Σελίδα 8 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 140

Θέμα: Συζητηση/αναζητηση φωτογραφου (ημιεπαγγελματια-επαγγελματια) στην Θεσ/νικη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της YianPep
    Πρώτα απ 'ολα με το καλό η Βάπτιση και να χαίρεστε το παιδάκι σας!!
    Σπάνια γράφω ενώ παρακολουθώ καθημερινά όσους μήνες φιλοξενούμαι στο φόρουμ,διαβάζοντας όλα τα σχόλια θέλω να πώ κι εγώ τη γνώμη μου σαν επαγγελματίας φωτογράφος αν και σε πολλά με κάλυψε ο El Hymador.
    Είμαι στο κλάδο τα τελευταία 15 χρόνια ,σ αυτά τα χρόνια έχω καποια εμπειρία απο διαφορετικές δουλειές πάνω στη φωτογραφία.
    Εξωτερικός υπάλληλος σε αντιπροσωπεία φωτογραφικών, εκτυπώσεις σε εργαστήριο,σκοτεινό θάλαμο,βοηθός σε στούντιο,διαφημιστικά και καταλόγους .
    Τα τελευταία χρόνια διατηρώ ένα κατάστημα-studio συνοικιακό κι ο μεγαλύτερος όγκος της εργασίας μου αφορά κοινωνικές εκδηλώσεις όπως τα μυστήρια στην εκκλησία ,οι πολιτικοί Γάμοι κλπ.
    Αγαπώ τη φωτογραφία όσο αγαπησα κάθε μηχανάκι που είχα και είμαι ευτυχισμένος που ακόμα μπορώ και ζώ απ αυτήν ..την τέχνη?? τεχνική?? εμπειρία σε συνδυασμό με τεχνική??? δε ξέρω τελικά τι σημαίνει 'τεχνη'' ,μάλλον είναι ενα αποτέλεσμα ή μια εικόνα που πυροδοτεί τα συναισθήματα του θεατή, ή ακροατή αν μιλάμε για την μουσική και πάει λέγοντας.
    Σίγουρα είναι ένα επάγγελμα ,με ώρες ατελείωτες (αν θες) να αφιερώσεις είτε στις λήψεις είτε στην επεξεργασία .Ο κανόνας λέει οτι όσο πιο "πρόχειρη" είναι η λήψη τόσο περισσότερος ο χρόνος στην επεξεργασία και διόρθωση μετά.
    Οπως όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα εχει έξοδα για εξοπλισμούς για σεμινάρια επιμόρφωσης για κάποιους και σπουδές σε ανώτερο επίπεδο,λειτουργικά ,ενοίκιο,φορολογία,ΦΠΑ,αναλώσιμα .Σε τελική ανάλυση είναι ένα προιόν με τη μορφή παροχής υπηρεσίας που φτάνει στον καταναλωτή σε καποια τιμή.
    Αν κάποιος θέλει το αγοράζει,αν όχι το απορίπτει όπως όλα τα προιόντα ή υπηρεσίες που υπάρχουν.Πόσο μάλλον όταν συζητάμε για μια δουλειά που τα όρια και οι αποκλίσεις στις τιμές και την ποιότητα του προιόντος έχουν τόσο μεγάλες διαφορες .πχ οπως αναφερθηκε πιο πανω για 3 και 4κ η για 200 ευρώ.
    Στεναχωριέμαι οταν διαβάζω ή ακούω απαξιωτικά σχόλια για τον κλάδο μου ,αλλά έχουμε κι εμείς οι επαγγελματίες ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης σ αυτό.Οι "αλεξιπτωτιστές" ή κακοί επαγγελματίες βρήκαν χώρο απο μεγαλέμπορους του κλάδου και προσγειώθηκαν.
    Αυτό όμως δε σημαίνει οτι πρεπει να τσουβαλιάζουμε και να απαξιωνουμε ενα επάγγελμα μαζικά.Καποιοι κανουν τη δουλειά τους σωστά κάποιοι όχι,ισχύει σ όλα τα επαγγέλματα.Εχω ένα δείκτη και πατάω ένα κουμπί και τι έγινε?αφού το πατάω σε μια dslr είμαι φωτογράφος,το πατάω σε ένα δραπανοκατσάβιδο και ειμαι μαραγκός,σ ένα όπλο κι είμαι αστυνομικός,σε μια ταμειακή είμαι εμπορος,σε μια μανέτα φρένου κι είμαι σούπερ μοτοκροσάς.
    Δεν είναι ΑΣΠΡΟ Η ΜΑΥΡΟ εχει και πολλούς τόνους του γκρί η φωτογραφία ,όπως όλα τα επαγγέλματα

ΥΓ.Συγνώμη για το σεντόνι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Αλλά όταν τόσα άτομα σχετικά με το χώρο σου λένε ότι αρμενίζεις στραβά, μάλλον δε φταίει ο γιαλός
    οταν υπαρχουν επαγγελματιες και υπερασπιζονται την δουλεια (ψωμι) τους, λογικο ειναι να θεωρουν οτι με λιγοτερα λεφτα δεν κανεις δουλεια...
    ειναι ενας ολοκληρος κλαδος που βιοποριζεται απο αυτο και δεν μπορει να ερθει ενας τυχαιος οπως εγω να τους χαλασει την σουπα προσφεροντας φραγκοδιφραγκα (γι'αυτους)...
    οπως λογικο ειναι να απαξιωσουν και τον οποιοδηποτε αναλαβει με αυτα τα χρηματα, χαρακτηριζοντας τον "κοροϊδο", "ασχετο", "αδαη" και τοσα αλλα που γραφτηκαν...τους χαλαει και αυτος την πιατσα...
    ειναι σαν να εβγαινε ενας ταριφας και να μην χρεωνε τα εξτρα του αεροδρομιου ή του λιμανιου...ή να μην χρεωνε καθολου ταριφα...να εμπαινε ο πελατης και να ξεκιναγε το ταξιμετρο απο το 0...
    λογικο δεν ειναι να φαει λιντσαρισμα?

αν παρω τον καλυτερο φωτογραφο για βαπτισεις (ανεξαρτητα ποσο μου κοστισει) ο οποιος ειναι αναγνωρισμενος απο ολους τους επαγγελματιες και τον βαλω και φωτογραφισει την βαπτιση της κορης μου, χωρις ομως οι συμφορουμιτες μου να ξερουν ποιος εκανε την δουλεια...και τους δειξω μετα τις φωτογραφιες που τραβηχτηκαν, ειμαι 99% σιγουρος οτι θα τις απαξιωσουν, λεγοντας οτι δεν εγιναν σωστα και αν επαιρνα εναν επαγγελματια θα μου εβγαζε καλυτερες...

αρα εδω μιλαμε και το κατα ποσο ειναι αντικειμενικα ή υποκειμενικα ομορφη η τεχνη της φωτογραφιας...
    5 ανθρωποι βλεπουν 1 φωτογραφια και την θεωρουν μπουρδα και 5 αλλοι την θεωρουν αριστουργημα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από YianPep Προβολή μηνύματος
    Πρώτα απ 'ολα με το καλό η Βάπτιση και να χαίρεστε το παιδάκι σας!!
    σ'ευχαριστω...
    μια χαρα τα γραφεις και γενικα εισαι πολυ λογικος...

αυτο που δεν εχει απαντηθει απο κανεναν μεχρι στιγμης και θα ηθελα αν μπορεις εσυ να μου το απαντησεις μιας και εισαι επαγγελματιας και χρονια στον χωρο ειναι το εξης:
    οταν ο πελατης δεν ζηταει εκτυπωσεις...
    οταν δεν ζηταει αλμπουμ...
    οταν δεν ζηταει βιντεο...
    χωρις πακετα...
    χωρις πολλα πολλα...

οταν απλα θελει φωτογραφιες σε ηλεκτρονικη μορφη απο την βαπτιση του παιδιου του...ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ?? 4 ωρες εργασια χωρις να ανακατευτει με φωτογραφειο, εκτυπωσεις και επεξεργασια...ποσο κοστιζουν?
    ας πουμε οτι ΔΕΝ υπαρχει απο πισω του φωτογραφειο...και ερχεται αυτος με το ταλεντο του και την μηχανη του...και χωρις φωτα...

γιατι με οσους μιλησα μου μιλησαν για "πακετο"...κανενας δεν κανει αυτο που θελω εγω και εκφραζω με απλα ελληνικα...
    ολοι θελουν να κανουν αυτο που εχουν σαν "πακετο" μεσα στο μυαλο τους..και σαν δουλεια...και σαν λεφτα...

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Ti psaxnete na breite tora.....
    edo einai ellanta reï !!!!!!!!

i xora tis faidras portokaleas kai tou afrotwin......

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    οταν υπαρχουν επαγγελματιες και υπερασπιζονται την δουλεια (ψωμι) τους, λογικο ειναι να θεωρουν οτι με λιγοτερα λεφτα δεν κανεις δουλεια...
    ειναι ενας ολοκληρος κλαδος που βιοποριζεται απο αυτο και δεν μπορει να ερθει ενας τυχαιος οπως εγω να τους χαλασει την σουπα προσφεροντας φραγκοδιφραγκα (γι'αυτους)...
    οπως λογικο ειναι να απαξιωσουν και τον οποιοδηποτε αναλαβει με αυτα τα χρηματα, χαρακτηριζοντας τον "κοροϊδο", "ασχετο", "αδαη" και τοσα αλλα που γραφτηκαν...τους χαλαει και αυτος την πιατσα...
    ειναι σαν να εβγαινε ενας ταριφας και να μην χρεωνε τα εξτρα του αεροδρομιου ή του λιμανιου...ή να μην χρεωνε καθολου ταριφα...να εμπαινε ο πελατης και να ξεκιναγε το ταξιμετρο απο το 0...

αν παρω τον καλυτερο φωτογραφο για βαπτισεις (ανεξαρτητα ποσο μου κοστισει) ο οποιος ειναι αναγνωρισμενος απο ολους τους επαγγελματιες και τον βαλω και φωτογραφισει την βαπτιση της κορης μου, χωρις ομως οι συμφορουμιτες μου να ξερουν ποιος εκανε την δουλεια...και τους δειξω μετα τις φωτογραφιες που τραβηχτηκαν, ειμαι 99% σιγουρος οτι θα τις απαξιωσουν, λεγοντας οτι δεν εγιναν σωστα και αν επαιρνα εναν επαγγελματια θα μου εβγαζε καλυτερες...
    Δεν ειναι ολοι οσοι σου απαντησαν επαγγελματιες για να φοβηθουν οτι θα χαλασουν την πιατσα ή να προσπαθουν να υπερασπιστουν τα συμφεροντα τους.
    Εσυ το ειπες εξαλλου στην αρχη του θρεντ οτι καλο θα ηταν να γινει διαλογος με επαγγελματιες και μη.
    Ε, αυτο εφερε ο διαλογος.
    Μηπως να το δεις λιγακι μπας και εισαι λαθος? (σε καμια περιπτωση δε λεω δωσε παραπανω λεφτα. Τοσα μπορεις τοσα θες κουμαντο στην τσεπη σου εσυ κανεις. Απλα το σκεπτικο σου ισως πρεπει λιγο να αναθεωρησεις)

Και οσο για το τελευταιο μην εισαι και τοσο σιγουρος.

αρα εδω μιλαμε και το κατα ποσο ειναι αντικειμενικα ή υποκειμενικα ομορφη η τεχνη της φωτογραφιας...
    5 ανθρωποι βλεπουν 1 φωτογραφια και την θεωρουν μπουρδα και 5 αλλοι την θεωρουν αριστουργημα...
    Και ξαναλεω μην εισαι και τοσο σιγουρος.
    Ποιός κρίνει και τί κρίνει?
    Εγω? Εγω μπορω να πω απλα ενα "μου αρεσει, ομορφη μου φαινεται" γιατι ειμαι ασχετος με το θεμα.
    Καποιος του χωρου μπορει, εχοντας αλλη βαρυτητα ο λογος του, να πει "δεν ειναι καλη".

Και τί κρινουμε?
    Οχι την τεχνη της φωτογραφιας.
    Δε μιλαμε για το ουρητηριο του Duchamp που το φωτογραφισε ο Stieglitz, και τσακωνομαστε για το αν ο ντανταϊσμος ειναι μορφη τεχνης του φουτσου ή της προκοπής.
    Μιλαμε για την κορη του Σταυρου που θα τη φωτογραφισει ο Χ, και λεμε απλα οτι το:
    χωρις φωτα, χωρις φλας, χωρις επεξεργασιες κλπ, "παρε ρε χριστιανε τη dslr σου και την εμπειρια σου κι ελα να τραβηξεις μερικες φωτο, κι οπως εισαι μου της περνας σε ενα φλασακι, σου δινω το εκατομπαλο κι αμε στο καλο"
    κατα πώς φαινεται, σοβαρος ανθρωπος δεν προκειται να το κανει.

Παλαιό μέλος
    χωρις φωτα, χωρις φλας, χωρις επεξεργασιες κλπ, "παρε ρε χριστιανε τη dslr σου και την εμπειρια σου κι ελα να τραβηξεις μερικες φωτο, κι οπως εισαι μου της περνας σε ενα φλασακι, σου δινω το εκατομπαλο κι αμε στο καλο"
    κατα πώς φαινεται, σοβαρος ανθρωπος δεν προκειται να το κανει.
    εδω που τα λεμε!φιλε μου..
    ενα δικιο το εχεις..

Εγω θα ελεγα ρε Devils επειδη εδω ειμαστε ασχετοι και οπως βλεπεις δυσκολα συμφωνουμε με αυτο που θες εσυ, ανοιξε ενα θρεντ στο http://www.dpgr.gr/forum/index.php και δες εκει τι απαντησεις θα παρεις. Μπορει εκει που οι ανθρωποι ειναι πιο σχετικοι, να σου δωσουν δίκιο.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

με αφορμή τον πρόσφατο γάμο μου το καλοκαίρι, θέλω να πω τα εξής: στην αναζήτηση φωτογράφου επειδή ήταν σε νησί, είχαμε 4-5 επιλογές. Είδαμε τη δουλειά όλων, και τελικά καταλήξαμε σε αυτόν που μετά μάθαμε ότι ήταν και ο καλύτερος. Λόγω νησιού, είχε δείγματα να μας δείξει και από μυστήρια, και από γιορτές, καρναβάλια, και καλλιτεχνικές, τοπια, βραδυνές φωτογραφήσεις. Ομολογώ ότι όλες οι φωτό ήταν καλοστημένες με ωραίο φωτισμό, και για τα δικά μου (φτωχά ίσως) κριτήρια πολύ όμορφες.

Τον γάμο τον κάλυψε μόνος του, και απ' ότι πρόσεξα το εργαλείο του ήταν μία EOS 5, παρέα με 3 φακούς και 2 φλάς μεγάλα επάνω στη μηχανή. Χωρίς τρίποδα, ομπρέλες και τα σχετικά. Η εμπειρία του φάνηκε διότι μέσα στον λιτό στολισμό της εκκλησίας, (και την έλλειψη έξτρα φωτιστικών) υπήρχε αρκετή έλλειψη φωτός, και παρ' όλα αυτά οι φωτογραφίες του ήταν όλες επαρκώς φωτισμένες και όχι φλου βεβαίως, και λέω όλες, γιατί την παραεπόμενη μέρα (Δευτέρα) πήγαμε και πήραμε όλο το στικ με τις 1200 φωτογραφίες που είχε τραβήξει, χωρίς να είναι επεξεργασμένες, και ήταν όλες πολύ καλές.
    Η αμοιβή του ήταν γύρω στα 600 ευρώ + ότι άλμπουμ επιλέγαμε μαζί με την επεξεργασία έξτρα.

Το σημαντικό που θέλω να αναφέρω είναι ότι ενώ γενικά ήταν πολύ καλός σε όλα του, μετά από καιρό αυτό που βλέπω και με στεναχωρεί είναι ότι 2-3 σκηνές που έπρεπε να έχει πιάσει, (τον παππού που φίλησε το χέρι της νύφης), (το μωρό παρανυφάκι που σκόρπαγε ροδοπέταλα), και τέτοια παρόμοια χαριτωμένα εσταντανέ που ομορφαίνουν ένα άλμπουμ, του είχαν ξαφύγει και ίσα που είχε ένα καρέ να δείξει...

Τι θέλω να πω, πήγαμε στον καλύτερο, και ευχαριστημένοι εντελώς δεν μείναμε. Αντιθέτως πολλοί φίλοι που μας τράβηξαν με galaxy, Iphone και φωτογραφικές κόμπακτ των 100-150 ευρώ, "πιάσανε" πόζες τις οποίες χρησιμοποιήσαμε μαζί με το υπόλοιπο υλικό. Με 600 ευρώ βρήκαμε τον καλύτερο, και πάλι κάπου έχασε, και μην πουν κάποιοι ότι δεν ήταν καλός αρκετά γιατί είναι και βραβευμένος...

Από τη μιά λοιπόν πιστεύω πως η αναζήτηση του οικονομικού φωτογράφου στις μέρες μας δεν αποτελεί έναν στόχο άπιαστο, και σίγουρα ο καλοπληρωμένος, ή ο σούπερ ντούπερ δεν σημαίνει ότι θα είναι και αλάνθαστος, από την άλλη και με 200 ευρώ για 2 άτομα, πολύ πιθανόν να βρεθούν τα άτομα, αλλά ίσως το αποτέλεσμα να είναι πολύ φτωχό. Ίσως όμως και να μην είναι. Και να μην μπερδεύουμε τους χομπίστες με τους επαγγελματίες γιατί οι πρώτοι κυνηγάνε μια στημένη φωτό, ενώ οι δεύτεροι είναι εκπαιδευμένοι για το ζωντανό, είναι μυημένοι στο κάθε μυστήριο, το έχουν περάσει 100 φορές και έχουν "στήσει" την μέθοδό τους και τα εργαλεία τους για αυτό, για να πιάσουν την στιγμή που θα θες να θυμάσαι (και πάλι τη χάνουν κάποιες φορές). Στη θέση σου θα είχα στο μυαλό μου και το ενδεχόμενο να δώσω κάτι παραπάνω αν βρώ κάποιον-κάποιους να μου γεμίζουν το μάτι και να ζητάνε 100-200 παραπάνω, όντας και πάλι πολύ οικονομικοί...

Και τέλος πάντα στην εξίσωση υπάρχει ο νόμος της προσφοράς - ζήτησης που τείνει στην αγορά να είναι ισχυρότερος και από αυτόν της βαρύτητας...
    ένας φωτογράφος που έχει γεμάτο το πρόγραμμά του με δουλειές στα τριππλάσια λεφτά δεν θα "κλείσει" τη μέρα εκείνη με τη δική σου δουλειά γιατί απλά θα βρεί μια άλλη δουλειά που να δίνει περισσότερα...

το σεντόνι είναι δώρο για τη βάφτιση...! Να σου ζήσει!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Στην βάφτιση δεν θα προσλάβεις εννοιολογικό avant garde φωτογράφο με "άποψη" γιατί πολύ πιθανόν να σας ντύσει όλους πυροσβέστες και να βάψει την εκκλησιά μωβ για να βγει το concept που έχει στο μυαλό του... θα προσλάβεις έναν φωτογράφο ο οποίος θα αποτυπώσεις τις στιγμές τις οποίες θα τις έχετε για ενθύμιο μια ζωή. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι σε θέση να ξεχωρίσουμε μια ωράια καλλιτέχνικη φωτογραφία από μια μέτρια, ο περισσότερος κόσμος εντυπωσιάζεται έτσι και αλλιλώς από τις καθαρές και γεμάτες δυναμικό εύρος φωτογραφίες των σύγχρονών dslr και μένει σε αυτό. Ο καλός φωτογράφος όμως θα αποτυπώσει πολύ περισσότερες καλές στιγμές και θα δει πράγματα σε σκηνικά που για όλους εμάς τους υπόλοιπους είναι παντελώς αδιάφορα. Δεν χρειάζεται το super wow ψαγμένο κάδρο, ένα βλέμμα της μικρούλας σου να πιάσει, να είσαι σίγουρος ότι θα σε αγγίξει και θα σε αγγίζει για μια ζωή.

αυτο που δεν εχει απαντηθει απο κανεναν μεχρι στιγμης και θα ηθελα αν μπορεις εσυ να μου το απαντησεις μιας και εισαι επαγγελματιας και χρονια στον χωρο ειναι το εξης:
    οταν ο πελατης δεν ζηταει εκτυπωσεις...
    οταν δεν ζηταει αλμπουμ...
    οταν δεν ζηταει βιντεο...
    χωρις πακετα...
    χωρις πολλα πολλα...

οταν απλα θελει φωτογραφιες σε ηλεκτρονικη μορφη απο την βαπτιση του παιδιου του...ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ?? 4 ωρες εργασια χωρις να ανακατευτει με φωτογραφειο, εκτυπωσεις και επεξεργασια...ποσο κοστιζουν?
    ας πουμε οτι ΔΕΝ υπαρχει απο πισω του φωτογραφειο...και ερχεται αυτος με το ταλεντο του και την μηχανη του...και χωρις φωτα...

γιατι με οσους μιλησα μου μιλησαν για "πακετο"...κανενας δεν κανει αυτο που θελω εγω και εκφραζω με απλα ελληνικα...
    ολοι θελουν να κανουν αυτο που εχουν σαν "πακετο" μεσα στο μυαλο τους..και σαν δουλεια...και σαν λεφτα...

Αυτό σου λέω από το πρώτο μήνυμα, δεν θα βρεις επαγγελματία να αναλλάβει σε αυτά τα χρήματα, όχι τόσο γιατι απαξιώνει τα 200 ευρώ (ειδικά σήμερα) αλλά γιατι οι όροι που θέτεις είναι ζημιογόνοι για τον ίδιο εμμέσως πλην σαφώς. Ειδικά το "δώσε μου τις φωτογραφίες ανεπεξέργαστες" είναι το σημείο στο οποίο θα τσινίσουν οι περισσότεροι και απλα δεν θα δεχθούν. Τα αρχεία στις επαγγελματικές / αξιόλογες μηχανές είναι ψηφιακά αρνητικά, δεν είναι compact που τραβάνε JPEG και με εσωτερική in-camera επεξεργασία τα ωραιοποιούν όπως και ότι να ΄ναι. Θέλουν πολύ δουλειά και μη απωλεστική επεξεργασία μετά, που για να μάθει να την κάνει σωστά κάποιος, έχει γ@μήσει τα μάτια σου στο photoshop ατελείωτες ώρες. Οπότε κανένας σοβαρός φωτογράφος δεν θα δεχθεί να σου δώσει ημιτελή δουλειά του την οποία εσύ θα επιδεικνύεις σε κόσμο μετά αναφέροντας τ΄όνομα του. Είναι σαν να έχεις επιλεξει catering για το γλέντι μετά την βάφτιση και να τους πεις "σας δίνω τα μισά λεφτά, αλλά βάλτε στον μπουφέ το κοτόπουλο ωμό με την μαρινάδα του, τα ορεκτικά άψητα και το ρύζι στην συσκευασία του"... μπορεί για εσένα αυτό να είναι λογικό (λέμε παράδειγμα τώρα) αλλά οι καλεσμένοι δεν θα πουν "ρε τον π@π@ρ@ τον Σταύρο", αλλά "ρε τους π@π@ρες στο catering"

Όπως και να έχει να σας ζήσει και με το καλό!

Banned
    Ρε devils η θεσ/νικη διπλα μου ειναι
    Αν μου βρεις μηχανη(φωτογραφικη ντε)
    Καθαρισεις φαι πιωμα τις βενζινες μου και υπαρχουν ωραιες παρουσιες ερχομαι εγω και σου τραβαω οτι θες
    Θα σου δωσω ασυρματο με ακουστικο και οτι λες θα τραβαω
    Τα πουλια που πετανε-τα πουλια
    Το μωρο που εκανς ματια-το μωρο
    Την τυπισα που γλιστρησε και φανηκε το βρακι της- το βρακι χωρις την τυπισα

Μην εισαι μλκας σκεψου το

Δεν ειναι ολοι οσοι σου απαντησαν επαγγελματιες για να φοβηθουν οτι θα χαλασουν την πιατσα ή να προσπαθουν να υπερασπιστουν τα συμφεροντα τους.
    Εσυ το ειπες εξαλλου στην αρχη του θρεντ οτι καλο θα ηταν να γινει διαλογος με επαγγελματιες και μη.
    Ε, αυτο εφερε ο διαλογος.
    Μηπως να το δεις λιγακι μπας και εισαι λαθος? (σε καμια περιπτωση δε λεω δωσε παραπανω λεφτα. Τοσα μπορεις τοσα θες κουμαντο στην τσεπη σου εσυ κανεις. Απλα το σκεπτικο σου ισως πρεπει λιγο να αναθεωρησεις)
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Εγω θα ελεγα ρε Devils επειδη εδω ειμαστε ασχετοι και οπως βλεπεις δυσκολα συμφωνουμε με αυτο που θες εσυ, ανοιξε ενα θρεντ στο http://www.dpgr.gr/forum/index.php και δες εκει τι απαντησεις θα παρεις. Μπορει εκει που οι ανθρωποι ειναι πιο σχετικοι, να σου δωσουν δίκιο.

δεν ψαχνω να συμφωνησω με καποιον απο εσας...ουτε να μου δωσετε δικιο
    εχετε καταλαβει λαθος...
    την δουλεια μου ψαχνω να κανω..απλα με τα δικα μου κριτηρια και οχι τα κριτηρια του επαγγελματια...
    ο καθενας το βλεπει απο την σκοπια του...

προφανεστατα, αν ερθει καποιος που κανει αυτη την δουλεια 20 χρονια με καμια δεκαρια Arri δικιλα, μονοκιλα, 800αρια και 2-3 μηχανες γ@μαουα και εχει και 1-2 βοηθους για τα παραφερναλια και κανενα ψαγμενο διευθυντη φωτογραφιας...θα μου βγαλει παπαδες..και θα πληρωθει οσο ζυγιζουν οι παπαδες σε χρυσο..και μαγκια του και μπραβο του και αυτο να κανει ο ανθρωπος...
    και οποιος εχει να δωσει για να κανει αυτη την δουλεια, καλα θα κανει να τα δωσει...
    εγω δεν μπορω...

καπετανιε, εσυ ζητας να μπω στην φωλια του κουκου...ουτε θελω, ουτε το ειχα σκοπο ν'ακουσω μεγενθυμενα αυτα που λεει ο afro και ο καθε επαγγελματιας afro...

btw, απο χθες εχει μπει αγγελια στην xe του τι ζηταω και με ποια τιμη...
    εχω 2-3 απαντησεις και ενας εξ αυτων ειναι πρωην επ.φωτογραφος που εχει κλεισει το φωτογραφειο του..
    για να δουμε αν θα γινει η δουλεια μου οπως την θελω, και με την τιμη που θελω...

Banned
    Δωσε μου το λινκ της χ.ε να σε παρω τηλ

Κοιτα, αν ειναι να ψαχνεις τον φουκαρα που πειναει και θα δωσει και κωλο για 200 ευρω, καντο. Απλα η κριση ναι μεν σημαινει να εκλογικευτουν οι τιμες, δε σημαινει ομως οτι τωρα που πεινανε και δεν εχουν δουλεια θα τους πεταξω ψιχουλα. Το δευτερο ειναι εκμεταλλευση της αδυναμιας του αλλου. Οτι κανουν οι περισσοτεροι εργοδοτες εν Ελλαδι σημερα δηλαδη...

Στο dpgr δε θες να μπεις γιατι ξερεις οτι κι εκει τα ιδια θα διαβάσεις.

Δεν αμφιβαλλω οτι θα βρεις φωτογραφο, μπορει να βρεις και πολύ καλο μαλιστα. Και το αφεντικο μου αν βαλει αγγελια για σκιπερ στα 40 ευρω, η για μπαριστα στα 20, θα βρει σιγουρα. Το θεμα ειναι, αν ειναι σωστο να εκμεταλλευτει τη συγκυρια προς οφελος της τσεπης του. Δεν ειναι οικονομικο το ζητημα οπως καταλαβαινεις.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Στην βάφτιση δεν θα προσλάβεις εννοιολογικό avant garde φωτογράφο με "άποψη" γιατί πολύ πιθανόν να σας ντύσει όλους πυροσβέστες και να βάψει την εκκλησιά μωβ για να βγει το concept που έχει στο μυαλό του... θα προσλάβεις έναν φωτογράφο ο οποίος θα αποτυπώσεις τις στιγμές τις οποίες θα τις έχετε για ενθύμιο μια ζωή. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι σε θέση να ξεχωρίσουμε μια ωράια καλλιτέχνικη φωτογραφία από μια μέτρια, ο περισσότερος κόσμος εντυπωσιάζεται έτσι και αλλιλώς από τις καθαρές και γεμάτες δυναμικό εύρος φωτογραφίες των σύγχρονών dslr και μένει σε αυτό. Ο καλός φωτογράφος όμως θα αποτυπώσει πολύ περισσότερες καλές στιγμές και θα δει πράγματα σε σκηνικά που για όλους εμάς τους υπόλοιπους είναι παντελώς αδιάφορα. Δεν χρειάζεται το super wow ψαγμένο κάδρο, ένα βλέμμα της μικρούλας σου να πιάσει, να είσαι σίγουρος ότι θα σε αγγίξει και θα σε αγγίζει για μια ζωή.

Αυτό σου λέω από το πρώτο μήνυμα, δεν θα βρεις επαγγελματία να αναλλάβει σε αυτά τα χρήματα, όχι τόσο γιατι απαξιώνει τα 200 ευρώ (ειδικά σήμερα) αλλά γιατι οι όροι που θέτεις είναι ζημιογόνοι για τον ίδιο εμμέσως πλην σαφώς. Ειδικά το "δώσε μου τις φωτογραφίες ανεπεξέργαστες" είναι το σημείο στο οποίο θα τσινίσουν οι περισσότεροι και απλα δεν θα δεχθούν. Τα αρχεία στις επαγγελματικές / αξιόλογες μηχανές είναι ψηφιακά αρνητικά, δεν είναι compact που τραβάνε JPEG και με εσωτερική in-camera επεξεργασία τα ωραιοποιούν όπως και ότι να ΄ναι. Θέλουν πολύ δουλειά και μη απωλεστική επεξεργασία μετά, που για να μάθει να την κάνει σωστά κάποιος, έχει γ@μήσει τα μάτια σου στο photoshop ατελείωτες ώρες. Οπότε κανένας σοβαρός φωτογράφος δεν θα δεχθεί να σου δώσει ημιτελή δουλειά του την οποία εσύ θα επιδεικνύεις σε κόσμο μετά αναφέροντας τ΄όνομα του. Είναι σαν να έχεις επιλεξει catering για το γλέντι μετά την βάφτιση και να τους πεις "σας δίνω τα μισά λεφτά, αλλά βάλτε στον μπουφέ το κοτόπουλο ωμό με την μαρινάδα του, τα ορεκτικά άψητα και το ρύζι στην συσκευασία του"... μπορεί για εσένα αυτό να είναι λογικό (λέμε παράδειγμα τώρα) αλλά οι καλεσμένοι δεν θα πουν "ρε τον π@π@ρ@ τον Σταύρο", αλλά "ρε τους π@π@ρες στο catering"

Όπως και να έχει να σας ζήσει και με το καλό!

καταλαβα τι λες Κωστα...
    εχει βρεθει και φωτογραφος επαγγελματιας που ενω ολο το πακετο το χρεωνε 600€..μου ειπε οτι μπορει να μου κανει την δουλεια οπως θελω με μια μικρη επεξεργασια σε φωτεινοτητα και χρωματα...οχι αφανισμο ατελειων και βαρβατο photoshop και να μου δωσει ολο το υλικο σε jpeg σε dvd...(αφου ολες οι επ.μηχανες τραβανε raw λογω πληροφοριας και μετεπειτας επεξεργασιας...αυτο που ειπες και εσυ)..και μαλιστα αν καποιες βγαινουν καλες σαν ασπρομαυρες, να τις μετατρεψει...και ολα αυτα με 200€...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Ρε devils η θεσ/νικη διπλα μου ειναι
    Αν μου βρεις μηχανη(φωτογραφικη ντε)
    Καθαρισεις φαι πιωμα τις βενζινες μου και υπαρχουν ωραιες παρουσιες ερχομαι εγω και σου τραβαω οτι θες
    Θα σου δωσω ασυρματο με ακουστικο και οτι λες θα τραβαω
    Τα πουλια που πετανε-τα πουλια
    Το μωρο που εκανς ματια-το μωρο
    Την τυπισα που γλιστρησε και φανηκε το βρακι της- το βρακι χωρις την τυπισα

Μην εισαι μλκας σκεψου το

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ
    :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
    μου φτιαξες το πρωϊνο ρε μπαγασα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Κοιτα, αν ειναι να ψαχνεις τον φουκαρα που πειναει και θα δωσει και κωλο για 200 ευρω, καντο. Απλα η κριση ναι μεν σημαινει να εκλογικευτουν οι τιμες, δε σημαινει ομως οτι τωρα που πεινανε και δεν εχουν δουλεια θα τους πεταξω ψιχουλα. Το δευτερο ειναι εκμεταλλευση της αδυναμιας του αλλου. Οτι κανουν οι περισσοτεροι εργοδοτες εν Ελλαδι σημερα δηλαδη...

Στο dpgr δε θες να μπεις γιατι ξερεις οτι κι εκει τα ιδια θα διαβάσεις.

Δεν αμφιβαλλω οτι θα βρεις φωτογραφο, μπορει να βρεις και πολύ καλο μαλιστα. Και το αφεντικο μου αν βαλει αγγελια για σκιπερ στα 40 ευρω, η για μπαριστα στα 20, θα βρει σιγουρα. Το θεμα ειναι, αν ειναι σωστο να εκμεταλλευτει τη συγκυρια προς οφελος της τσεπης του. Δεν ειναι οικονομικο το ζητημα οπως καταλαβαινεις.

θες να μου πεις δλδ οτι κοινωνικα και ηθικα ειμαι λαθος, σωστα?
    εγω μπορει και να το δεχτω...

αλλα για αντιστρεψε το ολο αυτο 7-8 χρονια πριν...
    ολοι οι επαγγελματιες εκμεταλλευοντουσαν τον συμπολιτη τους, σαν να βρισκονται σε κλικες και ο καϋμενος μισθωτος (ειτε του ιδιωτικου, ειτε του δημοσιου) επεφτε πανω σε τοιχους απο καρτελ που απλα του επιναν το αιμα...

αυτο εννοω, οταν λεω εχουν αντιστραφει οι οροι και εχουν αλλαξει οι εποχες...

Σελίδα 8 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Renthal τιμόνια στην Θεσ/νίκη
    από std στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2010, 06:36
  2. καλο συνεργιο στην θεσ/νικη για την ρενα μου
    από dimitris_r_ena στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2010, 23:13
  3. v- strom club στην θεσ/νικη
    από valantis8 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2008, 11:30
  4. polini-malossi στην Θεσσ/νικη?
    από voudarxos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 17/01/2006, 00:23

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα