Σελίδα 18 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 81314151617181920212223 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 256 έως 270 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Επεξεργασμένο
    Τελευταία τροποποίηση από fkol k4; 04/03/2014 στις 20:10. Αιτία: Επεξεργασία δημοσίευσης αναφοράς
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    ωρε λεβεντόπαιδα δεν αφήνετε κατά μέρους τους τόνους τα ι και τα ο και να πάμε καμιά βόλτα????

Το ίδιο καλά περνάω αν στην παρέα είναι ορθογράφοι ή ανορθόγραφοι.

Νομίζω ειπώθηκαν όλες οι απόψεις.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    ωρε λεβεντόπαιδα δεν αφήνετε κατά μέρους τους τόνους τα ι και τα ο και να πάμε καμιά βόλτα????

Το ίδιο καλά περνάω αν στην παρέα είναι ορθογράφοι ή ανορθόγραφοι.

Νομίζω ειπώθηκαν όλες οι απόψεις.
    Θα πρότεινα προς Κυλλήνη, αλλά μετά σκέφτηκα πως θα γίνει χαμός μπροστά στην πινακίδα αν πρέπει να γράφεται με γιότα, ύψιλον, ήτα και πόσα λάμδα...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Και το "τραίνο" έτσι γράφεται (Μπαμπινιώτης rules).
    Δια χειρός Μπαμπινιώτη η κλασσική ταινία "Από μπρος παρθένα, από πίσω μπαίνουν τραίνα" άλλαξε σε "Από μπρος παρθένα, από πίσω μπαίνουν τρένα"...
    Το "σκύψε ευλογημένη" μπας κι έγινε "σκύψε εβλογημένη";

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    αν θεωρείς ανορθόγραφο κάποιον που στο σεντόνι του μπορεί να έχει κάνει και ένα-δύο λάθη, τότε είμαστε λίγο - πολύ όλοι μας.....

εγώ προσωπικά θεωρώ οτι ήταν εντελώς λανθασμένη η τοποθέτηση στο αρχικό ποστ (μην πω οτι άγγιζε την προσβολή).....

βέβαια, προσωπικά, στα απαυτά μου κιόλας.... αν κάποιος θέλει να μου βάλει καρτούλα (και όχι ταμπέλα - εδώ πραγματικά γελάμε) του ανορθόγραφου, να το κάνει ελεύθερα/αβίαστα/αβάδιστα και με την έγκρισή μου κιόλας....

μπορεί κιόλας να μην με διαβάζει.... μπορεί βέβαια να μου στέλνει και πμ με τα λάθη μου μπας και μάθω (έχει γίνει με το "τοις πάσι" αυτό τώρα που το σκέφτομαι)....

βέβαια, ως συνήθως δεν κοιτάμε ποτέ την δική μας την καμπούρα....

καλούς δρόμους μάγκες (είμαστε και σε μοτοφόρουμ, ε?)
    όσο προσβολή θεωρώ και εγώ να μου λένε ότι
    "μεγάλε, δε φρενάρεις σωστά"
    άλλο τόσο προσβολή είναι να σου λέει κάποιος
    "μεγάλε δε γράφεις σωστά"

αν παρακολουθείς το χώρο του ίντερνετ, θα δεις ότι βρίθει ανορθογραφίας και άγνοιας συντακτικού

το moto.gr φυσικά και είναι μια μικρογραφία του ίντερνετ, θες δηλαδή να σου πω ποιοι συγκεκριμένα είναι ανορθόγραφοι εδώ μέσα ;

φαγώθηκες με τις ταμπέλες, λες και δε βάζουμε ο ένας στον άλλον συνέχεια ρε συ Σπύρο...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Oκ, δεν διαφωνώ αλλά ο λόγος, γραπτός και προφορικός, πάνε αγκαζέ και η γλώσσα στο σύνολο της μας διαμορφώνει και έχει τεράστια επίδραση στην ανάπτυξη της σκέψης μας. Προφανώς οι ειδικοί επί του θέματος θα τα λέγανε καλύτερα, αυτό που έχω συνειδητοποιήσει προσωπικά είναι ότι όταν προσπαθείς να αντιληφθείς την έννοια μιας "δύσκολης" λέξης το δουλεύεις το ριμάδι το κεφάλι σου. Και είναι μάλιστα μια διαδικασία που αναπτύσσεται με γεωμετρική προόδο και λειτουργεί αμφίδρομα στο χρόνο, οι λέξεις δημιουργούν έννοιες και σκέψεις και όσο πλουτίζεις από αυτό, δημιουργείς νέες σκέψεις και έννοιες και μετά ψάχνεις τις λέξεις που τις προσδιορίζουν ακριβώς κ.ο.κ. Είμαστε τυχεροί και απίστευτα προνομοιούχοι που χρησιμοποιούμε μια γλώσσα η οποία ακόμα και στη σημερινή της μορφή, είναι η πληρέστερη γλώσσα του κόσμου. Προέρχεται από μια γλώσσα που γέννησε μερικές από τις πιο μεγαλειώδεις και λαμπρές ιδέες - σκέψεις στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν έιναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο αυτό, τα τεράστια μυαλά των αρχαίων ήταν τεράστια ακριβώς γιατί γυμνάστηκαν με αυτή τη γλώσσα και αυτή η γλώσσα στη συνέχεια τους παρείχε την ευχέρεια να εκφραστούν. Είναι αδύνατο να μην υπάρχει μια ελληνική λέξη η μια σειρά από ελληνικές λέξεις κατάλληλα διατεταγμένες στη σειρά που να μην προσδιορίζει-ουν ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι! Δεν έχουμε γλωσσικό κενό, πνευματικό είναι το κενό. Είναι σαν τα πιάνα που αραχνιάζουν σε πολλά σπίτια, τα πλήκτρα είναι εκεί, η δυνατότητα να παραχθεί μουσική υπάρχει, αλλά πρέπει να βρεθεί ένας μαλάκας να παίξει, από μόνο του το πίανο δεν παίζει ( οκ... παράδειγμα ήταν, χέστε με!

Το ότι σήμερα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχουν ένα λεξιλόγιο με εύρος της πο*τσας, εκφράζονται σαν βόδια και γράφουν σαν γίδια, δεν είναι ούτε θέμα σχολείου, ούτε εκπαίδευσης, ούτε οικογενειακού περιβάλλοντος. Είναι θέμα πνευματικής τεμπελιάς και μαλακίας στον εγκέφαλο. Το να επικοινωνείς τις σκέψεις σου με ακρίβεια, όπως και το να αντιλαμβάνεσαι τις σκέψεις των άλλων ανθρώπων που εκπέμπονται το ίδιο ακριβείς και πλούσιες σε περιεχόμενο είναι αυτό που εν πολλοίς μας ξεχωρίζει από τα ζώα και -κατ' εμέ- ο Νο1 δείκτης ευφυίας. Δεν γεννηθήκαμε όλοι ρήτορες βέβαια ούτε μπαμπινιώτηδες, αλλά όταν βλέπεις τον άλλον να μιλάει και να γράφει σαν αμοιβάδα, τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι δεν ένοιωσε ποτέ την ανάγκη να πει κάτι περισσότερο από τις συνήθεις μαλακίες που λέει...

Οπότε το πιτσιρίκι (και ο ενήλικας) που είναι στα @@ του όπως λες, εμένα είναι 10 φόρες στα @@δια μου η ύπαρξη του ... αν δεν αντιλαμβάνεται ότι πάσχει από μια έμμεση μορφή αναπηρίας για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνο, χέστηκα, μην σώσει και επικοινωνήσει ουσιαστικά ποτε του.

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ..........ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ..??

Είσαι πολύ αύστηρός,μπορεί κάποιοι νά μήν είχαν τήν εύκαιρία όπως ό φίλος μας Άρκούδας.....
    Όσοι λοιπόν νομίζουν ότι κατέχουν,άντί νά είναι τόσο σκληροί,άς άγκαλιάσουν αύτούς
    πού έτσι κι άλλιώς καί γιά μένα ύπολείπονται σέ όλα κι άς βαδίσουν χέρι - χέρι...!!
    Ό ένας θά κερδίσει γιά τήν ψυχούλα του καί θά νοιώσει ίκανοποίηση πού άνοίγει καί δείχνει
    τό δρόμο κι ό άλλος θά μάθει....!!!!
    ό πνευματικός ρατσισμός όπως καί νά έκδηλώνεται κι όποιαδήποτε κίνητρα καί δικαιολογίες καί νά έχει
    γιά μένα είναι ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ,άκόμα κι άπό αύτόν τόν θρησκευτικό προσηλυτισμό πού είδα σέ κάποιο
    ντοκυμαντέρ.......κάποιον έπίσκοπο καμαρωτό καί γυαλισμένο στά βάθη τής Άφρικής,
    πρώτα νά βαφτίζει τούς μαύρους χριστιανούς κι άμέσως μετά νά περνάνε νά παίρνουν φαγητό...!!!
    ΝΤΡΟΠΗ.......

Προτείνω το ακόλουθο να γίνει κομμάτι των κανόνων του φόρουμ ούτως ώστε να έχουμε ΟΛΟΙ μιά κοινή προκατασκευασμένη και κυρίως ΕΥΚΟΛΗ βάση επικοινωνίας.
    Τέρμα όλα τα περίπλοκα. Τέρμα ο Μπαμπινιώτης, η Λιάνα Κανέλλη, ο γλάρος. Απλοποίηση τώρα.

http://stoma-tou-lykou.blogspot.gr/2...g-post_19.html

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ..........ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ..??

Είσαι πολύ αύστηρός,μπορεί κάποιοι νά μήν είχαν τήν εύκαιρία όπως ό φίλος μας Άρκούδας.....
    Όσοι λοιπόν νομίζουν ότι κατέχουν,άντί νά είναι τόσο σκληροί,άς άγκαλιάσουν αύτούς
    πού έτσι κι άλλιώς καί γιά μένα ύπολείπονται σέ όλα κι άς βαδίσουν χέρι - χέρι...!!
    Ό ένας θά κερδίσει γιά τήν ψυχούλα του καί θά νοιώσει ίκανοποίηση πού άνοίγει καί δείχνει
    τό δρόμο κι ό άλλος θά μάθει....!!!!
    ό πνευματικός ρατσισμός όπως καί νά έκδηλώνεται κι όποιαδήποτε κίνητρα καί δικαιολογίες καί νά έχει
    γιά μένα είναι ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ,άκόμα κι άπό αύτόν τόν θρησκευτικό προσηλυτισμό πού είδα σέ κάποιο
    ντοκυμαντέρ.......κάποιον έπίσκοπο καμαρωτό καί γυαλισμένο στά βάθη τής Άφρικής,
    πρώτα νά βαφτίζει τούς μαύρους χριστιανούς κι άμέσως μετά νά περνάνε νά παίρνουν φαγητό...!!!
    ΝΤΡΟΠΗ.......
    Δεν έχει νόημα να δίνουμε παραδείγνατα με μέλη του forum, o γιαγία αρκούδα είχε το θάρος και την τόλμη να βγει και να γράψει την ιστορία του (απόλυτο respect από εμένα) και δεν αναφέρομαι προφανώς σε αυτόν.

η αλήθεια είναι (μπορεί να έχει ξαναειπωθεί εδώ..) ότι όταν οι γκόμενες μου στέλνανε μηνύματα ανορθόγραφα ξενέρωνα απίστευτα...
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Γράφοντας σωστά τις λέξεις μεταφέρουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε να πούμε. Η λέξη "λύπη" σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό από τη "λείπει". Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αναγνώστης προσπαθεί να βγάλει άκρη από τα συμφραζόμενα με κίνδυνο να μη καταλάβει ακριβώς τι ήθελε να πει ο συγγραφέας.

Κρίμα δεν είναι; Ειδικά για τον συγγραφέα; Να προσφέρει γνώση, ιδέες, απόψεις και να μη γίνεται απόλυτα κατανοητός;

Αλλά και για τον αναγνώστη είναι κρίμα. Ένα από τα εμπόδια της κατανόησης ενός κειμένου -και ίσως το πιο σημαντικό-, είναι μια άγνωστη ή μη κατανοητή λέξη. Συνήθως, ότι ακολουθεί στο κείμενο μετά από αυτή τη λέξη, παραμένει θολό και ο αναγνώστης βρίσκεται σε σύγχυση αδυνατώντας να καταλάβει τι θέλει να του πει ο συγγραφέας.

--"Με το που φτάσεις στην ακρώρεια πάρε το μονοπάτι δεξιά από το εκκλησάκι και σε τρεις περίπου ώρες θα φτάσεις στον κεντρικό δρόμο."

Αν ο αναγνώστης δεν ξέρει τι σημαίνει "ακρώρεια" ούτε εκκλησάκι θα βρει ούτε μονοπάτι. Πρέπει λοιπόν να αντιληφθεί πρώτα ότι δεν ξέρει το νόημα της συγκεκριμένης λέξης και κατόπιν να φροντίσει να μάθει.

--"Στο διάλυμα, θέλω να βάλετε τα αθλητικά σας γιατί μετά θα έχουμε πάλι"

Σε ποιο διάλυμα; Να βάλουμε τα αθλητικά μας σε νερό με απορρυπαντικό μήπως; Και τι θα έχουμε πάλι;

Μήπως εννοεί, να βάλουμε στο διάλειμμα τα αθλητικά μας γιατί μετά θα έχουμε πάλη;

Ένα ανορθόγραφο κείμενο, σε κάποιες περιπτώσεις αδυνατεί να μεταφέρει τις ίσως ενδιαφέρουσες απόψεις του συγγραφέα του, και σε κάποιες άλλες, ακόμα χειρότερα, μεταφέρει κάτι τελείως διαφορετικό.

Μπορώ να καταλάβω το "δεν ξέρω ορθογραφία και δεν γουστάρω να μάθω, ούτε να χρησιμοποιώ αυτόματο διορθωτή." Ειλικρινά. Το σέβομαι.

Αλλά το να πλασάρεται ως "άποψη", δεν το καταλαβαίνω.
    Think faster than you ride

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος

Ένα ανορθόγραφο κείμενο, σε κάποιες περιπτώσεις αδυνατεί να μεταφέρει τις ίσως ενδιαφέρουσες απόψεις του συγγραφέα του, και σε κάποιες άλλες, ακόμα χειρότερα, μεταφέρει κάτι τελείως διαφορετικό.
    Ισχύει μόνο για αναγνώστες που γνωρίζουν ορθογραφία, για έναν ανορθόγραφο όλα είναι ξεκάθαρα εάν υπάρχει σωστή σύνταξη.

δηλαδή ο ανορθόγραφος όταν διαβάζει ενα σωστά γραμμένο κείμενο, όπως το άνωθεν παράδειγμα, καταλαβαίνει σωστά τα γραφόμενα ή καταλαβαίνει ότι να'ναι; Αφού δεν ξέρει τις λέξεις.

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    @bladerunner :ναι , είναι κρίμα για τον συγγραφέα να μην καταλαβαίνουμε τι είναι η ακρώρεια ή/και το μούχρωμα. και για τον ποιητή επίσης.

Όταν όμως το ερώτημα είναι "ξέρεται κανένα καλό μαγαζί με ανταλλακτικά στην καλλίπολη", που ακριβώς έγκειται η δυσκολία κατανόησης της ερώτησης?
    στο αν ο ερωτών εννοεί την καλλίπολη πειραιά ή την καλλίπολη στο βόσπορο? δεν θα του απαντήσουμε επειδή γραφει την Καλλίπολη με μικρό "κ" και όχι κεφαλαίο? θα ρωτήσουμε πρώτα να μας πει για ποιο λόγο γράφει ξερεται και όχι ξέρετε?

Αισθάνομαι ότι ορισμένοι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο σε αυτό εδώ το thread.

πιαδια , το πωτρο και το τευτελαιο γαμρμα να ενιαι στωσα και θα βαγουζμε αρκη ...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	anag.jpg 
Προβολές:	56 
Μέγεθος:	43,9 KB 
ID:	310999

ναι Γιώργη, με άσχετα (όχι σωστά) γράμματα, γίνεται;

Σελίδα 18 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 81314151617181920212223 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF