Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 40

Θέμα: nicasil και ρεκτιφιε πως;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace

nicasil και ρεκτιφιε πως;

Καλημερα.Παιδια ρωταω..εχουμε ενα THUNDERACE τελειως μαμα.Αγοραζουμε(οταν ερθει η ωρα) πιστονια κομπλε πρωτο oversize(0.25).Με τους κυλινδρους τι κανουμε;Ρωταω,γιατι νομιζω οτι ειναι nicasil και απο ξερω, σε αυτους δεν μπορεις να κανεις ρεκτιφιε.Πως στο διαολο γινετε σωστη δουλεια;

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    δεν πρεπει να ειναι νικασιλ....
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Γεια σου drBigαν δηλαδη σιγουρευτω ειναι απλος,μονο ρεκτιφιε και καθαρισα.Ευχαριστω.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Γεια σου drBigαν δηλαδη σιγουρευτω ειναι απλος,μονο ρεκτιφιε και καθαρισα.Ευχαριστω.
    και τριψιμο βαλβιδες και αυλους εισαγωγης-εξαγωγης μιας και θα ανοιχτει, οταν ανοιχτει
    Αυτα τα κανεις μονος με ενα dremmel
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Το thunderace δεν έχει νικασίλ.
    Τώρα για το ρεκτιφιέ...τί να πω,εγώ δε θα το'κανα αν δεν ήμουν σίγουρος ότι ο μάστορας έχει μικρόμετρο ακρίβειας 1/1000 χιλιοστό και το αντίστοιχο κυλινδρόμετρο και φυσικά θα ξέρει να τα χρησιμοποιήσει.
    Μετά να ξέρω αν έχει μηχανήματα της προκοπής και κοπτικά σε καλή κατάσταση.

Μ'άλλα λόγια ρίσκο...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    και τριψιμο βαλβιδες και αυλους εισαγωγης-εξαγωγης μιας και θα ανοιχτει, οταν ανοιχτει

Τρίψιμο βαλβίδων δεν πρέπει να γίνει σε καμμιά περίπτωση.
    Οι βαλβίδες εδώ και πολλά χρόνια έχουν επιφανειακή σκλήρυνση το πάχος της οποίας είναι πολύ μικρό.

Αν τις τρίψει με σμυριδαλοιφή αυτή πάει περίπατο και η φθορά θα είναι πολύ μεγάλη από εκεί και πέρα.
    Καλύτερα αλλαγή με νέες βαλβίδες.

Aν πάλι θέλει να καθαρίσει τις έδρες, ας χρησιμοποιήσει 2 επιπλέον καινούριες βαλβίδες(1 εξαγωγής και 1 εισαγωγής) και να χρησιμοποιήσει την πιο ψιλή αλοιφή που υπάρχει.
    ΛΙΓΟ τρίψιμο, καλό καθάρισμα των εδρών με βενζίνη ώστε να φύγουν τα κατάλοιπα της αλοιφής.
    Μετά χρησιμοποιεί ολοκαίνουριες βαλβίδες και τέλος.

Στους αυλούς εισαγωγής δεν πρέπει να μπει ντρέμελ διότι πολύ απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα...
    Αν θέλει ας γυαλίσει τους αυλούς εξαγωγής μόνο, αν και πάλι στα πρώτα δευτερόλεπτα λειτουργίας θα μαζευτεί πουρί...
    Δεν αξίζει να βάλει χέρι στους αυλούς ,εκτός και αν ξέρει να κάνει ροϊκή...
    Τελευταία τροποποίηση από kostaspetrou; 05/06/2014 στις 17:57.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος

Οι βαλβίδες εδώ και πολλά χρόνια έχουν επιφανειακή σκλήρυνση το πάχος της οποίας είναι πολύ μικρό.

Αν τις τρίψει με σμυριδαλοιφή αυτή πάει περίπατο και η φορά θα είναι πολύ μεγάλη από εκεί και πέρα.
    Καλύτερα αλλαγή με νέες βαλβίδες.

Στους αυλούς εισαγωγής δεν πρέπει να μπει ντρέμελ διότι πολύ απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα...
    Αν θέλει ας γυαλίσει τους αυλούς εξαγωγής μόνο, αν και πάλι στα πρώτα δευτερόλεπτα λειτουργίας θα μαζευτεί πουρί...
    Δεν αξίζει να βάλει χέρι στους αυλούς ,εκτός και αν ξέρει να κάνει ροϊκή...
    +1000

Το αυτο

για παλαιοτερα μοτο του 70-80 ισχυει το τριψιμο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Μωρε αμα φτασω εκει μεσα,θα τα γυαλισω τοσο ωστε θα ξυριζωμαι ανετα

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Aν πάλι θέλει να καθαρίσει τις έδρες, ας χρησιμοποιήσει 2 επιπλέον καινούριες βαλβίδες(1 εξαγωγής και 1 εισαγωγής) και να χρησιμοποιήσει την πιο ψιλή αλοιφή που υπάρχει.
    Πολυ large σε κόβω ρε μάστορα...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Μισο λεπτο ρε παιδια να βαλω σε μια ταξη τις πληροφορειες που μου δωσατε.Πρωτον:δεν ειναι nicasil ,ok ,παμε για ρεκτιφιε.Τι το ιδιαιτερο εχουν τα κυλινδρα του THUNDERACE και ειναι τοσο δυσκολο να κανεις ενα πετυχημενο ρεκτιφιε;Εγω πιστευα, οτι δεν ειναι δα και η τελευταια λεξη της τεχνολογιας το ace.Παμε παρακατω.Την καπνα που (λογικα)θα εχει στη κεφαλη,πως θα φυγει;Χωρις να πειραξουμε βαλβιδες (τριψιμο).Ροι'κες και λοιπα σκαλισματα δεν μας νοιαζουν,οποτε δεν το συζηταμε.Και για να μη σας κουραζω το ζητουμενο ειναι:πιστονια-ρεκτιφιε-οσο γινετε απομακρινση καπνας-οσο γινετε λειτουργεια μοτερ (οπως απο μαμα yamaha).Φιλε costaspetrou αν εισουν στη θεση μου, τι θα εκανες εσυ;με μοναδικο περιορισμο.....τα φραγκα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAIK72
    Τ

.
    ΜΙσό λεπτό Το μάνουαλ του gpz που έχω 87-97 λέει κανονικά για τρίψιμο βαλβίδων με αλοιφή.Δεν το έχω κάνει (ακόμη)στο eliminator του 90 που έχω με τον ίδιο κινητήρα. Δεν λέει κάτι για επιφανειακή σκλήρυνση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MAIK72 Προβολή μηνύματος
    ΜΙσό λεπτό Το μάνουαλ του gpz που έχω 87-97 λέει κανονικά για τρίψιμο βαλβίδων με αλοιφή.Δεν το έχω κάνει (ακόμη)στο eliminator του 90 που έχω με τον ίδιο κινητήρα. Δεν λέει κάτι για επιφανειακή σκλήρυνση
    Χωρίς να θέλω να μειώσω το μηχανάκι σου,το gpz δεν είναι αυτό που λέμε σύγχρονο μοτέρ,μιλάμε για σχεδίαση 30 ετών και βάλε!

Δες οποιοδήποτε service manual γιαπωνέζικων μετά τα μέσα του 90 και άμα δεις να λέει για τρίψιμο βαλβίδων (valve lapping) να μου πεις!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Πολυ large σε κόβω ρε μάστορα...
    Πίστεψέ με είναι πολύ φτηνότερος αυτός ο τρόπος απ' το ν'αγοράσεις τα ειδικά κοφτάκια και να ξαναφρεζάρεις τις έδρες, ή έστω να στείλεις την κεφαλή σε κατάστημα να στη φρεζάρουν...

Τι το ιδιαιτερο εχουν τα κυλινδρα του THUNDERACE και ειναι τοσο δυσκολο να κανεις ενα πετυχημενο ρεκτιφιε;
    Δε φταίνε τα κύλινδρα του Thunderace αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των εν Ελλάδι "μαστόρων" που αναλαμβάνουν το ρεκτιφιέ!

Την καπνα που (λογικα)θα εχει στη κεφαλη,πως θα φυγει;Χωρις να πειραξουμε βαλβιδες (τριψιμο)
    Αν το ανοίξεις και θες οπωσδήποτε να καθαρίσεις την κεφαλή(ώστε να βγάλεις φωτογραφίες) τρίψε με σύρμα κατσαρόλας βουτηγμένο σε βενζίνη το θάλαμο καύσης.
    Να ξέρεις όμως ότι με το που βάλεις μπροστά είναι θέμα λεπτών να ξαναπιάσει κάπνα.
    Μην ασχολείσαι,τσάμπα κόπος.

Και για να μη σας κουραζω το ζητουμενο ειναι:πιστονια-ρεκτιφιε-οσο γινετε απομακρινση καπνας-οσο γινετε λειτουργεια μοτερ (οπως απο μαμα yamaha).Φιλε costaspetrou αν εισουν στη θεση μου, τι θα εκανες εσυ;με μοναδικο περιορισμο.....τα φραγκα.
    Καταρχήν το μηχανάκι σου έχει όντως πρόβλημα και θες να το ανοίξεις;
    Απάντα πρώτα σ'αυτό...
    Α, πες μας επίσης μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις.

Φιλε kostaspetrou ρωτας αν εχει προβλημα; χε..χε..απλα το πρωτο διχρονο τετρακυλινδρο στην Ελλαδα.Αυτη τη στιγμη που μιλαμε δεν εχω ουτε για τσιγαρα(που λεει ο λογος)αλλα ελπιζω οτι το αυριο θα μου επιτρεψει να το κανω.Τωρα απλως πλουτιζω τις οποιες γνωσεις εχω και 'αυριο' θα ξερω που να βαδισω.Οπως και ναχει ,ευχαριστω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAIK72
    Χωρίς να θέλω να μειώσω το μηχανάκι σου,το gpz δεν είναι αυτό που λέμε σύγχρονο μοτέρ,μιλάμε για σχεδίαση 30 ετών και βάλε!

Δες οποιοδήποτε service manual γιαπωνέζικων μετά τα μέσα του 90 και άμα δεις να λέει για τρίψιμο βαλβίδων (valve lapping) να μου πεις!
    Εντελώς τυχαία 2007 Ninja ZX-6R http://www.speedzonedirect.com/page/...ervice-manuals
    Του 2007 σελίς 269 λέει και για φρεζάρισμα και για τρίψιμο.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά και κρίση... πως να μην έχει;
    από Gandalf dr685sm στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 124
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2008, 11:48
  2. Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2005, 14:43
  3. πως να σου γαμουν τη ψυχολογια!και να εχεις μετα στενη επαφη με καδο!
    από wolfman13 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2004, 08:27
  4. ΑΠΟΣΥΡΣΗ, και πως την εχασα!
    από RapidShade στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2004, 09:49
  5. Και επειδή θεωρώ πως αυτό ...
    από TManiac στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2004, 10:16

Κανόνες δημοσιεύσεων