Σε πολλά από δαύτα βγάζει πρόβλημα η πλεξούδα ψάξτε πρώτα στα καλώδια που έρχονται κάτω από την τιμονόπλακα ...
![]()
Επειδή έχω το ίδιο μοντέλο μπορώ να σου πω τη δική μου εμπειρία και από τους δύο διακόπτες. Η μίζα θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ κακή κατασκευή.
http://www.realoem.com/bmw/showparts...76&hg=61&fg=31
Αν λύσεις το διακόπτη (δύο βίδες είναι, 2 και 3, την 4 δεν τη θυμάμαι να είμαι ειλικρινής) θα δεις ότι το μπουτόν της μίζας εσωτερικά στηρίζεται επάνω σε ένα πλαστικό ορθογώνιο πλαίσιο. Πατώντας το κουμπί σπρώχνεις ένα μεταλλικό κυλινδράκι (πρόσεχε μη σου πέσει την ώρα που το βγάζεις), ενώ ένα ελατήριο φροντίζει για την επιστροφή του μπουτόν στην αρχική του θέση. Ποιο είναι το πρόβλημα? Στη δικιά μου και ενός φίλου έχει σπάσει η μία από τις πλευρές του πλαισίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρατήσει κόντρα στο μπουτόν, οπότε θα πρέπει να το πιέσεις με περισσότερη δύναμη για να κάνει τελικά την επαφή. Επειδή η πίεση που ασκείται είναι μεγάλη δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να κολλήσεις το πλαίσιο, θα σπάσει πάλι πολύ γρήγορα.
Το φλας είναι μια κλειστή κατασκευή και δεν έχεις πρόσβαση μέσα να δεις τι έχει φθαρεί, Μόνο σπρέυ επαφών βοηθάει λίγο. Και σε μένα δεξιά δεν πιάνει πάντα και αναγκάζομαι να τσεκάρω αν το πέτυχα.
Πρακτικά ζεις με τα δύο προβλήματα και έχεις το νου σου μπας και βρεις κανέναν μεταχειρισμένο διακόπτη να τον ξηλώσεις να πάρεις τα τμήματα που σου χρειάζονται.
Ελπίζω να βοήθησα.
Το σινιάλο δε μου έχει κάνει νερά (τουλάχιστον για την ώρα), οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι. Όλα όμως όσα ειπώθηκαν είναι πιθανά. Αυτά μου κάνει και δίνω τροφή σε κάτι hondακιδες φίλους να με κοροϊδεύουν![]()