Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Περι ηλεκτρικων!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostas-hyosung

Περι ηλεκτρικων!

Καλησπερα,απο εναν κινητηρα 12βολτο πως γινεται να τραβηξω μια απλη καλωδιοση και να εχω φωτα στο παπι μου? πειτε μου απλα την γνωμη σας,δεν θελω φορτισμα μπαταριας η κατι τετοιο μονο να εχω φωτα χωρις ανορθωτη.Με καποιον αντιστατη μηπως??

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas-hyosung Προβολή μηνύματος
    Καλησπερα,απο εναν κινητηρα 12βολτο πως γινεται να τραβηξω μια απλη καλωδιοση και να εχω φωτα στο παπι μου? πειτε μου απλα την γνωμη σας,δεν θελω φορτισμα μπαταριας η κατι τετοιο μονο να εχω φωτα χωρις ανορθωτη.Με καποιον αντιστατη μηπως??
    Για τι μηχανάκι μιλάμε αρχικά?
    12 βόλτ είναι και τα παπιά, 12 βόλτ είναι και οι αγωνιστικές.
    Απλά τραβάς γραμμή απο την γεννήτρια. Πρέπει όμως να ξέρεις τι γεννήτρια είναι, απο ποιό τύλιγμα θα πάρεις και να έχεις υπόψιν οτι θα πάρεις AC τάση και όχι DC που σημαίνει οτι αν θες να δουλέψεις XENON ή Led δεν θα σου δουλέψουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    Για τι μηχανάκι μιλάμε αρχικά?
    12 βόλτ είναι και τα παπιά, 12 βόλτ είναι και οι αγωνιστικές.
    Απλά τραβάς γραμμή απο την γεννήτρια. Πρέπει όμως να ξέρεις τι γεννήτρια είναι, απο ποιό τύλιγμα θα πάρεις και να έχεις υπόψιν οτι θα πάρεις AC τάση και όχι DC που σημαίνει οτι αν θες να δουλέψεις XENON ή Led δεν θα σου δουλέψουν.
    Μιλαμε για lifan 110 παπί και θελω να τραβηξω γραμμη για να δουλεψουν τα φωτα μου τα κανονικα δηλαδη μια λαμπα κοινη μπροστα και μια πισω.

Μιλαμε για lifan 110 παπί και θελω να τραβηξω γραμμη για να δουλεψουν τα φωτα μου τα κανονικα δηλαδη μια λαμπα κοινη μπροστα και μια πισω.
    Ωραία. θα λύσεις το καπάκι του βολάν και θα πάρεις ρεύμα απο το κίτρινο καλώδιο που έρχεται απο τα πηνία.
    Συνδέεις τα φώτα σου κανονικά με τάση απο το κίτρινο καλώδιο και την γείωση στο σασί ή πάνω στο μοτέρ (σηνήθως μίζα) ή σε κάποιο πράσινο καλώδιο (εαν δεν έχει πειραχτεί η πλεξούδα).

Ωραία. θα λύσεις το καπάκι του βολάν και θα πάρεις ρεύμα απο το κίτρινο καλώδιο που έρχεται απο τα πηνία.
    Συνδέεις τα φώτα σου κανονικά με τάση απο το κίτρινο καλώδιο και την γείωση στο σασί ή πάνω στο μοτέρ (σηνήθως μίζα) ή σε κάποιο πράσινο καλώδιο (εαν δεν έχει πειραχτεί η πλεξούδα).
    Το μηχανακι το δουλευω χωρις πλεξουδα και τωρα θελω απλα να τραβηξω ενα αρνητικο και ενα θετικο προς τα φωτα για να βλεπω μπροστα μου δεν με νοιαζουν μικρες μεγαλες σκαλες εγω μονο φωτα θελω να εχω.Με αυτον τον τροπο που μου ειπες μπορω να το κανω με 2 καλωδια μονο δηλαδη απο το μοτερ κατευθειαν στην λαμπα?

Το μηχανακι το δουλευω χωρις πλεξουδα και τωρα θελω απλα να τραβηξω ενα αρνητικο και ενα θετικο προς τα φωτα για να βλεπω μπροστα μου δεν με νοιαζουν μικρες μεγαλες σκαλες εγω μονο φωτα θελω να εχω.Με αυτον τον τροπο που μου ειπες μπορω να το κανω με 2 καλωδια μονο δηλαδη απο το μοτερ κατευθειαν στην λαμπα?
    Ω ναι.
    Απο το μοτέρ πόσα καλώδια βγαίνουν? 4 ή 5?
    Αν βγαίνουν 4:
    Κίτρινο: ανορθωτής και φώτα (δηλαδή η/οι λάμπα/ες συνδέεται/συνδέονται στο κίτρινο και στο πράσινο ή σασί)
    Άσπρο: ανορθωτής
    μπλέ: ανάφλεξη (trigger) στην ηλεκτρονική
    Πράσινο: γείωση (σασί κλπ)

Αν βγαίνουν 5 όμως, συνδέεις όπως με τα 4 καλώδια αλλά το μαύρο / κόκκινο πάει στην ηλεκτρονική.
    Η μικρή ή μεγάλη σκάλα καθορίζεται απο τι λάμπα έχεις, μια ή 2 σκάλες και έχει ανάλογο διακόπτη εναλλαγής μικρής και μεγάλης σκάλας.

Ω ναι.
    Απο το μοτέρ πόσα καλώδια βγαίνουν? 4 ή 5?
    Αν βγαίνουν 4:
    Κίτρινο: ανορθωτής και φώτα (δηλαδή η/οι λάμπα/ες συνδέεται/συνδέονται στο κίτρινο και στο πράσινο ή σασί)
    Άσπρο: ανορθωτής
    μπλέ: ανάφλεξη (trigger) στην ηλεκτρονική
    Πράσινο: γείωση (σασί κλπ)

Αν βγαίνουν 5 όμως, συνδέεις όπως με τα 4 καλώδια αλλά το μαύρο / κόκκινο πάει στην ηλεκτρονική.
    Η μικρή ή μεγάλη σκάλα καθορίζεται απο τι λάμπα έχεις, μια ή 2 σκάλες και έχει ανάλογο διακόπτη εναλλαγής μικρής και μεγάλης σκάλας.
    Δηλαδη το 'παιχνιδι' θα γινει αναμεσα στο κιτρινο και στο ασπρο για τα φωτα που θελω (στην ηλεκτρονικη πανε 2 καλωδια απο τον κινητηρα ελα κοκκινο/μαυρο και ενα μπλε/ασπρο αν βοηθαει αυτο

Δηλαδη το 'παιχνιδι' θα γινει αναμεσα στο κιτρινο και στο ασπρο για τα φωτα που θελω (στην ηλεκτρονικη πανε 2 καλωδια απο τον κινητηρα ελα κοκκινο/μαυρο και ενα μπλε/ασπρο αν βοηθαει αυτο
    Όχι. Το παιχνίδι θα γίνει ανάμεσα του κίτρινου και σε ενα μεταλλικό σημείο πάνω στο παπί (σε λαμαρίνα ή απευθείας πάνω στο μοτέρ, όχι πλαστικό).

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=140482

και επίσης
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	5_wire_Lifan_Wiring_041605_HI.jpg 
Προβολές:	134 
Μέγεθος:	48,5 KB 
ID:	318356

Ελπίζω να σε βοηθήσουν το θέμα και το σχεδιάγραμμα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    η ηλεκτρονικη και ο πολλαπλασιαστης σου απο που παιρνουν 12v συνεχες που χρειαζονται για να λειτουργησουν;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    η ηλεκτρονικη και ο πολλαπλασιαστης σου απο που παιρνουν 12v συνεχες που χρειαζονται για να λειτουργησουν;
    Ο ανορθωτής στην περίπτωση του lifan χρειάζεται για την φόρτιση της μπαταρίας και την λειτουργία της φλασιέρας.
    Στην ηλεκτρονική πάνε από το βολάν δύο καλώδια (μαυρο-κόκκινο και μπλε-άσπρο), το μαύρο-κίτρινο πάει στον πολλαπλασιαστή και το άσπρο-μαύρο είναι το kill switch.

Στο θέμα μας τώρα:
    Χωρίς ανορθωτή θα έχεις εναλλασσόμενο αλλά δεν σε πειράζει γιατί θα τροφοδοτήσεις λάμπες.
    Πάρε ή από το άσπρο ή από το κίτρινο και βάλε σε σειρά ένα διοδάκι για να μην σου καίει την λάμπα του προβολέα στο τέρμα γκάζι.
    Γείωση έχεις έτσι κι αλλιώς από το μοτέρ και τις βίδες στήριξης στο πλαίσιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Ο ανορθωτής στην περίπτωση του lifan χρειάζεται για την φόρτιση της μπαταρίας και την λειτουργία της φλασιέρας.
    Στην ηλεκτρονική πάνε από το βολάν δύο καλώδια (μαυρο-κόκκινο και μπλε-άσπρο), το μαύρο-κίτρινο πάει στον πολλαπλασιαστή και το άσπρο-μαύρο είναι το kill switch.

Στο θέμα μας τώρα:
    Χωρίς ανορθωτή θα έχεις εναλλασσόμενο αλλά δεν σε πειράζει γιατί θα τροφοδοτήσεις λάμπες.
    Πάρε ή από το άσπρο ή από το κίτρινο και βάλε σε σειρά ένα διοδάκι για να μην σου καίει την λάμπα του προβολέα στο τέρμα γκάζι.
    Η δίοδος δεν θα κρατήσει την τάση στα επιθυμιτά όρια....
    Πρέπει οποσδήποτε να συνδέσεις τον ανορθωτή/σταθεροποιητή με το κίτρινο και το πράσινο καλώδιο (με βάση πάντα το αποπάνω διάγραμμα). Τα άλλα δυο καλώδια του αν/σταθ. δεν χρειάζεται να συνδεθούνε. Τα φώτα θα τα συνδέσεις όπως το λαμπάκι που λέει "Εlectrical accesories" με ή χωρίς δισκόπτη, κατα το δοκούν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος

Στο θέμα μας τώρα:
    Ετσι σκεφτηκα να κανω και γω και με το διοδιακι που λες η αλλιως (αντιστατη) λεω να παρω εναν 12βολτ με 27 βατ ειναι καλος?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lio5 Προβολή μηνύματος
    Η δίοδος δεν θα κρατήσει την τάση στα επιθυμιτά όρια....
    Πρέπει οποσδήποτε να συνδέσεις τον ανορθωτή/σταθεροποιητή με το κίτρινο και το πράσινο καλώδιο (με βάση πάντα το αποπάνω διάγραμμα). Τα άλλα δυο καλώδια του αν/σταθ. δεν χρειάζεται να συνδεθούνε. Τα φώτα θα τα συνδέσεις όπως το λαμπάκι που λέει "Εlectrical accesories" με ή χωρίς δισκόπτη, κατα το δοκούν.
    Δεν εχω ιδεα πως να αρχισω μια καλωδιοση του ανορθωτη

Όχι. Το παιχνίδι θα γίνει ανάμεσα του κίτρινου και σε ενα μεταλλικό σημείο πάνω στο παπί (σε λαμαρίνα ή απευθείας πάνω στο μοτέρ, όχι πλαστικό).

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=140482

και επίσης
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	5_wire_Lifan_Wiring_041605_HI.jpg 
Προβολές:	134 
Μέγεθος:	48,5 KB 
ID:	318356

Ελπίζω να σε βοηθήσουν το θέμα και το σχεδιάγραμμα
    Και η λαμπα θα κανει σωμα πανω στο σκελετο και το θετικο της θα ερχεται απο τον κινητηρα

Και η λαμπα θα κανει σωμα πανω στο σκελετο και το θετικο της θα ερχεται απο τον κινητηρα
    Φτιάξτο έτσι και θα δουλέψει.
    Διοδάκι ανόρθωσης από κατάστημα ηλεκτρονικών, 12 volts στα 4-5 Amperes, με όποια φορά και να το συνδέσεις το ίδιο είναι.
    27 watts είναι στα 2,5 amperes, όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί ηλεκτρικών
    από xtasi στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2011, 11:52
  2. Περι Γαμου
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:46
  3. Περί Αλυσίδας …
    από niko13g στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks