Δεν θα πιάσω καν το θέμα, αλλά την στάση των συμμετεχόντων στο περι ού ο λόγος thread.
Με λίγα λόγια μερικοί απαιτούν από τους admin/mod να είναι 24 ωρες το 24ωρο standby και να μην κανουν τιποτα άλλο παρα moderation και ξεκαθάρισμα ένα ένα ποστ για να μπορούν αυτοί να κανουν την πλάκα τους συμμετέχοντας σε χαζές επιθέσεις η έξυπνες συζητήσεις.
Εγώ δεν θα μπορέσω πάντως.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Ελά ρε συ Βύρωνα, παίζουμε με τι λέξεις τώρα... έγραψα κάτι πολύ συγκεκριμένο στο παρόν νήμα. Όποιος θέλει συμμετέχει όποιος δεν θέλει δεν συμμετέχει (πςςςς τι είπα ε; ) Το να μου γράψει κάποιος σαν απάντηση "άμα σου αρέσει, αν όχι σάλτα γαμ*σου" δεν είναι απάντηση, αυτό λέω. Είναι σαφώς ένδειξη του που πηγαίνουν τα πράγματα από πλευράς διαχείρισης αλλά διάθεση να συζητήσουμε για το πως θα λειτουργεί το forum προφανώς δεν είναι. Εκτός και αν τα μέλη δεν έχουν λόγο επ αυτού.
Απο εκεί και έπειτα, αν μπει ο άλλος και γράψει εδώ μέσα για κοστούμι από ZZR600 πολυστέρα φουλ κομπλέ ή αν αρχίσει πάλι τα ταλιμπανότρεντοαθεικά και φύγουν τα Post θα διαμαρτυρηθρεί κανείς νομίζεις;
Και φυσικά δεν πρέπει να το κάνεις!
Αλλα σκέψου να σου είχα απαντήσει έτσι όπως στην φωτογραφία που επισυνάπτω* και να έχει από κάτω τη δυνατότητα θετικής / αρνητικής αξιολόγησης... πόσα μέλη πιστεύεις ότι θα μου είχαν δώσει αρνητική; Εγώ σου λέω πολλά... και αν κάθε Post που συγκεντρώνει π.χ. 5 αρνητικές ψήφους σε κάθε νήμα παίρνει τον πούλο δεν θα ήαν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα και για τους Mods και για τα μέλη; Έβαλε ο άλλος μια φωτογραφία θρησκευτικού περιεχομένου που προσβάλλει πέντε χρήστες; Πο*λο!
*Αν δεν φαίνεται καλά η απάντηση μου είναι "Άσε με ρε παπάρα με τις βλακείες που γράφεις" και φυσικά την έχω βάλει καθαρά για παράδειγμα!
![]()
Κώστα, δεν μπορεί να υπάρξει μέτρο σε αυτά τα πράγματα. Αν (εν προκειμένω) ποστάρω κάτι που δεν αρέσει σε π.χ. 5, αν
υπάρχουν 5 που δεν με συμπαθούν, όλα σχεδόν τα ποστ μου θα σβήνονται. Τότε θα υπάρχει η λογοκρισία των 5. Αν δε,
οι μοντς παρέμβουν και ενημερώσουν τους 5 ότι έφτιαξαν κλίκα και από εδώ και πέρα δεν τους λαμβάνουν υπόψιν,
οι 5 αυτοί και άλλοι 5 ίσως θα θεωρήσουν ότι υπάρχει λογοκρισία.
Και θα είμαστε μια από τα ίδια.
Να μένει και να φαίνεται η αξιολόγηση είναι ίσως μια λύση.
Να γίνονται τα αμφιλεγόμενα ποστ κρυφά και να υπάρχει diclaimer κάπως τρώγεται (το έχω δει, δεν το έχω ζήσει).
Το διάβασα, και πιστεύω οτι ανοίγεις πόρτες που δεν ξέρεις που θα καταλήξουν.
Δηλαδή αν εγώ και το παρεάκι μου, επειδή δεν κάνουμε κέφι τις απόψεις σου...σου ρίχνουμε μαύρο σερί με σκοπό να σε ξυρίζουν και να σηκωθείς να φύγεις, τι θα κάνεις?
Θα το αφήσεις πάνω στον mod να αποφασίσει, αν πρέπει να ξυρίζει κατά το δοκούν?
Ε, αυτό κάνει και τώρα...
Σε όσα forums έχω συμμετάσχει/δουλέψει, το σύστημα rep υπάρχει μόνο για εγκυκλοπαιδικούς/στατιστικούς λόγους και δεν επηρρεάζει λειτουργικά θέματα. Το οποίο είναι και το σωστό. Καλώς ή κακώς, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι απαραίτητος για σωστό moderating, είτε πρόκειται για forums, είτε για form submissions, είτε οτιδήποτε. Οι αυτοματοποιημένες λύσεις δεν προσφέρουν ποτέ 100% αποτελεσματικότητα, απλά βοηθούν τον mod να έχει να κάνει με 15 δεδομένα κι όχι 200.
Life begins at 45°.
Δεν πάει έτσι, γιατί αν έσυ ποστάρεις ένα θέμα του τύπου "το νέο YZF-R1" και ο άλλος πάει και σου ρίξει αρνητική, κάτι παίζει και σίγουρα θα πέσει κράξιμο... μην ξεχνάς ότι την αξιολόγηση θα την βλέπεις και εσύ και τα άλλα μέλη. Από την άλλη αν σε ευαίσθητα θέματα όπως η ανάρτηση ας πούμε γελοιογραφιών με θρησκευτικό περιεχόμενο πάνε τρεις και ρίξουν αρνητική, αν εσύ επιθυμείς να μείνει η ανάρτηση βάζεις θετική και πλέον ακυρώνεις την μια αρνητική, απλό είναι. Το έχω δει να λειτουργεί σε άλλα forum και δουλεέυ πολύ καλά, είναι ένα είδος Moderation από τον λαό για τον λαό...Εκεί βέβαια δεν είναι t;oσο προχώ όσο η δική μου εκδοχή με αυτόματη διαγραφή, απλά οι αξιολογήσεις φαίνονται σε κοινή θέα και κατά κάποιο τρόπο καθορίζουν και το ύφος του όλου forum, αν π.χ. δεις μηνύματα με Greeklish έχουν καμια 15άρα αρνητικές οπότε δεν χρειάζεται να επέμβει κανένα Mod, οι ίδιοι οι χρήστες λένε πο*λο δεν θέλουμε να βλέπουμε / δaιβάζουμε greeklish. Το ίδιο συμβαίνει και με αναίτιες / υβριοστικές επιθέσεις, υφάκια, τσαμπουκάδες κτλ... οι ίδιοι οι χρήστες καθορίζουν τους κανόνες συμπεριφορας και υποδεικνύουν σε άλλα μέση το πώς πρέπει να λειτουργούν.
Έλα ρε παιδιά τώρα, είναι δυνατόν ας πούμε σε κάποια από τα μηνύματα αυτής της συζήτησης να πέσει αρνητική; Στην τελική πάντα υπαρχει η δυνατότητα να δικαιολογεί κάποιος την απόφαση του με ένα μήνυμα σε παράθεση, π.χ. σου έριξα αρνητική γιατί δεν γουστάρω ανέκδοτα με τον Ιησού...
κώστα, πολύ ωραία τα λες, οι απόψεις σου δεκτές και σεβαστες....
θες να γίνεις μοντ?