Sorry, αλλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Ναι, και περίπλοκη είναι, και δύσκολη, και μεγάλη ευθύνη έχει, και πολύ ακριβή σε εξοπλισμό είναι η δουλειά του φωτογράφου. Α, και 5-6 ώρες μπορεί να χρειαστεί η επεξεργασία μίας (1) φωτογραφίας...
Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς / δεν θέλεις να δώσεις τα χρήματα που ζητάει ένας επαγγελματίας, αλλά ως γνωστόν "με κλανιές, αβγά δε βάφεις"....
Φιλικά πάντα.
afrotwin
egkegramenos apo 9/12/2003
Ρε συ Σταυρο, και το ειπα ο πουστης να μην ανοιξουμε τετοια κουβεντα.
Κι εγω βρισκω υπερβολικα τα χρηματα που ζηταει η Honda για το CBR, η Fender για την custom του '54, ο υδραυλικός για τη βρύση που θα μου αλλάξει, και ο εκδοτικός οίκος "Πεύκο" που ζηταει 20€ για καθε αντιτυπο της Ηλιάδας του Ομηρου που ούτε ο οίκος παιδεύτηκε να γράψει, ούτε θα πάει να δώσει στο φάντασμα του Ομηρου ποσοστά.
Χεστηκαμε.
Κάποια από αυτά μπορεί να είναι πιο δικαιολογημένα από άλλα και κάποια όχι.
Πραγματική αντικειμενική αξία σε κάτι δεν υπάρχει.
Υπάρχει το "Ο Σταυρος τα νομίζει πολλα, ενω ο Παναγιωτης τα βρισκει οκ".
Το αν καποιοι εχουν ριξει τις τιμες για να επιβιωσουν λογω κρισης, μπορει να σημαινει οτι εχουν ριξει και τις υπηρεσιες τους και επειδη δεν εισαι του χωρου δεν παιρνεις χαμπαρι χριστο.
The way I see it, ο ελευθερος επαγγελματιας, ειτε ηλεκτρολογος ειτε γλυπτης, (δεν τα συγκρινω γενικως, μονο στο συγκεκριμενο χαρακτηριστικο, μην τα κανουμε κι ολα ισωμα) κοστολογει το εργο του εκεινος. Μονο ο ιδιος ξερει/νομιζει οτι ξερει/εχει δικαιωμα να κρινει το ποσο αξιζει η εργασια του.
Και λέει "Το εργο μου το πουλαω τοσο".
Αν θες αγοραζεις.
Αν δε θες πας αλλου.
Δε μιλαμε για δημοσιο, ουτε για την τιμη στο γαλα.
Αλλα να λες πχ χωρις να εισαι κριτικος τεχνης "Η μαλακια που σκαλισες αξιζει ενα διφραγκο" ειναι λαθος.
Προφανώς ακολούθησες τον ορθοδοξο τρόπο, ζήτησες προσφορές, δε σε κάλυψαν αυτά που άκουσες και αντέστρεψες το πράγμα.
Μακάρι να βγάλεις άκρη.
Αλλά όταν τόσα άτομα σχετικά με το χώρο σου λένε ότι αρμενίζεις στραβά, μάλλον δε φταίει ο γιαλός![]()
ρε λεμε ο ανθρωπος θελει καποιος να του τραβηξει φοτο που να μην ειναι κουνημενες η καμενες δε θελει εργο τεχνης ουτε πχιοτητα εχετε πιτουρο στο κεφαλι σας μερικοι φαινεται...
ρε να παιρνω το μερος του ντεβιλς περιεργα πραγματα![]()
επειδη μιλησαμε πολυ για φωτογραφια!!
δεν ειναι ιατρικη να πας σε γιατρο ερασιτεχνη!
ειναι αλλο το ενα αλλο το αλλο..
Αλλα τους ειδαμε και τους επαγγελματιες ολους και μιας που το πιασαμε και
ειμαστε μοτοσυκλετιστικο φορουμ..ασε εχουμε δει μαστορατζες τρελες..επαγγελματιες του κ@λου..
σορρυ!μη σου πω για γιατρους γιατι εχουν δει πολλα τα ματια μου αλλα θα γραφω ωρες και κουραστηκα!!
απλα γιατρος ερασιτεχνης δεν υπαρχει..ΤΕΛΟΣ!
Τωρα στις μηχανες στην φωτογραφια τα ηλεκτρολογικα υδραυλικα ειναι αλλιως τα πραγματα!!
ειδικα στην φωτογραφια αν εχεις 2 καλους ερασιτεχνες φωτογραφους και φωτα που ευκολα μπορεις να βρεις και φλας..
ανετα κανεις φωτογραφιση βαπτισης ειδικα αμα ειναι και σε κλειστο κυκλο και δες θες πολλες φανφαρες..
τα υπολοιπα που γραφτηκαν ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε..![]()
den exoyme kotes omos![]()
file asto pigene mia volta na kselampikaris ke min asxolise
oloi i zoi sou apo mia foto eksartate ke souvlakia na paragkilis tin foto kitas
kapote nomiza oti afto pou poulai perisotero itan to fagito ke ta ka8aistika an8ropon ke ikias ala meta skeftika malakies leo afta gia na ta epileksis kapou ta vlepis ke afto ine fotografies
opote i fotografia proigite ton panton ke epidi imouna xronia se studio diafimisis ksero poli kala tin aksia tis
kati pou den fenete na gnorizis me ena ox aderfe ke epidi ma8ane oloi na exoun prosvasi se kapia mesa den simeni oti ftineni toso poli i aksia tis i mionete i ikanotita pou xriazete gia na ise ksexoristos stin doulia sou
ke den ise arketos gia na pis ti prepi ke ti den prepi ise se paromia fasi aploustefsis me ton devils
ego pia den kano mistiria ta exo kopsi
ala exo vali ta gialia ston fotografo tis guy laroche ton exo stili adiavasto opote otan sou milao den perimeno na kano ton eksipno se esena ton pou8ena...
sou milao giati goustaro ke giati perimeno na perasi i epidrasi tou kafe na pao gia ipno
etsi ke alios iste asxetoi ke apla nomizete ke pote den 8a kanete sovari doulia me fotografies oute me oti dipote alo
iste axristoi
![]()
afrotwin
egkegramenos apo 9/12/2003
ενταξει ρε φιλε την αποψη μου ειπα!
δεν αμφισβητησα την εργασια σου..
εγω παντως δεν τα απλουστευω συμφωνω με τον devils..
λεφτα για φωτογραφο δεν θα εδινα ουτε σε βαφτιση ουτε σε γαμο δικο μου..
αμα ηθελα να κανω διαφημιση θα πληρωνα ενα επαγγελματια μαματο να κανω διαφημιση![]()