Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 46

Θέμα: Προβολείς την ημέρα; για λέτε...

Άκου, βλέπε, σώπαινε... Το avatar του/της low pass

Προβολείς την ημέρα; για λέτε...

Εδώ και καιρό αναρωτιόμουν αν με τους προβολείς την ημέρα γινόμαστε πιο ευδιάκριτοι αλλά πάντα το θεωρούσα ενοχλητικό προς τους άλλους.

Μετά κ το σημερινό όμως καλύτερα ενοχλητικός παρά ξαπλωμένος...

Θεσσαλονίκη, οδός Λαμπράκη κ ενώ προσπερνάω απο αριστερά με χαμηλή ταχύτητα τους κουτάκηδες, ένας εξ΄αυτών στρίβει αριστερά κ ταυτόχρονα ανάβει φλας!

Να υποθέσω πως ήμουν στην νεκρή του γωνία κ δεν με είδε, με ανάγκασε όμως να στρίψω μαζί του κ απέφυγα την πτώση.
    Με κοιτούσε φυσικά σαν κατεψυγμένος ροφός, αλλά δεν χρειάστηκε να δώσω συνέχεια γιατί κατάλαβε...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν έπεσα σήμερα γιατί απο εδω μέσα έμαθα πολλά πάνω στην αμυντική οδήγηση.
    Οι προβολείς άραγε πόσο θα βοηθούσανε;

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Σε πολλες χωρες ειναι υποχρεωτικη η χρηση των φωτων στις μηχανες και την ημερα.
    Εννοειτε δεν θα εχεις θεμα αν τα αναβεις και την ημερα και καλυτερα να αναβεις την μεγαλη σκαλα ειδικα τις μερες με ηλιο.

Αν παλι δεν σε βλεπουν βαλε και εξατμιση.
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

non serviam Το avatar του/της kachius
    Έχω δει πολλούς να σταματάνε ανάλογους "ακραίους" ελιγμούς μπροστά μου την τελευταία στιγμή.
    Όπως καταλαβαίνεις, οδηγώ με τον προβολέα αναμμένο την ημέρα (εκτός και αν έχει συννεφιά και γενικά είναι "σκοτεινή" μέρα, οπότε έχω τα κανονικά).
    Είσαι πολύ πιο ευδιάκριτος (σε πιάνει το μάτι πιο εύκολα) και δεν πιστεύω ότι είναι ενοχλητικό.
    Όταν είμαι με το αυτοκίνητο και έχω πίσω μου μηχανάκια με προβολέα λίγες φορές είναι ενοχλητικό -μάλλον έχει να κάνει με το μηχανάκι, το βάρος (ένας ή δύο αναβάτες κτλ- αλλά και πάλι, δε μένει για πολύ πίσω σου.
    Με προβολέα λοιπόν από εμένα.

Παλαιό μέλος
    Τα φώτα πορείας (μεσαία) είναι υποχρεωτικά στην Ελλάδα, όλες τις ώρες του 24ώρου.
    Τους προβολείς (μεγάλα) μπορείς να τους ανάβεις όταν έχεις κόντρα ήλιο ο οποίος στραβώνει τους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνται γύρω σου
    (ανατολή ή δύση). Μόνο τότε βοηθούν.

Banned
    Στο παπί μου τα έχω αναμμένα συνέχεια νύχτα μέρα
    Στο αμάξι ανάβω τα ψιλά-θεσεως χτες και ενώ ήμουν με αυτό εκεί που λες(λαμπρακη στην Τούμπα )από απέναντι έρχεται Αφρικανος με μια τεράστια κούτα συνεπιβάτη και κάτι ακόμα που προεξειχαν και κρεμόταν, και με κάνει σινιάλα περνάει δίπλα μου και έλεγε τα δικά του ότι καταλάβατε καταλάβατε
    Γνώμη μου πάντα αναμμένα και αχρείαστα μία φορά να σε γλιτώσουν φτάνει

non serviam Το avatar του/της kachius
    Ως προς το "νύχτα" θα διαφωνήσω, είναι τόσο ενοχλητικό που μπορεί (ακραία μεν) να αποδειχθεί επικίνδυνο για τον μπροστά οδηγό.

Άκου, βλέπε, σώπαινε... Το avatar του/της low pass
    Σας διαβάζω παίδες κ βλέπω πως όλοι συγκλίνουμε στο να έχουμε ανοιχτούς τους προβολείς την ημέρα.
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Παλαιό μέλος
    Στο δικο μου αναβουνε μονιμα τα πορειας (xenon).Σιγουρα ειναι οτι καλυτερο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    ακριβως οπως ειπε κι ο απανου. μερικα μηχανακια εχουν μονιμα αναμενα τα φωτα, δεν μπορεις να επεμβεις να τα σβησεις. κι αν εχεις μοτο που μπορεις να σβησεις τα φωτα φυσικα να τα εχεις αναμενα ΠΑΝΤΑ.

Παλαιό μέλος
    και εμενα αναβανε μονιμα στο cbf αλλα απο τοτε που μπηκανε τα ξενον μπηκε και διακοπτης ωστε να ειναι σβηστα τα φωτα λογω καταναλωσης ...σιγουρα παντως θα βοηθαει ειδικα τα παιδια που ειναι στον πανζουρλισμο των μεγαλουπολεων
    οι 4 ροδες μεταφερουν το κορμι....

οι 2 ροδες ταξιδευουν την ψυχη....

Motorradfahrer Το avatar του/της Mits-fz6
    Οκτώβρη μήνα έπαθα και εγώ το ίδιο. Το fazer μου έχει μονίμως τα φώτα ανοιχτά. Προσπερνούσα στην πάνω στην διπλή διαχωριστική σταματημένα λόγο κίνησης αυτοκίνητα. Όταν έφτασα στο ύψος ενός φίατ η γυναίκα που οδηγούσε αποφασίζει να κάνει αριστερά χωρίς να ρήξη ούτε μια ματιά στον καθρέφτη της αλλά ούτε ιδέα για σινιάλο. Δυστυχώς ούτε φρένο δεν πρόλαβα να πατήσω και χτυπάω στις πόρτες της και μετά ξαπλώνω μαζί με την μηχανή στην άσφαλτο.
    Από τότε έβαλα να ανάβουν και τα δύο φανάρια του fazer και έβαλα και εξατμίσεις. Δεν έχω δει όμως σπουδαία αποτελέσματα. Όσο κάποιο οδηγοί είναι ανάξιοι να πιάσουν τιμόνι, να ευχόμαστε να βρεθούν στον δρόμο μας.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mits-fz6 Προβολή μηνύματος
    Οκτώβρη μήνα έπαθα και εγώ το ίδιο. Το fazer μου έχει μονίμως τα φώτα ανοιχτά. Προσπερνούσα στην πάνω στην διπλή διαχωριστική σταματημένα λόγο κίνησης αυτοκίνητα. Όταν έφτασα στο ύψος ενός φίατ η γυναίκα που οδηγούσε αποφασίζει να κάνει αριστερά χωρίς να ρήξη ούτε μια ματιά στον καθρέφτη της αλλά ούτε ιδέα για σινιάλο. Δυστυχώς ούτε φρένο δεν πρόλαβα να πατήσω και χτυπάω στις πόρτες της και μετά ξαπλώνω μαζί με την μηχανή στην άσφαλτο.
    Από τότε έβαλα να ανάβουν και τα δύο φανάρια του fazer και έβαλα και εξατμίσεις. Δεν έχω δει όμως σπουδαία αποτελέσματα. Όσο κάποιο οδηγοί είναι ανάξιοι να πιάσουν τιμόνι, να ευχόμαστε να βρεθούν στον δρόμο μας.
    Ακριβώς
    Μη σου τύχει γιατί κάποιοι και τανκς να είναι πίσω τους δεν θα το δούνε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mits-fz6 Προβολή μηνύματος
    Aμα ο αλλος ειναι στη λωριδα του .και συ προσπερνας πανω στη διπλη διαχωριστικη,γιατι ο αλλος να κοιταξει στον καθρεφτη για να σε δει ρε κουμπαρε???
    ΤΙ αλλο θ ακουσουμε εδω μεσα ρε.
    Μαθετε να οδηγατε ρε και μετα ζητατε δικαιωματα.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Aμα ο αλλος ειναι στη λωριδα του .και συ προσπερνας πανω στη διπλη διαχωριστικη,γιατι ο αλλος να κοιταξει στον καθρεφτη για να σε δει ρε κουμπαρε???
    ΤΙ αλλο θ ακουσουμε εδω μεσα ρε.
    Μαθετε να οδηγατε ρε και μετα ζητατε δικαιωματα.
    Στην διπλή γραμμή ούτε ο μπροστινός έχει δικαίωμα να την παραβιάσει ούτε κανένας
    Τώρα αν εκεί που έγινε το συμβάν είχε διακεκομμενη γραμμή αλλαζει

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    πρωι τους εχω παντα αναμμενους και δεν με ενδιαφερει αν τυφλωνω απο τοτε που μια κυρια δεν με ειδε και παλευα 22 μερες στα νοσοκομεια.Αναμμενους προβολεις γιατι την επομενη το δεν σε ειδα μπορει να μην το ακουσω.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ιστορική ημέρα για την Παλαιστίνη
    από notakos600 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 91
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2012, 17:54
  2. Πρόταση για εκδρομή την ημέρα των εκλογών.....
    από spyrakos35 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2012, 20:21
  3. pathblazer-για να σας βλεπουν καλυτερα ΚΑΙ την ημερα
    από AFTER στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/02/2007, 20:04
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2006, 12:08
  5. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 22/01/2004, 17:35

Κανόνες δημοσιεύσεων