χαθεί.
    Ο ασφαλιστής μου μου είχε πει, don't worry, δεν υπάρχει περίπτωση. Νομίζω και με τις αφαλιστικές, το 95% είναι θέμα σχέσης πελάτη-ασφαλιστή. Με τίποτα δε θέλει να χάσει όλα τα συμβόλαια που έχει με εμένα, και ξέρει επίσης πως δεν είμαι λαμόγιο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Ok τωρα το πιασα.

Το αλλο που αναφερθηκε με το 2ο κλειδι δεν ισχυει 100%. Εχω ακουσει περιπτωσεις που ζητηθηκε το 2ο κλειδι, και αλλες που δε ζητηθηκε καν. Η λογικη θα ηταν να ελεγχουν αν εχεις 2ο κλειδι οταν το πρωτοασφαλιζεις. Επισης το λενε για την περιπτωση που αφησεις εσυ τα κλειδια πανω και στο κλεψουν. Και παλι ομως, εφοσον μπορεις να βγαλεις αντιγραφα για πλακα δεν ισχυει παντα ο ισχυρισμος τους. Εγω πχ εχω 3 κλειδια. Ενα το αυθεντικο, και 2 αντιγραφα γτι το αυθεντικο εχει σχεδον καταστραφει. Γενικα οπως ειπα ο terens Κανουν τα παντα για να γλυτωσουν-καθυστερησουν την αποζημιωση. Με σωστο ψαξιμος ομως βγαινει ακρη.

Το θεμα ειναι να μην ερθει η κακη στιγμη.

Αν το δουμε και απο αλλη πλευρα το ζητημα θα καταλαβουμε οτι εφοσον υπαρχει ζητηση για κλεμενα , θα υπαρχουν και κλοπες. Αρα τα οχηματα ποθου ειναι παντα τα πιο επιφοβα για κλοπη. Αν πχ ο λαθρεμπορος ζητησει gsxr τοτε οι κλεφτες θα ψαξουν για gsxr. Δεν πα να ειναι ασφαλισμενο το μηχανακι σου με gps locator 3 αλυσιδες 2 disc lock 7 καμερες και 5 ογκομετρικα, αυτοι θα βρουν τροπο να το αρπαξουν. Το κοστος της κλοπης το καλυπτει ο λαθρεμπορος λογικα. Δε θα μου φανει περιεργο αν μαθω οτι για ενα μηχανακι χρειαστηκαν 5-10 ατομα για να γινει σωστα η δουλεια. Ειναι αυτο που λεμε μην το βαλουν στοχο. Προσφατα κλεψαν στον πατερα μου το κρανος , το ειχε στο βαλιτσακι, ενω λιγο πιο παλια ειχαν κλεψει μπουζοπιπες απο παλιο bmw..
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    κλειστο παρκινγκ
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος
    Αυτο δυστυχως δεν απανταει στο αρχικο μ ερωτημα.

Αν μου κλεψουν το αμαξι θα πρεπει εγω να εχω την αδεια κυκλοφοριας του για να παρω την αποζημιωση λογω κλοπης? οσα δηλαδη μου δωσουν μετα τις λαμογιες τους.
    Συνηθως οταν κλεβουνε τη μηχανη η αδεια ειναι επανω.Οποτε δεν νομιζω οτι εισαι υποχρεωμενος να την προσκομισεις.Αλλα ακομη και αν χρειαστει υποθετω οτι μπορεις να βγαλεις αντιγραφο απο το μηχανολογικο.

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Κλειστό πάρκινγκ δαγκωτό!
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Ψαρούλης Το avatar του/της Sele
    Λοιπόν έκανα ασφάλεια κλοπής και ανάλογα τα οικονομικά θα ξαναδώ το θέμα του πάρκινγκ στο άμεσο μέλλον.

Για κάποιον που ρώτησε παραπάνω, ο ασφαλιστής μου είπε ότι ασφάλεια κλοπής προσφέρουν AIG και Interamerican (μιλάμε για ολική, μερική δεν κάνει καμία).
    Για τη δική μου μηχανή και χαρακτηριστικά (ηλικία, ημερομηνία έκδοσης διπλώματος, τόπος διαμονής κλπ) το κόστος στην AIG ήταν 179 € και στην Interamerican 205 € το 6μηνο (οι βασικές παροχές + κλοπή + οδική βοήθεια), με τη διαφορά ότι η AIG σου δίνει το 75% της αξίας της τρέχουσας εμπορικής αξίας της μοτο (η οποία δηλώνεται αρχικά από τον ασφαλιστή και κατόπιν κάθε χρόνο μειώνεται κατά περίπου 10%), ενώ η Interamerican το 100%.

Εγώ έκανα τελικά με την AIG, στην οποία όμως πρέπει πρώτα να κάνεις αίτηση και να τη δεχθούν, καθώς υπάρχει μία λίστα με "επίφοβα" μηχανάκια (το hornet ήταν μέσα σε αυτή) για τα οποία πολλές φορές αρνούνται την ασφάλιση.

Σε κάθε περίπτωση τα ανωτέρω ποσά δεν είναι υπερβολικά και πιστεύω ότι αξίζει (είναι γύρω στα 5 ευρώ/μήνα πάνω σε σχέση με τη βασική ασφάλιση).
    I suppose it will all make sense when we grow up

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sele Προβολή μηνύματος
    Εγώ έκανα τελικά με την AIG, στην οποία όμως πρέπει πρώτα να κάνεις αίτηση και να τη δεχθούν, καθώς υπάρχει μία λίστα με "επίφοβα" μηχανάκια (το hornet ήταν μέσα σε αυτή) για τα οποία πολλές φορές αρνούνται την ασφάλιση.
    Τουλαχιστον αστειοι, για να μην πω τπτ χειροτερο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Τουλαχιστον αστειοι, για να μην πω τπτ χειροτερο...

ΕΙΠΑΜΕ............ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

Ψάχνουν γιά μαλά..........

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sele Προβολή μηνύματος
    Λοιπόν έκανα ασφάλεια κλοπής και ανάλογα τα οικονομικά θα ξαναδώ το θέμα του πάρκινγκ στο άμεσο μέλλον.

Για κάποιον που ρώτησε παραπάνω, ο ασφαλιστής μου είπε ότι ασφάλεια κλοπής προσφέρουν AIG και Interamerican (μιλάμε για ολική, μερική δεν κάνει καμία).
    Για τη δική μου μηχανή και χαρακτηριστικά (ηλικία, ημερομηνία έκδοσης διπλώματος, τόπος διαμονής κλπ) το κόστος στην AIG ήταν 179 € και στην Interamerican 205 € το 6μηνο (οι βασικές παροχές + κλοπή + οδική βοήθεια), με τη διαφορά ότι η AIG σου δίνει το 75% της αξίας της τρέχουσας εμπορικής αξίας της μοτο (η οποία δηλώνεται αρχικά από τον ασφαλιστή και κατόπιν κάθε χρόνο μειώνεται κατά περίπου 10%), ενώ η Interamerican το 100%.

Σε κάθε περίπτωση τα ανωτέρω ποσά δεν είναι υπερβολικά και πιστεύω ότι αξίζει (είναι γύρω στα 5 ευρώ/μήνα πάνω σε σχέση με τη βασική ασφάλιση).
    Υπόψιν ότι πράγματι το ποσό της αποζημίωσης κλοπής μειώνεται κάθε χρόνο επειδή η ασφαλιστική θα σου πει ότι πέφτει η εμπορική αξία της μηχανής. Αυτό που δεν σου λένε όμως είναι ότι πρέπει να σου μειώσουν αντίστοιχα και τα ασφάλιστρα.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrval Προβολή μηνύματος
    Υπόψιν ότι πράγματι το ποσό της αποζημίωσης κλοπής μειώνεται κάθε χρόνο επειδή η ασφαλιστική θα σου πει ότι πέφτει η εμπορική αξία της μηχανής. Αυτό που δεν σου λένε όμως είναι ότι πρέπει να σου μειώσουν αντίστοιχα και τα ασφάλιστρα.
    σωστός !
    για αυτό το ζητάς μόνος σου (ή μέσω του ασφαλιστή σου)

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ασφάλεια κλοπής...όλα ΟΚ!!!
    από dimmeneidis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2014, 11:46
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2008, 19:34
  3. Ασφάλεια κλοπής ;;;