Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 22

Θέμα: tip για να μην αναβουν τα φωτα με το ανοιγμα του διακοπτη

tip για να μην αναβουν τα φωτα με το ανοιγμα του διακοπτη

καποιοι που δεν κυκλοφορουμε συχνα με τον ληστη και ειδικα οσοι εχουμε ξενον φωτα να μια λυση να αναβουν ταφωτα αφου παρει μπροστα ο κινητηρας,βοηθωντας την μπαταρια και το κυκλωμα των φωτων.
    1 κραταμε πατημενο το μπουτον της μιζας
    2 ανοιγουμε τον κεντρικο διακοπτη,τα φωτα δεν αναβουν παρα μονο τα πορειας.
    3 παταμε τον συμπλεκτη οπως θα πατουσαμε το μπουτον της μιζας,ο κινηρας παιρνει μπροστα
    4αφηνουμε το μπουτον της μιζας και μονο τοτε αναβουν τα φωτα.ακουγετε μπερδεμα αλλα ειναι πολυ απλο μολις το συνηθησεις.

υποψιν ισχυει για ολα τα suzuki ειναι εντελως ακινδυνο καθως ο εγκεφαλος κοβει τα φωτα

Παλαιό μέλος
    Eχω την εντυπωση οτι αυτο κανει κακο στα ξενον.
    Ειχα ρωτησει τον μαστορα μου για να βαλω διακοπτη γι'αυτη τη δουλεια και μου ειπε οτι δεν πρεπει να το κανω.

Αν ξερει κανεις περισσοτερα ας μου λυσει την απορεια.

τα ξενον στην εκκινηση δηλ οταν κανει τσαφ το ballast τραβανε 6.5 Α διπλασια απο της απλης λαμπας .πατωντας μιζα με ανοικτα φωτα ζοριζονται τα φωτα,η μπαταρια και η μιζα φυσικα.με το κολπο αυτο αφου εχει παρει μπροστα το μοτερ αναβουν τα φωτα και ολα ζοριζονται λιγοτερο και εαν η μπαταρια ειναι λιγο πεσμενη ανοιγοντας τα φωτα δεν θα παρει εμπρος.

Παλαιό μέλος
    Nαι αλλα μηπως αυτο το τσαφ,που λες,ειναι απαραιτητο εκεινη τη στιγμη?

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Nαι αλλα μηπως αυτο το τσαφ,που λες,ειναι απαραιτητο εκεινη τη στιγμη?
    και γιατι να μην βαλεις εναν εξτρα διακοπτη και να ανοιγεις τα φωτα κανονικα αφου εχει παρει μπροστα το μοτοσακο? ετσι ειναι σαν να ανοιγουν κανονικα απο καποιον διακοπτη( αρα καμια επιπτωση στα ξενον)
    οι 4 ροδες μεταφερουν το κορμι....

οι 2 ροδες ταξιδευουν την ψυχη....

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από redfantomas Προβολή μηνύματος
    και γιατι να μην βαλεις εναν εξτρα διακοπτη και να ανοιγεις τα φωτα κανονικα αφου εχει παρει μπροστα το μοτοσακο? ετσι ειναι σαν να ανοιγουν κανονικα απο καποιον διακοπτη( αρα καμια επιπτωση στα ξενον)
    Αυτο γραφω ρε και πιο πριν.Ηθελα να το κανω και για αλλους λογους,δεν ειναι κατι δυσκολο.Ο μαστορας ,ομως,μου ειπε οτι δεν πρεπει να γινει για καποιους λογους που δημιουργουνε προβλημα στα ξενον.

Ισχυει αυτο,με δουλευε ο μαστορας η κατι δεν καταλαβα καλα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mreza
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TONYBANDIT Προβολή μηνύματος
    καποιοι που δεν κυκλοφορουμε συχνα με τον ληστη και ειδικα οσοι εχουμε ξενον φωτα να μια λυση να αναβουν ταφωτα αφου παρει μπροστα ο κινητηρας,βοηθωντας την μπαταρια και το κυκλωμα των φωτων.
    1 κραταμε πατημενο το μπουτον της μιζας
    2 ανοιγουμε τον κεντρικο διακοπτη,τα φωτα δεν αναβουν παρα μονο τα πορειας.
    3 παταμε τον συμπλεκτη οπως θα πατουσαμε το μπουτον της μιζας,ο κινηρας παιρνει μπροστα
    4αφηνουμε το μπουτον της μιζας και μονο τοτε αναβουν τα φωτα.ακουγετε μπερδεμα αλλα ειναι πολυ απλο μολις το συνηθησεις.
    ωραίο!

Εγω εβαλα εξτρα διακοπτη κ ξενοιασα
    Εννοειται παντα με ανοιχτα παω

Το δοκίμασα σήμερα στο GSR μου. Δουλεύει... Πολύ χρήσιμο για όταν η μπαταρία είναι στα τελευταία της ή στα πολύ μεγάλα κρύα!
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Αυτο γραφω ρε και πιο πριν.Ηθελα να το κανω και για αλλους λογους,δεν ειναι κατι δυσκολο.Ο μαστορας ,ομως,μου ειπε οτι δεν πρεπει να γινει για καποιους λογους που δημιουργουνε προβλημα στα ξενον.

Ισχυει αυτο,με δουλευε ο μαστορας η κατι δεν καταλαβα καλα?
    για το προβλημα που δημιουργουν τα ξενον σε ολους τους αλλους εχουμε κανενα tip;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    για το προβλημα που δημιουργουν τα ξενον σε ολους τους αλλους εχουμε κανενα tip;
    Η αληθεια ειναι οτι μεχρι στιγμης δεν εχω ενοχληθει απο ξενον μοτοσυκλετας.
    Εχω ομως ενοχληθει απο πολλα αυτοκινητων.

viper4 επιασες επακριβως το νοημα.σε ενα ταξιδι που η μπαταρια ειναι τουμπανο με 13 βολτ και πανω και 5 λεπτα να αφησεις τα φωτα ανοικτα παλι θα παρει εμπρος.το θεμα ειναι αν ειναι χειμωνας την εχεις αφησει ακινητη 1 5μερες ανοιγωντας διακοπτη τα φωτα και οχι μονο τα ξενον τραβανε 4.5 αμπερ και 6.5 τα ξενον δηλ το 45% εως και 65% της χωριτικοτητας της μπαταριας μας καθοτι η gt 12 που φοραμε ειναι 10αρα στην πραξη.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TONYBANDIT Προβολή μηνύματος
    τα ξενον στην εκκινηση δηλ οταν κανει τσαφ το ballast τραβανε 6.5 Α διπλασια απο της απλης λαμπας .πατωντας μιζα με ανοικτα φωτα ζοριζονται τα φωτα,η μπαταρια και η μιζα φυσικα.με το κολπο αυτο αφου εχει παρει μπροστα το μοτερ αναβουν τα φωτα και ολα ζοριζονται λιγοτερο και εαν η μπαταρια ειναι λιγο πεσμενη ανοιγοντας τα φωτα δεν θα παρει εμπρος.
    Στα 150+ που τραβαει η μιζα, τα 6.5 δεν ειναι σταγονα στον ωκεανο?
    Παντως ειναι ωραιο τιπ-ακι!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

συμφωνω. η μπαταρια μας ειναι 10ah και 230 cca δηλ cold cracking amps δηλ στιγμιαια στην μιζα 230amp.εαν ανοιγωντας τον διακοπτη τραβωντας με τα φωτα την μιση χωρητικοτητα αναλογικα μειωνονται και τα cca που μπορει να σου δωσει στην μιζα.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Για να μην φάμε τα μούτρα μας!
    από menos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2011, 22:18
  2. wrf σβήνει με το άνοιγμα του γκαζιού
    από vicatsu στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/12/2010, 18:53
  3. Ο Αυτιας τα "λεει" με το βίντεο του Ψωμιάδη!!
    από xristos x στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2009, 00:51
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2006, 10:00
  5. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2005, 14:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας