ωραια πραματα![]()
ωραια πραματα![]()
Δυστυχώς κάπου εδώ η ανακατασκευη πέρνει άδοξο τέλος.
ξεκίνησε με το καπνο που σας είπα.
πήγα να τσεκάρω τις βαλβίδες και ο ένας κ΄΄υλινδρος με μια μανιβελιά πετάει ζωντανό το λάδι και δεν νομίζω πως είναι και πολύ φυσιολογικό.
τα μπουζί βραχυκυκλωμένα και αναγκάστηκα να αγοράσω νέα.
πήρε αμέσως μπροστά αλλά σε 3 λεπτά λειτουργίας είχαμε αυτό
και όσο φυσιολογικό να είναι λίγος καπνος αυτό ξεπερνά τα όρια.
πλέον δεν έχω ούτε το κουράγιο ούτε την οικονομική δυνατότητα να ξαναπροσπαθήσω από την αρχή.ας είναι καλά τα μαστόρια όπου με έφτασαν 5 χρόνια μετά στο ίδιο σημείο που ξεκίνησα και φυσικά αρκετά ευρώ πιο άδεις τσέπες.επίσης να ναι καλά και το κράτος που εκπαιδεύει σώστους επαγγελματίες και αφού μπορούν αν φτιάξουν το παπάκι τους στην αυλή τους τους δίνει άδειες συνεργείου και τους βαφτίζει μηχανικούς.
υπάρχει περίπτωση αυτό να οφείλεται μονο στο ελατηριο λαδιού αν και ειναι καινουριο να μην εχει τοποθετηθεί σωστά?(ολά πρεπει να τα περιμένω απο αυτούς)
αν και εχει γίνει ρεκτιφιέ ο κυλινδρος.
υπάρχει περίπτωση να αλλάξω λάδια και να βελτιωθεί η κατάσταση καθώς αντι για 10-40 εχω βαλει 20-50 ημισυνθετικό όμως όπως οι προδιαγραφές της.
το παλέυω μέσα μου να μην την εγκαταλήψω αλλά με έχει κουράσει.......και περισσότερο ψυχολογικά.
Τελευταία τροποποίηση από bikas; 07/03/2014 στις 21:23.
Το ξέρεις και εσύ,το ξέρουμε και οι υπόλοιποι: Αν δεν βρείς σωστό μάστορα με όρεξη να ασχοληθεί σοβαρά,που να ξέρει τι κάνει (σπάνιο δυστυχώς) καλύτερα να το κάνεις μόνος σου,ή αν δεν το έχεις,να το αφήσεις έτσι.Δυστυχώς έτσι είναι,και το βλέπω παντού γύρω μου.
Προφανώς προέχουν άλλα πράγματα,οι μηχανές είναι χόμπυ.Άστο στην άκρη,μάζευε εργαλεία,χρήματα και γνώσεις,και κάποια στιγμή που θα θέλεις και θα μπορείς,πάρ'το απ'την αρχή.
Αν και κανονικά,έπρεπε να το πάς πίσω σε αυτούς που το έφτιαξαν,και να τους πείς να στο κάνουν να δουλεύει ρολόι.
Είσαι μακριά για να σου προσφέρω βοήθεια, κρίμα ρε γμτ.![]()
· Ο χαρακτήρας είμαι εγώ, η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα.
www.agmalarm.gr https://www.facebook.com/giorgos.marazotis https://twitter.com/GMarazotis
κοιτα με τοσο καπνο 2 ενδεχοεμνα εχεις. τσιμουζακι βαλβιδων η ελατηρια. και τα δυο ειανι φτηνα. μη σε παιρνει απο πατω. εδω καταφερες τα ηλεκτρικα ρε μπαγασα που ειναι πονοκεφαλος εδω θα κολλησεις???
Μην κολλάς, προχώρα! Θα τα καταφέρεις!![]()
Τσιμούχες βαλβίδων, φλάτζες, τσιμουχάκι παροχής λαδιού στην κεφαλή απο τον κύλινδρο, ελατήριο φαγωμένο ή μη σωστά τοποθετημένο...
Είδα πως είχες βγάλει εκτός τους κυλίνδρους. Τα ελατήρια πατήσανε σωστά στην συναρμολόγηση ή μήπως σου άρπαξε κάποιο όπως πέρναγες τα πιστόνια στους κυλίνδρους?
Κοίτα, πολλές φορές έχω φτάσει σε σημείο να πετάξω κάτι (που δεν μου δουλεύει σωστά και με ταλαιπωρεί) στην φωτιά και απο πίσω να παίζει βρεχει φωτιά στην στράτα μου σαν τον Κούρκουλο....
Αλλά για το πείσμα και το γαμώτο δεν τα παρατάω.... Μην τα παρατάς, έχεις κάνει τόση δουλειά, κρίμα δεν είναι?
Υ.γ. κανείς δεν γεννήθηκε μάστορας, προσπάθησε αλλά σκέψου και πράξε σαν να μην είναι δικιά σου η μηχανή, έχει μεγάλη σημασία αυτό που σου λεω γιατί πιστεύω πως η λαχτάρα σου να την ξαναδείς στον δρόμο σε κάνει να κάνεις λάθη![]()
ο λιγος καπνος μπορει να ειναι μια λεπτομερεια που θελει ψαξιμο
ο πολυς καπνος μπορει να ειναι απλα ενα λαθος στη συναρμολογηση που θα φανει αμεσως
εχεις να κοιταξεις μονο τσιμουχακια βαλβιδων και ελατηρια πιστονιου (τα οποια θυμιζω τοποθετουνται με γωνια μεταξυ τους)
μη σε παιρνει απο κατω εχεις κανει πολλα και θα κανεις κι αλλα
μονο βγαλε απο την εξισωση τους μαστορους![]()