Σελίδα 9 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 140

Θέμα: Συζητηση/αναζητηση φωτογραφου (ημιεπαγγελματια-επαγγελματια) στην Θεσ/νικη

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    αυτο εννοω, οταν λεω εχουν αντιστραφει οι οροι και εχουν αλλαξει οι εποχες...
    Δηλαδη να τους εκμεταλλευτουμε τωρα, οπως μας εκαναν αυτοι τότε; Καλη φαση.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη να τους εκμεταλλευτουμε τωρα, οπως μας εκαναν αυτοι τότε; Καλη φαση.
    αν σου καθεται καλυτερα μπορεις να πεις: "να προσπαθησουμε να επιβιωσουμε τωρα με τα ιδια οπλα που "επιβιωναν" και αυτοι τοτε"...

αν σου καθεται καλυτερα μπορεις να πεις: "να προσπαθησουμε να επιβιωσουμε τωρα με τα ιδια οπλα που "επιβιωναν" και αυτοι τοτε"...
    Εδω ειναι το λαθος σου (και το ανηθικο του πράγματος). Διότι ο αλλος δεν εκμεταλλευόταν την αδυναμια σου, απλα κοστολογουσε με βαση την - υπερτιμολογημενη και φουσκωμενη - αγορα. Κοινώς εκεινος εκμεταλλευτηκε το ψώνιο σου, ενω εσυ τωρα την πεινα/πενία του.

Δε χρειάζεται να πω ποιο ειναι χειροτερο.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Εδω ειναι το λαθος σου (και το ανηθικο του πράγματος). Διότι ο αλλος δεν εκμεταλλευόταν την αδυναμια σου, απλα κοστολογουσε με βαση την - υπερτιμολογημενη και φουσκωμενη - αγορα. Κοινώς εκεινος εκμεταλλευτηκε το ψώνιο σου, ενω εσυ τωρα την πεινα/πενία του.

Δε χρειάζεται να πω ποιο ειναι χειροτερο.

ακριβως το ιδιο ειναι.
    εγω τοτε για να βαφτισω... λεμε τωρα...επρεπε να σκισω τον κωλο μου για να τα βρω τα 800 για τον φωτογραφο (και ας επαιρνα 800 το μηνα) οταν αυτος εκανε τζιρο 6-8 χιλιαρικα τους μηνες βαφτισεων/γαμων (απο Απριλιο μεχρι Οκτωβριο)...
    τοτε εγω δεν επρεπε να πεινασω για κανα χρονο για να μου βγει ο γαμος/βαφτιση 10-15 χιλιαρικα, ε??

μονο αυτοι τωρα πεινανε...

και αφου το θετεις ετσι...
    μην ξαναγορασει κανενας μοτοσυκλετα "σκοτωμενη" στο car λογω αρρωστειας, ανεχιας, πεινας/πενιας...
    αλλα οταν το κανουμε αυτο, υπερηφανευομαστε για την επιτυχια και την ευκαιρια που βρηκαμε στο προσωπου του φουκαρα που επρεπε να την δωσει επειδη δεν εχει να την συντηρησει και να φαει το παιδι του...

αλλα μετρα, αλλα σταθμα...

Κοιτα, αν ειναι να ψαχνεις τον φουκαρα που πειναει και θα δωσει και κωλο για 200 ευρω, καντο. Απλα η κριση ναι μεν σημαινει να εκλογικευτουν οι τιμες, δε σημαινει ομως οτι τωρα που πεινανε και δεν εχουν δουλεια θα τους πεταξω ψιχουλα. Το δευτερο ειναι εκμεταλλευση της αδυναμιας του αλλου. Οτι κανουν οι περισσοτεροι εργοδοτες εν Ελλαδι σημερα δηλαδη...

Στο dpgr δε θες να μπεις γιατι ξερεις οτι κι εκει τα ιδια θα διαβάσεις.

Δεν αμφιβαλλω οτι θα βρεις φωτογραφο, μπορει να βρεις και πολύ καλο μαλιστα. Και το αφεντικο μου αν βαλει αγγελια για σκιπερ στα 40 ευρω, η για μπαριστα στα 20, θα βρει σιγουρα. Το θεμα ειναι, αν ειναι σωστο να εκμεταλλευτει τη συγκυρια προς οφελος της τσεπης του. Δεν ειναι οικονομικο το ζητημα οπως καταλαβαινεις.
    Δεν μου αρέσει να γράφω, ειδικά σε τέτοια θέματα. Αλλά 200 euro δεν θεωρώ ότι είναι εκμετάλευση. Μην τρελαθούμε και όλας. Μπορεί να είναι λίγα για τη δουλειά, μπορεί πολλά, δεν ξέρω. Αλλά 200 ευρο για μια μέρα δουλειάς, μόνο εκμετάλευση δεν είναι. Εκμετάλλευση είναι όλες εκείνες οι κυρίες 40 χρονών που καθαρίζουν σπίτια με 10 ευρώ την ώρα και τους πέφτει η μέση, είναι ο αλβανός που πάει να καθαρίσει χωράφι μές στον ήλιο για φραγκοδίφραγκα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

PS. Θυμηθείτε αυτή τη συζήτηση όταν μπει ο επόμενος και πει ότι του ζήτησε ο μάστορας 100 ευρώ για να του συμμαζέψει το μηχανάκι.
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

Banned
    Δεν θεωρω αυτο που ζηταει ο Devil's παραλογο...

οταν ολοι οι μισθοι εχουν πιεστει στο -50%, οταν σχεδον 2 εκ ανθρωποι ειναι ανεργοι, δεν μπορει οι "συντεχνιακες ταριφες" να παραμενουν σε εξωφρενικα επιπεδα προ 6ετιας.

Θα σου προτεινα να βρεις 2 φιλους σου, με σταθερο χερι να βγαλουν οσο περισσοτερες φωτο μπορεσουν.
    Στην συνεχεια, ξεσκαρταρεις τις μουφα απο τις καλες και εισαι ΟΚ.

Τα αλμπουμ, αυτοκολλητα, κουπες κλπ ειναι για να βγαζουν περισσοτερο κερδος οι του επαγγελματος...(δικαιωμα τους...λογικο)

Βαλε και εναν τριποδα σε καποιο ψηλο σημειο με μια καμερουλα ....και καθαρισες.
    Εχω δωσει πολλα χρηματα παλαιοτερα σε γιορτες και γαμο-βαφτισια και το αποτελεσμα ηταν περιπου το ιδιο με αυτο που σου περιεγραψα και το καναμε σε γαμο φιλου....
    Οταν τα χρηματα ΔΕΝ περισσευουν, και βγαινουν δυσκολα, ολα τα λοιπα μπλα-μπλα ειναι απλα λογια να-περναμε-την-ωρα-μας....

Παρασκευή σήμερα...

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Πολλές φορές, ειδικά τα τελευταία χρόνια, υποψήφιοι πελάτες μου λένε μη κάνεις αυτό κι εκείνο, πες μου πόσο χρεώνεις για τα υπόλοιπα. Το "αυτό κι εκείνο" θα το κάνανε οι ίδιοι.
    Πάντα λέω όχι και τους εξηγώ τα πλεονεκτήματα του "πακέτου". Όχι γιατί δεν με συμφέρει οικονομικά αν όντως κάνω ΜΟΝΟ αυτά που -νομίζουν- ότι θέλουν, αλλά επειδή η ποιότητα των υπηρεσιών μου θα είναι τέτοια που ΚΑΙ θα δυσφημιστώ ΚΑΙ θα βρω τον μπελά μου.

Με το καλό η βάφτιση Devils. Να σας ζήσει.

Με τα παραπάνω θέλω να σου πω ότι, ναι, αν απευθυνθείς σε πραγματικό επαγγελματία ίσως πληρώσεις παραπάνω από ότι θα αξίζει η υπηρεσία του. Αν απευθυνθείς σε ερασιτέχνη ή αρπακολατζή επαγγελματία, το πιο πιθανό είναι να πληρώσεις πολλά παραπάνω από την πραγματική αξία. Και το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις το "προϊόν" και να πάρεις άλλο.
    Think faster than you ride

ακριβως το ιδιο ειναι.
    εγω τοτε για να βαφτισω... λεμε τωρα...επρεπε να σκισω τον κωλο μου για να τα βρω τα 800 για τον φωτογραφο [...]
    Εσυ δε βαφτιζες για βιοπορισμο, επειδη γουσταρες το εκανες (οι συγγενεις βασικα)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από infidel Προβολή μηνύματος
    Δεν μου αρέσει να γράφω, ειδικά σε τέτοια θέματα. Αλλά 200 euro δεν θεωρώ ότι είναι εκμετάλευση.
    Αναφέρομαι στη λογικη και στο ηθικο, οχι στο ποσο. 200 ευρω σιγουρα δεν ειναι λιγα. Ειναι ομως το 20% με 30% της παλαιότερης αμοιβης. Αν το δεις ετσι, καταλαβαινεις τη μείωση. Πιο πολύ ομως εμενα με χαλάει ο τρόπος και η λογική πισω απο όλα.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Εσυ δε βαφτιζες για βιοπορισμο, επειδη γουσταρες το εκανες (οι συγγενεις βασικα)
    καποια πραγματα, καλως ή κακως, ειναι αναγκαια...
    μπορει η βαφτιση να μην ειναι αναγκαια με την εννοια (δεν εχω ρευμα σπιτι πρεπει να φερω ηλεκτρολογο αλλιως δεν θα ζησω!) αλλα εχει και αυτη την αναγκαιοτητα της...
    αρα ο ηλεκτρολογος που μου τα'παιρνε εκμεταλλευοταν τον βιοπορισμο μου και τωρα που του λεω "εχω μονο 20€ αν θες" εκμεταλλευομαι τον δικο του...ο φωτογραφος απλα ειναι καπου στην μεση...

και απο την αλλη δεν υπαρχει λογος για τσιτατα περι ανηθικου και αντικοινωνικου...
    η αγορα ειναι ελευθερη...
    αν θελει καποιος να δουλεψει με αυτα τα λεφτα, δουλευει...
    αν εχει δουλεια με περισσοτερα, παει στα περισσοτερα...
    αν δεν θελει και νομιζει οτι τον προσβαλλουν αυτα, απλα γυρναει απο την αλλη και φευγει...

να σου θυμισω μονο, ποσοι επαγγελματιες δεν εχουν δουλεια και εχουν κλεισει τα καταστηματα τους, ακριβως επειδη ο κοσμος δεν τους στηριζει, οχι γιατι δεν ηταν καλοι στην δουλεια τους...
    αυτο κατι λεει...

καποια πραγματα, καλως ή κακως, ειναι αναγκαια...[...]
    Αναγκαια ειναι μονο η τροφη (αντε και η ενδυση )

Ολα τα υπολοιπα ειναι προαιρετικα.

Επισης, το ρευμα στο σπιτι το φερνει η ΔΕΗ, οχι ο ηλεκτρολογος
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Παρασκευή σήμερα...

γι'αυτο το βαλα Πεμπτη...για να ξεκινησσει χαλαρα και σημερα ν'ανατιναχτει...

Με το καλό η βάφτιση Devils. Να σας ζήσει.

danke!

Με τα παραπάνω θέλω να σου πω ότι, ναι, αν απευθυνθείς σε πραγματικό επαγγελματία ίσως πληρώσεις παραπάνω από ότι θα αξίζει η υπηρεσία του. Αν απευθυνθείς σε ερασιτέχνη ή αρπακολατζή επαγγελματία, το πιο πιθανό είναι να πληρώσεις πολλά παραπάνω από την πραγματική αξία. Και το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις το "προϊόν" και να πάρεις άλλο.
    ειμαι διατεθειμενος να το παρω αυτο το ρισκο, ενεκα της οικονομικης μου καταστασης...
    στην τελικη δεν θα ανατιναχτει ο κοσμος αν δεν βλεπονται οι φωτογραφιες...
    δεν εχω να κανω με την υγεια της κορης μου...με αναμνηστικα εχω να κανω...

Αναγκαια ειναι μονο η τροφη (αντε και η ενδυση )

Ολα τα υπολοιπα ειναι προαιρετικα.

Επισης, το ρευμα στο σπιτι το φερνει η ΔΕΗ, οχι ο ηλεκτρολογος
    καλα, ας μην εχεις ρευμα σπιτι να δουμε ποσο θ'αντεξεις με την ωμοφαγια, τα απλυτα ρουχα και κορμι, το κρυο κλπ...

Επισης, αν στο'χει φερει η ΔΕΗ στο ρολοϊ, θελω να μου πεις πως θα το παρεις απο εκει να το κατανειμεις καταλληλα μεσα στο σπιτι...χωρις να γινεις ψητος, ε???

Επισης, αν στο'χει φερει η ΔΕΗ στο ρολοϊ, θελω να μου πεις πως θα το παρεις απο εκει να το κατανειμεις καταλληλα μεσα στο σπιτι...χωρις να γινεις ψητος, ε???
    Τι σπουδαζα τόσα χρονια...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τι σπουδαζα τόσα χρονια...
    μαγκια...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της YianPep
    οταν υπαρχουν επαγγελματιες και υπερασπιζονται την δουλεια (ψωμι) τους, λογικο ειναι να θεωρουν οτι με λιγοτερα λεφτα δεν κανεις δουλεια...
    ειναι ενας ολοκληρος κλαδος που βιοποριζεται απο αυτο και δεν μπορει να ερθει ενας τυχαιος οπως εγω να τους χαλασει την σουπα προσφεροντας φραγκοδιφραγκα (γι'αυτους)...
    οπως λογικο ειναι να απαξιωσουν και τον οποιοδηποτε αναλαβει με αυτα τα χρηματα, χαρακτηριζοντας τον "κοροϊδο", "ασχετο", "αδαη" και τοσα αλλα που γραφτηκαν...τους χαλαει και αυτος την πιατσα...
    ειναι σαν να εβγαινε ενας ταριφας και να μην χρεωνε τα εξτρα του αεροδρομιου ή του λιμανιου...ή να μην χρεωνε καθολου ταριφα...να εμπαινε ο πελατης και να ξεκιναγε το ταξιμετρο απο το 0...
    λογικο δεν ειναι να φαει λιντσαρισμα?

αν παρω τον καλυτερο φωτογραφο για βαπτισεις (ανεξαρτητα ποσο μου κοστισει) ο οποιος ειναι αναγνωρισμενος απο ολους τους επαγγελματιες και τον βαλω και φωτογραφισει την βαπτιση της κορης μου, χωρις ομως οι συμφορουμιτες μου να ξερουν ποιος εκανε την δουλεια...και τους δειξω μετα τις φωτογραφιες που τραβηχτηκαν, ειμαι 99% σιγουρος οτι θα τις απαξιωσουν, λεγοντας οτι δεν εγιναν σωστα και αν επαιρνα εναν επαγγελματια θα μου εβγαζε καλυτερες...

αρα εδω μιλαμε και το κατα ποσο ειναι αντικειμενικα ή υποκειμενικα ομορφη η τεχνη της φωτογραφιας...
    5 ανθρωποι βλεπουν 1 φωτογραφια και την θεωρουν μπουρδα και 5 αλλοι την θεωρουν αριστουργημα...

σ'ευχαριστω...
    μια χαρα τα γραφεις και γενικα εισαι πολυ λογικος...

αυτο που δεν εχει απαντηθει απο κανεναν μεχρι στιγμης και θα ηθελα αν μπορεις εσυ να μου το απαντησεις μιας και εισαι επαγγελματιας και χρονια στον χωρο ειναι το εξης:
    οταν ο πελατης δεν ζηταει εκτυπωσεις...
    οταν δεν ζηταει αλμπουμ...
    οταν δεν ζηταει βιντεο...
    χωρις πακετα...
    χωρις πολλα πολλα...

οταν απλα θελει φωτογραφιες σε ηλεκτρονικη μορφη απο την βαπτιση του παιδιου του...ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ?? 4 ωρες εργασια χωρις να ανακατευτει με φωτογραφειο, εκτυπωσεις και επεξεργασια...ποσο κοστιζουν?
    ας πουμε οτι ΔΕΝ υπαρχει απο πισω του φωτογραφειο...και ερχεται αυτος με το ταλεντο του και την μηχανη του...και χωρις φωτα...

γιατι με οσους μιλησα μου μιλησαν για "πακετο"...κανενας δεν κανει αυτο που θελω εγω και εκφραζω με απλα ελληνικα...
    ολοι θελουν να κανουν αυτο που εχουν σαν "πακετο" μεσα στο μυαλο τους..και σαν δουλεια...και σαν λεφτα...
    Ζητάς κάτι πολύ συγκεκριμένο στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και να είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι ο μόνος.
    Επειδή λοιπόν η αγορά απαιτεί πλέον ΚΑΙ πιο ευέλικτα "πακέτα" με λίγα και πιό απλά πραγματάκια ο κάθε επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να προσαρμοστεί και να έρθει κοντά σε αυτό που ζητά η αγορά,χωρίς εννοείται να μπαίνει μέσα ούτε να νοιώθει οτι τον εκμεταλεύονται.

Δε νομιζω οτι έχει νόημα να πούμε άλλο για ποσά αν θα είναι 200-300 η 100 η αν θα είναι μαύρα η με απόδειξη-τιμολόγιο κλπ.
    Ψάξε λίγο καλύτερα και κάποιος θα βρεθεί ,δες τουλάχιστον ενα δείγμα δουλειάς πρώτα όχι απο αγγελία

Σελίδα 9 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Renthal τιμόνια στην Θεσ/νίκη
    από std στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2010, 06:36
  2. καλο συνεργιο στην θεσ/νικη για την ρενα μου
    από dimitris_r_ena στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2010, 23:13
  3. v- strom club στην θεσ/νικη
    από valantis8 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2008, 11:30
  4. polini-malossi στην Θεσσ/νικη?
    από voudarxos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 17/01/2006, 00:23

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα