Σελίδα 14 από 121 ΠρώτοΠρώτο ... 49101112131415161718192464114 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 196 έως 210 από 1807

Θέμα: Yamaha MT-07

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MT07 Προβολή μηνύματος
    Λοιπον σημερα εκανα το πρωτο service. Το εκανε βολτα ο μηχανικος και μου ειπε οτι οντως ακουγετε πολυ η αλυσιδα. Ο ορυβος προερχετε απο την επαφη της αλυσιδας με τον δισκο. Σαν να ειναι πιο φαρδια η αλυσιδα και να πηγαινει μεσα εξω και να βρισκουν τα τοιχοματα της στα δοντια του δισκου. Την εσφιξε καλα και την γρασαρε και οντωε μειωθηκε αρκετα ο θορυβος αλλα ακουγετε ακομα.
    να ζητησεις να στην αλλαξουν δωρεαν.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Λοιπον σημερα εκανα το πρωτο service. Το εκανε βολτα ο μηχανικος και μου ειπε οτι οντως ακουγετε πολυ η αλυσιδα. Ο ορυβος προερχετε απο την επαφη της αλυσιδας με τον δισκο. Σαν να ειναι πιο φαρδια η αλυσιδα και να πηγαινει μεσα εξω και να βρισκουν τα τοιχοματα της στα δοντια του δισκου. Την εσφιξε καλα και την γρασαρε και οντωε μειωθηκε αρκετα ο θορυβος αλλα ακουγετε ακομα.
    Αυτό δεν ακούγεται καλά..... τι εννοείς "καλά", έχει την ανοχή που πρέπει;

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Αυτό δεν ακούγεται καλά..... τι εννοείς "καλά", έχει την ανοχή που πρέπει;
    κουνιοταν πανω κατω με 6-7 cm αποσταση ενω τωρα ειναι στα 3-4 cm και οντως εχει μειωθει αρκετα ο θορυβος. Πιστευω οσο περναει ο καιρος και κανω χιλιομετρα και φαγωθουν λιγο τα δοντια του δισκου και κατσει καλα η αλυσιδα πανω ισως εξαλειφθει και αλλο ο θορυβος.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    κουνιοταν πανω κατω με 6-7 cm αποσταση ενω τωρα ειναι στα 3-4 cm και οντως εχει μειωθει αρκετα ο θορυβος. Πιστευω οσο περναει ο καιρος και κανω χιλιομετρα και φαγωθουν λιγο τα δοντια του δισκου και κατσει καλα η αλυσιδα πανω ισως εξαλειφθει και αλλο ο θορυβος.
    Το αντίθετο θα συμβεί, όσο φθείρονται τόσο περισσότερο θόρυβο θα κάνει.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παλικαρι μου αν και η δικια σου αλυσιδα κανει σαν αυτη στο βιντεο να επιμεινεις να στην αλλαξουν.
    Μια σπασμενη αλυσιδα δεν ειναι και η καλυτερη "εμπειρια" για εναν μοτοσυκλετιστη.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Το χαμηλό κόστος υπαγορεύει την χρήση φθηνών περιφερειακών, όπως συμβαίνει στη προκείμενη περίπτωση με την αλυσίδα.
    Πιστεύω πως σαν αναλώσιμο δεν καλύπτεται από την εγγύηση.
    Στη θέση σου θα την άλλαζα για να μην έχω κάτι πολύ κακό στο άμεσο μέλλον.
    Άδικο μεν για καινούρια μοτοσυκλέτα, μονόδρομος δε.

Μέλος
    Ποσο κοστιζει μια καινουρια ;
    Στην yamaha να παω να μου την αλλαξουν ;
    παντως με το παιδι που μου εκανε το service στην yamaha (και φαινοταν γνωστης) και μιλησαμε μου ειπε οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να σπασει η αλυσιδα και οτι απλως ηταν θεμα ρυθμισης. Α μου ειπε οτι ειναι και o-ring:shrugs:
    Τελευταία τροποποίηση από MT07; 21/07/2014 στις 13:08.

ΛΟΛ αλυσίδα χωρίς ορινγκ πες του χαιρετίΖματα σε στριτ μηχανάκι δεν ξέρω πόσα χρόνια έχει να μπει από το εργοστάσιο...

Επίσης ναι μπορεί και να μην σπάσει, αλλά να χαλάσει πολύ γρήγορα, όπως γινόταν με τα ΧΤ κάποτε. Θεωρητικά αν η αλυσίδα δεν συμπεριφέρεται σωστά θα έπρεπε να την αλλάξουν στην εγγύηση και μάλιστα τώρα νωρίς πριν κάνουν πατούρα τα γρανάζια.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    παντως με το παιδι που μου εκανε το service στην yamaha (και φαινοταν γνωστης) και μιλησαμε μου ειπε οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να σπασει η αλυσιδα και οτι απλως ηταν θεμα ρυθμισης. Α μου ειπε οτι ειναι και o-ring:shrugs:
    Τιλερεπαιδιμ!
    Γνωστης ο μεκανικ..........
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    το είδα προχτές χωρίς να ήξερα καν οτι υπήρχε.

μου τράβηξε έντονα τη προσοχή. όμορφο

Και γαμώ τα μέλη!!!
    Δε χρειάζεται να αλλάξεις αλυσίδα και να μπεις σε έξοδα και μάλιστα χωρίς λόγο.
    Όλες οι αλυσίδες, όταν είναι καινούριες, αποκτούν μεγάλο τζόγο και ειδικά στα πρώτα χίλια χιλιόμετρα. Ο οδηγός από πλευράς του, πρέπει να φροντίζει η αλυσίδα να βρίσκεται εντός των ορίων που δίνει ο κατασκευαστής της μηχανής (3-4cm) ρυθμίζοντάς την κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν η αλυσίδα αποκτήσει τις πρώτες ανοχές (στα πρώτα 1000ΚΜ), μετά "ξεχειλώνει" με πιο αργούς ρυθμούς και ανάλογα την περιποίηση που δέχεται (καλό καθάρισμα και λίπανση καθώς και σωστό ρύθμισμα εντός των ορίων του κατασκευαστή).
    Ο θόρυβος που άκουγες και που μειώθηκε όταν τη ρύθμισε ο μηχανικός, ήταν γιατί απλά είχε "ξεχειλώσει" αρκετά. Όσο για το να σπάσει, πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να κερδίσεις το Τζόκερ οπότε και παίρνεις άλλη μηχανή!!!
    Νίκος988
    Tα λέμε τις προάλλες!!!

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nikos988 Προβολή μηνύματος
    Δε χρειάζεται να αλλάξεις αλυσίδα και να μπεις σε έξοδα και μάλιστα χωρίς λόγο.
    Όλες οι αλυσίδες, όταν είναι καινούριες, αποκτούν μεγάλο τζόγο και ειδικά στα πρώτα χίλια χιλιόμετρα. Ο οδηγός από πλευράς του, πρέπει να φροντίζει η αλυσίδα να βρίσκεται εντός των ορίων που δίνει ο κατασκευαστής της μηχανής (3-4cm) ρυθμίζοντάς την κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν η αλυσίδα αποκτήσει τις πρώτες ανοχές (στα πρώτα 1000ΚΜ), μετά "ξεχειλώνει" με πιο αργούς ρυθμούς και ανάλογα την περιποίηση που δέχεται (καλό καθάρισμα και λίπανση καθώς και σωστό ρύθμισμα εντός των ορίων του κατασκευαστή).
    Ο θόρυβος που άκουγες και που μειώθηκε όταν τη ρύθμισε ο μηχανικός, ήταν γιατί απλά είχε "ξεχειλώσει" αρκετά. Όσο για το να σπάσει, πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να κερδίσεις το Τζόκερ οπότε και παίρνεις άλλη μηχανή!!!
    ευχαριστω φιλε για την κατατοπιστικη σου απαντηση.

Και γαμώ τα μέλη!!!
    ευχαριστω φιλε για την κατατοπιστικη σου απαντηση.
    Μην ευχαριστείς. Απλά πάρε το manual της μηχανής και διάβασέ το καλά. Όπου έχεις απορίες, ρώτα το μηχανικό σου. Δεν είναι ντροπή. Να σου δείξει πως θα ρυθμίζεις την αλυσίδα σου (είναι πανεύκολο) και φυσικά πως να την λαδώνεις (από την εσωτερική πλευρά και όχι από την εξωτερική. Δες και ανάλογα θέματα).
    Κοίτα να ευχαριστηθείς τη μηχανή σου και προσπάθησε να ασχολείσαι όσο μπορείς μαζί της!
    Νίκος988
    Tα λέμε τις προάλλες!!!

Δεν ηξερα οτι η αλυσιδα οταν ειναι καινουργια στα πρωτα χιλιομετρα αποκτα μεγαλο τζογο.
    Σε οσες εχω αλλαξει μεχρι τωρα σε καμμια δεν εγινε κατι τετοιο.
    Αρχηγε αγορασε ενα σετ αλυσιδα και γραναζια και μην παιζεις με την ασφαλεια σου.

Και γαμώ τα μέλη!!!
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Δεν ηξερα οτι η αλυσιδα οταν ειναι καινουργια στα πρωτα χιλιομετρα αποκτα μεγαλο τζογο.
    Σε οσες εχω αλλαξει μεχρι τωρα σε καμμια δεν εγινε κατι τετοιο.
    Αρχηγε αγορασε ενα σετ αλυσιδα και γραναζια και μην παιζεις με την ασφαλεια σου.
    Το να αντιπαραθέσουμε τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας, δε νομίζω να βοηθήσει κάποιον.
    Εγώ απλά προτείνω να ρωτήσει το μηχανικό τους καθώς και όσους πουλάνε αλυσίδες για το αν στα πρώτα ΚΜ η αλυσίδα θα "ανοίξει" με πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με αργότερα. Ας πάρει τον Αλεξόπουλο τον αντιπρόσωπο της DID ή τον Τασούλη της AFAM ή όποιον άλλον θέλει!
    Νίκος988
    Tα λέμε τις προάλλες!!!

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha mt-03
    από Projector στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2006, 22:07
  2. yamaha mt-03 ή kawasaki er-6n
    από skynet στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2006, 13:58
  3. yamaha mt-3
    από focustud στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2006, 17:18
  4. Yamaha Mt - 02
    από el_hymador στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2006, 00:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •