Σελίδα 15 από 19 ΠρώτοΠρώτο ... 510111213141516171819 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 211 έως 225 από 273

Θέμα: BMW E30 - Αποκατάσταση μετά από πυρκαγιά

Νέο μέλος
    Ολο το αυτοκίνητο θα βαφτεί. Απλα ανάλογα με το τι βάφω θέλει άλλη διαδικασία.

Εχω βάψει όλα τα άβαφα πλαστικα που ήθελα. Αυτα που απο το εργοστάσιο ήταν άβαφα δηλαδή, απλά λόγω παλαιότητας τα έβαψα για να τα φρεσκάρω.

Και τώρα έχει τριφτεί όλο το αυτοκίνητο και έχει ασταρωθεί. Επίσης έχουν τριφτεί και ασταρωθεί όλα τα βαμμένα πλαστικά, όπως οι καθρέπτες.
    Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης

Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου

Νέο μέλος
    Αντι για διαλυτικό ακρυλικού, μπορώ να βάλω διαλυτικό νίτρου στο 5:1 primer της body?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από limas Προβολή μηνύματος
    Σε βρίσκω αρκετα διαβασμένο!!! Ναι, ακριβώς αυτο.
    δεν το ειχα δει το θεμα αυτο και ειμαι και bmwdakias (Ε36). εδω ομως ειστε αδιαβαστη και οι δυο .Μ43 ειναι 8βαλβιδο.οποτε η μ42 η μ44 φορας.....16βαλβιδο...καλλη συνεχεια και καλλη επιτυχια.αν τωρα ακουμπησεις λιγα ευρω σε φανοποιο σου νικιαζει τον φουρνο του για να το βαψεις.......................
    KLE 400-XT 250.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gregogti Προβολή μηνύματος
    δεν το ειχα δει το θεμα αυτο και ειμαι και bmwdakias (Ε36). εδω ομως ειστε αδιαβαστη και οι δυο .Μ43 ειναι 8βαλβιδο.οποτε η μ42 η μ44 φορας.....16βαλβιδο...καλλη συνεχεια και καλλη επιτυχια.αν τωρα ακουμπησεις λιγα ευρω σε φανοποιο σου νικιαζει τον φουρνο του για να το βαψεις.......................
    Μ42 είναι. Μάλλον είχαμε μπερδευτεί με τα ποστ. Ευχαριστω για την συμβουλή.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lspiros Προβολή μηνύματος
    οχι
    Ευχαριστω.

Νέο μέλος
    Καλησπέρα παιδία. Αυτές τις μέρες βρήκα λίγο χρόνο και έχω ασχοληθεί με το προτζεκτ.

Εν τάχει, έχει ασταρωθεί όλο το αυτοκίνητο, έχει τριφτεί με γυαλόχαρτα νερού, 600-800 διαδοχικά. Εχει πλυθεί και έχει καθαριστεί. Μένει να περάσω ένα antisil και ένα καθαριστικό.

Όμως, είπα να δοκιμάσω το βάψιμο, και το αν θα μπορέσω τελικά να το βάψω μόνος μου. Έτσι, πήρα το πορτ μπαγκαζ, και το γύρισα από την μέσα πλευρά. Το φύσηξα, το καθάρισα και του πέρασα ένα καλό χέρι antisil. Εχω προμηθευτεί 200ml alpine weisse, το λεύκο της bmw, έτοιμο αραιομένο με το διαλυτικό του. Επίσης πήρα και βερνίκι, με τον σκληρηντή του και το διαλυτικό του. Τα υλικά είναι της Standox και θα βάψω με διπλής για να έχω πιο ποιοτικό και πιο ανθεκτικό στο χρόνο, αποτέλεσμα. Ξέρω είναι πιο δύσκολο, αλλά θέλω να το δοκιμάσω.

Ξεκινάω λοιπόν. Στόχος είναι πάντα να μην έχω τρεξίματα. Οπότε, ρίχνω 1-2 χέρια άχνες, με διάλειμμα 10-15 λεπτά στο ενδιάμεσο. Μετά 2 χέρια "πατητο", δηλαδή ένα πιο επίμονο βάψιμο. Ενδιάμεσος χρόνο αναμονής, περίπου ο ίδιος με πρίν. Στη συνέχεια, και μετά από 20-25 λεπτά από το τελευταίο χέρι χρώματος, και αφού ετοίμασα το μιγμα βερνίκιου, έριξα πάλι 1-2 χέρια άχνες. Με πολύ γρήγορες κινήσεις, και με λίγη ποσότητα μίγματος. Στη συνέχεια, 2 χέρια με ρύθμιση τηε βελόνας για λίγο περισσότερο μίγμα. Τρεξίματα ευτυχώς δεν είχα. Από πάνω φαίνεται ωραίο, αλλά αν το κοιτάξω υπό γωνία, και από πολύ κοντινή απόσταση, νομίζω κάνει λίγο το φαινόμενο "πορτοκάλι". Οχι παντού. Δεν είχε στεγνώσει για να το δώ καλύτερα. Αυτό το παρατήρησα, από το πρώτο χέρι βερνικιού, αλλά νομίζω χέρι με το χέρι, το φαινόμενο μειωνόταν.

Μπορείτε να με βοηθήσετε προτείνοντάς μου κάποιες συμβουλές για να μήν έχω αυτό το πρόβλημα με το "πορτοκάλι"; Τι μπορεί να φταίει; Η υψηλή πίεση;
    Επίσης, τι έχετε να μου προτείνετε κάτι για τους χρόνους αναμονής ανάμεσα στα διαδοχικά χέρια χρώματος και βερνικιου;

Θα ανεβάσω φωτό άμεσα.

Όποια βοήθεια, ευπρόσδεκτη.

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από limas Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα παιδία. Αυτές τις μέρες βρήκα λίγο χρόνο και έχω ασχοληθεί με το προτζεκτ.

Εν τάχει, έχει ασταρωθεί όλο το αυτοκίνητο, έχει τριφτεί με γυαλόχαρτα νερού, 600-800 διαδοχικά. Εχει πλυθεί και έχει καθαριστεί. Μένει να περάσω ένα antisil και ένα καθαριστικό.

Όμως, είπα να δοκιμάσω το βάψιμο, και το αν θα μπορέσω τελικά να το βάψω μόνος μου. Έτσι, πήρα το πορτ μπαγκαζ, και το γύρισα από την μέσα πλευρά. Το φύσηξα, το καθάρισα και του πέρασα ένα καλό χέρι antisil. Εχω προμηθευτεί 200ml alpine weisse, το λεύκο της bmw, έτοιμο αραιομένο με το διαλυτικό του. Επίσης πήρα και βερνίκι, με τον σκληρηντή του και το διαλυτικό του. Τα υλικά είναι της Standox και θα βάψω με διπλής για να έχω πιο ποιοτικό και πιο ανθεκτικό στο χρόνο, αποτέλεσμα. Ξέρω είναι πιο δύσκολο, αλλά θέλω να το δοκιμάσω.

Ξεκινάω λοιπόν. Στόχος είναι πάντα να μην έχω τρεξίματα. Οπότε, ρίχνω 1-2 χέρια άχνες, με διάλειμμα 10-15 λεπτά στο ενδιάμεσο. Μετά 2 χέρια "πατητο", δηλαδή ένα πιο επίμονο βάψιμο. Ενδιάμεσος χρόνο αναμονής, περίπου ο ίδιος με πρίν. Στη συνέχεια, και μετά από 20-25 λεπτά από το τελευταίο χέρι χρώματος, και αφού ετοίμασα το μιγμα βερνίκιου, έριξα πάλι 1-2 χέρια άχνες. Με πολύ γρήγορες κινήσεις, και με λίγη ποσότητα μίγματος. Στη συνέχεια, 2 χέρια με ρύθμιση τηε βελόνας για λίγο περισσότερο μίγμα. Τρεξίματα ευτυχώς δεν είχα. Από πάνω φαίνεται ωραίο, αλλά αν το κοιτάξω υπό γωνία, και από πολύ κοντινή απόσταση, νομίζω κάνει λίγο το φαινόμενο "πορτοκάλι". Οχι παντού. Δεν είχε στεγνώσει για να το δώ καλύτερα. Αυτό το παρατήρησα, από το πρώτο χέρι βερνικιού, αλλά νομίζω χέρι με το χέρι, το φαινόμενο μειωνόταν.

Μπορείτε να με βοηθήσετε προτείνοντάς μου κάποιες συμβουλές για να μήν έχω αυτό το πρόβλημα με το "πορτοκάλι"; Τι μπορεί να φταίει; Η υψηλή πίεση;
    Επίσης, τι έχετε να μου προτείνετε κάτι για τους χρόνους αναμονής ανάμεσα στα διαδοχικά χέρια χρώματος και βερνικιου;

Θα ανεβάσω φωτό άμεσα.

Όποια βοήθεια, ευπρόσδεκτη.
    στεγνωσε?

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    στεγνωσε?
    Ποίο;; Το βερνίκι; Όταν έφυγα από εκεί που το φτιάχνω όχι. Δεν είχε στεγνώσει ακόμα τελείως.
    Τελευταία τροποποίηση από limas; 09/06/2014 στις 09:22.

Νέο μέλος
    Λοιπόν, έχει φαινόμενο πορτοκάλι τελικά. Τρίψιμο ελαφρύ με 800 νερού για διόρθωση. Ευτυχώς δεν έχω τρεξίματα. Μετά άλλο ένα χέρι βερνίκι.

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Το χρώμα απο που το πήρες? Μονής να φανταστώ. Και πίεση / μπέκ κλπ είναι σωστά....?

Επίσης δες εκεί που βάφεις να μην έχει καθόλου υγρασία. Καλύτερα να το βγάλεις στον ήλιο να το ψήνει όσο βάφεις παρά σε ίσκιο εφόσον δεν έχεις φούρνο.
    Και πάνω απο όλα πειραματίσου κ άλλο πάνω σε λαμαρίνες να συνηθίσει το χέρι σου....

Νέο μέλος
    Θεωρώ ότι φταίει η πίεση. Θα δοκιμάσω να κάνω μερικά ριξίματα. Δεν είναι χάλια πάντως, απλά θέλω όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Νέο μέλος
    Επίσης, βάφοντας άλλο εξάρτημα, είχα ένα τρεξιματάκι. Να τρίψω με 800 ή 1000 νερού και να ξαναπεράσω ένα χέρι;;

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    τα βίντεο του σπύρου δεν σε έχουν βοηθήσει?
    Βάζε φωτογραφίες!!!!!!

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    τα βίντεο του σπύρου δεν σε έχουν βοηθήσει?
    Βάζε φωτογραφίες!!!!!!
    Εννοείται πώς με έχουν βοηθήσει. Άλλωστε, αν δεν ήταν αυτά δεν θα είχα ξεκινήσει καν. Θα ανεβάσω ρεπορτάζ απλά θέλω να έχω χρόνο για να γράψω και την περιγραφή. τα λάθη και την προσωπική μου εμπειρία αναλυτικά.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 12:04
  2. Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2004, 05:46
  3. Μια βολτα μετα απο καιρο πρεπει να ειναι καλη
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 13:21
  4. Καλιμερα μετα απο πολυ καιρο!!!
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 12:55
  5. Έετσι θα ειμαστε μετα απο 50 χρονια!!!
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 19:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF