Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Βοηθεια για gps με 100-120 ευρω.

Εγώ πάλι λέω ότι στο κατοστάρικο μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου και με το mls, 6 μήνες στην Αθήνα χωρίς να ξέρω γρι από δρόμους, μια χαρά με πήγε παντού και χωρίς κανένα πρόβλημα. Οκ, στη λιακάδα κάνεις αμάν να δεις την οθόνη (μιλώντας πάντα για χρήση στην μοτό), δεν πιστεύω όμως ότι με κάποιο άλλο της κατηγορίας θα δεις περισσότερα. Μιλάμε για gps γενικής χρήσης και όχι κάποιο ειδικό για μοτό των 350+ ευρώ.. κάτι που επίσης με βόλεψε πάρα μα παρά πολύ, μονό ακουστικό που βάζω στο ένα αυτί και πηγαίνω ακούγοντας απλά τις οδηγίες, δεν χρειάζεται καν να κοιτάξω την οθόνη παρά μόνο όταν επιλέγω διεύθυνση, άντε και σε καμιά περίεργη πλατεία ίσως που θέλω να βρω από νωρίς τη σωστή έξοδο από αυτήν.
    Μην σου φανεί περίεργο, στην αρχή θα σε ξενίσει ίσως αλλά μετά από δύο βόλτες θα δεις κι ο ίδιος πόσο απλό και εξυπηρετικό είναι αυτό. Είναι πολύ καλές οι ηχητικές πληροφορίες που δίνει το mls, υπογράφω.

Απ'τη στιγμή που μιλάμε για gps για χρήση "μια στο τόσο" δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα κατ'εμέ, εδώ κινήθηκα εγώ στο χάος και σήμερα πίνω νερό στο όνομά του..

Κάτι που θα πρότεινα επίσης αν και αυτό το αποφασίζεις εσύ. Προτίμησε συσκευή με οθόνη 4.3 ιντσών αντί των 5, οι δεύτερες συσκευές είναι αρκετά βαρύτερες και απαιτούν πολύ καλή στήριξη στο τιμόνι για να αποφύγεις εντελώς τους κραδασμούς.
    Εγώ φαντάσου κάνω τη δουλειά μου με το σκατό mls 3855 των 4ων ιντσών..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από IRA57 Προβολή μηνύματος
    #σχολιοτζακ#
    talk&drive που λενε?για πες γτ το σκεφτομουνα...
    Σε σύγκριση με gps κινητού, πες έστω το google maps (Χάρτες). Σκρολάρει ΑΡΓΑ, κάνει ζουμ ΑΡΓΑ, τα μενού δεν τα βρήκα εύκολα δομημένα, η οθόνη πολύ γυαλιστερή και αντανακλά, η απόκριση στα πατήματα είναι ότι να 'ναι άλλες φορές πιάνει αμέσως και άλλες θέλεις να το τρυπήσεις με το δάχτυλο, όπως το πήρα η δρομολόγηση ήταν περισσότερο από τραγική, με αναβάθμιση (που ένας άνθρωπος σαν τον πατέρα μου πχ δεν θα μπορέσει να κάνει ποτέ γιατί είναι δύσχρηστο το σύστημα) έφτιαξε αρκετά. Δεν μπορείς να εισάγεις διαδρομή (κακό για χάρτες εκδρομών ας πούμε), δεν μπορείς να παρακολουθήσεις/καταγράψεις/εξάγεις την διαδρομή που μόλις έκανες (οπότε αν πχ χαθείς δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω όπως πήγες ή δεν μπορείς να την ξαναπάς ή να την μοιραστείς με φίλους). Και επειδή αργεί να σχεδιάσει, προσωπικά δεν κατάφερα να το δουλέψω μόνο ακούγοντας, έψαχνα και τα ονόματα των δρόμων (στο αυτοκίνητο).

Αν ξέρεις Αγγλικά, ρίξε μιά ματιά και εδώ, το ίδιο ερώτημα και κάμποσες λύσεις: http://advrider.com/forums/showthread.php?t=863174
    Με ένα κανονικό GPS και μιά θηκούλα με σκίαστρο (πχ Givi) μιά χαρά δουλειά θα κάνεις.

Υπάρχει και η λύση Chinavasion έχει ένα GPS με windows mobile 6.0 στα 108 ευρώ αν θυμάμαι καλά, αδιάβροχο, με βάση για μηχανή. Θα πρέπει να βρεις/αγοράσεις λογισμικό και χάρτες μετά, φυσικά. Αλλά για την συσκευή δεν έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια.
    Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 25/04/2014 στις 09:01.

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Γιατί όχι ένα αδιάβροχο κινητό με android και μεγάλη οθόνη..?
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Είπε δεν θέλει κινητό. Αλλιώς είναι μιά χαρά λύση. Αλλά μιλάμε για 150+ και μόνο ένα ξέρω τέτοιο, lenovo S750.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    ...

Υπάρχει και η λύση Chinavasion έχει ένα GPS με windows mobile 6.0 στα 108 ευρώ αν θυμάμαι καλά, αδιάβροχο, με βάση για μηχανή. Θα πρέπει να βρεις/αγοράσεις λογισμικό και χάρτες μετά, φυσικά. Αλλά για την συσκευή δεν έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια.
    Αυτό λες λογικά
    http://www.chinavasion.com/upz0/

Εγώ έχω την προηγούμενη έκδοση από το 2011 που έχει καταργηθεί τώρα, όχι απόλυτα ικανοποιημένος μιας και με 5V που φορτίζει καμιά φορά δεν βγάζει την ημέρα , βλέπε π.χ. 36ώρο, σιδεροκωλους και τέτοια (έχει μετατροπέα από 12V σε 5V για φόρτιση πάνω στην βάση της μηχανής - φυσικά υπάρχει και η λύση της φόρτισης με τον φορτιστή αυτοκινήτου αν έχεις φτιάξει πρίζα τύπου αναπτήρα)

Δεν ξέρω αν το έχουν λύσει στο νέο μοντέλο...

Ναι αυτό έλεγα.
    Διάβαζα σε ξένα fora ότι το Rage είναι βελτιωμένο παντού. Απλά επειδή δεν έχω ιδέα από Win Mobile και βαριέμαι φρικτά να μάθω ακόμα ένα (κατηργημένο) λειτουργικό, είπα ότι όοοοοταν κάποια στιγμή βγει το ίδιο πράγμα με android....

Το κακό με τη λύση αδιάβροχο τηλέφωνο είναι η αυτονομία του. Πόσο να βγάλει με οθόνη αναμμένη χωρίς φόρτιση; Αν ανοίξεις το πορτάκι για φορτιστή, τότε άντε γειά αδιαβροχοποίηση. Εκεί είναι το σοβαρό μειονέκτημα. Το δεύτερο, αν θα δουλεύει με γάντια. Και θέλεις τηλέφωνο με πλήκτρα, όχι μόνο κουμπιά αφής, έτσι ώστε αν πχ σβήνεις την οθόνη για οικονομία να μπορείς να πατήσεις κάτι "εύκολο" για να ανάψει, όχι να κυνηγάς που είναι το τοσοδούλι on-off στο πλάι/πάνω κλπ, που μπορεί και να καλύπτέται από την θήκη στήριξης.

Παλαιό μέλος
    Tι σας λεει το παρακατω?

TomTom Via 130 M Europe Traffic Ευρω 126

http://www.electromaniacs.gr/tomtom-...-m-europe.html

Παλαιό μέλος
    θα ήταν καλό αν μπορούσε με bt  να βγάζει τις φωνητικές οδηγίες σε ακουστικά.

κατά τα άλλα καλό δείχνει (δεν ξέρω αλλά μάλλον είναι καλύτερο το tom tom από το ginius που έχω εγώ - σαν πρόγραμμα, για τους χάρτες δεν ξέρω)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Ποια ειναι τα 2-3 πραγματακια που πρεπει να εχει,για να μην ειναι διακοσμητικο?
    είναι σχετικό αυτό που ρωτάς, αναλόγως τι χρήση θες να κάνεις...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    είναι σχετικό αυτό που ρωτάς, αναλόγως τι χρήση θες να κάνεις...
    Οχι τιποτε σοβαρο.Το προηγουμενο (navigon) δεν ειχε βασικα σημεια.Το κυριοτερο για μενα ειναι να ειναι ευκολο στη χρηση,να ειναι ευαναγνωστο,να εχει ενημερωμενους χαρτες.

Παλαιό μέλος
    Τελικα κατεληξα στο TomTom Via 130 M Europe.Οι τιμες που παιζανε ητανε στα 160 ευρω,εγω το βρηκα 126 (τελευταιο κομματι).
    Στο ψαξιμο διαπιστωσα οτι,ενω παλαιοτερα πηγαινες σε καποιο μαγαζι και ειχες καμμια δεκαρια διαφορετικα να διαλεξεις, τωρα εβρισκα 2-3 το πολυ 4.Μαλλον ο κοσμος προτιμα να βολευεται με τα gps των κινητων.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Via-130-M-GR.jpg 
Προβολές:	70 
Μέγεθος:	25,3 KB 
ID:	315314

Στο ζουμι τωρα.
    Δωρεαν χαρτες, τοσο απο την tomtom οσο και απο αλλους χρηστες για παντα.Οι χαρτες πολυ καλα ενημερωμενοι(9/10).
    Εχει δρομακια ακομη και εκτος των πολεων που δεν περιμενα να τα εχει(9/10).
    Εχει ολα τα ρανταρ και τις καμερες,σε ειδοποιει περιπου 300 μετρα πριν(10/10).
    Ειναι αρκετα ευκολο στο χειρισμο του και το πρασαρμοζεις ευκολα στα γουστα σου(9/10).
    Βρισκει αρκετα γρηγορα δορυφορο και με τη βοηθεια του QuickGPSfix(9/10).
    Η οθονη δεν εχει τοσο καλη ευκρινεια σε φωτεινες συνθηκες (8+/10).
    Η φωνητικη καθοδηγηση τελεια,αν την ακους δεν χρειαζεται να το βλεπεις(10/10).
    Η βαση στηριξης του, θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο πρακτικη(8/10).
    Οι χρονοι αφιξης και ταξιδιου με στειλανε αδιαβαστο(10/10).
    Τελος αρκετα πρακτικος ο σχεδιασμος της διαδρομης.Βαζεις οσες ενδιαμεσες στασεις θελεις.Βρισκεις ευκολα μικρους προορισμους.Γενικα ο ευκολος σχεδιασμος, μου θυμισε το google maps.(9/10).
    Δεν ειναι αδιαβροχο και λογικο σε αυτα τα λεφτα.

Τελος εχει και αρκετα αλλα καλουδια, με τα οποια βαρεθηκα να ασχοληθω.Ηδη,αυτα που εγραψα παραπανω,ειναι υπεραρκετα για μενα.
    Θα ελεγα οτι ειναι μια καλη αγορα για καποιον που δεν εχει τρελες απαιτησεις, αλλα θελει κατι απλο και λειτουργικο.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Μεγειες το μηχανάκι!
    Καλοδούλευτο.
    Οσο για την "ποικιλία"σε συσκευές, εχει να κάνει με την οικονομική δυνατότητα
    των καταστημάτων. .......
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Μεγειες το μηχανάκι!
    Καλοδούλευτο.
    Οσο για την "ποικιλία"σε συσκευές, εχει να κάνει με την οικονομική δυνατότητα
    των καταστημάτων. .......
    Μπορει και αυτο αλλα πηγα και σε αρκετα μεγαλα μαγαζια.Τωρα θα μου πεις μεγαλο καραβι ,μεγαλες φουρτουνες.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παναγιωτη τωρα δεν στοκαρει κανεις εμπορευμα.
    Η πολιτικη των καταστηματων πλεον ειναι αυτο που βλεπεις αυτο ειναι.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Φορτώνει διαδρομή απο google maps σε kml;

Καταγράφει/εξάγει διαδρομή που έκανες;

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 104
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2011, 18:02
  2. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2010, 08:27
  3. Βοηθεια για Gps.
    από fasma στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10