Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 210

Θέμα: Ποιο μονοκυλινδρο?

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    To Rotax το φορανε ακομα τα BMW650.

Απο το 1ο Φ του 96 και Πεγκασο, Gagiva River κλπ, Μεχρι με καποιες μεταβολες το 2014 τα Χ650 BMW ή πως τα λενε τωρα.
    Μηχανικες βλαβες δεν εχει.
    Σε τιμη καλη το βρησκεις, οικονομικο ειναι. θελει προσοχη η τρομπα νερου που πρεπει να αλλαζετε καθε 80χ/χλμ περιπου και εισαι οκ.
    Το ντομινεητορ καλο και αξιοπιστο αλλα πολυυυ παλιο ρε παιδι μου....και ψοφιο πολυ(οπως και το FMX)

Θα 'χω πλεον στο νου μου και κανα F ή GS. Οντως παιζουν σε καλες τιμες. Αν κανω το μεγαλο βημα και παρω ον-οφ με φερινγκ. Θα κοιταξω να βρω και το service manual να του ριξω ενα ματι.

To Dominator ειναι παλιο αλλα οχι ψοφιο. Μαμα και τα δυο το παταει το FMX στανταρ. Αμα το επαιρνα θα του εβαζα και ενα γραναζι κατιτις πιο μεγαλο πισω και κομπλε. Ετσι και αλλιως εκει που θα το οδηγαω η μεγαλυτερη ευθεια δεν ξεπερναει τα 150 μετρα. 200-250 με το ζορι παρατεταμενες ανοιχτες στροφες. Τη ροπη χαμηλα θελω και σ'αυτο ειναι μανουλα. Ειχα ενα του '93 για καποιους μηνες εκει, ολιγον πειραγμενο (σχεδον μαμα) και μου ειχε αφησει πολυ καλες εντυπωσεις. Απλα δεν μ'αρεζε να το κοιταω.
    Αλλα στο γκαζι πολυ καλυτερο απο το ΧΤ ας πουμε.

Μ'αρεσουν παντως τα παλαιας κοπης μηχανακια σε αυτην την κατηγορια. Τα καινουργια δεν τα μπορω πολυ, τα 'χουν κανει πολυ space και ετσι.

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Το 2008 εψαχνα για φτηνο μονοκυλινδρο,για καθε μερα και καμια χωματινη εκδρομη.Μου αρεσαν το παλιο υδροψυκτο tenere 660 και το DR650SE αλλά δεν βρηκα καποιο αξιολογο.Ετσι λοιπον πηρα ενα '95αρι ντομινειτορ παρ'ολο που μεχρι εκεινη την στιγμη μου ηταν παντελως αδιαφορο.
    Σιγα σιγα εβλεπα οτι με καποιες βελτιωσεις(κυριως στις αναρτησεις) μπορει να κανει πολλα παραπανω πραγματα απο αυτα που υποσχονται τα specs και η εμφανιση του.
    Με σωστες και λειτουργικες αναρτησεις σε κλειστα ασφαλτινα στροφιλικια μπορει να ξαφνιασει ευχαριστα(ή δυσαρεστα) κατοχους νεοτερων και ακριβοτερων ονοφ.
    Τον χειμωνα ξηλωνα φαναρι-φερινγκ κλπ εξοπλισμο, του εβαζα εντουρομασκα,ψηλο φτερο,ενα δοντι μικροτερο μπροστινο γραναζι και κοπανιομουν σε μονοπατια .Οταν ηθελα να κανω 2-3ημερο ασφαλτινο/χωματινο ταξιδιωτικο(σπανια λογο χρονου και οικονομικων) σε 30-40 λεπτα το εντυνα και ηταν ετοιμο.
    Το τελευταιο διαστημα υπερισχυει ο χωματινος προσανατολισμος και εχουν γινει καποιες επιπλεον ''επεμβασεις''.

Παντως τα μηχανακια εκεινης της εποχης πανω κατω προσφεραν τα ιδια,καπου ηταν καλυτερο το ενα και καπου το αλλο.Γνωμη μου ειναι να διαλεξεις αυτο που συνδυαζει την καλυτερη λειτουργικη κατασταση με την χαμηλοτερη τιμη,απο εμφανιση ολα χαλια* ειναι

*Ιδεες για να ''δειξει'' πιο φρεσκο εμφανισιακα το ντομι υπαρχουν αρκετες
    RIDE MORE TALK LESS

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    ΒΟΒ νομιζω οτι εχεις παρει ΧΤ και δεν το ξερεις.
    Τωρα περα απο τη πλακα νομιζω οτι ολα τα μονοκυλινδρα της εποχης κανουν την ιδια δουλεια. Οποιο και να παρεις το ιδιο θα το ευχαριστηθεις. Εγω προσφατα πηρα το ΧΤακι και με παει και με φερνει καθε μερα και δεν παραπονιεται καθολου. Ανα καιρους μου μπαινουν ιδεες για καποιο αλλο λιγο πιο δυνατο, λιγο πιο ανετο, λιγο πιο καινουριο, αλλα μετα το ξεχναω.

zannisvel το θεμα ειναι οτι ψαχνω για κατι αλλο για να μην καταληξω παλι στο ΧΤ. Το βαρεθηκα πλεον. Και να το οδηγαω και να το βλεπω παντου και παντα. ΧΤ απο 'δω, ΧΤ απο 'κει ΧΤ και παραπερα. Μου αρεσε πολυ και ακομα μου αρεσει και οταν ειχα παρει το δικο μου ημουν μες την κ@υλα αλλα θελω πλεον ή μαλλον προτιμω κατι αλλο διαφορετικο ετσι για το χαβα.

Λευκαδιε υποθετω πως θα μπορουσα να κοτσαρω κανα τεποζιτο πλαστικο και σελα απο ΧR στο dominator ή οχι;; και θελει πατεντα;; Η αυτονομια δεν με απασχολει. Το πλαισιο του Dominator δεν ειναι σαν του XR (600,650L) αλλα ξερεις αν εχει χρησιμοποιηθει πουθενα αλλου;;

Thanx!

Επισης δεν ειναι χαλια τα μηχανακια αυτα απο εμφανιση! Μια χαρα ειναι! Τα καινουργια πασχουν!
    zannisvel βρε λες να γινω παλι ΧΤακιας;; Αλλα τα ψιλοβαρανε κιολας στη τιμη τα καλα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Λευκαδιε υποθετω πως θα μπορουσα να κοτσαρω κανα τεποζιτο πλαστικο και σελα απο ΧR στο dominator ή οχι;; και θελει πατεντα;; Η αυτονομια δεν με απασχολει. Το πλαισιο του Dominator δεν ειναι σαν του XR (600,650L) αλλα ξερεις αν εχει χρησιμοποιηθει πουθενα αλλου;;

Thanx!
    Υπαρχει πλαστικο μεγαλο ντεποζιτο acerbis ειδικα για ντομι αλλά σαν μεταχειρισμενο ειναι δυσευρετο.Αν κατεχεις την τεχνη της κοπτοραπτικης βαζεις σχεδον ότι θελεις.Απο xr400,600(ταιριαζει καλυτερα απο μοντελο '88 και μετα) και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.
    Οι φωτογραφιες ειναι απ'το δικο μου σε διαφορα σταδια δοκιμων/εφαρμογων.Τωρα βεβαια ειναι χαλια εμφανισιακα γιατι δεν εχω χρονο και χρημα να το τελειωσω(τελειωσω,λεμε τωρα ..).

Με ντεποζιτο,σελα απο 600 '86-'87,δεν καθησε ικανοποιητικα
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	m.jpg 
Προβολές:	204 
Μέγεθος:	99,9 KB 
ID:	316622

Με μεγαλο acerbis απο 250/600 και ουρα,πλαινα απο 250/400(τοποθετημενα προχειρα)

Όνομα:	20140404_121158.jpg 
Προβολές:	204 
Μέγεθος:	101,9 KB 
ID:	316623

Το πλαισιο δεν εχει χρησιμοποιηθει σε αλλα μοντελα,των FMX,SLR,VIGOR ειναι τελειως διαφορετικης φιλοσοφιας.
    RIDE MORE TALK LESS

Το dr800 όμορφο αλλά έχω διαβάσει τα χειρότερα για το ζύγισμα του και την οδική συμπεριφορά.

Πολυ ωραια Λευκαδιε!! Μ'αρεσε πολυ ειδικα με το τεποζιτο απο ΧR. Αυτα παιζουν φουλ σε μεταχειρισμενα. Βαζω και ενα φαναρι μπροστα απο Baja 250, ελατηρια στις αναρτησεις και εφυγα για Dakkar! (σε κανα χωματοδρομο κοντα στο σπιτι μου δλδ )

Περα απ'την πλακα παιζει να γινει πολυ ωραιο το μηχανακι ετσι και θα 'χω και κατι να ασχολουμαι το καλοκαιρι (εκτος απ'την κ@λοδουλεια).

Οταν λες κοπτοραπτικη για να ταιριαξει, ποσο κοπτοραπτικη εννοεις;; Περιλιπτικα τελειως πες μου. Μη σε κουραζω.
    Ευχαριστω!

Για τα τεποζιτα και τη σελα XR εννοω.

Χρειαζονται κοψιμο τα δυο ''αυτια'' που εξεχουν αριστερα/δεξια της κεντρικης σωληνας του πλαισιου στα οποια θηλυκωνει το στοκ ντεποζιτο και κατασκευη βασεων που θα στηριζουν το πλαστικο ντεποζιτο .
    Η σελα του xr που δοκιμασα θελει πολυ κοψε ραψε,+τις αλλης δεν μου αρεσει αισθητικα στο πισω μερος.Καλυτερη ιδεα ειναι η στοκ του ντομι,ταιριαζει απολυτα ή και με λιγη μετατροπη στο μπροστα μερος.Εξαρταται και για ποιας γενιας ντομι μιλαμε,οι σελες δεν ειναι ιδιες.
    πχ,ντομι 1ης γενιας,στοκ σελα,ντεποζιτο απο 600 '88-'89Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	xr 600 tank3.jpg 
Προβολές:	192 
Μέγεθος:	99,4 KB 
ID:	316642

ντομι 2ης γενιας,σελα ελαφρως τροποποιημενη,ντεποζιτο 600 '88+

Όνομα:	15ovwgj_zpsf5df8a72.jpg 
Προβολές:	192 
Μέγεθος:	44,2 KB 
ID:	316643

Φαναρια baja 250 τα λιμπιζομαι αρκετο καιρο τωρα αλλά οπως ειπα και πριν χρονος και χρημα δεν περισσευουν.Υπαρχει παντως ενα τετοιο ντομι στο καρ.

Κοιτα,αν σου αρεσει να ασχολεισαι με τετοιες μετατροπες προχωρα,αν οχι παρε ενα ετοιμο απ'τα πολλα μηχανακια που προτειναν τα υπολοιπα παιδια
    RIDE MORE TALK LESS

Παλαιό μέλος Το avatar του/της KotsosDR
    To δικο σου Λευκαδιε ειναι κουκλι με το fairing !

Αρπα και μια απο το δικο μου παλιο καλο αθανατο ματρακα...

Όνομα:	IMGP0026.jpg 
Προβολές:	191 
Μέγεθος:	70,5 KB 
ID:	316644
    Τελευταία τροποποίηση από KotsosDR; 23/05/2014 στις 02:10.

dominator και μαλιστα παλιο με χρυσες ζαντες( made in japan) και οχι μετεπειτα (ψυχολογικοι οι λογοι του made in italy)
    xt600 σταθερο νο1 στις κλοπες ακομα.
    fmx επισης ΔΕΝ ειναι τζαπαν (οπως βεβαια και πολλα αλλα μηχανακια που ερχονται Ελλαδα εδω και 10-15 χρονια)
    rotax μοτερ (bmw-aprilia)....η πιο συχνη βλαβη που βγαζουν οσα ζουν πολη ειναι κομπλερ μιζας!! οποτε προσοχη σε αυτο το θεμα αν πας να δεις καποιο απο αυτα.
    suzuki dr-freewind πολυ συχνα θεματα με ριγματα σε κεφαλες(εσωτερικα ξεκιναει οποτε αν ειναι στην αρχη του τρεχα γυρευε.
    XR καλο αν θες να ξυπναει ο χουλιγκαν μεσα σου....με οτι αυτο συνεπαγεται!!!
    Υamaha tenere 660 ολιγων ντουλαπα αλλα ΑΣΠΑΣΤΟ!!!!!
    και μιας που εισαι σε αυτη την πλευρα κοιτα και το mz baghira-mastiff (αν δεν κανεις εμετο με το λουκ του αξιζει και δευτερη και τριτη ματια!!!!)
    ξεχασα κατι????
    αν ναι συμπληρωστε με!!!

Dominator τα μετεπειτα ηταν made in spain νομιζω οχι italy αλλα μπορει και να κανω λαθος.
    FMX το ξερω οτι δεν ειναι japan οπως πολλα Γιαπωνεζικα πλεον
    Παντως FMX παιζει να παρω τελικα. Προς τα 'κει καταληγω.

Εκτος εαν μαζεψω φραγκα (ληστεια, απαγωγη κλπ ) και παρω αυτο:
    http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5136550/ και μετα... Γεια σας!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Οκ γεια μας.. αν και κάτι έχει πάρει το αυτί μου πως οι κάτοχοι των συγκεκριμένων μοτό τείνουν να γίνονται πολύ καλοί φίλοι με κατόχους πρατηρίων καυσίμων..

Εννοειτε! Τα λυσσακα του καει αλλα δεν το θελω για παπι. Αν παρω αυτο θα ειναι για την κ@υλα και μονο. Το 'χω ερωτα μεγαλο απο τοτε που το 'χε ενας φιλος μου. Πεταει το μηχανακι σε ολα του!! Πανισχυρο, πανεμορφο, καλοστημενο, αξιοπιστο.. αααχ :a07:

Για τις υπολοιπες βαρετες ρουτινιαρικες μετακινησεις θα 'χω το αμαξι.

Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Καπμπυλατέρ για μονοκύλινδρο
    από xxxristos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2005, 18:06
  2. Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2004, 20:32
  3. Βαλε εδώ την ποιο βελτιωμένη -κ#λ#φτιαγμένη μηχανή!!
    από kostasfazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 15/08/2004, 23:32
  4. Ποιο Το Συμπερασμα;;
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2004, 15:29
  5. Quiz: "Ποιο είναι ποιου;;;"....
    από DEMINIO στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2004, 14:15

Κανόνες δημοσιεύσεων