Tα οκτανια ειναι μετρο αντιστασης στην καυση στην ουσια και χρειαζονται οσο περισσοτερο ανεβαινει η συμπιεση.
Οι αγωνιστικες βενζινες εχουν αλλα πραγματα μεσα και δινουν αποδοση ,κατι που δεν εχει σχεση με το ποσα οκτανια εχουν.
Η 100αρα ασχετως αν ειναι ή οχι 100αρα εχει καθαριστικα μεσα (αναλογως και τι εχει μεινει απο το ποσο την νοθευει η καθενας).
Υ.Γ. Πως γινεται ολοι να εχουν ενα γνωστο που τους ειπε οτι η 100αρα ειναι παραμυθι?
γιατι ετσι ειναι τα πραγματα εδω στην ελλαδα!δεν υπαρχουν καθαρα καυσιμα σε κανενα βενζιναδικο!οποιος ειναι μεσα στη δουλεια το ξερει καλα αυτο.100αρα καθαρη εχουν μονο τα διυλιστηρια!απο κει περα ειναι στο χερι του βιτια και του βενζινα να ρηξει καργα 95αρα μεσα μεχρι και πετρελαιο!![]()
Ρε ιρα τα χρονια που δεναμε τα σκυλια με τα λουκανικα ισως να ειχαμε<καλες>100αρες και συμφωνα με τεστ περιοδικων αυτο-μοτο
Σημερα νομιζω οτι ελαχιστοι ως καθολου εχουν 100αρες
Και σε τεστ εξωτερικου
Πολλες 100αρες ειναι υπερτιμημενες αναλογα με την τιμη τους
Και οσο για καθαριστικα βαλβιδων-injection η καρμπυρατετ κατα πετιπτωση
Προτιμω να βαζω εξτρα δικα μου ποτε ποτε
Τελευταία τροποποίηση από SHOOTER045; 04/03/2014 στις 19:23.
Οτι τα βενζιναδικα εχουν ο,τι να ναι το ξερω...το cbr400rr απο χαλασμενες βενζινες (μιλαμε για νοθεια πετρελαιου με βενζινη δλδ) εκλαψα μοτερ...Αι νοου!
Γι'αυτο εψαξα και βρηκα βενζιναδικο που (πολλες) μαλακιες δεν κανει και ο υπαλληλος που ξερω δεν εχει κανενα λογο να μου πει ψεμματα.
Εννοειται αυτο οτι ψαχνουμε σωστο βενζινα που η 95αρα του θα ναι καλυτερη απο την 100αρα του λαμογιου!
Υ.Γ. Γι'αυτο...μαζεψτε λεφτα να παρουμε απο ενα MISSION R (ποσο γκ@υλα ειναι αυτο μηχανακι) να τελειωνει το θεμα...
Ξερω
Και εγω εκαψα βενζιναντλια στο τενερε μου
Ειμαστε κοινωνικα ατομα και εχουμε πολλους γνωστους.Ολο και καποιος θα ασχολειτε με τα καυσιμα.
(Η καποιοι σαν τον Αιμιλιο θα ψαχνουν και θα βρισκουν ,για να κανουνε ευκολη τη δικη μου ζωη.)
Συμφωνα λοιπον με την ADAC
Μεγαλύτερη ισχύς, καλύτερη απόδοση, μειωμένη κατανάλωση, αύξηση της μακροζωίας του κινητήρα. Αυτά είναι μερικά από τα σλόγκαν που χρησιμοποιούνται στην προώθηση των πανάκριβων σούπερ αμόλυβδων οι οποίες πρακτικά δεν προσφέρουν κανένα απολύτως όφελος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ADAC, η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο με εκατομμύρια μέλη.
Η ADAC επισημαίνει πως η χρήση σούπερ αμόλυβδης λειτουργεί σαν placebo καθώς υποσυνείδητα ο οδηγός αλλάζει το στιλ οδήγησης του. Μάλιστα, η ADAC αναφέρει πως υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις όπου ο εγκέφαλος του κινητήρα μπορεί να διαγνώσει μια καλύτερη ποιότητα καυσίμου και να παραμετροποιήσει την λειτουργία του μοτέρ αλλάζοντας την χαρτογράφηση του.
Και ενώ η ADAC είναι απόλυτη πως τα περισσότερα οκτάνια δεν προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα προτείνοντας στα μέλη της να προτιμούν τις απλές και οικονομικότερες βενζίνες, σε ό,τι αφορά στις ποιοτικότερες εκδοχές του ντίζελ (που γίνονται συχνότερες και στην χώρα μας) μπορεί να υπάρξει μία βελτίωση της απόδοσης έως 5% λόγω της καλύτερης σύνθεσης (και όχι των περισσότερων κετανίων).
http://www.zougla.gr/automoto/articl...sferoun-tipota
mankam συντομα θα βαλω και φωτο και τα παντα.
λιγο να στρωσει ο καιρος,να φωτισει λιγο η ψυχουλα μας γιατι απο τα μαυρα κοντευει να γινει κορακι,να παω να ασχοληθω κανα διημερο μαζι της να τη καθαρισω να τη περιποιηθω, να μαλωσω ξανα με τη γυναικα που φωναζει οτι μονο πλεον με τη μηχανη με βλεπει να γελαω,να της εξηγησω οτι δεν ειναι ετσι,να φαμε καμμια δεκαρια μερες να μαλωνουμε,να φυγω απο το σπιτι να με παιρνει τηλεφωνο οτι εκανε λαθος και δε θα με ξαναστεναχωρεσει,να γυρισω να κανουμε σεξ και να ξαναερθει ο γειτονας να μου πει οτι χαλαω τη πιατσα και οτι μας ακουει και η γυναικα του και θελει και αυτη ενω ο γειτονας δεν εχει καμμια ορεξη να απαυτωσει τη 40 αντιπαθεστατη γυναικα του,να περασει το βραδυ,να ξημερωσει ο Θεος τη μερα, να μπω στη γυναιακ οτι θα παω να πλενω τη μηχανη να ξαναθυμωσει.....
και να ανεβασω καμμια φωτο της.....
αυτη η adac δεν ειναι που την επιασαν για απατη τελευταια?
https://www.google.gr/search?q=adac+...hrome&ie=UTF-8
«Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
You will never be arrested #58