Καλησπέρα παιδιά, εν αναμονή της αποζημίωσης της ασφαλιστικής για το μωρό μου που το κλαίωείμαι σε αναζήτηση νέου και θέλω λίγη απ' τη σοφία σας.
Βάσει χρήσης έχω καταλήξει μάλλον μεταξύ των δύο μηχανών του τίτλου: 90% κίνηση εντός πόλης (Αθήνα), καμιά κοντινή εκδρομούλα το σ/κ (απόσταση max 50 χλμ) και μέσα στο χρόνο 4-5 μακρύτερα χαλαρά ταξιδάκια. Δεν θα μπω σε χώμα, δεν είμαι γλήγορος, δεν ξύνω μαρσπιέδες. Χαλαρά πράγματα, εντός Αθήνας να τη δουλεύω σαν "εργαλείο" μετακίνησης και εκτός να απολαμβάνω τη βόλτα μου (και δικάβαλος) στα 120-130 χλμ.
Με τα ανωτέρω δεδομένα ποια από τις δύο μηχανές θα μου προτείνατε και γιατί;
Απ' όσο έχω διαβάσει/ακούσει η BMW είναι σκυλί μαύρο, με δυνατότητες για πιο "σκληρή" χρήση (τις οποίες όμως μάλλον δεν θα τύχει να αξιοποιήσω), αξιοπιστία, ευκολοδήγητη, καλύπτει τις μικρές "ταξιδιάρικες" ανάγκες μου, καλή κατανάλωση και βγαίνει και με ABS. Μοντέλο 2004 και δώθε.
Ο Πήγασος είναι κατ' εμέ πολύ πιο όμορφος και ως motard έχει πιο απολαυστική/παιχνιδιάρικη οδηγική συμπεριφορά εντός πόλης. Από κατανάλωση πως πάει; Από αξιοπιστία διαβάζω ότι τα σχετικά καινούρια μοντέλα (2006 και μετά) είναι μια χαρά, αλλά όπως όλα τα κλισέ προφανώς κάπως προέκυψε το "τα ιταλικά σπάνε". Δυνατότητες ταξιδιού (δικάβαλο και φόρτωμα αν χρειαστεί);
Ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα παρόμοια threads για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά αλλά με ενδιαφέρει η άμεση σύγκριση των δύο συγκεκριμένων μηχανών. Ποια είναι καλύτερη για τις ανάγκες μου και γιατί. Επίσης σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αξιοπιστίας του Πήγασου, θα ήθελα τις εμπειρίες κατόχων που έχουν ζήσει το μηχανάκι σε βάθος χρόνου και να μην αρχίσουμε τα κλασσικά για τους ιταλικούς ματρακάδες από μη κατόχους/χρήστες τζαπάν μπόυς.
Ευχαριστώ