Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 196

Θέμα: Κακομαθημένοι ποδηλάτες ?

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Πάντως εγώ βλέπω ότι έχουμε περισσότερα κοινά με τους ποδηλάτες παρά διαφορές.

Το ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν με τον ΚΟΚ δεν ισχύει μόνο για αυτούς αλλά και για εμάς, γιατί και εμείς σφάζουμε κόκκινα, τυχαίνει να κινούμαστε σε παράλληλους στίχους με χαμηλή ταχύτητα, να μαλακιζόμαστε σε δημόσιους δρόμους κλπ κλπ...

Οι εφήμεροι - εποχιακοί hipsterαδες ποδηλάτες με τα geek/nerd γυαλιά & το αντίστοιχο lifestyle που πήραν ένα φιξάκι και έριξαν πάνω του 5 μηνιάτικα για να κινούνται μέσα στην πόλη τις ηλιόλουστες ημέρες αλλά όχι όταν έχει κάτω από 15 βαθμούς (ε μην κρυώσουν) ούτε πάνω από 25 (ε δεν θα πάμε και ιδρωμένοι στην καφετερία) δεν βλέπω να έχουν κάποια διαφορά από τους αντίστοιχους εποχιακούς μοτοσυκλετιστές με τα ss της παραλιακής.
    Τελευταία τροποποίηση από Bradipous; 16/03/2014 στις 11:50.
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από VANDA Προβολή μηνύματος
    Stabak, αυτό το τσουβάλιασμα για το οποίο κατηγορείς τον BliTzER το έκανες κι εσύ λίγα ποστ πιο πάνω με τις γυναίκες οδηγούς κουτιού. Ξέρω πώς το εννοείς, οπότε ξέρεις και πώς το εννοεί κι αυτός. Όχι ότι συμφωνώ, αλλά μερικοί σε βγάζουν από τα ρούχα σου και λες και μια κουβέντα παραπάνω.
    Δεν εκανα το ίδιο, δεν καταδικασα συλλήβδην τις γυναίκες για ένα χαρακτηριστικό τους. Ισα ισα που οπως ειπε και ο Στεφανος με βολεύει αλλά μαθημένος να μην ενοχλώ τον πίσω μου νιώθω τυψεις όταν ποδηλατώ. Όλοι μας εχουμε αγανακτισει σε κάποιο φρηντεΪ που πιανουν ολο τον δρομο με το έτσι θέλω αλλα αυτο απέχει πολύ απο το να σηχτηρίζω ποδηλάτη που ανεβαίνει με 10 χλμ σε τυφλο σημείο επαρχιακου όταν εχει το κάθε δικαίωμα να το κάνει !
    Ban 'em all

@devil annimal:τελος, αν θελετε να αξιωσετε την προσοχη των αλλων χρηστων της οδου για να μην περνανε ξυστα απο εσας (ποδηλατες) και να κρατουν 1,5 μετρο αποσταση κατα την προσπεραση, πρεπει μονοι σας να ζητησετε να φερετε πινακιδες και αδειες...αλλιως θα ειστε για ολους κορινες ετοιμες για παρασυρμο...

δλδ οι μοτοσυκλετες που φερουν πινακιδα κ αδεια δεν παρασυρονται...?
    μαλλον το ανιθετο συμβανει κ μαλιστα συνεχως!
    απο την αλλη λιγοι κουτακηδες την εχουν κανει με ελαφρα μετα απο τροχαιο που προκαλεσαν...αστο φιλε ειναι θεμα πολιτισμου κ χαρακτηρα,οχι πινακιδων κ χαρτιων!

@Blitzer:Γενικά οι ποδηλάτες (η πλειοψηφία τους) είναι χειρότεροι από κάθε άλλη φάρα (ντελιβεράδες, σκουτεράκηδες, ταξιτζήδες, λεωφορειατζήδες κτλ) χρηστών δημοσίων δρόμων στην Ελλάδα. Έχουν τα χειρότερα χαρακτηριστικά από όλες τις ομάδες συνδυασμένα.

καλο ειναι τις αποψεις μας να μην τις θεωρουμε κανονα,σεβαστη μεν αλλα κρατα την για την παρτυ σου.
    Τελευταία τροποποίηση από George_M.; 16/03/2014 στις 12:01.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Stabak Προβολή μηνύματος
    Δεν εκανα το ίδιο, δεν καταδικασα συλλήβδην τις γυναίκες για ένα χαρακτηριστικό τους. Ισα ισα που οπως ειπε και ο Στεφανος με βολεύει αλλά μαθημένος να μην ενοχλώ τον πίσω μου νιώθω τυψεις όταν ποδηλατώ. Όλοι μας εχουμε αγανακτισει σε κάποιο φρηντεΪ που πιανουν ολο τον δρομο με το έτσι θέλω αλλα αυτο απέχει πολύ απο το να σηχτηρίζω ποδηλάτες που ανεβαίνουν σε στιχους των 2 πιανοντας τα 3/4 του δρομου, με 10 χλμ σε τυφλο σημείο επαρχιακου όταν εχει το κάθε δικαίωμα να το κάνει !
    τωρα καλυτερα...(??)

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από manianisg Προβολή μηνύματος
    αλλα κρατα την για την παρτυ σου.
    Kι εσένα ποιος σε έβαλε νταβατζή μου; Την άποψή μου λέω, προφανώς, εφόσον από το δικό μου μυαλό πηγάζει.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    τωρα καλυτερα...(??)
    να σε ρωτήσω, τι διαφορά εχει απο ενα τρακτέρ που πάει με 20? εκει δεν κανεις μαγκιες ομως, ουτε απαιτεις να τον προσπεράσεις...
    Ban 'em all

@devil annimal:τελος, αν θελετε να αξιωσετε την προσοχη των αλλων χρηστων της οδου για να μην περνανε ξυστα απο εσας (ποδηλατες) και να κρατουν 1,5 μετρο αποσταση κατα την προσπεραση, πρεπει μονοι σας να ζητησετε να φερετε πινακιδες και αδειες...αλλιως θα ειστε για ολους κορινες ετοιμες για παρασυρμο... δλδ οι μοτοσυκλετες που φερουν πινακιδα κ αδεια δεν παρασυρονται...?
    μαλλον το ανιθετο συμβανει κ μαλιστα συνεχως!
    απαντησε μου αν θελεις και στα αλλα ερωτηματα που ειχε το ποστ μου...και μην απομονωνεις κομματια...

το κακο που νομιζω οτι γινεται με τα ποδηλατα ειναι οτι θελουν να εχουν τα δικαιωματα που εχουν ολα τα οχηματα αλλα καμια υποχρεωση...
    και επισης, σε ενδεχομενη στραβη να εχουν το δικιο με το μερος τους επειδη ειναι υποδεεστερα σε ογκο και ασφαλεια...κατι σαν τους πεζους του στυλ "ο πεζος εχει παντα δικιο"....

οχι φιλε, ουτε ο πεζος εχει παντα δικιο (οταν παει να περασει μαυροντυμενος την συγγρου/βουλιαγμενης/μαραθωνος βραδυ), ουτε το ποδηλατο εχει παντα δικιο οταν κινειται αργα μεσα στην μεση του δρομου αγνοωντας τι γινεται πισω του...

στο μονο που παραδεχομαι τους ποδηλατες ειναι οτι τουλαχιστον στο μεγαλυτερο ποσοστο τους εχουν φωτα (μπρος πισω) και γινονται αντιληπτοι απο μακρυα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panoskl
    Εντάξει... Το τσουβάλιασμα ΔΕΝ είναι σωστό (όλοι οι ποδηλάτες, όλες οι γυναίκες οδηγοί κλπ).

Γενικά σκεφτείτε κι αυτό.

Δίνουμε βάση, μετράμε και "καταγράφουμε" μόνο όσους μας δημιουργούν πρόβλημα. Όπως είναι λογικό και ανθρώπινο.

Ας μάθουμε όμως να βλέπουμε κιόλας αυτούς που ΔΕΝ μας χαλάνε και τότε θα βρούμε πολλές εξαιρέσεις στο τσουβάλιασμα.

Π.χ. στο "Σε είδα" το 80% αναφέρεται σε κακά παραδείγματα και μόνο το 20% σε καλά. Είμαι σίγουρος ότι δεν απεικονίζει την πραγματικότητα.

Επίσης, σχολιάζουμε συμπεριφορές. Το ότι δεν κάνω ορθοπεταλιές (πια) δεν σημαίνει ότι έχασα το δικαίωμά μου να σχολιάζω ποδηλάτες.

Ούτε νταλίκα οδηγώ. Έχασα το δικαίωμά μου να σχολιάζω νταλικέρηδες;
    I will take the mountains!

να σε ρωτήσω, τι διαφορά εχει απο ενα τρακτέρ που πάει με 20? εκει δεν κανεις μαγκιες ομως, ουτε απαιτεις να τον προσπεράσεις...
    εχεις δει πολλα τρακτερ μεσα στην πολη ή στην Μαραθωνος...??

οποτε επειδη μπορουμε, ας αρχισουμε ολοι να περπαταμε σε στιχους των 4ων (κατι σαν παρελαση δλδ) σε κεντρικες λεωφορους και σε επαρχιακους...μετα απο τυφλες στροφες...και μετα να εχουμε την απαιτηση απο τους αλλους να μην μας παρασυρουν και φυσικα να σεβαστουν αυτη μας την επιθυμια 1ον επειδη ειμαστε πεζοι, αρα καθολου ασφαλεια απο λαμαρινες και 2ον επειδη στα τρακτερ θα εκαναν τις κοτες...

απαντησε μου αν θελεις και στα αλλα ερωτηματα που ειχε το ποστ μου...και μην απομονωνεις κομματια...
    εχω ηδη απαντησει στο πρωτο μου ποστ φιλε,για δες τι λεω...

3)κοψτε αυτην την καραμελα περι τελων κυκλοφοριας/πινακιδων κτλ!ολοι οι ποδηλατες -ηλιθιοι κ μη- πληρωνουν φορους οπως καθε Ελληνας πολιτης κ εχουν δικαιωμα να κινουνται ελευθερα οπου ο νομος το επιτρεπει!!
    αν πρεπει να προσεξουν καποιοι τοτε σιγουρα μετα απο αυτους (τους ποδηλατες εννοω) ειναι οσοι περνουν διπλα μας ξυστα κ αγνοουν οτι πρεπει να κραοτυν 1,5 μετρα αποσταση κατα την προσπεραση.

δλδ οπως ειδες πρωτα βαζω εμας που κανουμε κ ποδηλατο κ μετα ολους τους αλλους.
    κατανοητο?

αν παλι δεν σε καλυπτει μπορω να απαντησω προσωπικα κ οχι για τους υπολοιπους.
    ναι δεν φευγω κ ουτε εχω φυγει οταν ειμαι υπολογος,ποτε.
    ουτε φαναρια περναω με το ποδηλατο ΑΛΛΑ κ ουτε με την μοτο οπως πολλοι απο εμας που μαλιστα εδω κραζουν τους ποδηλατες...

εχεις δει πολλα τρακτερ μεσα στην πολη ή στην Μαραθωνος...??

οποτε επειδη μπορουμε, ας αρχισουμε ολοι να περπαταμε σε στιχους των 4ων (κατι σαν παρελαση δλδ) σε κεντρικες λεωφορους και σε επαρχιακους...μετα απο τυφλες στροφες...και μετα να εχουμε την απαιτηση απο τους αλλους να μην μας παρασυρουν και φυσικα να σεβαστουν αυτη μας την επιθυμια 1ον επειδη ειμαστε πεζοι, αρα καθολου ασφαλεια απο λαμαρινες και 2ον επειδη στα τρακτερ θα εκαναν τις κοτες...
    Καλά καλά, ψαξε στον ΚΟΚ να δεις τις προυποθέσεις προσπεράσματος και μετα πες μου αν η απαίτηση σου αυτη δεν βασίζεται ΚΑΘΑΡΑ στον ογκο/δυνατότητες σου και όχι στην νομιμότητα! Επαναλαμβάνω η κινηση σε στοιχους ειναι παράνομη στην ιδια λωρίδα και το ξέρουμε καλα ολοι οι δικυκλιστες αλλα ξεχνάμε οτι και οι δυο ειμαστε ευαλωτοι στον δρομο και το στοιχημα ειναι η ζωή μας. Κανεις δεν λέει οτι οι πεζοι κλπ εχουν παντα δίκαιο αλλα εκτος απο τον ΚΟΚ, η ηθική επιβάλει την προτεραιότητα τους.

Λες και εμεις δεν κανουμε καθημερινά παρανομα εξαναγκασμενοι διηθηση, οι ποδηλάτες σε στοιχους μας μαραναν γιατι μας κόβουν δεκατάκι στον επαρχιακο...
    Ban 'em all

εχω ηδη απαντησει στο πρωτο μου ποστ φιλε,για δες τι λεω...

3)κοψτε αυτην την καραμελα περι τελων κυκλοφοριας/πινακιδων κτλ!ολοι οι ποδηλατες -ηλιθιοι κ μη- πληρωνουν φορους οπως καθε Ελληνας πολιτης κ εχουν δικαιωμα να κινουνται ελευθερα οπου ο νομος το επιτρεπει!!
    αν πρεπει να προσεξουν καποιοι τοτε σιγουρα μετα απο αυτους (τους ποδηλατες εννοω) ειναι οσοι περνουν διπλα μας ξυστα κ αγνοουν οτι πρεπει να κραοτυν 1,5 μετρα αποσταση κατα την προσπεραση.

δλδ οπως ειδες πρωτα βαζω εμας που κανουμε κ ποδηλατο κ μετα ολους τους αλλους.
    κατανοητο?

αν παλι δεν σε καλυπτει μπορω να απαντησω προσωπικα κ οχι για τους υπολοιπους.
    ναι δεν φευγω κ ουτε εχω φυγει οταν ειμαι υπολογος,ποτε.
    ουτε φαναρια περναω με το ποδηλατο ΑΛΛΑ κ ουτε με την μοτο οπως πολλοι απο εμας που μαλιστα εδω κραζουν τους ποδηλατες...
    εγω μιλουσα για απαντηση στα ερωτηματα που εθεσα με τα παραδειγματα...

ΕΣΥ δεν φευγεις και καλα κανεις και καμαρι σου...
    καποιος ομως που θα φυγει πως θα τον βρει αυτος που κατεστρεψε την περιουσια του?
    αν δεν υπαρχει μια πινακιδα και μια ασφαλεια να τον καλυπτει πως θα κυκλοφορησει το οχημα του?

ΟΛΟΙ πληρωνουν φορους....αλλα πληρωνουν και αλλους φορους για τα οχηματα τους, ενω ο ποδηλατης οχι...

τελος ο νομος επιτρεπει να κινειστε σε ποδηλατοδρομους...ουτε σε πεζοδρομους, ουτε σε πεζοδρομια, ουτε σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας...εκει ειστε εκτος νομου...
    αλλα στα παπακια σας γιατι δεν εχετε πινακιδα να σας γραψει ο μπατσος...και ο νομος εχει κενο...

παρ'ολα αυτα αξιωνετε ΟΛΑ τα δικαιωματα που εχουν τα υπολοιπα οχηματα...

παραλογο??
    πολυ θα ελεγα και με τις ευλογιες του νομου...

Καλά καλά, ψαξε στον ΚΟΚ να δεις τις προυποθέσεις προσπεράσματος και μετα πες μου αν η απαίτηση σου αυτη δεν βασίζεται ΚΑΘΑΡΑ στον ογκο/δυνατότητες σου και όχι στην νομιμότητα! Επαναλαμβάνω η κινηση σε στοιχους ειναι παράνομη στην ιδια λωρίδα και το ξέρουμε καλα ολοι οι δικυκλιστες αλλα ξεχνάμε οτι και οι δυο ειμαστε ευαλωτοι στον δρομο και το στοιχημα ειναι η ζωή μας. Κανεις δεν λέει οτι οι πεζοι κλπ εχουν παντα δίκαιο αλλα εκτος απο τον ΚΟΚ, η ηθική επιβάλει την προτεραιότητα τους.

Λες και εμεις δεν κανουμε καθημερινά παρανομα εξαναγκασμενοι διηθηση, οι ποδηλάτες σε στοιχους μας μαραναν γιατι μας κόβουν δεκατάκι στον επαρχιακο...
    καλα, ας μου βγει εμενα πεζος ενω ειμαι με το αυτοκινητο σε κεντρικη λεωφορο ή στην εθνικη π.χ. και θα σου πω για την ηθικη του να στουκαρω/τουμπαρω ή να τον κανω κρεμα πανω στο παρπριζ μου...

και δεν ειναι τα δεκατακια στον επαρχιακο...ειναι το μεγαλο ενδεχομενο ατυχηματος...
    απορω πως παραπονουμαστε για τα αγροτικα και τα τρακτερ που κοβουν καθετα τους επαρχιακους, και ειμαστε οκ με τα αργα οχηματα πισω απο τυφλες στροφες με οποιοδηποτε οχημα και αν ειμαστε...

φιλε Devil στα πεζοδρομια κινουνται κ μοτοσυκλετες... να σου θυμισω οτι ουτε κ σε αυτες το επιτρεπει ο νομος.
    συμφωνω οτι η ελειψη εμφανων στοιχειων μας δινει πλεονεκτημα στην ενδεχομενη κοπανα αλλα -οπως εγραψα πιο πριν το οποιο μαλλον δεν προσεξες- εδω φευγουν υπαιτιοι με αυτοκινητα με κατι πινακιδες να με το συμπαθειο,γιάυτους τι εχεις να πεις?

φορους πληρωνουμε ολοι ως πολιτες κ οχι μονο ως κατοχοι οχηματων,συνεπως εχουμε δικαιωμα!!

τελος να πω σε ολους οτι σεβομαι την αποψη/χομπυ/γουστο οσων δεν ποδηλατουν,σιγουρα μπορουν να κανουν αλλες δραστηριοτητες.αλιμονο να ειχαμε ολοι τα ιδια γουστα.
    ελπιζω ομως να εκτονωνονται με οτι κανουν διοτι πεφτει πολλη αγαμια στα περιξ....κ αυτο βλαπτει περισσοτερο απο την ποδηλασια αδερφια!!
    Τελευταία τροποποίηση από George_M.; 16/03/2014 στις 12:41.

και δεν ειναι τα δεκατακια στον επαρχιακο...ειναι το μεγαλο ενδεχομενο ατυχηματος...
    :
    Το ενδεχόμενο ατυχήματος οφείλεται στο οτι ισως κινεισαι με υπερβολική ταχύτητα σε τυφλή στροφή, δεν εχεις το δικαιωμα να προσπεράσεις (απαγορευτικα, διπλης διαχωριστικης λωριδας κυκλοφορίας) ή δεν εχεις τις προυποθέσεις να προσπεράσεις (απαραίτητα μέτρα) και όχι για του οτι άλλος κινείται σιγά... θα το πάρετε χαμπάρι ναι ή οχι;

Μπορεί εξίσου να στε και κουλάδια
    Ban 'em all

Σελίδα 5 από 14 ΠρώτοΠρώτο 12345678910 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προσοχή στους ποδηλάτες...
    από Ζεύκας στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 93
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2010, 01:34
  2. Οι ποδηλατες πανε ψηλα
    από EKEINOS στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/08/2006, 20:03