(*)
Η μετρηση που πρέπει να πάρει (μεταξύ 2 καλωδιων) είναι 0,5 - 2 Ohm..
(βραχυκυκλωμενος ή "ανοιχτός" στάτορας..)
Εφόσον η μετρηση βρίσκεται μεταξύ των παραπάνω ορίων, κανει έλεγχο μεταξύ ενός καλωδίου (καθε φορά) και της γείωσης..
(πρέπει να πάρει πάνω από 100 ohm με πολυ καθαρή επαφή στο σασί...)
Αν δεν πάρει καμία ένδειξη ή εμφανίζεται 0L (ανοιχτό κύκλωμα):
Γυρίζει το Πολύμετρο στο AC Voltage (κλίμακα τουλάχιστον 100 Vac). Συνδέει τους ακροδέκτες σε 2 από τα 3 καλώδια, βάζει μπροστά και ανεβάζει στις 5000 σ.αλ. Διαβάζει την ένδειξη. Κάνει συνολικά 3 μετρήσεις (ανά 2) στα καλώδια. :
Αν οι 3 μετρήσεις ΔΕΝ είναι ΙΔΙΕΣ ή κάποια από αυτές είναι ΚΑΤΩ από 50 Volts (AC) έχει χαλασμενο στάτορα.
Αν πάρει 3 ΙΔΙΕΣ μετρήσεις, όλες ΠΑΝΩ από 50 Volts (AC), αφήνει τα πηνία στην ησυχία τους..
(*)Το "μπίπ" σε αρκετα πολύμετρα ενεργοποιείται σε τιμές μερικών Ohms, οπότε δεν μπορεί να βγαλει άκρη για το τι παίζει ..![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Δεν χρειαζεται να παρει μπρος για το παραπανω τεστ, ανοιχτος διακοπτης και run-on αρκουν
μετρας αντισταση οhm (Ω) οχι ταση volt...αποσυνδέουμε την φύσα του ανορθωτή εντοπίζουμε τα 3 κίτρινα καλώδια που έρχονται μεσα απο το μοτερ και αν δυο μετραμε. Δεν εχει σχεση πως θα μπουν οι ακροδεκτες. Πρεπει να βγουν 3 μετρησεις οπου πρεπει να είμαστε απο 0,5Ω μεχρι 2Ω. Μετα μετραμε ενα ενα τα κίτρινα καλώδια με την γείωση. Ακουμπα καπου πανω στο σασι τον μαυρο ακροδέκτη και τον κοκκινο σε καθε κίτρινο καλώδιο ξεχωριστά πρεπει να παρουμε σαν ένδειξη άπειρη αντίσταση.. Αν οι παραπάνω μετρήσεις ξεφεύγουν από τα όρια τότε η γεννήτρια είναι κατεστραμμένη και χρειάζετε αντικατάσταση η να παει σε τεχνίτη ο οποιος ασχολείται με περιελίξεις... Αλλα πριν ολα αυτα.... Καινουργια μπουζι εβαλες??? Τους πολλαπλασιαστες τους τσεκαρες??? Οντως και στο cbr 400 και στο cb 400 με τον διακοπτη στο off η μιζα γυρναει αλλα δεν παιρνουν ρευμα τα μπουζι.... Δεν γυρναει οταν έχουμε μεσα ταχυτητα και κατεβασμενο πλαγιοστατη... Κανονικα και με χαλασμενη γεννητρια αλλα με φορτισμενη μπαταρια επρεπε να εχεις ρευμα στα μπουζι.... Αν τσεκαρες τους πολλαπλασιαστες και αλλαξες τα μπουζι τοτε πιστευω οτι ειναι το ματι του στροφαλου.....Δεν μπορω να βαλω μπροστα δεν εχω σπινθηρα.Ερωτηση:Oταν μιζαρω με το πολυμετρο συνδεμενο ο ενας ακροδεκτης στη φυσα των πηνιων και ο αλλος σωμα στο πλαισιο,το σωστο ειναι να δω στο πολυμετρο να ανεβενουν τα volt???Γιατι το δοκιμασα και δεν ειδα τιποτα.
τα πηνια δεν εχουν αμεση σχεση με τον σπινθηρα
αν δεν εχεις πουθενα σπινθηρα κοιτας τροφοδοσια ηλεκτρονικης και ματι στροφαλου
Παιδια ευχαριστω για της πληροφοριες,καθος δεν ξερω και πολλα απο ηλεκτρικα,σημερα πηγα τα πηνια σε ηλεκτρολογο και μου ειπε πως δεν εχουν καμια σχεση με τον σπινθηρα στα μπουζι ειναι λεει μονο για τα φωτα(?)και αυτος μου ειπε για το ματι του στροφαλου κατι που εβγαλα σημερα και θα το παω αυριο για τσεκαρισμα.Ηλεκτρονικη-μπουζι-πολαπλασιαστες-run/off, δεν ειναι εχουν τσεκαριστει,οποτε θελω να πιστευω οτι ειναι αυτο η μετα παμε για πλεξουδα![]()
,οταν αναστηθει το χοντακι βαλε βιντεακι να το ακουσουμε να λυσαει...
Ναι εχεις δικιο... δυστυχως αν εχεις αυτοματο πολυμετρο λιγο πολυ τα ξεχνας αυτα....οριστε και ενα λινκ αν σε ενδιαφερει να το ψαξεις ιντερνετικα αφου εχεις σιγουρευτεί....http://www.cmsnl.com/honda-cbr400rrr.../#.Uw5m3_l_urh"Απειρη" αντίσταση μπορεί να πάρει (λανθασμένα) αν έχει πολύμετρο με κλίμακες και το γυρίσει στην μικρότερη...
Παιδια γεια σας,εχω νεα,πηγα και το ματι και εκεινο καλο ειναι!Εχω φθασει στο σημειο να παρακαλαω καποιο εμφανες ανταλακτικο να φταιει για να μην μπω στο λαβυρινθο της πλεξουδας!Ευτυχως παντος ειδομεν το φως το αληθινον!!!Οταν ξανατοποθετησα το ματι,και με το φιλο ειχαμε το πολυμετρο και λεγαμε να το πιασουμε καλωδιο καλωδιο να δουμε που χανετε το ρευμα,μιζαρω και..εχω σπινθηρα τρομπα δουλευει οκ!Τι να πω μουλιασαν απο το σπρευ επαφων οι φυσες και εδωσαν,παντος αυτες υποψιαζομαι,σημερα εβαλα καρμπ,πανω το gastrol το εχω αν εχω αυριο και φιλτρο λαδιου θα γινει η αποπειρα!!!
![]()
ΑΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΝΝΝΝΝΝΝΝΝ![]()
Λεω να καλεσω τον πατερ να του κανει και ενα τρισαγιο να με πιο ησυχος!!![]()