Εγώ θα συμφωνήσω με Βασκα. Οδήγησα και το 1200 το αερόψυκτο και το 800 και το 650. Υπέροχα και τα τρία, το μεγάλο απλά κλάση ανώτερο από οτιδήποτε συμβατικό και ας έγερνε αριστερά στις ξερογκαζιές για τα κατεβάσματα. Με χαλάει πολύ το ότι εξαρτάσαι (στο μεγάλο τουλάχιστον) από τον κάθε παπαρο-αντιπρόσωπο για τα σέρβις λόγω των άπειρων ηλεκτρονικών... Αλλά αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί τα αγοράζουν όσοι μπορούν. Το αν τα παίρνουν ΚΑΙ για πουλ μουρ.... Άλλο καπέλο και δεν αφαιρεί τίποτα από την αξία της μοτοσικλέτας.
να ερωτηξω κατι αλλο...γιατι η bmw δινει κυρος και οχι η χοντα ας πουμε;(οπου χοντα βαλε οτι αλλο θες).για μενα πιο πολυ μοστρα θα κανει ενας με 1200vfr παρα με ενα gs που εχει ολη η σαρα και η μαρα πλεον....
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Ότι BMW φέρει telelever είναι για την πρέσσα και το χυτήριο κατά τη γνώμη μου. O Βoxer καλός χρυσός και άγιος, αλλά όχι όταν προσπαθεί να πλασσαριστεί ως σύγχρονος κινητήρας. Έχει μερικά εγγενή μειονεκτήματα που ποτέ δεν θα του επιτρέψουν να κοιτάξει κατάματα τον ανατγωνισμό. Τα K είναι πολύ πιο ολοκληρωμενες μοτοσικλέτες και το Duolever πραγματικά καλό εναλλακτικό, όχι σκουπίδι. Η BMW είναι θρύλος για εκπληκτικές μηχανές σαν το R90S και τα R80/100GS (μην πιάσουμε τα κλάσσικά θα πάει μακρυά η βαλίστα) έχει μακρά και ένδοξη ιστορία την οποία δυστυχώς φρόντισε να γ@μήσει με τα teleleverοφέροντα R...
Εκανα μια βολτα ενα gs 1200 ενος φιλου ...νταξ τι να καταλαβω μεσα σε ενα χιλιομετρο... αυτο που μου αρεσε ηταν η αισθηση στο μπροστινό και ειδικα στα αποτομα ανοιγματα ή δυνατα φρεναρισματα...στιβαρο και σιγουρο...
Ωραιο μηχανακι αλλα οχι για τα μουτρα μου...μου εδωσε την αισθηση οτι θελει ιδιοκτητη με τσεπη για να ειναι μαχιμο...
Δε ξερω αν τα bmw ειναι υπερεκτιμημενα αλλα ξερω οτι η guzzi εχει παραπλησια μοντελα τα οποια θεωρω οτι ειναι πιο καλα μηχανακια απο τα bmw ...
Πριν το πρωτο funduro,οι πωλησεις της bmw με τον boxer ηταν αστειες..
Θυμηθειτε τι εχει πουλησει το funduro και το gs 650 με τον ροταξ..
Δεξιά γέρνει μάστορα και μόνο αν είσαι σταματημένος και βαράς το καταλαβαίνεις. Στην πορεία δεν αντιλαμβάνεσαι τπτ.
Κώστα είσαι λάθος. Το τελελέβερ και το παραλέβερ είναι εξέλιξη στην ανάρτηση άσχετα αν τους λείπει η πληροφόρηση προς τον αναβάτη. Αυτό γίνεται αισθητό όχι στον μέσο αναβάτη αλλά σ' εκείνους που το πιέζουν πολύ. Έχει γράψει αναλυτικά επ' αυτού ο Blade. Για μένα που είμαι κάτω του μέσου (έτσι αυτοβαθμολογούμε) είναι μακράν η καλύτερη σε στήσιμο μοτό που έχω οδηγήσει κι εχω οδηγήσει πολλές, παλιές, νέες, Ιαπωνικές, Ευρωπαϊκές, συμβατικές και μη. Με το κατάλληλο λάστιχο (μην ξεχνάς το βάρος της) τα όριά σου τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα όρια την μηχανής.
Για τον boxer μαζί σου αλλά αυτή η ατελείωτη ροπάκλα που έχει από το ρελαντί ακόμα, ρε παιδάκι μου είναι άλλη αίσθηση. Σε κάνει τεμπέλη αφού αλλαγές ακόμα και σε σφιχτό στροφιλίκι δύσκολα χρειάζονται.
Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου άποψη. και φυσικά δεν το καταλαβαίνεις στην ευθεία (αν και στην ευθεία ποτέ δεν ένιωσα ότι ακροβατώ όσο γρήγορα και όσο φορτωμένος κι αν ήμουν) αλλά στα στροφιλίκια. Το βάζεις απλά στην στροφή και αυτό συνεχίζει να στρίβει μέχρι να το σηκώσεις. Μονός, διπλός, φορτωμένος, με τριπλέτα, όπως και να είσαι, συμπεριφέρεται άψογα.
Τελευταία τροποποίηση από vaska; 25/04/2014 στις 21:31.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"
Bίllάκο αντιλαμβάνεσαι ότι το "άσχετα αν τους λείπει η πληροφόρηση προν τον αναβάτη" δεν είναι κάτι που το περνάμε στο ντούκου και είναι ο λόγος που θεωρώ το telelever την μεγαλύτερη μπαρούφα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοτοσικλέτες. Αυτό ακριβώς είναι που με ξενερώνει σε όσα σύγχρονα "R" έχω οδηγήσει, το ότι σου δίνουν την αν-αίσθηση ότι ο μπροστινός τροχός είναι κάπου εκεί κάτω και δεν λαμβάνεις καμία πληροφόρηση για το τι στον πο*τσο φκιάνει. Μιλάμε για το μπροστινό που είναι το σημείο στο οποίο εστιάζεις την προσοχή σου στο μέγιστο κατά την οδήγηση, εκεί φρενάρει και στρίβει μια μοτοσικέτα. Φυσικά δεν εννοώ ότο το telelever σε στέλνει στο διάλο στην πρώτη στροφή (αλλιώς δεν θα υπήρχε αναβάτης BMW με telelever ζωντανός) και σίγουρα κρατάει και μάλιστα πολύ... αλλά χωρίς πληροφόρηση προσωπικά αισθάνομαι τεράστια ανασφάλεια συν το ότι πρέπει να αναπροσαρμόσεις όλο το .ride file που έχω στον εγκέφαλο λόγω των ιδιαιτεροτήτων του. Έχω ξαναγράψει ότι έναν εναλλακτικό σύστημα ανάρτησης οφείλει να είναι καλύτερο από ένα συμβατικό αλλιώς δεν υπάρχει κανένας λόγος... εναλλκτικότητας. Τo telelever είναι κατά την άποψη μου κακό σύστημα ανάρτησης και απορρώ γιατί θα πρέπει να πληρώνουν το κόστος εξέλιξης του οι αναβάτες BMW.
Αυτό που δεν καταλαβαίνει η BMW είναι ότι αν έβγαζε ένα μηχανάκι με έναν απλό αερόψυκτο boxer στα 80-90 άλογα, με συμβατικο πιρούνι, λιττό και ελαφρύ στα πρότυπα των υπεργαμάτων κατα τη γνώμη μου R80/100GS, θα είχε το γαμιστερότερο ταξιδιάρικο on-off. Γιατί ούτε τα 130 άλογα των KTM χρειάζονται στο χώμα, ούτε ο πόλεμος των άστρων σε ηλεκτρονικά.
υ.γ. Ακόμα θυμάμαι στον Κοσμά στην Αρκαδία την παρέα των γερμαναράδων με τα κ*λωφτιαγμένα R80GS φορτωμένα τίγκα με εξοπλισμό διαβίωσης στις ερημιές... ένα τέτοιο μηχανάκι είναι στη λίστα με τα dream bikes μου
Είπα και ξαναλέω ότι η μερική απουσία πληροφόρησης ή καλύτερα η λιγότερη πληροφορία που λαμβάνεις από ένα τελελέβερ έχει να κάνει όχι με τον μέσο αναβάτη (τάργκετ γκρουπ την Χοντρής) αλλά με τον αγωνιάρη.
Τώρα αν εσύ ανήκεις στους αγωνιάρηδες, πάρε κάποιο άλλο μηχανάκι με usd ή με συμβατικό. Τώρα περί προσαρμογής του ride file το κάνεις σε όλες τις καινούριες για σένα μοτό που καβαλάς, δεν είναι δα και κάτι σπουδαίο. Για παράδειγμα ας πούμε ότι πέρασα μια όμορφη Κυριακή με φίλους σε βολτούλα με την χοντρή, επέστρεψα την έβαλα στο γκαράζ και πήγα σπίτι μου με το παπί. Κι εκεί προσαρμογή κάνεις και συνήθως δεν παίρνει πάνω από ένα λεπτό.
* από κοντά τι σημαίνει "λιγότερη πληροφορία" τουλάχιστον έτσι όπως εγώ το έχω καταλάβει γιατί είναι μπόλικα και βαριέμαι να γράφω.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Παρτε το χαμπαρι, εχουμε αιδοιοκρατια και επειδη οι μονες μαρκες που ξερουν οι γκομενες ειναι bmw, porsche (κ αυτο χαρη στο Μανθο) και ferrari μαντεψτε ποια απο τις τρεις προτιμουν στις μηχανες.
![]()
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Inochi, ρε!
Για οσο.
Για τον ιδιο λογο που δινει περισσοτερο κυρος αν καποιος φοραει ενα rolex αντι ενος festina.
Για τον ιδιο λογο που δινει περισσοτερο κυρος μια mersedez απο ενα toyota.
Για τον ιδιο λογο που δινει περισσοτερο κυρος αν η κυρα κραταει μια αυθεντικη luis vuitton τσαντα απο οτι μια του πανεριου.
Για τον ιδιο λογο που δινει περισσοτερο κυρος αν μενεις στο Πανοραμα ή στον Ευοσμο, στην Εκαλη ή στα Εξαρχεια.
κ.ο.κ.
Δεν ειναι θεμα λοιπον το αν σου προσφερει το κατι παραπανω ή οχι (που σιγουρα πρεπει να το κανει ομως) γιατι αυτο το κατι παραπανω ειναι η υπερβολη που δεν ειναι απαραιτητη.
Νομιζω ομως οτι και η ντουκατι δινει αντιστοιχο κυρος.
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!