Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 93

Θέμα: Είδος κράνους και χρήση

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Κάθε μοτοσυκλέτα δεν έχει την ίδια θέση οδήγησης, άρα γιατί κάθε κράνος να κάνει για κάθε μοτοσυκλέτα? Ενα μικρό παράδειγμα. Παλιά είχα Ζ750S. Θέση οδήγησης σχετικά σκυφτή. Είχα και ενα Shoei X-Spirit για κράνος μου. Απίστευτη λειτουργία των αεραγωγων, δεν κουνούσε στα λίγα και στα πολλά και στα πάρα πολλά και δεν κούραζε τον αυχένα. Εδωσα το Z και πήρα Caponord. Με το ίδιο κράνος ζεσταινόμουν μιας και ΔΕΝ δούλευαν οι αεραγωγοί σε αυτη την διαφορετική θέση οδήγησης(όχι σωστά τουλάχιστον), μετά τα 100 το κεφάλι χόρευε πεντοζάλι και σιγά σιγά άρχισαν και πόνοι στον αυχένα.
    Δυστηχώς τα κράνη δεν είναι universal αν θέλουμε να έχουμε όλα όσα μπορεί να προσφέρει ενα καλό κράνος.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    τσου
    δεν καταλαβα
    Έχει σημασία αν κάποιος το xr 1000 σε on-off?

Έχει σημασία αν φοράει flip up σε on-off ή σε ss?

Έχει σημασία αν φοράει εντουράδικο σε παπί? (πες ρε βασκα)

Αν είναι ευχαριστημένος και τον καλύπτει δεν έχει καμία σημασία.
    Για κάποιον το απόλυτο τουριστικό κράνος είναι ένα Schubert για κάποιον άλλο ένα xr1000. Ένας τρίτος θα πει ότι το ένα είναι touring και το άλλο αγωνιάρικο αλλά τι σημασία έχει?
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 26/06/2014 στις 22:43.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    παρε ενα ον-οφ κρανος με ζελατινα και γεισο
    ανεβα σε ενα ss και ανοιξε το γκαζι
    αν δεν αποκεφαλιστεις,πας για πνιγμο
    εκτος αν σκυψεις τοοοοοοσο
    που το γεισο ακουμπαει στο τεποζιτο
    Πάμε στοίχημα? Το έχω κάνει!

Το hornet το έχω φορέσει σε ss χωρίς το γείσο πάρα πολλές φορές και μέχρι τα 240 με λίγο σκύψιμο είναι μια χαρά.

Μια φορά όμως έτυχε να το φορέσω και με το γείσο. Ξέρω το θέαμα ήταν γελοίο αλλά who cares? Είχα ξεχάσει τα αυτάκια που μπαίνουν στη ζελατίνα όταν βγάζεις το γείσο οπότε αναγκαστικά το άφησα επάνω.
    Μέχρι τα 180 δεν χρειαζόταν να σκύψω. Με λίγο σκύψιμο (είμαι και 1,90) μέχρι τα 220 δεν υπήρχε πρόβλημα. Από εκεί και πάνω άρχιζε να κουνάει. Δεν υπήρχε λόγος να ακουμπίσω στο τεμπόζιτο, απλά έκοψα ταχύτητα. Στο δικο μου μηχανάκι, αν μπορούσε να πάει με 180, το ίδιο κράνος θα είχε σίγουρα πρόβλημα.

Δεν είπα ότι όλα τα κράνη κάνουν σε όλες τις μηχανές αλλά αν το κράνος σου σε καλύπτει τότε δεν έχει σημασία τι είναι.

Μην ξεχνάς ότι το "σωστό" κράνος για τα street fighter είναι τα on-offάδικα χωρίς το γείσο και για τα SM τα εντουράδικα. θα χαλαστείς αν πάρεις ένα SM και δεν έχεις λεφτά να αλλάξεις το qwest σου με ένα εντουράδικο? Εγώ καθόλου!

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος

Το hornet το έχω φορέσει σε ss χωρίς το γείσο πάρα πολλές φορές και μέχρι τα 240 με λίγο σκύψιμο είναι μια χαρά.

Μια φορά όμως έτυχε να το φορέσω και με το γείσο. Ξέρω το θέαμα ήταν γελοίο αλλά who cares? Είχα ξεχάσει τα αυτάκια που μπαίνουν στη ζελατίνα όταν βγάζεις το γείσο οπότε αναγκαστικά το άφησα επάνω.
    Μέχρι τα 180 δεν χρειαζόταν να σκύψω. Με λίγο σκύψιμο (είμαι και 1,90) μέχρι τα 220 δεν υπήρχε πρόβλημα. Από εκεί και πάνω άρχιζε να κουνάει. Δεν υπήρχε λόγος να ακουμπίσω στο τεμπόζιτο, απλά έκοψα ταχύτητα. Στο δικο μου μηχανάκι, αν μπορούσε να πάει με 180, το ίδιο κράνος θα είχε σίγουρα πρόβλημα.

Δεν είπα ότι όλα τα κράνη κάνουν σε όλες τις μηχανές αλλά αν το κράνος σου σε καλύπτει τότε δεν έχει σημασία τι είναι.

Μην ξεχνάς ότι το "σωστό" κράνος για τα street fighter είναι τα on-offάδικα χωρίς το γείσο και για τα SM τα εντουράδικα. θα χαλαστείς αν πάρεις ένα SM και δεν έχεις λεφτά να αλλάξεις το qwest σου με ένα εντουράδικο? Εγώ καθόλου!
    Το ίδιο πράγμα λέμε με διαφορετική διατύπωση
    Το agv που φόραγα στο r1 το είχα και μετά στο tenere και το φόραγα
    Μετά πήρα το airoh s4 ον οφέλη κράνος καθαρά με ζελατίνα και γεισο
    Κάποιες φορές σήκωνα την ζελατίνα και έβαζα τα γυαλιά του εντουρο
    Άλλες φορές φόραγα το uvex καθαρό ΜΧ κράνος
    Μετά που πούλησα το Τενερε και για καποιο καιρό δεν είχα Μοτο έτυχε να πάω βόλτες με as με το airoh γιατί το agv το χάρισα στον ανηψιο μου
    Και ο αέρας θα μου ξεριζωνε το κεφάλι
    Γνώμη μου αλλά με ένα full face μπορείς κάλιστα να καβαλήσεις ον οφ
    Με ον οφ κράνος με πολύ ζόρι θα οδηγήσεις ss

Moderator
    Με ον οφ κράνος με πολύ ζόρι θα οδηγήσεις ss
    Ε ναι ρε συ, τι συζητάμε τώρα? Έχουμε πιάσει τα άκρα και θα μας περάσουν για χρυσαυγίτες!

Εγώ το έκανα γιατί δεν μπορώ να κουβαλάω μαζί μου δυο κράνη και να χρησιμοποιώ το πιο κατάλληλο.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 30/06/2014 στις 08:47.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    καλα ρε παιδες,δεν συζηταμε να εχει εντουροκρανος και να πας να βαρας 300αρες,και το αντιθετο..μιλαμε για νορμαλ πραγματα..
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Banned
    καποτε ενας φιλος ειχε παρει ενα ZX12
    <παμε βολτα,να δουμε τι κανει,καπου κοντα >λεει
    βαρεθηκα να ανεβω στο σπιτι να παρω το αλλο κρανος,και πηρα αυτο που ειχα κατω
    το ΜΧ
    300 δεν πιασαμε
    αλλα ηταν πολλα
    λιγο που εβγαλα το κεφαλι στο πλαι,κοντεψα να απογειωθω
    αλλα εχω δει και τα αναποδο με full face εντουραδα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος

ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ..........ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Δέν θά έδιναν ένα σκασμό λεφτά στήν έρευνα νά βγάλουν διάφορα κράνη
    παρά θά έβγαζαν ένα καί πάρτο .....!!!
    Τό άν έμείς κάναμε κάποια άγορά χωρίς νά είμαστε ένημερωμένοι ,ή έπειδή
    μάς άρεσε τό χρώμα ,τό σχήμα κ.λ.π.....δέν σημαίνει αύτό ότι είναι καί
    τό καλύτερο καί κατάλληλότερο...!!!
    Βεβαίως καί άν πάρω ένα κράνος γιά έντούρο καί πάω μέ τό Χαγιαμπούζα μου,
    μέχρι ένός σημείου θά πάει καί θά άνταποκρίνεται σέ ότι άφορά τό θέμα άσφάλεια.
    Τό παράδειγμα πού έθεσες είναι πλήρως άποτυχημένο διότιο έχω σπίτι μου,
    τό XR-1000 τών άπανταχού γρήγορων όπως είπες καί είναι ή μέρα μέ τή νύχτα
    άπό τό QWEST,τό όποίο άγόρασα έδώ καί ένα χρόνο περίπου.
    Σούπερ τό ένα μέ on-off μηχανάκι ,κουράζει άφάνταστα τό άλλο όταν δέν τρώει άέρα
    καί είσαι κάτω άπό 140-150.
    Κλειστοφοβία σού προκαλεί τό ένα στήν πόλη καί σούπερ άνεση τό άλλο.
    Τό ότι έχω φορέσει τά καπέλλα τού 1975 άσφαλώς καί δέν λέει τίποτε.
    Σήμερα είμαστε άλλού.
    Άλλο παράδειγμα......δέν ύπάρχει κράνος στήν άγορά πού νά συμπεριφέρεται
    τόσο καλά όσο ένα arai rx-7 όταν περάσεις τά 250 χλμ.
    Τά δοκίμασα αύτά τά 2-3 καλά πού ύπάρχουν καί δέν καθόταν κανένα.......
    Όταν όμως έκανα μιά μέρα τή μαλακία καί τό πήρα χειμώνα νά περάσω τόν Άξιό
    μέ τό βεστρόμ 8 ή ώρα τό πρωί ΠΑΓΩΣΕ τό κεφάλι μου καί παρά λίγο νά μείνω.
    Άλλη φιλοσοφία,άλλη χρήση.....τώρα πώς έσύ τά έξισώνεις μέ τόση εύκολία..??
    Δέν προτρέπω κανέναν πού έχει τό Χ κράνος νά πάει νά τό σκοτώσει άν έχει τό
    Ψ μηχανάκι.
    Όμως οί διαφορές ύπάρχουν,όσο ύπάρχουν καί σέ ένα βαραντέρο άπό ένα CBR
    καί λέω σέ όλους πού ψάχνονται άπό έδώ καί μπρός γιά κράνη άς προσέχουν
    ή έπιλογή τους νά μήν είναι τό χρώμα,τά γραφικά κ.λ.π....άλλά ή ούσία πού
    μέ τόσο άπλό τρόπο έσύ παραβλέπεις άπλοποιώντας τόσο πολύ τήν προσπάθεια
    κορυφαίων έταιρειών,τήν έρευνα τους καί τήν παροχή στή άγορά έντελώς
    διαφορετικών κρανών,γιά χώμα,έντούρο,μοτό on-off,τουριστάδικων,SS ,
    άρκουδόγκαζων κ.λ.π...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ας ειμαστε λιγο λογικοι.

το να εχεις ενα x-spirit II η ενα rx7 και να το φορας πανω σε ενα παπι δεν σε επηρεαζει σε τπτ αρνητικα περα απο την τσεπη.
    απο την αλλη ενα εντουραδικο κρανος με γεισο η ενα τζετ πανω σε ενα ss, προφανως και θα σου δημιουργει προβληματα.

αλλα αυτη την μαλακια που σου λενε τα μαγαζια οτι και καλα ''τι μηχανακι εχεις? βστρομ? αααα το x-spirit σου ειναι αχρηστο!!!'' μονο ως παπαρια καμαρωτη την εκλαμβανω!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    ας ειμαστε λιγο λογικοι.

το να εχεις ενα x-spirit II η ενα rx7 και να το φορας πανω σε ενα παπι δεν σε επηρεαζει σε τπτ αρνητικα περα απο την τσεπη.
    απο την αλλη ενα εντουραδικο κρανος με γεισο η ενα τζετ πανω σε ενα ss, προφανως και θα σου δημιουργει προβληματα.

αλλα αυτη την μαλακια που σου λενε τα μαγαζια οτι και καλα ''τι μηχανακι εχεις? βστρομ? αααα το x-spirit σου ειναι αχρηστο!!!'' μονο ως παπαρια καμαρωτη την εκλαμβανω!
    +1300

χθες ανεβαίνοντας την αλίμου πέτυχα καστομάιζντ τσοπερά με τα χέρια στην ανάταση να φοράει αραι αρεξ7....

περίεργο θέαμα μεν (χαθήκαν τα κράνη των ούνων??? ) γιατί όχι (και μαγκιά του) δε....
    πουτσ@@@@@@@@@

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    +1300

χθες ανεβαίνοντας την αλίμου πέτυχα καστομάιζντ τσοπερά με τα χέρια στην ανάταση να φοράει αραι αρεξ7....

περίεργο θέαμα μεν (χαθήκαν τα κράνη των ούνων??? ) γιατί όχι (και μαγκιά του) δε....
    το κρανος ειναι για προστασια. οχι για εφε. τωρα οποιος βαλει πανω απο την προστασια του το εφε, το στερεοτυπο οτι και καλα στα σκουτερ φοραμε σονι και ντε τζετ κρανος προβλημα του.

βεβαια μετα απο την προστασια μπαινουν στην εξισωση και αλλοι παραγοντες (αεροδυναμικη, θορυβος, εξαερισμος, κουμπωμα, ζελατινες κλπ). δεν ειναι τπτ. τα βαζεις κατω και αποφασιζεις πως θα κινηθει.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ..........ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Δέν θά έδιναν ένα σκασμό λεφτά στήν έρευνα νά βγάλουν διάφορα κράνη
    παρά θά έβγαζαν ένα καί πάρτο .....!!!
    Τό άν έμείς κάναμε κάποια άγορά χωρίς νά είμαστε ένημερωμένοι ,ή έπειδή
    μάς άρεσε τό χρώμα ,τό σχήμα κ.λ.π.....δέν σημαίνει αύτό ότι είναι καί
    τό καλύτερο καί κατάλληλότερο...!!!

Ρε συ τέρενς δεν είπα να φοράμε εντουράδικα σε ss. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό!
    Ανέφερε ένα ακραίο παράδειγμα το shooter και του είπα πως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα περιέγραψε αλλά μέχρι εκεί.

Εμένα η μηχανή μου δεν πιάνει πάνω από 160 και προφανώς το κράνος μου με καλύπτει. Επιπλέον έχω κι άλλο στο σπίτι για διαφορετική χρήση, (και χρειάζομαι άλλο 1 να σου πω την αλήθεια) που σημαίνει ότι οι εταιρείες κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά όσον αφορά την εξειδίκευση.

Όπως είπε και το Τροοπ ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και παίρνει αυτό που τον καλύπτει. Αν αυτό που σε καλύπτει σε ένα μπούσα είναι flip up τότε δεν έχει σημασία τι ταιριάζει στο μηχανάκι σου. Ασφαλώς και δεν είναι το κατάλληλο κράνος γι' αυτή τη μηχανή αλλά νομίζεις πως δεν υπάρχουν οδηγοί με μπουσα που δεν έχουν πάει πάνω από 160? (πάλι ακραίο παράδειγμα, ας το παραβλέψουμε). Δεν βλέπω κατι στραβό στον χαρλεά με το αραι. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός με το ss να μην πάρει qwest και να πάρει xr1100! Επειδή το ένα το δίνει η εταιρεία με πιο νορμάλ χρώματα και το χαρακτηρίζει πιο τουριστικό δεν ταιριάζει με το ντουκάτι του?
    Αυτά είναι χαζΑμάρες! Απ' τη στιγμή που το qwest "δουλεύει" άψογα και σε ss 600 και σε vstrom μπορούν να το φοράνε και οι δύο.

Αυτός που έχει απαιτήσεις, ξέρει τι θέλει ή μάλλον τι χρειάζεται και ξέρει τι θα πάρει. Όσο μεγαλύτερη εξειδίκευση προσφέρει σε έναν τομέα τόσο ακατάλληλο είναι σε κάποιον άλλο. Πχ ένα Schubert γεμάτο με μπλε δόντια και κεραίες μέσα στα μέγαρα. Ένα rx 7 σε παπί όμως δεν αποτελεί πρόβλημα. Οπότε who cares τι κράνος ταιριάζει σε κάθε μηχανή. Το θέμα είναι τι κράνος ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε αναβάτη.

Διυλίσαμε τον κώνωπα ας μη καταπιούμε την κάμηλο!

Νέο μέλος Το avatar του/της nerofida
    να βαλω και γω το λιθαρακι μου στο διαολγο...

εκανα χθες τη διαδρομη Αθηνα-Χαλκιδα απο εθνικη με ενα κρανος τζετ CAAN (35 ευρω νομιζω το ειχα παρει), σε on-off μηχανακι και πανω απο τα 110-120 ειχε την ταση απο τους κραδασμους να ανοιγει η ζελατινα! Επομενως δεν το συνιστω!

ΥΓ. Για χρηση σε ss δεν ξερω :P

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nerofida Προβολή μηνύματος
    να βαλω και γω το λιθαρακι μου στο διαολγο...

εκανα χθες τη διαδρομη Αθηνα-Χαλκιδα απο εθνικη με ενα κρανος τζετ CAAN (35 ευρω νομιζω το ειχα παρει), σε on-off μηχανακι και πανω απο τα 110-120 ειχε την ταση απο τους κραδασμους να ανοιγει η ζελατινα! Επομενως δεν το συνιστω!

ΥΓ. Για χρηση σε ss δεν ξερω :P
    Καλως τον.
    Και εσυ της εκκλησιας συντροφε;
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Καλως τον.
    Και εσυ της εκκλησιας συντροφε;
    Κατά της αλλά δουλεύεις εσύ?
    Ετοιμάσου για μαστίγιο το απόγευμα...

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορα και Χρηση μοτο στην Αγγλια
    από astroman76 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2012, 16:50
  2. Οράματα κράνους και ζώνης.
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/06/2008, 11:59
  3. Ζελατίνες κράνους χρωματισμοί χρήση !!
    από kiriakost στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 81
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2007, 10:14
  4. Αγορά κράνους και μπουφάν
    από MikeG στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2005, 22:46

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας