Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: προφυλακτηρας εξατμισης...

προφυλακτηρας εξατμισης...

καιρό τώρα για λόγους αναγκαστικούς άλλαξα εξάτμιση στο XT350 και μαζί με το τελικό, αλλάχτηκαν και οι λαιμοί...
    λάθος μεγάλο, αλλά έγινε. το θέμα μου όμως είναι ότι από τον Μάιο που έγινε αυτό, μέχρι τώρα, έχω κάψει δύο-τρία υφασμάτινα παντελόνια, την κορντούρα ενός φίλου, έκαψα τις γκέτες μου και το αδιάβροχο της μηχανής.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20140310_211158.jpg 
Προβολές:	133 
Μέγεθος:	100,3 KB 
ID:	311625

οπότε επειδή πήρα καινούριο αδιάβροχο, και είπα να μην το ξανακάψω αποφάσισα να φτιάξω κάποιο προφυλακτήρα για την εξάτμιση στο σημείο που εμφανίζεται το πρόβλημα... κολλήθηκαν δύο παξιμάδια για να μπορεί να βιδωθεί πάνω τους, και το σχεδιαστήριο πήρε φωτιά....!

Όνομα:	IMG_20140310_203933.jpg 
Προβολές:	133 
Μέγεθος:	51,3 KB 
ID:	311624

χαρτονάκι,
    μαρκαδοράκι,
    και κοπίδι για να σχεδιάσω
    και να κόψω ένα πρόπλασμα αυτού που θα φτιάξω..

το οποίο θα είναι περίπου σαν αυτό...!

Όνομα:	IMG_20140310_211139.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	57,6 KB 
ID:	311626

Όνομα:	IMG_20140310_211014.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	100,1 KB 
ID:	311627

σαν αποτέλεσμα όμως μου φαίνεται λίγο παχύ σε φάρδος... από την άλλη αν το κάνω πιο στενό φοβάμαι ότι δεν θα προστατεύει καλά....

το τελικό θα κοπεί σε 3άρι αλουμίνιο το οποίο θα βαφτεί με ηλ/στατική μαύρη ματ...

ακούω ιδέες πρίν κόψω...
    Τελευταία τροποποίηση από stam2; 11/03/2014 στις 11:38.

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Πολυ καλη δουλεια!!
    Θα σου προτεινα να επιλεξεις καποια μπογια η οποια ειναι φτιαγμενη για υψηλες θερμοκρασίες γιατι η ηλεκτροστατικη δεν αντεχει τοσο καλα και σπαει. Μια καλη λυση ειναι τα σπρε'ι' για του λαιμους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Να υπολογίσεις να είναι τουλάχιστον 1,5-2 εκ. από τους λαιμούς και να το κουρμπάρεις για να μην φαίνεται το φάρδος.

Προτείνω ανάμεσα να βάλεις θερμομονωτική αλουμινένια ταινία που βάζουν στο μέσα μέρος των πλαινών πλαστικών στα enduro για να μην καίγονται από τον σιγαστήρα της εξάτμισης.

ευχαριστώ παιδιά!

σίγουρα θα κουρμπαριστεί λίγο να πάρει την καμπυλότητα του σωλήνα, και να μην μαγκώνουν και τα ρούχα πάνω του, και μάλλον θα το στενέψω λίγο ακόμα... αλλά για την ηλεκτροστατική είμαι πολύ σίγουρος ότι θα αντέξει... πιο σίγουρος από την βαφή υψηλών θερμοκρασιών που πάνω στο αλουμίνιο μπορεί να ξεφλουδίσει. τώρα για την θερμομονωτική ταινία δεν το είχα σκεφτεί... είναι καλή ιδέα! θα πρέπει να κάνω έρευνα αγοράς όμως γιατί δεν ξέρω που την πουλάνε...

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Και θα βαλεις και καμια φωτο. Ετσι?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    ευχαριστώ παιδιά!

σίγουρα θα κουρμπαριστεί λίγο να πάρει την καμπυλότητα του σωλήνα, και να μην μαγκώνουν και τα ρούχα πάνω του, και μάλλον θα το στενέψω λίγο ακόμα... αλλά για την ηλεκτροστατική είμαι πολύ σίγουρος ότι θα αντέξει... πιο σίγουρος από την βαφή υψηλών θερμοκρασιών που πάνω στο αλουμίνιο μπορεί να ξεφλουδίσει. τώρα για την θερμομονωτική ταινία δεν το είχα σκεφτεί... είναι καλή ιδέα! θα πρέπει να κάνω έρευνα αγοράς όμως γιατί δεν ξέρω που την πουλάνε...
    Κάτι σαν αυτό:

http://moto-moto.gr/index.php?route=...roduct_id=1648

Όνομα:	monotikoautokolito-big-700x541.jpg 
Προβολές:	125 
Μέγεθος:	29,7 KB 
ID:	311628

Μακρύ μέλος... Το avatar του/της IRA57
    Να προτεινω και γω κατι τετοιο (και στο παπινσον και στο cbr εχω τετοιο thermal wrap)
    http://www.ducati.ms/forums/attachme...ader-image.jpg

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Καντο λιγο πιο μακρύ να κρύβει και το αρχικό μερος των ελατηρίων που είναι λίγο χάλια.
    Ασε που αν βρεθείς δικάβαλος/φορτωμένος/φρεναριστός μπορεί να ακουμπήσεις κι εκεί.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bruno
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Καντο λιγο πιο μακρύ να κρύβει και το αρχικό μερος των ελατηρίων που είναι λίγο χάλια.
    Ασε που αν βρεθείς δικάβαλος/φορτωμένος/φρεναριστός μπορεί να ακουμπήσεις κι εκεί.
    Νομιζω εχει καπακι εκει πισω και το καλυπτει.Γιατι δεν το κανεις inox,μην πλεκεις με ηλεκτροστατικες κλπ,με τρυπες για αερισμο ακομα αν βρεις κατι από αλλα μηχανάκια μεταχειρισμενο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bruno
    Λαθος μου κοιτουσα το πισω κομματι της εξατμησεις αν και θεωρω ότι είναι υπερβολή τοσα κομματια μισω μετρο εξατμηση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    εγω θαλεγα να μην βαλεις γριλιες. σκετο μονοκοματο καντο. απο τις γριλιες θα βγαζει καυτο αερα και θα σου φαει σιγουρα το αδιαβροχο. κατσε να βρω φωτο.

edit. οπως στη φωτο. να παρεις μια ιδεα

Όνομα:	exchz.jpg 
Προβολές:	92 
Μέγεθος:	37,9 KB 
ID:	311639

Παλαιό μέλος
    Καλησπέρα, δεν ξέρω αν το έχεις δει, αλλά στα "Παρόμοια θέματα" που βγάζει το φόρουμ κάτω από το δικό σου θέμα υπάρχει το "Προστατευτικό εξάτμισης".
    Είναι βέβαια πολύ παλιό, αλλά το μαγαζί που αναφέρεται εκεί υπάρχει. Δεν θα έχανες κάτι να ρωτήσεις.
    Από την άλλη έχεις προχωρήσει ήδη την κατασκευή σου, αν κολλήσεις κάπου όμως έχε το κατά νου.

Παρόμοια θέματα

1. Προστατευτικο εξατμισης
    από crs-k στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2008, 18:17
  2. Σκασίματα εξάτμισης..
    από AmIinside? στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2005, 09:26
  3. Τελικό εξάτμισης ....
    από m1ke στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1