Καλημέρα.
Ψάχνοντας στο ίντερνετ δε βρήκα ικανοποιητικές απαντήσεις και θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα.
Το Versys μου είναι μοντέλο 2009 και αυτή τη στιγμή κοντεύω τα 20.000χλμ στο οδόμετρο. Στη κατοχή μου το έχω 1 χρόνο περίπου και τα τακάκια φρένων δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ.
Οι δισκόπλακες είναι σε πολύ καλή κατάσταση δίχως νύχι και τα τακάκια έχουν πάρα πολύ ζωή ακόμα. Και ο μηχανικός μου, και όπου αλλού διάβασα για τα εργοστασιακά kawasaki brake pads, πληροφορήθηκα οτι δε θα βρω καλύτερο τακάκι σε διάρκεια ζωής. Για την απόδοση στο φρενάρισμα δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα μιας και δεν έχω δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.
Καταρχάς θέλω να ρωτήσω αν το τακάκι γενικά επηρεάζεται στην απόδοσή του λόγω παλαιότητας/πολυκαιρισμού ή επειδή μιλάμε για μεταλλικό υλικό τριβής μένει ανεπηρέαστο σχεδόν σε φυσιολογικές συνθήκες χρήσης. (δεν πιάνω extreme περιπτώσεις καταπόνησης σε ακραίες θερμοκρασίες και συνθήκες οδήγησης)
Επόμενη ερώτηση είναι αν και εφόσον μένει ανεπηρέαστο, στα 20.000χλμ και 5 έτη χρήσης, ένα άνοιγμα καθάρισμα δαγκάνες και έμβολα θα χρειαστεί ή εφόσον δεν παρατηρώ κάτι λάθος στο φρενάρισμα να υποθέσω οτι με το καθαριστικό σπρέυ φρένων που χρησιμοποιώ μια στο τόσο είμαι καλυμμένος;
(ναι ξέρω πίσω από μια οθόνη δε βγαίνει συμπέρασμα παρά μόνο με άνοιγμα και επιθεώρηση των μερών αλλά το γράφω περισσότερο για το υποθετικό της κουβέντας)
Γενικά είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που φρενάρει η μηχανή, αν και ξέρω οτι οι tokico δεν είναι brembo και οτι γενικά υπάρχουν παραπονάκια από κατόχους Versys όταν το φορτώνουν με μπαγάζια ή σε δικάβαλο και υψηλότερες ταχύτητες.
Μιας και καλοκαιριάζει και η δουλειά πέφτει μάλλον θα βρω χρόνο να ασχοληθώ με το λύσιμο στις δαγκάνες σύντομα. Προς το παρόν άνοιξα το θέμα να μαζέψω γνώμες στα παραπάνω.
Θενκς προκαταβολικά και παγωμένες μπυρίτσες γιατί κάνει και ζέστη