οταν υπαρχουν επαγγελματιες και υπερασπιζονται την δουλεια (ψωμι) τους, λογικο ειναι να θεωρουν οτι με λιγοτερα λεφτα δεν κανεις δουλεια...
ειναι ενας ολοκληρος κλαδος που βιοποριζεται απο αυτο και δεν μπορει να ερθει ενας τυχαιος οπως εγω να τους χαλασει την σουπα προσφεροντας φραγκοδιφραγκα (γι'αυτους)...
οπως λογικο ειναι να απαξιωσουν και τον οποιοδηποτε αναλαβει με αυτα τα χρηματα, χαρακτηριζοντας τον "κοροϊδο", "ασχετο", "αδαη" και τοσα αλλα που γραφτηκαν...τους χαλαει και αυτος την πιατσα...
ειναι σαν να εβγαινε ενας ταριφας και να μην χρεωνε τα εξτρα του αεροδρομιου ή του λιμανιου...ή να μην χρεωνε καθολου ταριφα...να εμπαινε ο πελατης και να ξεκιναγε το ταξιμετρο απο το 0...
λογικο δεν ειναι να φαει λιντσαρισμα?
αν παρω τον καλυτερο φωτογραφο για βαπτισεις (ανεξαρτητα ποσο μου κοστισει) ο οποιος ειναι αναγνωρισμενος απο ολους τους επαγγελματιες και τον βαλω και φωτογραφισει την βαπτιση της κορης μου, χωρις ομως οι συμφορουμιτες μου να ξερουν ποιος εκανε την δουλεια...και τους δειξω μετα τις φωτογραφιες που τραβηχτηκαν, ειμαι 99% σιγουρος οτι θα τις απαξιωσουν, λεγοντας οτι δεν εγιναν σωστα και αν επαιρνα εναν επαγγελματια θα μου εβγαζε καλυτερες...
αρα εδω μιλαμε και το κατα ποσο ειναι αντικειμενικα ή υποκειμενικα ομορφη η τεχνη της φωτογραφιας...
5 ανθρωποι βλεπουν 1 φωτογραφια και την θεωρουν μπουρδα και 5 αλλοι την θεωρουν αριστουργημα...