Καλησπέρα κ απο εδω αγορίνα (Δίτροχος κένταυρος)
Καλοτάξιδο.
::Τάσος::
παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...
φιλε εχω και γω ενα super four, μου πεταχτηκε ενα βραδυ ενας σκυλος στα 5 μετρα σε επαρχιακο δρομο και με το πεσιμο εσπασε το κοντερ... γρατζουνιστηκε και το τεποζιτο αλλα ενα βαψιμο το ηθελε ετσι κ αλλιως.
παρειγγειλα απο κινα ανταλλακτικο ιδιο με το αρχικο καπου στα 80 ευρω μαζι με μεταφορικα. ψαξε στο ebay. ειχα βρει και απο αγγλια ενα original μεταχειρισμενο εκει καπου στο 70ευρω αλλα ο τυπος δεν το εστελνε εξω απο την χωρα του. απο μαστορες που ειχα ρωτησει ειτε μου λεγανε 150+ ευρω η οτι δεν υπαρχει <_<
Τα οργανα-κοντερ ειναι πονεμενη ιστορια στα super four και ειναι τα πρωτα που χαλανε σε πτώση δυστυχως.
Οι τιμές, πολυ τσιμπημενες στα γνησια (εχω δει και 400 και 600 ευρω).
Απο το ebay ομως, αν αγοράσεις οργανα, τα περισσοτερα δειχνουν οτι να 'ναι, οπότε αγοράζεις κινέζικα και απλά βάζεις τους δικούς σου μηχανισμους μέσα.
Οταν ερθει ο καιρός να φτιάξω το κοντέρ, θα αγοράσω είτε καβουκια σκετα στα 30€ απο ebay, είτε οργανα ολοκληρωμένα το πολυ με 50€ και θα κάνω τράμπα τους μηχανισμους.
Ενημέρωσε μας, οταν παραλαβεις το κοντερ σου, αν θα δουλεψει σωστα. (φιλος, πηρε 3 κοντερ απο κινα, και τα 3 τερματιζαν το στροφομετρο με ισα ισα γκαζι και εκλεβαν καμια 20αρια χλμ/ω ταχυτητας, οποτε εκανε αυτο που σου εγραψα πριν, αντικατασταση τα εντοσθια)
Ατυχή συμβάντα που μου έτυχαν μέχρι στιγμής
την παρκαρα διπλα σε καδο το βράδυ και το πρωϊ βουαλά (χτες έγινε, μου την ματιασατε!!)
λιγες μερες πιο πριν εντοπισα αυτο
πιθανον λόγω κραδασμών απο την εξάτμιση (ετσι χωρις διαφραγματα ακουγεται σαν αφτερμαρκετ) κόπηκε η βάση που συγκρατει το τριγωνο πανω στο οποιο δένει το τελικο και τα πατητηρια οδηγου & συνοδηγου.
Ευτυχώς κανένα απο τα 2 σοβαρά, αλλά η βάση πρεπει να κολληθει το συντομότερο, ωστε να προλαβω τα χειρότερα.
Ρίχτε καμια ιδέα, πρέπει να την πάω σε φαναρτζή να μου κολλησει με οξυγονοκόλληση τη βάση; αν γίνει αυτό μετά τί διαδικασία χρειάζεται; (πχ βάψιμο ισα ισα με σπρέυ για να μήν σκουριάσει; )
δεν πρεπει να ηταν σπασμενο οταν την πηρα.
Την διαφορά την ενιωσα στο δρόμο μια μερα, όταν άρχισα να αισθάνομαι περισσοτερους κραδασμους στο δεξί μαρσπιε.
Aυτό δεν σπάει με τους κραδασμούς ούτε από τον χονδρό συνεπιβάτη.Εκτός αν ξεπερνάει τα 250 κιλά και χορεύει το λαμπάντα πάνω στο μαρσπιέ
Αυτό μάλλον ξεκίνησε με την πτώση .Προυπήρχε.
Η φωτό πάντως δεν βοηθάει πολύ.
Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό.
![]()
![]()
μόνο που εγώ δεν έπεσα, την ουρά μου τη χτυπήσανε.
Εκτός και αν εννοείς την πτώση που λογικά εγινε πριν αρκετά χρόνια και έχουν αφησει σημαδι και στο φώς μπροστα στην δεξια πλευρα.
ηρθε χτες ειδοποιηση για το κοντερ, το πηρα σημερα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. ~92 δολλαρια τιμη + 3 μονο δολλαρια εξοδα αποστολης (συνολο καπου 70 ευρω) και δουλευει κανονικοτατα. ουτε τελωνια ουτε τιποτα. η παραγγελια εγινε 30 απριλιου, τα πληρωσα την επομενη, οποτε εκανε 15 μερες να φτασει.
χρησιμοποιησα την αρχικη βαση, καθως ηταν πολυ ταλαιπωρια να βιδωθουν με την καινουργια, που στο κατω κατω ειναι κινεζια
ολα τα κομματια ταιριαξαν ακριβως, κουμπωσε στο σημειο που επρεπε και δειχνει μαμισιο (αν εξαιρεσεις τα 0 χλμ σε μηχανη 18 χρονων)
στις ιδιες στροφες δειχνει τα ιδια χιλιομετρα που εδειχνε με τα αρχικα οργανα της (~80χλμ στις >4.000 στροφες με 6η), οπως και ιδια τελικη (~180χλμ με εκτη η πεμπτη στα τερματα).
επισης ο κοφτης πιανει στις ιδιες στροφες με πριν. ολα τα φωτακια σωστα. ελπιζω να κρατησουν αμα βρεξει
εκτος κ αν κλεβει ακριβως το ιδιο ποσοστο και στα δυο πια οποτε τους παραδεχομαι, αμα ειναι να ειναι λαθος εστω να ειναι σωστα λαθος
ο δεικτης βενζινης, που δεν λειτουργουσε καθολου στο παλιο ουτε πριν το ατυχημα, τωρα λειτουργει που και που. κατι δεν κανει καλα επαφη, αν και δεν ειδα κατι οπως το αλλαζα (οχι οτι εχω ιδιαιτερες γνωσεις). σκοπευω μεσα σε μερικες μερες να αλλαξω λαδια, και θα ρωτησω αυτον που θα παω να τα παρω αν μπορει να του ριξει μια ματια.
Τελευταία τροποποίηση από Shizuo; 17/05/2014 στις 02:21.
απο ebay το πηρες ετσι?
στειλε μου το link ειτε εδώ ειτε σε pm να ξερω ποιον πωλητή να προτιμήσω.
Αρκετά καλη τιμή και αν οντως δουλευει σωστά, τότε μαλλον πέτυχες τζακ ποτ!!
![]()
πολύ ωραία μηχανή άντε και καλούς δρόμους.
Εμενα μου αρεσει πολυ αυτο το μοντελο. Καλα χιλιομετρα να κανεις!
DT 175 (1978) - XL250R (1982) - XJ400 Special (1981) - XT 400 ARTESIA - KLR650 (1988) - XV 250 (1989) - ZL 750