γιατι ρε μαγκες, ειχαν καμια αξια οι ερασιτεχνικες αδειες αλιειας?
με ενα παραβολο και μια φωτογραφια πηγαινες στο λιμεναρχειο και σου εδιναν μια τετοια χαζοπαπαριτσα που την εδειχνες σε γενομενο ελεγχο απο τους λιμενικους...και καλα...
τουλαχιστον εγω ετσι ξερω οτι συνεβαινε...
ουτε υπηρχαν κριτηρια για το ποιος, το ποτε και το που...ουτε τιποτα...
ψαρευα και εγω μ'ενα φιλαρακι καθετη, σ'ενα βαρκακι με 2 ιππους μηχανη...αυτος ειχε αδεια και εγω δεν ειχα...και μου ειχε πει να παω να βγαλω και καλα για να ειμαστε νομιμοι...16-18 χρονων..
εντελως τυπικη αδεια που εβγαινε για πλακα και απλα την κατηργησαν...
και χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι..![]()
Πραγματικά αυτό που εσύ είσαι κυνηγός - ψαράς αλλά αγαπάς τα ζώα (και τα σκυλιά - που αν δεν σας βγούν καλά για το κυνήγι, τα ντουφεκάτε) και τι καλά που κάνουν οι κυνηγοί και κυνηγάνε κλπ κλπ κλπ και όοολοι εμείς που δεν είμαστε κυνηγοί - ψαράδες, είμαστε άσχετοι και όοοολοι εσείς είσαστε σχετικοί, με ξεπερνάει ρε φίλε.
Οκ κάνε το χόμπι σου όπου και όπως πρέπει, απόλαυσέ το όσο μπορείς (αυτό είναι και το νόημα του χόμπι), μείνε όσο σχετικός γίνεται κι έχε άποψη, αλλά άσε μας κι εμάς στην ασχετοσύνη μας και μην προσπαθείς να μας περάσεις τα δικά σου "πιστεύω". Τώρα όσο αφορά τ' αρνάκια τις σούβλες και τ΄αντεράκια τους, άσε εμάς τους "ηλίθιους" αν μας αρέσουν να τ' απολαύσουμε και κράτα την κριτική για πάρτη σου.
Ένας ηλίθιος μη κυνηγοψαράς!
Τελευταία τροποποίηση από vaska; 17/04/2014 στις 10:42.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Α' γεια σου!!!!!!!
γιατι πρεπει οτι μαλακια γινεται στον κοσμο να το μαθαινουμε απο δω μεσα??? αλλα φορουμ δεν εχει??? πχ κανενας δεν εχει σκεφτει να φτιαξει φορουμ πχ "ελληνες γ@μιστεροι ψαραδες.gr" να κανει την καταθεση ψυχης του???
αν ειναι να σας φτιαξω ενα ρε παιδι μου να εχετε, ενα για τα ψαρια, ενα για τα ψυχολογικα σας, ενα ξερω γω οτι θελετε...
Τελευταία τροποποίηση από McTalas; 17/04/2014 στις 09:56.
Ηρέμησε ρε φίλε.
Εγώ κανέναν δεν έκρινα ούτε απεκάλεσα ηλιθιο (άσχετο=μη σχετικό Ναι!).
Εχεις άποψη.. Σεβαστή!
Αυτά τα έχουμε ξαναγράψει.
Το θέμα τώρα είναι άλλο.
Κανείς απο νησί με φίλους ψαράδες δεν υπάρχει ?
Κάποιος παλιότερος να σας πει ιστορίες για Ιταλούς ψαροντουφεκάδες που έρχονταν για διακοπές "ξεβράκωτοι" και έφευγαν με "πακέτο" στη τσέπη?
Τι διάβολο, μόνο απο μπιέλες κατέχετε?
Επειδή κάνω αυτόνομη κατάδυση πολλάααα χρόνια, έχω να σου πω ιστορίες με Ιταλούς που αν αφορούσαν μόνο το ψάρι θα ήταν πταίσματα. Έχουν σηκώσει τον βυθό λέμε, αλλά τα κατά τόπους λιμεναρχεία παραδόξως δεν έβλεπαν τπτ μεμπτό στα σκάφη τους αλλά μόνο στις 4μετρες γαΐτες των παράκτιων. Τες πα, όπως σε όλα έτσι κι εδώ αν έχεις χρήμα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου κι ας μην είσαι Ιταλός.
Τελευταία τροποποίηση από vaska; 17/04/2014 στις 11:14.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Βασικά οι ατομικές άδειες ναι βγαίνουν με 2 φωτογραφίες και 30€, τα πολλά λεφτά ήταν στις άδειες αλιείας σκάφους, πχ ενα σκάφος με 15 ιππους μηχανή ήθελε 36€ διπλότυπο απο την εφορία +46€ στο λιμεναρχείο=82€, ενώ ένα άλλο με 60 ήθελε 102€ παράβολο +46€=148€ και πάει λέγοντας συν τα 30 της ατομικής έβγαινε ο κούκος αηδόνι που λένε για να κάνεις το χόμπι σου.
ρε φιλε και απο νησι ειμαστε και ψαρευουμε 20 χρονια και ιστοριες εχω να σου πω για δυναμιτες και χλωρινες και δυχτια μενομενα και ιταλους να κρυβουν μπουκαλες στην παραλια κατω απο πετσετες και αλλα πολλα, αλλα ρε φιλε εδω μεσα λεμε μονο για μπιελες. αντε και στην καλυτερη για κανα εκκεντροφορο...
Μην καταπίνεις αμάσητο ότι ακούς, τα ίδια κάνουν όλοι. Οι Ιταλοί βγάζουν κανένα φράγκο για διακοπές, οι Έλληνες κανένα εξτραδάκι κλπ κλπ. Εφόσον δεν υπάρχει σύστημα ελέγχου στα εστιατόρια σχεδόν όλοι όσοι έχουν ένα παραπάνω καλό ψάρι το σπρώχνουν.
Κάνω πάνω απο 20 χρόνια ψαροτούφεκο, κανένας έλεγχος και πουθενά. Ειδικά στο κολυμπιτό δέν έχει έρθει ποτέ κανένας να με ελέγξει. Το τραγελαφικό πέρυσι λόγο έλλειψης καυσίμων το λιμενικό έκανε έλεγχους από την αποβάθρα..... τι να λέμε.
Πάμε παρακάτω..... έχω δοκιμάσει δύο φορές να βγάλω άδεια έτσι για πλάκα (το κόστος 30 euro, δυο φωτό, λιμεναρχείο και καθάρισες). Στο λιμεναρχείο με κοιτάγανε σαν εξωγήινο που τους είπα ότι δεν έχω βάρκα δικιά μου αλλά θέλω να βγάλω άδεια.
Τέλος για να γίνω και λίγο γραφικός αρχίστε με κάτι πολύ απλό, όταν πάτε στο εστιατόριο και σάς πουν οτι έχουν γόνο ψαράκι ή καλαμάρι για να συνοδεύσετε το ουζάκι σας, να σηκωθείτε να φύγετε και να του πείτε του εστιάτορα να το βάλει στον κώλο του.
Τότε ξέρεις πόσο ανυπεράσπιστος είναι ο ροφός όταν έχεις την άνεση χρόνου που σου προσφέρουν οι μπουκάλες..
Βέβαια αυτό απαγορεύεται , βγάλε άκρη όμως με τους ξενόγλωσους (θα υπάρξει και σύσταση off the record... μη βλαφτεί ο τουρισμός ...) .
Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά όσοι έχουν βάρκες , φουσκωτά κλπ σύντομα , το καλοκαίρι , θα διαπιστώσουν αλλαγές ....
Οσο για τους Ιταλούς , στη συγκεκριμένη περίπτωση , επίτρεψέ μου να σου πω πως... Δεν έχεις ιδέα...