Πρίν 3,5 μηνες πήρα και γώ μια SF, που την είχα κάψα απο πριν λίγα χρόνια οταν την πρωτοειδα στη σχολή οδήγησης.
Το ψάξιμο άρχισε απο τέλη Νοεμβρη μέχρι και τέλη Ιανουαριου, γιατί στο γνωστό σε ολους car.gr είχε πολλά "τρανσφορμερς" και πολλα κανιβαλισμένα CBδάκια και δεν ηθελα να κάνω μια βιαστική αγορά την οποία θα μετάνοιωνα.
Ετσι κατέληξα σε μια σχετικά καλοδιατηρημένη project big one του 92' με πρώτη άδεια στην Ελλαδα το 99'.
Τα σημάδια απο παλιά πτώση εμφανη, καθοτι 22 χρονών μοτοσυκλέτα, αλλά αφού δεν ηταν στραβή και είχε επισκευαστεί σωστά, δεν με εμποδισε απο το να την πάρω.
Η τίμη, βάση των αναγκών της μηχανης, ηταν σε χαμηλό επίπεδο και είπα αφού ο κορμός ειναι εντάξει, τα υπόλοιπα θα τα φτιάξω σιγά σιγά.
Πρώτα πήγα μαζί με μέλη του CB SF club (www.go4it.gr) να την ελέγξουν οι γνώστες, μετά την πήγα και σε εξουσιοδοτημένο χόντα για ακόμα έναν έλεγχο και αφου πηρα το ok απο όλους, προχώρησα στην αγορα.
Εχουμε και λέμε μέχρι στιγμής έχω κάνει τα εξής
-service στον κινητηρα: λάδια, φίλτρα, μπουζί, παραφλου (τα παλιά λάδια δεν ηταν και πολυ δουλεμμενα (καφε διαυγη) και τα μπουζι σε καλή κατάσταση και με τους σωστους κωδικους)
-αλλαγή ντίζας συμπλέκτη
-σήμερα άλλαξα και τα αλυσιδογράναζα
-εβαλα καθρέφτες
Τα υπόλοιπα που χρείζουν αλλαγής είναι τα λάστιχα και τακακια+δισκόπλακες (είπαμε ομως σιγά σιγά, γιατί λεφτά δεν υπάρχουν)
Φυσικά υπάρχουν και άλλα θέματα σχετικά μικρότερης σημασίας οπως είναι:
1) τα όργανα: χρειαζονται νέα καβουκια, ντίζα κοντερ(αλλά πιθανόν να χρειαστώ και ατέρμονα), ενώ το στροφόμετρο κάνει τα δικά του, και
2) το σπασμένο διάφραγμα μέσα στην εξάτμιση.
Ακολουθόυν φωτογραφίες
τα πρώτα αναλώσιμα...
![]()