Σύμφωνα με νέα κανονιστική που ήρθε σήμερα, οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα τιμωρούνται με 6 μήνες αφαίρεση των στοιχείων τους και του οχήματος
Ενώ για τους ανασφάλιστους που εμπλέκονται σε ατύχημα η αφαίρεση είναι 2 έτη
Σύμφωνα με νέα κανονιστική που ήρθε σήμερα, οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα τιμωρούνται με 6 μήνες αφαίρεση των στοιχείων τους και του οχήματος
Ενώ για τους ανασφάλιστους που εμπλέκονται σε ατύχημα η αφαίρεση είναι 2 έτη
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Μακάρι να εφαρμοστεί στο έπακρο και να μην υπάρχει δυνατότητα ένστασης από τους παραβάτες ή να σβήνεται από τον ''φίλο'' στο τμήμα.
Το σωστο ειναι να μην υπαρχουν ανασφαλιστα οχηματα στο δρομο. Ευχαριστουμε για την ενημερωση και ελπιζω αυτα τα μετρα να βοηθησουν λιγο την κατασταση.
Και επίσης το σωστό είναι να πέσουν τα ασφάλιστρα. Δεν μου φαίνεται πως συμβαδίζουν με την εποχή ούτε τα ασφάλιστρα ούτε αυτά που προσφέρουν.
Proxthes stin agia barbara, yaris ekleise papaki yamaha kai to erikse sta kagkela. Ksapla o papobios, kommatia to papi, podies fanaria marspiedes rimadio ola. Katebainei o odigos tou yaris kai leei: ftaio, se ekleisa , exeis asfaleia?
Elikse, tou leei o papobios.
ANTE GEIAAAAA tou leei o allos kai anaxorise.
aksizei gia 30-40 euro na kykloforeis etsi ???
Δεν παίζει ρόλο αν έχεις ασφάλεια ή όχι σε ατύχημα όσον αφορά ποιος φταίει/πληρώνει. Το παπί έπρεπε να πάρει τηλ τροχαία και να δηλώσει ατύχημα με εγκατάληψη. Ο ίδιος βέβαια θα έτρωγε το πρόστημο κανονικά όταν ερχόταν η τροχαία αλλά όσον αφορά το ατύχημα δεν θα έπαιζε ρόλο. Τώρα, αν η ζημιά είναι μικρότερη από την κλήση + αφαίρεση διπλώματος, συνήθως δεν την καλούν.
Artificial intelligence is no match for natural stupidity...
Δεν έχω κυκλοφορήσει ποτέ με ανασφάλιστο όχημα. ΑΛΛΑ ρε παιδιά εγώ το μόνο που βλέπω είναι να ζητάνε λεφτά την ίδια στιγμή που οι λίγοι που δουλεύουν έχουν βαρέσει μπιέλα σε υπερωρία και τα έσοδα τους μειώνονται, οι άνεργοι δε το συζητάμε καν... ναι να τα δίνεις τα λεφτά σου, τα όποια χρήματα τα οποία βγάζεις όπου χρειάζεται αλλά να σου προσφέρει και αυτό το πράγμα κάτι σαν αντάλλαγμα. Οι ασφαλιστικές έχουν ληστρικές απαιτήσεις και οι κομπίνες που γίνονται είναι τέτοιου μεγέθους που θα έπρεπε να έπεφταν κυβερνήσεις για δεκαετίες ... άσε δε που για να πάρει κάποιος τα λεφτά του ΑΚΟΜΑ και με φιλική δήλωση πρέπει να του φύγει ο κ@λος να περάσουν ίσως και μήνες και αν μιλάμε και για σημαντικό ποσό να του κάνουν και εκπτώσεις. Να πληρώνουμε τα διόδια αν και αν κάποιος κάνει τον πολλαπλασιασμό οχήματα ανά μέρα Χ αντίτιμο θα χάσει τον ύπνο του με το ποσό που βγαίνει και αν αναλογιστεί κανείς και τους υπέροχους δρόμους (ακόμα και τις νέες εθνικές οδούς) με τις λακκούβες, τα σαμάρια τα κέρατα τους τα τράγια μπορεί να συμπεράνει και το περιθώριο κέρδους στην τελική τσέπη. Να πληρώνω εισιτήριο στα ΜΜΜ αλλά να μη κάνει 45 λεπτά για να περάσει, ούτε και να πηγαίνω σαν τη χελώνα (ξέρω λόγο κίνησης, αλλά δε με νοιάζει) σαν παστή σαρδέλα σε ένα όχημα που είμαι σίγουρος πως δεν είναι ασφαλές, ο οδηγός του δεν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση (φυσικά και δε μου φταίει αυτός) και αν μου συμβεί και κάτι θα πάρω κάτι καλαυρέζικα... Ας μη μακρηγορώ νομίζω πως το πιάσατε αυτό που ήθελα να πω. Δε προτείνω να κυκλοφορεί ο κόσμος ανασφάλιστος, όχι για κάνα μπορντέλο κράτος αλλά γιατί αν προκαλέσω ζημιά σε κάποιον θα ήθελα να τον αποζημιώσω.
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.
Ακόμα θυμάμαι το '90 κάποιοι με NSR, KR1S, RGV, TZR και λοιπά εξωτικά δίχρονα, που αγόραζαν μπουκαλάκια λάδι μίξης από το βενζινάδικο γιατί δεν είχαν να γκαφρά να αγοράσουν λάδι της προκοπής. Άσχετο το παράδειγμα αλλά σχετικό με την μοτοσυκλετιστική αντίληψη κάποιων από εμάς...
Συμφωνώ με τη μείωση των ασφαλίστρων, είναι πανάκριβα.
Διαφωνώ κάθετα με την κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος.
Να πω και εγώ κάτι σχετικά με το τι θεωρώ ότι πληρώνω στην ασφάλεια. Αυτό που πληρώνεις είναι η αστική ευθύνη. Δηλαδή, εκεί που πας, πατάς λάδια σου φεύγει το μηχανάκι/αυτοκίνητο και πασ και σκας πάνω σε μια στάση σε 2-3 άτομα. Ποιος θα πηρώσει τα νοσήλια και ότι άλλο χρειαστεί; Αυτό πληρώνεις, τη ζημιά σου σε ανθρώπους, και όχι τις λαμαρίνες. Αλλά πολλοί δεντο έχουν συνειδητοποιήσει και νομίζουν ότι πληρώνουν για τη ζημιά του οχήματος μόνο.
Αστική ευθύνη είναι και η ζημιά σε λαμαρίνα αλλά πάμε παρακάτω. 1) Στο παράδειγμά σου την ευθύνη εφόσον υπάρχει κακοτεχνία ή λάδια την έχει η υπηρεσία η φορέας που υπάγεται ο δρόμος (δηλαδή, υπουργείο, νομαρχία, δήμος) 2) Αυτοί που βρίσκονται στη στάση έχουν ΔΩΡΕΑΝ δημόσια περίθαλψη (πληρώνουμε και μάλιστα ΠΟΛΛΑ για τη φουκαριάρα) Οι λοιπές αποζημιώσεις βαραίνουν το φορέα. Αν δεν υπήρχαν λάδια ή κακοτεχνία αλλά λάθος χειρισμός εκεί πληρώνει ο υπαίτιος και αστικά αλλά και ποινικά. Το θέμα όμως είναι πως στην Ελλάδα μόνο ζητάνε να δώσουμε ΑΛΛΑ δε μας δίνουν τίποτα, ΤΙΠΟΤΑ όμως!
αυτοφορο και μεσα πρεπει να τους χωνουν για κανα μηνα...
να τους γινει το ομικρον Ωμεγα να δουν τι εστι βερυκοκο!
γιατι εχετε την εντυπωση οτι οι ανευθυνοι που κυκλοφορουν ανασφαλιστοι,
θα σταματησουν να το κανουν με μια απλη αφαιρεση στοιχειων?? ας γελασω!!
συμφωνω & εγω οτι θα επρεπε να ειναι τα ασφαλιστρα φθηνοτερα , αλλα αν δεν εχω να πληρωσω δεν κυκλοφορω , τελος , παω με ποδια , με μετρο κτλ , αλογο , γαιδαρο αν ειμαι επαρχια , ποδηλατο , αλλα οχι με μηχανοκινητο που θελει ασφαλεια ,
ασε μην ανοιξω τον βοθρο , γιατι αν πιασεις τους μ@λακες νεοελληνες που τοσα χρονια μυαλο δεν βαλανε & γυρνανε με το γ@μοαυτοκινητο μες στο κεντρο σαν ηλιθιοι , οι περισσοτεροι δεν εχουν καν καποιο σοβαρο λογο για να κυκλοφορουν με τ'αμαξι & για θεμα οικονομιας , ρυπανση , μποτιλιαρισματος κτλ , χιλιοι λογοι για να μην το παρεις το μπ@υρδελο τ'αμαξι & ειδικα στην πολη , ποσο μαλλον οταν δεν εχεις & ασφαλεια βρε ηλιθιε , ελεος με την βλακεια ,
ουτε βεβαια & τα μηχανακια βγαζω απέξω απο την ασφαλεια , οτι κυκλοφορει πρπει να ειναι ασφαλισμενο , αφαιρεση διπλωματος για πενταετια & κοινωνικη εργασια , μονο ετσι θα βαλουν μυαλο , η εγκαταληψη εχει γινει μοδα γ@μω το κερατο μου , ασε που αντι να προσεχουν που δεν εχουν ασφαλεια , κανουν & οτι παραβαση & μ@λακια τους ερθει στο μυαλο ,
στην ασφαλεια εκπτωση στην τιμη ναι , στις ποινες για ανασφαλιστο καμμια , αυξηση στην τιμωρια μεχρι τελικης πτωσης , μπας & στεροποιηθει το ζελε που κουβαλανε στο κεφαλι τους οι ανευθυνοι ελληναραδες
"Sensational Lightweight TT victory for Hillier !!! "
http://www.youtube.com/watch?v=Wf4bXFOg8JQ
"baby life's too short" ...........
http://www.youtube.com/watch?v=jiKHtopGPBk
ρε παιδια εκει κολήσατε? πείτε ότ δεν υπήρχαν λάδια, ήταν νερά, σκατά, κάτι άλλο. λες και άμα υπάρχει μια κυλίδα λάδι θα βρεθεί ο υπέυθυνος. Και ποιοι ακριβώς έχουν δωρεαν περίθαλψή; αμα μείνει κανένας ανάπηρος και σε τρέχει στα δικαστήρια ποιος θα τον πληρώσει; τέλος πάντων, τα πολλά λεφτά τα πληρώνεις για τις σωματικές βλάβες γιατί έτσι και σε βγει κατά η δικαστική απόφαση δεν ξεχρεώνεις ούτε πουλώντας τα νεφρά σου.