Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Γυαλια για νυχτερινή οδήγηση

Ψυχή βαθιά ... Καρδιακός Το avatar του/της Ασωτος

Γυαλια για νυχτερινή οδήγηση

Μια και απ΄ ότι καταλαβαίνω, θα ''φάω'' πολλά χιλιόμετρα μέχρι το χειμώνα, δίτροχος ή τετράτροχος, και αρκετά από αυτά σε μεγάλες προς μικρές ώρες, ήθελα να ρωτήσω :

Τα γυαλιά που διαφημίζονται/προτείνονται για νυχτερινή οδήγηση, αυτά με τους κίτρινους φακούς, κάνουν τίποτα ;

Έχει κανείς δοκιμάσει ή χρησιμοποιεί ;

Με γρήγορο ψάξιμο, έπεσα σε απλά με 10 - 20 € και μετά οι τιμές ανεβαίνουν ...

Τα Tag heuer έτσι κι αλλιώς ξεφεύγουν, τόσα λεφτά δεν πρόκειται να δώσω ........
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Tag Heuer.jpg‎  
    Μια από τις σχέσεις που δεν ξέρεις, μου φώναξε ένα πρωινό, κάνεις εσύ αυτό που θέλεις, γι΄αυτό βαθιά και σε μισώ ...

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος
    Έλα φίλος. Χρησιμοποιώ 2 χρόνια γυαλιά τις Unico (πλαστικά) με κίτρινο φακό στα 20€.
    Δεδομένα:
    Ελαφρύ ασφαλές γυαλί (πλαστικό για την ακρίβεια) με καλή εφαρμογή μιας και είναι ψιλοτεράστια (θυμίζουν γυαλιά εργασίας)
    Για νυχτερινή οδήγηση με ζελατίνα ανοιχτή το μόνο που βοηθάνε είναι να μην αφήνουν το αέρα να μου στεγνώνει τα μάτια. Ωραία για χαλαρή βολτούλα αλλά είναι φορές που κουράζουν ειδικά όταν έχεις κόντρες φώτα μιας και κάποια εσωτερική διάθλαση χειροτερεύει τα πράγματα. Αν κλείσω και την ζελατίνα μάλλον χειροτερεύει. Μετά απο 2 εβδομάδες τα εγκατέλειψα για βράδυ. Ίσως ενα καλύτερο ακριβότερο προιόν να μην έχει αυτά τα μειονεκτήματα.
    Για οδήγηση σε χαμηλό φωτισμό (σούρουπο κτλ) και ειδικότερα σε συνθήκες χαμηλής αντίθεσης (βλέπε συννεφιά, βλέπε βροχή) είναι στο στοιχείο τους. Το κίτρινο κόβει το μπλέ και δεν ξέρω γω τι άλλο με αποτέλεσμα να έχω την αίσθηση πως οδηγώ σε ενα φωτεινότερο περιβάλλον. Τα συνιστώ χωρίς όμως να τα θεωρώ απαραίτητα. Το γυμνό ξεκούραστο μάτι με καθαρή σωστή ζελατίνα νομίζω πως με καλύπτει 100%. Περί ορέξεως.

Έχω το κουσούρι να ασφυκτιώ με τη ζελατίνα κλειστή και να την έχω μονίμως ανοιχτή όταν το επιτρέπει ο καιρός. Για να μην δακρύζουν τα μάτια λοιπόν, χρησιμοποιώ γυαλιά ελαφρία και πλαστικά που προορίζονταν για άλλη χρήση (σκοποβολή) αλλά ταιριάζουν μια χαρά και στη συγκεκριμένη. Την ημέρα με σκούρους "φακούς", το βράδυ με διάφανους ή κίτρινους. Συγκριτικά μπορώ να πω ότι με τους κίτρινους και χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω το γιατί, είναι πιο ξεκούραστη η οδήγηση. Όντως τα δυνατά κόντρα φώτα είναι λίγο χειρότερα, αλλά όχι πολύ.

Εμένα με βόλεψαν, αλλά είχα ήδη τα γυαλιά.
    Τελευταία τροποποίηση από due; 29/05/2014 στις 12:40.
    Κλεκλές

Παλαιό μέλος
    Εγώ θα φανώ κάπως μυστήριος και θα σου πω να αφήσεις τις χαζομάρες του τύπου ο τάδε φορούσε αυτά και τον βόλευαν άρα θα πάρω και εγώ τα ίδια .
    Με τα μάτια δεν παίζουμε .
    Πάνε σε έναν οφθαλμίατρο εξήγησέ του το θέμα σου και πάρε αυτά που θα σου προτείνει αφού σε εξετάσει !!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    εγω ειχα και θα βαλω παλι. υπαρχει κιτρινο πινλοκ.

σιγουρα βοηθαει παρα πολυ στις αντανακλασεις απο κοντρα φωτα το βραδυ και γενικως παρεχει μια πιο βελτιωμενη οραση το βραδυ. επισης για ολη την μερα βοηθαει πολυ. προτιμησε το επειδη και φθηνο ειναι και ειναι πιο ευκολο απο το να φορας γυαλια μεσα στο κρανος.20-30 ευρω κανουν και μπορεις να τα βαλεις σε οποιαδηποτε ζελατινα

Η ξεκούραστη όραση το βράδυ επιτυγχάνεται με μείωση των αντανακλάσεων των φώτων και για να γίνει αυτό πρέπει τα κίτρινα γυαλιά που θα πάρεις να είναι πολωτικά.
    Οι κινεζιές ίσως γράφουν ότι είναι polarized, αλλά δεν είναι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Σε οφθαλμίατρο που ρώτησα για γυαλία για νυχτερινή οδήγηση, με πρότεινε antireflex.
    Δεν ξέρω όμως πόσο ασφαλή είναι για την μηχανή.

Στο ερώτημά σου για κίτρινα γυαλιά την νύχτα, εγώ δεν είδα διαφορά.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Ου γαρ ερχεται μόνον, Ευάγγελε...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Η οφθαλμίατρος με βρήκε εντάξει (έγινε έλεγχος για διαβήτη, καταρράκτη, ωχρά κηλίδα -από τα λίγα που συγκράτησα) με εξαίρεση την ...πρεσβυωπία. Εντάξει, είμαστε και κάποιας ηλικίας ....

Ενδιαφέρουσα ενημέρωση : http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=33656

Οπότε, καταλήγουμε σε γυαλιά με πολωτικούς κίτρινους φακούς, μια και θα χρησιμοποιούνται και σε αυτοκίνητο και στη μηχανή....

Βρήκα της polaroid, σε ενδιαφέρουσα τιμή και μάλλον θα καταλήξω εκεί ....
    Μια από τις σχέσεις που δεν ξέρεις, μου φώναξε ένα πρωινό, κάνεις εσύ αυτό που θέλεις, γι΄αυτό βαθιά και σε μισώ ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Ου γαρ ερχεται μόνον, Ευάγγελε...

Να σημειώσω ότι είμαι μικρότερος από τον εν λόγω κύριο συμφορουμίτη
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Αντώνη, όποτε θέλεις, πέρνα.....

Moderator
    Βαγγέλη, να δω αν έχουμε κιτρινα πρεσβυωπικά και θα σΕ πω...
    (εντός της σήμερον..)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Βαγγέλη, να δω αν έχουμε κιτρινα πρεσβυωπικά και θα σΕ πω...
    (εντός της σήμερον..)

Μάστορα, για οδήγηση Θεσσαλονίκη - Τρίκαλα - Καρδίτσα τα θέλω και όχι για να δουλεύω νύχτα στο μαγαζί ....

Παλαιό μέλος
    Aπ οτι εχω καταλαβει τα κιτρινα γυαλια βοηθανε αυτους που ηδη εχουνε πεοβλημα με τα ματια τους.
    Αρα το καλυτερο ειναι καποιος να παει στον οφθαλμιατρο και να παρει κανονικα γυαλια,τα οποια βοηθανε πολυ στο ταξιδι και δεν μεγαλωνουνε το προβλημα.
    Αν νοιωθεις κουραση δεν σε σωζουνε τα γυαλια των 20 ευρω.Απλα θα σου μεγαλωσουνε το προβλημα.

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πρόβλημα στην όραση - αν υπάρχει κάτι, και αυτό το διαπιστώνει οφθαλμίατρος, ακολουθούμε τις συμβουλές του...

Προσωπικά, είχα πριν από πολλά χρόνια, απλά πλαστικά κίτρινα γυαλιά, που έδιναν την εντύπωση στην απογευματινή συννεφιά και στη βροχή, ότι όλα μπροστά σου ήταν πιο φωτεινά, άρα έβλεπες /οδηγούσες πιο άνετα.. Με τον καιρό οι φακοί χαράκτηκαν και τα παράτησα - σταμάτησαν και τα ταξίδια της δουλειάς ...

Για το θέμα της κούρασης, απλά σταματάμε.
    .
    .
    .
    .
    .

@ Pan(dvs) : Ναι, προς το παρόν. Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η αστυνομία

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ασωτος Προβολή μηνύματος
    Μάστορα, για οδήγηση Θεσσαλονίκη - Τρίκαλα - Καρδίτσα τα θέλω και όχι για να δουλεύω νύχτα στο μαγαζί ....
    OK τοτενες..

(από Δευτέρα θε σε φερω σκελετακια να διαλέξεις το πιο πρόστυχο...)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2013, 13:15
  2. ΚΑΠΟΙΟ Video ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ
    από sea_dweller στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2010, 21:00
  3. συμβουλες για ασφαλη οδηγηση
    από thoukis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0