Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: Ηλεκτρικό Πρόβλημα σε vito

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Γυρνας το πολύμετρο στα V DC, βάζεις το κόκκινο στον θετικό πόλο και το μαύρο στο σημείο γείωσης που ελέγχεις. Αν είναι σωστή γείωση πρέπει να σου δείξει τα ίδια Volt που σου δείχνει αν απλά βαλεις το κοκκινο καλώδιο στον θετικό πόλο της μπαταρίας και το μαύρο στον αρνητικό.

Επιπλέον αφού το κάνεις αυτό, αν δείς μικρές διαφορές θα κανεις το εξής:
    Γυρίζεις το πολύμετρα στα Ohm (αντίσταση). Μετράς αντίσταση απο την γείωση που ελέγχεις μεχρι τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας.
    Καλό σημείο γείωσης είναι αυτό με την μικρότερη αντίσταση!
    Στα αυτοκίνητα σήμερα (θα ρθει ο Oldman και θα πει για κατι Εγγλέζικους ματρακάδες σε λίγο) η γείωση είναι το σασσί του αυτοκινήτου, κι εκεί καταλήγει και ο αρνητικός πόλος της μπαταρίας με ένα χοντρό καλώδιο.
    Η μπαταρία είναι κάτω από το κάθισμα και δεν φτάνει θα δω πώς θα μπορέσω να το κάνω.
    Στο μεταξύ διαπίστωσα τυχαία ότι όταν βγάλω τη λάμπα πορείας από το δεξί φανάρι (που είναι η μόνη απο το δεξί που είναι χσμηλή) δεν ανάβει τίποτα από το αριστερό όταν γυρίζω το διακόπτη ενώ τα υπόλοιπα στο δεξί ανάβουν κανονικά παίζει να βρήκαμε κάτι;

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Όπως τα λέει ο σαπίλα, πιο ανώδυνο απο τα καλώδια.

Ηλεκτρικό διάγραμμα για φώτα (δεν είναι απο το Vito, Απλά να πάρεις μια ιδέα.)
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	relay-connection-installation-car-wiring-diagram.gif 
Προβολές:	98 
Μέγεθος:	18,0 KB 
ID:	311897

Και εδώ είναι οι λάμπες. Όπως θα δείς το σώμα τους είναι η γείωση (σασί)
    Αριστερά λάμπα με 2 σκάλες και δεξιά λάμπα με μια σκάλα.

Όνομα:	lamps.png 
Προβολές:	97 
Μέγεθος:	9,6 KB 
ID:	311898

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cityfly Προβολή μηνύματος
    Η μπαταρία είναι κάτω από το κάθισμα και δεν φτάνει θα δω πώς θα μπορέσω να το κάνω.
    Στο μεταξύ διαπίστωσα τυχαία ότι όταν βγάλω τη λάμπα πορείας από το δεξί φανάρι (που είναι η μόνη απο το δεξί που είναι χσμηλή) δεν ανάβει τίποτα από το αριστερό όταν γυρίζω το διακόπτη ενώ τα υπόλοιπα στο δεξί ανάβουν κανονικά παίζει να βρήκαμε κάτι;

Σιγουρα βρήκες κάτι, το θέμα είναι τι βρήκες.
    Για άλλαξε αυτη την λάμπα που έβγαλες κατ αρχήν. Αν το θέμα συνεχίζει ψάξε και βρές την γείωση αυτής της λάμπας κι έλεγξέ την.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Μανώλη μαλλον κάποια γείωση έχει ξελασκάρει , ρίξε μια φωτό από το καπώ πριν πιάσεις τίποτα και αρχίσεις να χορέυεις

Σιγουρα βρήκες κάτι, το θέμα είναι τι βρήκες.
    Για άλλαξε αυτη την λάμπα που έβγαλες κατ αρχήν. Αν το θέμα συνεχίζει ψάξε και βρές την γείωση αυτής της λάμπας κι έλεγξέ την.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από catmaster Προβολή μηνύματος
    Μανώλη μαλλον κάποια γείωση έχει ξελασκάρει , ρίξε μια φωτό από το καπώ πριν πιάσεις τίποτα και αρχίσεις να χορέυεις
    Καμμένη δεν είναι γιατί ανάβεο λίγο και το έχω δοκιμάσει και με άλλη, θα την ξανααλλάξω όμως ποτέ δεν ξέρεις.
    Η γείωση της είναι κοινή με όλο το φανάρι και την ξεβίδωσα ψέκασα και ξαναβίδωσα. Η αλήθεια είναι ότι κρίνοντας από τη δύναμη για το σφίξημο το ξεβίδωσα μου φάνηκε πολύ εύκολο δεν ξέρω αν είχε χαλαρώσει. Στο άλλο φανάρι δεν ξέρω πού είναι η γείωση είναι το πλαστικό για τα νερά του γυαλοκαθαριστήρα και δεν βλέπω.
    Θα το τραβήξω φωτογραφία αύριο.
    Ευχαριστώ και πάλι

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Ετοιμάζεις καμιά μετακόμιση ρε Μάνο; Για τα φώτα δεν ξέρω να σου πω αλλά στο φόρτωμα είμαι καλός αν χρειαστείς χέρια...
    Καλά ψαξίματα...
    Να σαι καλά φιλαράκι.
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Έχει μεταφέρει ήδη πολλά.
    Τώρα σε καμιά βδομάδα που δε θα χρειάζεται συχνά αν δεν έχει βγει άκρη μέχρι τότε το βλέπω να βγάζω κονσόλες κλπ να βλέπω τα καλώδια
    Τι λέει εκεί ζέστανε καθόλου ο καιρός;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από catmaster Προβολή μηνύματος
    μία πανοραμική

Όνομα:	photo 1.jpg 
Προβολές:	66 
Μέγεθος:	38,7 KB 
ID:	311928

φανάρι συνοδηγού, (έβγαλα τα καπάκια να φαίνονται οι λάμπες) η βίδα στο βάθος είναι η γείωση που καθάρισα και ίσως να ήταν χαλαρή ίσως και όχι, δεν ξέρω αν θέλει καθάρισμα με άλλο τρόπο πχ τρίψιμο αλλά πάντως δεν έχει σκουριές

Όνομα:	photo 3.jpg 
Προβολές:	67 
Μέγεθος:	32,6 KB 
ID:	311929

του οδηγού, από πίσω είναι τα νερά του γυαλικαθαριστηρα και οι επαφές για να πετάει το νερό

Όνομα:	photo 4.jpg 
Μέγεθος:	33,2 KB 
ID:	311930

ακριβώς από πίσω, τι είναι αλήθεια αυτό δεν ξέρω
    αλλά αυτή η γείωση πιθανολογώ ότι μπορεί να είναι κοινή με τα φώτα γιατί το καλώδιο σπάει στα δύο ένα πάει σε αυτό και το άλλο στο πακετάκι των καλωδίων που κάπου πάει και μοιάζει πολύ με το άλλο, δεν έχω καταφέρει να το ξεβιδώσω, δείχνει σχετικά σκουριασμένο

Όνομα:	photo 5.JPG 
Μέγεθος:	82,1 KB 
ID:	311931

pantos ta aftokinita exoun dinamo ke kamia fora 8eloun karvounakia ala pou na ksero ego ase pou ime ke kolopedo...
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ego_o_idios Προβολή μηνύματος
    pantos ta aftokinita exoun dinamo ke kamia fora 8eloun karvounakia ala pou na ksero ego ase pou ime ke kolopedo...
    χμ λες ε?
    Αλλά αν είναι θέμα δυναμό δε θα πρεπε να επηρεάζει όλα τα φώτα;
    Τελευταία τροποποίηση από cityfly; 15/03/2014 στις 13:23.

Χρηστος Το avatar του/της sv9cvk

Τωρα διαβασα τι σου παρουσιαζει..
    Μην κανεις αυτα που σου ειπα με ΠΜ ,αν η ζημια σου ειναι οτι δεν αναβουν σωστα τα φωτα πορειας και το ενα πολης τοτε δεν ειναι διαρροη απο ασφαλειες κλπ. αλλα ισως απο κομενο καλωδιο η κακη επαφη (συνηθως γειωσης ). Μετρησε την ωρα που αναβουν πανω στο πορειας και στα πολης να δεις τις τασεις που σου φερνει πανω στην λαμπα και μετρα τις παλι ως προς το σασσι .. (ευτυχως εχεις περισσοτερο χωρο να το κανεις στο δικο σου, σε αντιθεση με το δικο μου που ειναι γεματος ο χωρος
    Το θεμα με τον διακοπτη των υαλοκαθαριστηρων μην σε ανησυχει.. ειναι γνωστο προβλημα!

ακριβώς από πίσω, τι είναι αλήθεια αυτό δεν ξέρω
    αλλά αυτή η γείωση πιθανολογώ ότι μπορεί να είναι κοινή με τα φώτα γιατί το καλώδιο σπάει στα δύο ένα πάει σε αυτό και το άλλο στο πακετάκι των καλωδίων που κάπου πάει και μοιάζει πολύ με το άλλο, δεν έχω καταφέρει να το ξεβιδώσω, δείχνει σχετικά σκουριασμένο

Όνομα:	photo 5.JPG 
Μέγεθος:	82,1 KB 
ID:	311931
    Αυτο ασε το εκει οπως ειναι!! Ειναι το ABS μην το πειραζεις!
    Το δικο σου πρεπει να ειναι το 108 χωρις ιντερκουλερ αν και ειναι το ιδιο κατα τα αλλα με το δικο μου.
    ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
    CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
    , Vespa GT200 TS50W

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sv9cvk Προβολή μηνύματος
    Τωρα διαβασα τι σου παρουσιαζει..
    Μην κανεις αυτα που σου ειπα με ΠΜ ,αν η ζημια σου ειναι οτι δεν αναβουν σωστα τα φωτα πορειας και το ενα πολης τοτε δεν ειναι διαρροη απο ασφαλειες κλπ. αλλα ισως απο κομενο καλωδιο η κακη επαφη (συνηθως γειωσης ). Μετρησε την ωρα που αναβουν πανω στο πορειας και στα πολης να δεις τις τασεις που σου φερνει πανω στην λαμπα και μετρα τις παλι ως προς το σασσι .. (ευτυχως εχεις περισσοτερο χωρο να το κανεις στο δικο σου, σε αντιθεση με το δικο μου που ειναι γεματος ο χωρος
    Το θεμα με τον διακοπτη των υαλοκαθαριστηρων μην σε ανησυχει.. ειναι γνωστο προβλημα!

Αυτο ασε το εκει οπως ειναι!! Ειναι το ABS μην το πειραζεις!
    Το δικο σου πρεπει να ειναι το 108 χωρις ιντερκουλερ αν και ειναι το ιδιο κατα τα αλλα με το δικο μου.
    ξέχασα να αναφέρω ότι στο δεξί φανάρι που ανάβει το πόλης αλλά δεν ανάβει το πορείας, σε αυτό ανάβει ο προβολέας.
    αν τα μέτρησα καλά (και αν τα θυμάμαι καλά - θα το ξανακάνω αργότερα και θα κρατάω σημειώσεις) σε αυτά που ανάβουν η τάση ήταν 11 και κάτι σε αυτά που δεν ανάβουν στο δεξί ήταν γύρω στο 3 και στο αριστερό μείν 0, κάτι ;;;;
    θα τα ξανακοιτάξω αργότερα

κάτι ακόμα, η γείωση στο αριστερό φανάρι αν δεν είναι κοινή με αυτό του ΑΒS πού είναι;

τα ξαναμέτρησα
    έχουμε και λέμε

δεξί φανάρι
    πορείας 3,75 (μαύρο στο καλώδιο της γείωσης(; - το καφέ) κόκκινο στο άλλο καλώδιο)
    με το μαύρο στη γείωση στο σασί και το κόκκινο στο καλώδιο 3,78

αριστερό φανάρι
    πορείας μειον 3,77 στη λάμπα
    4,20 στη γείωση
    προβολέας μείον 0,24 στη λάμπα
    0,35 (έπαιζε λίγο) στη γείωση

πόλης
    στο 3,18

για το αριστερό φανάρι στο σασί το ακουμπούσα εκεί που κουμπώνει και το ΑBS
    αυτό που είδα είναι ότι όταν το ακούμπαγα στο παξιμάδι έδειχνε 0 (είναι σχετικά σκουριασμένο) όταν το ακούμπαγα στη βίδα που βιδώνει το παξιμάδι ήταν οκ, αυτή τη βίδα δεν έχω καταφέρει να τη χαλαρώσω για να την ψεκάσω.

όπως και να χει, οι μετρήσεις έγιναν τι σημαίνουν όμως;

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    θα ρθει ο Oldman και θα πει για κατι Εγγλέζικους ματρακάδες σε λίγο
    Ο OldMan θα πει ότι, μπορεί να σκουριάζαν πιο γρήγορα τα αμαξώματα με θετική γείωση αλλά κανεις δεν τραβούσε τα βυζιά του να τα κάνει τιράντες όταν έμπλεκε με λάμπες και λαμπάκια και λαμπιόνια...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Xt660z Tenere 08
    από ggelos στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 15/06/2014, 19:21
  2. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Honda supra
    από IceGTX στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2013, 22:56
  3. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ CB500S
    από harpoon στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/08/2013, 23:19
  4. Ηλεκτρικό πρόβλημα σε Honda; Και όμως...
    από satel στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2010, 10:07
  5. S.O.S ηλεκτρικο προβλημα
    από wolfman13 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2004, 16:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας