:rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Έλιωσα στο γέλιο, λέμεεεε!!! Αυτή είναι η καλύτερη λύση!
Δηλαδή ρε "φιλόζωοι" συμφορουμίτες, πρέπει ο κάθε αναβάτης να έχει σπουδάσει κυνοψυχολογία πριν από κάθε βόλτα, ώστε να ξέρει ακριβώς πώς θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κάθε random επίθεση χωρίς να βλάψει τα ζώα, αλλά και να κατανοήσει εις βάθος τα κίνητρα που την προκάλεσαν;
Νομίζω κι εγώ ότι μια συζήτηση de profundis με το ζώο θα ήταν η καλύτερη λύση και μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων το πιθανό δάγκωμα να περιοριστεί π.χ. σε απλό γλείψιμο, ώστε κι ο σκύλος να φύγει ευχαριστημένος, κι ο δικυκλιστής αλώβητος (μόνο σαλιωμένος)...

Αρχίστε λοιπόν να μαθαίνετε τα κοπράκια της γειτονιάς σας ελληνικά, μπας και διά του διαλόγου αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις.
Εννοείται ότι όποιος κλωτσάει και κακοποιεί ζώα (ή και ανθρώπους) για διασκέδαση είναι άρρωστος, αλλά όταν βρίσκεται σε άμυνα μια κλωτσιά ψηλοκρεμαστή είναι η πιο ανώδυνη λύση που ενδείκνυται!
Όποτε βλέπω να μου την πέφτουν σκυλιά στο δρόμο, ανοίγω γκάζι και απλώνω πόδι, συνήθως φοβούνται και φεύγουν πριν πέσει η κλωτσιά, 2-3 φορές μόνο έχει τύχει να βρω στόχο, χωρίς ουσιαστικά να το επιδιώκω... βέβαια δε μου έχει τύχει τέτοια φάση π.χ. σε φανάρι, όπου δεν υπάρχει χώρος για διαφυγή!
Γιατί πρέπει να προβλέψω την πιθανή συμπεριφορά του σκύλου όταν περνάω από μπροστά του χωρίς να τον ενοχλήσω (εκεμμένα, άσχετα με το τι αντιλαμβάνεται αυτός); Ας προβλέψει εκείνος τη δική μου!! Τα σκυλιά φημίζονται για την εξυπνάδα και την αντίληψή τους!!
Πριν 2 βδομάδες πέρασα εδώ στο νησί με το μηχανάκι μπροστά από μια κοπροσκυλίτσα, η οποία δε γύρισε καν να με κοιτάξει! Πάρκαρα λίγο πιο πέρα και ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑ, η δικιά σου ήρθε τελείως αθόρυβα και απρόκλητα από πίσω και μου την άναψε στη γάμπα! Δεν κατάλαβα τι έγινε! Αμέσως μετά είδα ότι σε ένα διπλανό χαμόσπιτο είχε τα μωρά της, προφανώς αισθάνθηκε ότι τα απειλώ... αααα, ξέχασα, κάποιοι κακοί άνθρωποι μάλλον είχαν έρθει νωρίτερα (πιθανότατατα και με μηχανάκι) και επιχείρησαν να πειράξουν ή να πάρουν τα κουτάβια, έπρεπε να το είχα προβλέψει!!

Για την ιστορία, ούτε την κλώτσησα μετά, ούτε την κυνήγησα, ούτε φώναξα το μπόγια να την μαζέψει, διότι λυπήθηκα τα μωρά της... Αντ'αυτού, η ωραία μου βόλτα στη Βρίσα και τα Βατερά της Λέσβου μετατράπηκε σε επίσκεψη στο κέντρο υγείας Πολιχνίτου και ακολούθως σε αναζήτηση ανοιχτού φαρμακείου για αντιτετανικό, μιας και ήταν Κυριακή...
Τελευταία ερώτηση προς "φιλοζώους":
Αν την ίδια απρόκλητη επίθεση τη δεχόταν κάποιος είτε πάνω σε μηχανάκι είτε πεζός από ΑΝΘΡΩΠΟ, διότι έτσι του κάπνισε, είναι σαλεμένος, αισθάνεται ότι απειλήθηκε η περιοχή, τα παιδιά του, η περιουσία του κλπ, θα το κάνατε θέμα αν έπεφτε κάνα κλωτσίδι από το θύμα της επίθεσης;