Σελίδα 6 από 25 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    αν το γράφεις σε αντιπαράθεση αυτου που έγραψα, δεν ξέρω αγγλικά, συγνώμη κιόλας
    Το έγραψα για να δικαιολογήσω (να ενθαρρύνω κιόλας) τη χρήση των αγγλικών μέσα σε κατά τ'άλλα ελληνικότατες προτάσεις, σε συγκεκριμένους τομείς (πιθανότατα όχι στον δικό σου, αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος τι κάνεις :P). Όχι, αρνούμαι να χρησιμοποιήσω τα "μεταγλωττιστής", "διεπαφή", "τείχος προστασίας" και "αντίγραφο ασφαλείας". Και κλείνω την παρένθεση εδώ.
    Life begins at 45°.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από makis206 Προβολή μηνύματος
    Κατ'αρχήν όλοι οι γνήσιοι μοτοσικλετιστές την κάναμε κοπάνα απ'το σχολείο και πηγαίναμε δικάβαλο τα γκομενάκια στα φραπέ και στα ούφο. Είχαμε και χτενάκι στην κωλότσεπη.

Kαι φυσικά την αξέχαστη, αξεπέραστη και ανεπανάληπτη Α Σ Π Ρ Η Κ Α Λ Τ Σ Α Α Α Α Α Α Α !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Σπύρο το μια λεξη λάθος στις 20 (τυχαίο το νουμερο) τρώγεται. Το μια σωστή στις 20 μου φαίνεται τραγικό.

Χωρίς να το προεκτεινω σε προσωπικές εκτιμήσεις από μόνο του. Ξέρω μια χαρά ανθρώπους ανορθογραφους, απίθανα μαλάκες επίσης. Ξαναλεω, όπως μαθαίνει ο οποιοδήποτε να μαστορευει, να χειρίζεται υπολογιστή, κινητό, μηχανή, πλεϊστεϊσον, ας μαθει σιγά σιγά να γράφει. Να διαβάζει ξέρει, αλλιως δεν θα ηταν εδώ τουλάχιστον. Εύκολο είναι.
    +1300 αλλά έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό κατά πόσο θέλει/μπορεί ο άλλος να μάθει....

εγώ πχ δεν πρόκειται να μάθω ποτέ πώς γράφονται όλα τα εις -δ-ο/ω-θεί...... γιατί πολύ απλά, δεν ξέρω τον κανόνα.... και με έχω πείσει οτι είμαι μεγάλος για να τον μάθω (που δεν είμαι, απλά βαριέμαι να ασχοληθω).....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    εδώ είναι τα ωραία.... διαβάζουμε ό,τι να' ναι.... και ακούμε τα απίστευτα... και το αστείο είναι οτι οι άνθρωποι οι οποίοι τα λένε και τα γράφουν δεν θα έπρεπε να το κάνουν.....

θυμάσαι κάποτε που προσπαθούσαν να μας πείσουν οτι το "δακρυγόνο" είναι "δακρυογόνο"??? οτι το παλιρροιακό κύμα είναι παλιρροϊκό ή κάτι τέτοιο???

στην δουλειά μου πλέον χρησιμοποιούνε σε μία πρόταση μισα ελληνικά μισά αγγλικά.... π.χ. "Πιο συγκεκριμένα, επί συνόλου 121 tasks:" (πραγματικό παράδειγμα)....

γ@μώ το κερατό σας ρε, ειδικά των τελευταίων (έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου οτι αν μου μιλήσουν σε μισά αγγλικά και μισα ελληνικά θα ζητήσω μετάφραση)......
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Στον κόσμο των υπολογιστών συνηθίζεται να χρησιμοποιούμε τις αγγλικές λέξεις έναντι των πανηλίθιων μεταφράσεων πάντως. Γενικά σιχαίνομαι τις μεταφράσεις. Σε οτιδήποτε.
    Δεν ξέρουν όλοι αγγλικά όμως και κάπως πρέπει να δώσεις σε κάποιον που δεν ξέρει αγγλικά να καταλάβει πως μπορεί να χειριστεί αυτό το πράγμα που έχει μπροστά του.
    Έτσι, μεταφράζεις όσα γίνεται να μεταφράσεις στον ίδιο χώρο που θα πιάνει περίπου και το πρωτότυπο αγγλικό.
    Πχ task=διεργασία, οκ απλό είναι εδώ.
    Μπορείς όμως να βρεις κάτι απλό και κατανοητό που να μεταφράζει την έννοια του sandbox για παράδειγμα, ενώ ταυτόχρονα χωράει και στο πεδίο που έχει υπολογίσει ο προγραμματιστής για το μήνυμα;
    Ναι, μπορώ να βάλω μια πρόταση που θα εξηγεί τι είναι το sandbox, αλλά
    1. δεν θα το διαβάσει κανείς
    2. πολλές φορές θα κρασάρει το πρόγραμμα (ή απλά θα χαλάσει η λειτουργικότητα του παραθύρου) γιατί ο άνθρωπος που το σχεδίασε δεν προέβλεψε το ότι κάποιος θα βάλει μια ολόκληρη πρόταση εκεί που άλλοι μπορούν να βάλουν μόνο μια λέξη.

Οπότε, κάποια πράγματα καλώς μένουν αμετάφραστα.
    Στην ουσία δεν μιλάμε μικτά, απλά υιοθετούμε κάποιες ξένες λέξεις αντί να δημιουργήσουμε αντίστοιχες νέες.

Επίσης, καλό είναι να έχουμε υπ' όψη πως πολλά από αυτά που χρησιμοποιούμε στον υπολογιστή μας (ειδικά αν είναι ανοιχτού κώδικα) τα έχουν μεταφράσει εθελοντές στον ελεύθερο χρόνο τους και όχι κάποιος επαγγελματίας.

Ένας εκ των εθελοντών μεταφραστών ελεύθερου και ανοιχτού κώδικα λογισμικού.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Σπύρο το μια λεξη λάθος στις 20 (τυχαίο το νουμερο) τρώγεται. Το μια σωστή στις 20 μου φαίνεται τραγικό.

Χωρίς να το προεκτεινω σε προσωπικές εκτιμήσεις από μόνο του. Ξέρω μια χαρά ανθρώπους ανορθογραφους, απίθανα μαλάκες επίσης. Ξαναλεω, όπως μαθαίνει ο οποιοδήποτε να μαστορευει, να χειρίζεται υπολογιστή, κινητό, μηχανή, πλεϊστεϊσον, ας μαθει σιγά σιγά να γράφει. Να διαβάζει ξέρει, αλλιως δεν θα ηταν εδώ τουλάχιστον. Εύκολο είναι.
    Πάντα ξεχωρίζει το αν κάποιος ξέρει πολύ καλή ορθογραφία και απλά κάπου έκανε τυπογραφικό (και όχι ορθογραφικό) λάθος, αν ξέρει αλλά του ξεφεύγουν μερικά, αν δεν ξέρει αλλά τουλάχιστον προσπαθεί ή αν δεν ξέρει και στ' @@ του αν θα βγάλει τα μάτια των άλλων.

Ένα κείμενο περασμένο από τον ορθογράφο δεν ενοχλεί, ακόμα και αν έχει μείνει το «ποιο» αντί του «πιο», ή το «τη» αντί του «τι».
    Αυτό που ενοχλεί είναι το να υπάρχουν πολλά λάθη που οποιοσδήποτε ορθογράφος εύκολα θα τα διόρθωνε. Και όχι τόσο για τα λάθη, αλλά γιατί δείχνει ότι δεν σε νοιάζει για τον συνομιλητή.
    Δεν είναι τίποτα να ενεργοποιήσεις τον ορθογράφο στον Firefox και να κάνεις κλικ στις λέξεις με την κόκκινη γραμμή αφού γράψεις το κείμενο.
    (Εδώ είναι ένα καλό πρόσθετο για όσους θέλουν να δοκιμάσουν).
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Τι νόημα της ορθογραφίας είναι μόνο για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε τι γράφετΕ. Για τί άλλο "γράφετΑΙ" και άλλο "γράφετΕ" ας ακούγεται το ίδιο, δεν είμαστε μπροστά να σας δούμε να καταλάβουμε που απευθύνεστε,
    ούτε είναι λογικό να πρέπει να διαβάσεις μια πρόταση δύο φορές για να την καταλάβεις.
    Τώρα, αν αντί οθόνη μου γράψει ο άλλος μόνιτορ, είπαμε, το νόημα είναι να τον καταλάβω.
    Και συγνώμη Σπυράκο αλλά 2014 στην ελλάδα και να μην ξέρεις βασικά αγγλικά είναι ένα θέμα....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Τι νόημα της ορθογραφίας είναι μόνο για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε τι γράφετΕ.
    Όχι μόνο βρε συ, είναι και για να καταλαβαίνουμε τι «γράφεται».

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Όχι μόνο βρε συ, είναι και για να καταλαβαίνουμε τι «γράφεται».

Χωρίς πλάκα, αυτό είναι το πρόβλημα, αυτές οι λεπτές διαφορές που αλλάζουν ολο το νόημα και σου βγαίνει η ψυχή για να το καταλάβεις (αν το καταλάβεις και δε πλακωθείς πρώτα)

Παλαιό μέλος
    Μοτοσυκλετιστής (harley) και άριστος γνώστης της Ελληνικής είναι και ο Βύρων Πολύδωρας.
    Απ όταν το μαθα ...
    Σκόπιμα κάνω μερικά ορθογραφικά λαθάκια (όσο πατά η γάτα).
    Επίσης δεν θα αγοράσω ποτέ harley

Ο Μακρυγιάννης δεν ήξερε ορθογραφία και δεν είχε harley...

Oi φιλόλογοι , στο σχολείο , βαθμολογούν πλέον τα νοήματα και όχι τόσο την ορθογραφία..

Βέβαια ένα ανορθόγραφο κείμενο με κουράζει αλλά μη ξεχνάμε και τους νεωτερισμούς των Μπαμπινιώτη κλπ (πχ αβγο) που ξενίζουν κάποιον που τελείωσε πιο παλιά το σχολειό..

Ep;ishw symfvn;v me ton apo p;anv!

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Δε νομίζω ότι θεωρείται (ακόμα) λάθος το "αυγό" ή το "τραίνο" (εγώ ακόμα έτσι τα γράφω). Τα παιδιά αναφέρονται περισσότερο σε "αυτή είμαστε" και "είμουν νιος και γέρασα".
    Life begins at 45°.

Με ενοχλεί αφάνταστα η ανορθογραφία, δεν είναι μόνο ότι μου βγαίνουν τα μάτια, είναι και το γεγονός πως αποκλείεται να πάρω τον άλλο στα σοβαρά όταν είναι ανορθόγραφος. Μπορεί να είμαι σκληρός και απόλυτος αλλά στο θέμα της ορθογραφίας έτσι ήμουν από πάντα. Η ανορθογραφία ενός ανθρώπου δηλώνει στην τελική την παιδεία του.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Μια φορα τονους δεν θα συνηθισω να βαζω.

Αυτο που λεει ο νοτακος το 'χω κ γω, ειδικα οταν μπαινω και βλεπω αγγελιες στο καρ και ειναι γραμμενες με γκρικλις μου δημιουργει την εντυπωση πως ο ιδιοκτητης ειναι αλλα αντ' αλλων και απλα προσπερνω την αγγελια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Με ενοχλεί αφάνταστα η ανορθογραφία, δεν είναι μόνο ότι μου βγαίνουν τα μάτια, είναι και το γεγονός πως αποκλείεται να πάρω τον άλλο στα σοβαρά όταν είναι ανορθόγραφος. Μπορεί να είμαι σκληρός και απόλυτος αλλά στο θέμα της ορθογραφίας έτσι ήμουν από πάντα. [FONT=Arial Black]Η ανορθογραφία ενός ανθρώπου δηλώνει στην τελική την παιδεία του.[/FONT]
    Καμία σχέση....

Δεν μπορεί να τα λες σοβαρά αυτά τα πράγματα.... Δηλαδή αυτός που γράφει σωστά έχει παιδεία και αυτός που κάνει ορθογραφικά όχι?

Όλοι αυτοί οι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κλπ που κάνουν τόσα χρόνια κουμάντο και μας έχουν βουτήξει στα σκατά μια χαρά ορθογράφοι είναι..... για την παιδεία που έχουν όμως σηκώνει μεγάλη κουβέντα.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Αυτο που λεει ο νοτακος το 'χω κ γω, ειδικα οταν μπαινω και βλεπω αγγελιες στο καρ και ειναι γραμμενες με γκρικλις μου δημιουργει την εντυπωση πως ο ιδιοκτητης ειναι αλλα αντ' αλλων και απλα προσπερνω την αγγελια.
    Για τα greeklish αλλά και για τα ίνγκρεεκ είναι λογικό μιας και χρησιμοποιείς σύμβολα μιας γλώσσας για να γράφεις σε άλλη.
    Το τεχνικό ανάλογο είναι να βιδώνεις με σκεπάρνι ή να σκάβεις με κατσαβίδι. Πολλοί το κάνουν, όλοι όμως καταλαβαίνουν πως δεν είναι σωστό.
    Για την ορθογραφία, είναι λίγο υπερβολική άποψη.

Βέβαια, οι απόψεις διαφέρουν ανά άτομο. Πχ υπάρχει και κόσμος που αυτό που το ίδιο αρνητικά σκέφτεται και για όποιον
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Μια φορα τονους δεν θα συνηθισω να βαζω.
    και η λογική είναι αντίστοιχη.

Εν πάση περιπτώσει, εδώ το θέμα δεν παίρνει συνήθως σοβαρές διαστάσεις, στα αγγλόφωνα fora να δείτε τι γίνεται, εκεί υπάρχουν άτομα που δεν σου τη χαρίζουν ακόμα και αν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική σου γλώσσα

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Για τα greeklish αλλά και για τα ίνγκρεεκ είναι λογικό μιας και χρησιμοποιείς σύμβολα μιας γλώσσας για να γράφεις σε άλλη.
    Το τεχνικό ανάλογο είναι να βιδώνεις με σκεπάρνι ή να σκάβεις με κατσαβίδι. Πολλοί το κάνουν, όλοι όμως καταλαβαίνουν πως δεν είναι σωστό.
    Για την ορθογραφία, είναι λίγο υπερβολική άποψη.

Βέβαια, οι απόψεις διαφέρουν ανά άτομο. Πχ υπάρχει και κόσμος που αυτό που το ίδιο αρνητικά σκέφτεται και για όποιον
    και η λογική είναι αντίστοιχη.

Εν πάση περιπτώσει, εδώ το θέμα δεν παίρνει συνήθως σοβαρές διαστάσεις, στα αγγλόφωνα fora να δείτε τι γίνεται, εκεί υπάρχουν άτομα που δεν σου τη χαρίζουν ακόμα και αν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική σου γλώσσα
    Οταν ομως θελεις να πουλησεις κατι προσπαθεις να κανεις καλη εντυπωση στον υποψηφιο αγοραστη, οποτε τουλαχιστον ελληνικα θα μπορουσαν να γραφουν. Και εγω οσες φορες εχω βαλει αγγελιες και ορθρογραφημενες ηταν και τονους ειχαν. Το οτι δεν βαζω τονους σε ο,τι γραφω εδω μεσα, σε τσατ κλπ ειναι καθαρα θεμα βιασυνης.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    προσωπικα με ενοχλει που βλεπω ανορθογραφα posts εδω μεσα (ετσι για να σου την μπω Σπυρακο)
    αλλα δινω αφεση σε ατομα που καταλαβαινω οτι, ειτε λογω ηλικιας, ειτε λογω αλλων καταστασεων δεν προκειται να μαθουν...

βασικοτερο για μενα ειναι η συνταξη του κειμενου...
    πραγματικα καποιες φορες δεν βγαινει ΚΑΝΕΝΑ νοημα...
    και οχι μονο επειδη δεν υπαρχουν σημεια στιξης (ναι μιλαω και εγω με τα αποσιωπητικα) ή παραγραφοι...αλλα γιατι απλα αυτοι που γραφουν δεν μπορουν να βαλουν 10 λεξεις στην σωστη σειρα...και ας ειναι ανορθογραφα γραμμενες...

ετσι πιθανοτατα να χανεται το νοημα του κειμενου και να συμβαινουν παρεξηγησεις απο το πουθενα...
    αλλο ηθελε να πει ο ποιητης και αλλο βγηκε στην οθονη...

Σελίδα 6 από 25 ΠρώτοΠρώτο 123456789101116 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF