Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 58

Θέμα: Γιατι τους λενε προβολεις ομιχλης?

Γιατι τους λενε προβολεις ομιχλης?

Ξερει καποιος να μου απαντησει σε αυτο το θεμελειωδες ερωτημα που με βασανιζει? Αφου δεν ειναι κιτρινοι να πεις πως ειναι ευδιακριτοι απο μακρυα, απλα επιπλεον φως και μονο αυτο?
    Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό
    στάλα τη στάλα συναγμένο απ' το κορμί σου
    σε τάσι αρχαίο, μπακιρένιο αλγερινό,
    που κοινωνούσαν πειρατές πριν πολεμήσουν..

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αν τα δεις στην ομίχλη θα καταλάβεις. Η δέσμη τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη και είναι ρυθμισμένα να σημαδεύουν κατ' ευθείαν στα μάτια. Γι αυτό στραβώνουν όταν δεν έχει ομίχλη. Σε ιδανικές συνθήκες το μόνο που προσφέρουν είναι μερικά μπινελίκια στον μλκ που τα έχει αναμμένα για να δείχνει το κουτί του πιο "άγριο" και πιο "τούμπανο" και πιο ρεϊσόνι. Α! Του προσφέρουν λίγο ακόμα οπτικό πεδίο εκεί που δεν του χρειάζεται, αριστέρα που στραβώνει και τέρμα δεξιά έξω απ' το δρόμο.
    Σε ομίχλη όμως πρώτα θα δεις δυο προβολείς να ξεπροβάλλουν και μετά θα δεις τα κανονικά φώτα.

Και το φως ομίχλης πίσω είναι κόκκινο.
    Sent from me using a computer.

daz ημουν τυφλος και ειδα. θενκς
    Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό
    στάλα τη στάλα συναγμένο απ' το κορμί σου
    σε τάσι αρχαίο, μπακιρένιο αλγερινό,
    που κοινωνούσαν πειρατές πριν πολεμήσουν..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Πλατιά δέσμη και χαμηλά στο δρόμο, μικρή ακτίνα.
    Φωτίζουν κάτω από την ομίχλη.
    Εντελώς άχρηστα για οτιδήποτε άλλο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Εντελώς άχρηστα για οτιδήποτε άλλο.
    όχι, σε συνθηκες απόλυτου σκοταδιού στην επαρχία, βοηθάνε σημαντικα, ακόμα και χωρίς ομίχλη

Μια περίοδο πριν βρω μια λύση* με τα πολυμερισμένα φανάρια του 307 μου, ο φωτισμός μου ήταν τόσο χαμηλός που κυριολεκτικά
    άναβα τους προβολείς ομίχλης για να βλέπω. Η μαγκιά ήταν ότι σε εκείνο το αυτοκίνητο, ήταν ενσωματωμένοι στο κανονικό
    φανάρι και δεν έκανες εφέ αν τους άναβες. Απλά στράβωνες το κοσμάκη

*τρίψιμο με κετσέ και μια κρέμα που έβαλε ο φαναρτζής και δε θυμάμαι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    όχι, σε συνθηκες απόλυτου σκοταδιού στην επαρχία, βοηθάνε σημαντικα, ακόμα και χωρίς ομίχλη
    Στην ανάγκη βολεύεσαι με ότι έχεις

Οι σωστά ρυθμισμένοι προβολείς ομίχλης φωτίζουν κάτω από την ομίχλη. Οριζόντια και λίγο πλάι, όχι προς τα πάνω. Άρα δεν ενοχλούν. Οι προβολείς που ψάχνουν για μπεκάτσες και τυφλώνουν τους απέναντι ή τους προπορευόμενους είναι αποτέλεσμα επέμβασης χερά ελληνομάστορα ή καφροκάγκουρα "ποταμίσιου". Και όντως φωτίζουν πολύ ωραία το εσωτερικό της στροφής σε επαρχιακούς το βράδι.

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Οι σωστά ρυθμισμένοι προβολείς ομίχλης φωτίζουν κάτω από την ομίχλη. Οριζόντια και λίγο πλάι, όχι προς τα πάνω. Άρα δεν ενοχλούν. Οι προβολείς που ψάχνουν για μπεκάτσες και τυφλώνουν τους απέναντι ή τους προπορευόμενους είναι αποτέλεσμα επέμβασης χερά ελληνομάστορα ή καφροκάγκουρα "ποταμίσιου". Και όντως φωτίζουν πολύ ωραία το εσωτερικό της στροφής σε επαρχιακούς το βράδι.
    Δέν θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα.
    Keep spamming!!!:a13:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Συμφωνώ απολύτως

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    καφροκάγκουρα "ποταμίσιου"μπορούμε να μάθουμε πού φυτρώνει;;;;;;;

συν το ότι τα γαλαζια, χρωματιστά λαμπάκια που βάζουν για ψευτοξένον αν πέσουν σε ομίχλη θα φαίνεται ο ορίζοντας σαν γιαούρτι.
    Η ομίχλη θέλει κίτρινο, στη χειρότερη λευκό μέχρι 3-4 χιλιάδες kelvin...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    καφροκάγκουρα "ποταμίσιου"μπορούμε να μάθουμε πού φυτρώνει;;;;;;;
    η αυτή απορία...!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    καφροκάγκουρα "ποταμίσιου".
    Τι ποικιλία είναι αυτή ..???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Δεν υπάρχει κάτω και πάνω ούτε αριστερά δεξιά στους προβολείς ομίχλης. Δεν υπάρχει καν δέσμη. Γι' αυτό στραβώνουν. Όσα αμάξια τους έχουν αναμμένους χωρίς ομίχλη, στραβώνουν τους απέναντι. Κανείς δεν κάθετε να τους σηκώσει, όλοι τους ανάβουν στην εργοστασιακή τους θέση. Καφροκάγκουρας ποταμίσιος δεν είναι αυτός που τους ανεβάζει αλλά αυτός που τους ανάβει χωρίς ομίχλη. Αυτός που τους ανεβάζει όλοι ξέρουμε τι είναι.

Τα περισσότερα αμάξια τους έχουν χαμηλά για να φωτίζουν κάτω απ' την ομίχλη. Και στο δικό μου έτσι είναι και μάλιστα είναι ρυθμισμένοι ελαφρώς προς τα κάτω. Αλλά στραβώνουν. Τέλος.. Τους άναψα μια φορά επειδή είχα μια καμένη λάμπα και φοβόμουν μήπως με περάσουν για μηχανή και πέσει κανένας επάνω μου και πρέπει να μάζεψα όσα μπινελίκια έχω ρίξει και εγώ. Εκτός και αν όσοι μου έπαιζαν τα φώτα με ήξεραν.

Μερικά αμάξια έχουν τα πορείας στην θέση των προβολέων ομίχλης. Μόνο αυτά δεν στραβώνουν. Ένα μάλιστα που είχα δει (δε θυμάμαι μάρκα) άναβε μια τον αριστερό και μια τον δεξί ανάλογα με το που έστριβες το τιμόνι και δεν είχε επιλογή να τους κλείσεις. Αυτοί ΔΕΝ είναι προβολείς ομίχλης και δεν στραβώνουν.
    Sent from me using a computer.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Δεν υπάρχει κάτω και πάνω ούτε αριστερά δεξιά στους προβολείς ομίχλης. Δεν υπάρχει καν δέσμη. Γι' αυτό στραβώνουν. Όσα αμάξια τους έχουν αναμμένους χωρίς ομίχλη, στραβώνουν τους απέναντι. Κανείς δεν κάθετε να τους σηκώσει, όλοι τους ανάβουν στην εργοστασιακή τους θέση. Καφροκάγκουρας ποταμίσιος δεν είναι αυτός που τους ανεβάζει αλλά αυτός που τους ανάβει χωρίς ομίχλη. Αυτός που τους ανεβάζει όλοι ξέρουμε τι είναι.

Τα περισσότερα αμάξια τους έχουν χαμηλά για να φωτίζουν κάτω απ' την ομίχλη. Και στο δικό μου έτσι είναι και μάλιστα είναι ρυθμισμένοι ελαφρώς προς τα κάτω. Αλλά στραβώνουν. Τέλος.. Τους άναψα μια φορά επειδή είχα μια καμένη λάμπα και φοβόμουν μήπως με περάσουν για μηχανή και πέσει κανένας επάνω μου και πρέπει να μάζεψα όσα μπινελίκια έχω ρίξει και εγώ. Εκτός και αν όσοι μου έπαιζαν τα φώτα με ήξεραν.

Μερικά αμάξια έχουν τα πορείας στην θέση των προβολέων ομίχλης. Μόνο αυτά δεν στραβώνουν. Ένα μάλιστα που είχα δει (δε θυμάμαι μάρκα) άναβε μια τον αριστερό και μια τον δεξί ανάλογα με το που έστριβες το τιμόνι και δεν είχε επιλογή να τους κλείσεις. Αυτοί ΔΕΝ είναι προβολείς ομίχλης και δεν στραβώνουν.
    Αυτο που εγραψες στο τελος ημουν ετοιμος να ρωτησω. Πολλα αμαξια πλεον εχουν αυτο το συστημα που αναβουν ανεξαρτητα ο ενας απο τον αλλο οταν ο αισθητηρας βρει σκοταδι. Αυτοι δηλ. ειναι προβολεις πορειας, αν ναι τους προβολεις ομιχλης που τους εχουν;
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2008, 15:52
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2005, 15:02

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •