Σελίδα 24 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 1419202122232425 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 346 έως 360 από 368

Θέμα: Ορθογραφία

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μικρή Λουλού Προβολή μηνύματος
    πιο πιθανον ειναι να εχω γουσταρει τα 70-80% απο τα γκρικλις κειμενα ή τα ανορθογραφα κειμενα,παρα τα ορθα γραμματικα-συντακτικα κειμενα που με αφηνανε απο τελειως εως αηδιαστικα αδιαφορο.
    πιστευω οτι το θεμα δεν ειναι ακριβως το κειμενο που γραφει καποιος αλλα η εντυπωση-εκτιμηση που εχουμε για τον συγγραφεα.
    Καιρό είχα να διαβάσω ακόμα ένα σπουδαίο επιχείρημα. Θα περάσω κι εγώ στο άλλο στρατόπεδο σύντομα. Έχω κατακλυστεί από το τσουνάμι λογικής. "Καλύτερα ανορθόγραφα κείμενα που έχουν κάτι να πουν, παρά ορθογραφημένα, αλλά κενά νοήματος".

Οκ. Μαζί σου. Για τα ορθογραφημένα, γεμάτα νόημα κείμενα, τι έχεις να πεις; Μεταξύ δύο κειμένων ίδιου επιπέδου, ποιο θα επέλεγες;

Ρητορική η ερώτηση. Ευχαριστώ.
    Life begins at 45°.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Και εμενα θα μου αρεσε γιατι θα ξεσικονοταν ο κσομος απο την (ας μου επιτραπει η εκφραση) απαλεψια και η προταση μου θα του φαινοταν πιο δελαστικη και σωστη...

Σε κάποια έκδοση των windows είχε αυτή τη μαλακιά εφαρμογή του speech, όπου έγραφες ένα κείμενο και το φωνητικό synthesizer του pc την ανηπαρήγαγε. Το θέμα είναι ότι το synthesizer αναγνώριζε εντελώς μονολιθικά τα σημεία στίξης και αυτό που έβγαζε ήταν ένα αστείο αλλά και λίγο σκιαχτικό αποτέλεσμα, άχρωμο και άτονο, εντελώς επίπεδο. Πολύ φοβάμαι ότι με κάτι "βολικές" ιδέες σαν τη δική σου οδεύουμε προς τα εκεί, όπου θα επικοινωνούμε μετρημένα και φλατ, ανέκφραστοι σαν μηχανές.

η αληθεια ειναι οτι δεν το προλαβα το γαμημενo του ggs και να του πεις οτι πολυ τον σιχαινομαι γι αυτο!!!
    για τον φιλο dr evil να προσθεσω οτι δεν ειναι πανακεια το να εισαι μοτοσυκλετιστης πλεον (ισως,δεν ειστε τοσο τυχεροι να εχετε ζησει αλλες εποχες) αλλα δεν παυει να ειναι αυτο που ενστικτωδικα λειτουργει επανω σου οταν βλεπεις κατι να συμβαινει.
    ΜΕΤΑ,εχεις ολο τον χρονο να επαναξιολογησεις οτι θες!!
    οταν ομως συμβαινει κατι,λειτουργει μονο το ενστικτο..
    και αν το χασουμε αυτο,δεν κερδιζει κατι ο αλλος! ..ειναι αυτο που χασαμε εμεις..
    να κοιτας εκει που θες να
    πας,αλλοιως θα πας εκει που
    κοιτας....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Καιρό είχα να διαβάσω ακόμα ένα σπουδαίο επιχείρημα. Θα περάσω κι εγώ στο άλλο στρατόπεδο σύντομα. Έχω κατακλυστεί από το τσουνάμι λογικής. "Καλύτερα ανορθόγραφα κείμενα που έχουν κάτι να πουν, παρά ορθογραφημένα, αλλά κενά νοήματος".

Οκ. Μαζί σου. Για τα ορθογραφημένα, γεμάτα νόημα κείμενα, τι έχεις να πεις; Μεταξύ δύο κειμένων ίδιου επιπέδου, ποιο θα επέλεγες;

Ρητορική η ερώτηση. Ευχαριστώ.

σιγουρα αδερφε ειναι ρητορικη η ερωτηση αλλα,αν θυμασαι,μιλησα για ενα 70-80% των απαντησεων!!
    σαφεστατα ενοιωσα πιο ανετα-ομορφα οταν διαβασα τις απαντησεις που περιγραφεις!!
    αλλα δεν νομιζω οτι σε αυτο αναφερεται ο ποιητης..
    κοιτας....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος

υ.γ. @nikos_abel Ειναι σωστη η υποψια μου οτι τα κειμενα σου τα γραφεις εκτος forum για να κανεις γραμματικο ελεγχο;
    Συνήθως όχι, αλλά όταν έχω κάποια αμφιβολία ναι, τα ελέγχω. Σίγουρα τα ελέγχω όταν πρόκειται για τη δουλειά μου,
    που πρόκειται να διαβαστούν απο ανθρώπους που πρέπει να καταλάβουν επακριβώς τι πρέπει να κάνουν, γιατί αν
    κάνουν μαλακίες θα κοστίσει σε πολύ κόσμο.

Κατά τα άλλα ότι νάναι και μάλιστα με επιθετικό τόνο και χωρίς καμμία διάθεση διαλόγου και προσπάθεια αλληλοκατανόησης.
    Το πρόβλημα είναι δικό σου όπως ομολόγησες νωρίτερα και το σεβάστηκα προσπαθώντας να είμαι χαλαρός.
    Δεν θέλεις.

Το πρόβλημά σου δεν είναι η ορθογραφία σου αλλά η ξεροκεφαλιά σου.

Ότι πεις

σιγουρα αδερφε ειναι ρητορικη η ερωτηση αλλα,αν θυμασαι,μιλησα για ενα 70-80% των απαντησεων!!
    σαφεστατα ενοιωσα πιο ανετα-ομορφα οταν διαβασα τις απαντησεις που περιγραφεις!!
    αλλα δεν νομιζω οτι σε αυτο αναφερεται ο ποιητης..
    Αυτό που εννοούσα, πέρα από τον εριστικό τρόπο γραφής μου στα τελευταία ποστς (:P), είναι ότι ΟΛΟΙ θέλουμε σωστές σκέψεις. Όλοι θέλουμε να διαβάζουμε κάτι με νόημα. Σαφώς προτιμούμε ένα όμορφο, αλλά ανορθόγραφο κείμενο από έναν πίθηκο που ξέρει ορθογραφία. Είναι αυτονόητο, δε μας λέτε κάτι καινούριο και σίγουρα δεν αποτελεί επιχείρημα υπέρ της απλούστευσης της ήδη υπεραπλουστευμένης γλώσσας. Αλλά εδώ μιλάμε για το ΙΔΙΟ κείμενο, για τον ΙΔΙΟ γράφοντα, με ή χωρίς κανόνες ορθογραφίας.
    Life begins at 45°.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    ...σαν να το βλέπω μπροστά μου μιλάμε...

Αθήνα 2034

Κίνηση, χαμός, και σε κάποια φάση η κυράτσα με το SUV πλάσματος σε κλείνει με αποτέλεσμα να πέσεις στα μαγνητικά φρένα του θανάτου στο μηχανάκι... και ακολουθεί ο διάλογος:

-Pupasmorikarioladenvlepis
    >Αdehasualitipuvrizis
    -Amakatevokatokesugamisotomunipusexernagethasupoego
    >bravooreustropussemathanestospιtisu
    -minpianistospitimystostomasurepatsavuropuro

φανταστείτε το όλο αυτό με ανέκφραστα πρόσωπα και καθόλου χρωματισμό στη φωνή... έλεος!!!

Ένα πιο εύληπτο παράδειγμα είναι αυτό:

gamieteothryloskeopireas...

ε τώρα μαλακίες, είναι το ίδιο με το να πεις:

ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ!!!!

ακόμα και... φατσικά έτσι όπως είναι γραμμένο το δεύτερο, είναι πιο ωραίο ρε παιδι μου! Τρεις φορές πιο ωραίο! Δηλαδή μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου το σκορ είναι 0-3 :a36:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Αυτό που εννοούσα, πέρα από τον εριστικό τρόπο γραφής μου στα τελευταία ποστς (:P), είναι ότι ΟΛΟΙ θέλουμε σωστές σκέψεις. Όλοι θέλουμε να διαβάζουμε κάτι με νόημα. Σαφώς προτιμούμε ένα όμορφο, αλλά ανορθόγραφο κείμενο από έναν πίθηκο που ξέρει ορθογραφία. Είναι αυτονόητο, δε μας λέτε κάτι καινούριο και σίγουρα δεν αποτελεί επιχείρημα υπέρ της απλούστευσης της ήδη υπεραπλουστευμένης γλώσσας. Αλλά εδώ μιλάμε για το ΙΔΙΟ κείμενο, για τον ΙΔΙΟ γράφοντα, με ή χωρίς κανόνες ορθογραφίας.

φιλε μου,αν εχεις την καλοσυνη,μη μου μιλας στον πληθυντικο γιατι αισθανομαι πιο γερος απ'οτι ηδη ειμαι!!
    με μια δευτερη αναγνωση,θα διαπιστωσεις οτι το point μου (και μη μου πεις οτι ειναι ανορθογραφο!!!) δεν ειναι ακριβως η ορθογραφια!!
    και μακαρι αυτο που μας κανει να εχουμε διαφορετικες συμπεριφορες να ητανε μονο η γαμημενη ορθογραφια μας..
    κοιτας....

και δεν ξερω καν αν δωσατε λιγη σημασια στο 2ο σκελος του ποστ μου..
    Εγώ, προσωπικά, απλά συζητάω. Προσπαθώ να καταλάβω, αναζητώ τους λόγους, περιμένω τα επιχειρήματα. Αν κάποιος το πάρει προσωπικά, θα απαντήσω με τον ίδιο τρόπο, αλλά θα το ξεχάσω την επόμενη στιγμή γιατί είναι ένα φόρουμ, είναι το ίντερνετ. Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά σε καμία περίπτωση και δεν έχω πρόβλημα να πάω για καφέ με οποιονδήποτε αύριο.

Τα θηλυκά έχουν ένα μικρό αβαντάζ σε αυτό.

ΥΓ. Δε σου μίλησα στον πληθυντικό, παρεξήγησες :P
    Life begins at 45°.

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος

Αθήνα 2034

Κίνηση, χαμός, και σε κάποια φάση η κυράτσα με το SUV πλάσματος σε κλείνει με αποτέλεσμα να πέσεις στα μαγνητικά φρένα του θανάτου στο μηχανάκι... και ακολουθεί ο διάλογος:

>Αdehasualitipuvrizis

φανταστείτε το όλο αυτό με ανέκφραστα πρόσωπα και καθόλου χρωματισμό στη φωνή... έλεος!!!

ακόμα και... φατσικά έτσι όπως είναι γραμμένο το δεύτερο, είναι πιο ωραίο ρε παιδι μου! Τρεις φορές πιο ωραίο! Δηλαδή μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου το σκορ είναι
    0-3 :a36:

Αθήνα 2034

>Αdehasualitipuvrizis

ακόμα και... φατσικά έτσι όπως είναι γραμμένο το δεύτερο, είναι πιο ωραίο ρε παιδι μου! Τρεις φορές πιο ωραίο! Δηλαδή μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου το σκορ είναι 0-3 :a36:

δεν με πειραζει τιποτα περισσοτερο απ'οτι ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ!!!!!

(δεν θυμαμαι αν σου'χω πει ποτε ποσο σε σιχαινομουνα!!! ησουν υπευθυνος για πολλα καθαρισματα μονιτορ!!! )
    κοιτας....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus

ακόμα και... φατσικά έτσι όπως είναι γραμμένο το δεύτερο, είναι πιο ωραίο ρε παιδι μου!

κι οταν το πεις στα αγγλικα τοτε καταλαβαινεις ποσο φτωχη γλωσσα ειναι (τα αγγλικα ντε)

0-3 :a36:
    Ίσαι μαλλάκασ

Σε κάποια έκδοση των windows είχε αυτή τη μαλακιά εφαρμογή του speech, όπου έγραφες ένα κείμενο και το φωνητικό synthesizer του pc την ανηπαρήγαγε. Το θέμα είναι ότι το synthesizer αναγνώριζε εντελώς μονολιθικά τα σημεία στίξης και αυτό που έβγαζε ήταν ένα αστείο αλλά και λίγο σκιαχτικό αποτέλεσμα, άχρωμο και άτονο, εντελώς επίπεδο. Πολύ φοβάμαι ότι με κάτι "βολικές" ιδέες σαν τη δική σου οδεύουμε προς τα εκεί, όπου θα επικοινωνούμε μετρημένα και φλατ, ανέκφραστοι σαν μηχανές.
    http://translate.google.gr/#el/en/%C...81%CF%86%CE%B9

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙς ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ?????????????
    ΦΑΚ... φυγανε οι παλιοι,καλοι, mods..
    κοιτας....

Σελίδα 24 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 1419202122232425 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!
    από RapidShade στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF