Αυτό το ..φτού σου παιδάκι μου... !! μου εχει ριζωθεί καλά στο μυαλό μου τόσα χρόνια πρίν.!!!
φτου σου παιδάκι μου!!!! και φτού σου ξανά!!!
Η θειά μου ηταν γύρω στα 70 και κάπου τα 110 κιλά . Μαύρα ρούχα πάντα και μαντήλα μαυρη. Την εβλεπες το βράδυ και ξώρκιζες τα φαντιάσματα ενα πράγμα. Αρρώστεια με το μάτιασμα και το ξεμάτιασμα . Οταν σε εβλεπε επρεπε επεγόντως ... να σε ξεματιάσει .!!!
Φτού σου και φτού σου ολη μέρα . Τρέχαμε να κρυφτούμε να μην μας πάρουνε τα φτυσίματα.
Αγαπημένο φτύσιμο το ψωμί με καρύδια ( μπλιάχ) , ψωμί με τυρί ( αγαπημένο κατσικίσιο ) ψωμί με οτι φανταστείς.
Γειά σου θεία ? φτού σου παιδάκι μου πως μεγάλωσες ,αυτή
.Αντε για μπάνιο και ξέβγαλμα τα ρούχα !!. Είχε γίνει σλόγκαν στην γειτονιά η θεία με τα φτυσίματά της . Εχουν ερθει τα παιδιά της με τα εγγόνια της απο Αμερική και στην αυλή τους ολη τρέχανε να γλυτώσουν τα ψωμοτύρια και τις παξιμαδοσαλάτες.
Δεν ησύχαζε αν δεν τους εφτυνε ολους ξεχωριστά και πάλι τουμπαλιν συγκεντρωμένους . Και αυτό ανα διαστήματα και οχι μόνο μία φορά .
Εχω κανονίσει με τα αμερικανάκια τα ξαδέλφια μου για βόλτα΄, πάω σπίτι τους με ολοκαίνουργια μπλούζα καλοκαιριάτικα , μπαίνω προσεκτικά να μην την συναντήσω και..... ΦΤΟΥ ΣΟΥ παιδί μου λεβέντι μου .!!!
αει στα κομμάτια τρέχα σπίτι να αλλάξεις και να βρείς αλλη μπλούζα.
Το κακό της είχε παραγίνει και οταν πρωτοπήρα μηχανάκι , καινούργιο ξεκαινουργιο τα επλενα και το σκουπιζα να αστράφτει , σαν τον διάβολο την βλέπω να ερχεται .
...
.Πού να προλάβω να κρυφτώ ? Οχι θεία δεν είναι δικό μου το μηχανάκι του γιάννη είναι!! ΑΜ ΔΕΝ ΠΙΆΝΟΥΝΕ ΑΥΤΆ !! φτού σου παιδάκι μου και με το φτού σου βλέπω εμένα και το μηχανάκι μέσα τα ψωμιά και τα κατσικοτύρια Αναγούλα !!!.ΡΕ ΘΕΙΑ είπαμε δεν είναι δικό μου λέμε !!! Μπράβο παιδί μου που δεν ανεβαίνεις σε τέτοια !!!!.Φτού σου λεβέντι μου !!!