Oλοι έχετε το δίκιο σας, απλά δεν το έχετε εντοπίσει!
Στην αγορά σήμερα οι περισσότερες αλυσίδες είναι pre-stretched, δηλαδή έχουν ήδη υποστεί μια επεξεργασία προέντασης ωστε το φαινόμενο που περογράφετε να μην είναι τόσο έντονο.
Αυτό βέβαια παίζει ανάλογα με τον τύπο της αλυσίδας. Αν πχ καποιος αγοράσει την top αλυσίδα της AFAM/DID/EK/Tsubaki/Regina (απο οποιονδηποτε σοβαρό κατασκευαστη δηλαδη) τότε δεν θα δεί σχεδόν καθόλου αρχικό χαλάρωμα της αλυσίδας του. Αντιθέτως οσο πιο φτηνή είναι τόσο περισσότερο θα χαλαρώσει στα πρωτα χλμ.
Η Yamaha με τρανό παράδειγμα το XT660 που μένει απο αλυσίδα πριν τις 20.000 χλμ και πολλές φορές κόβεται κιόλας με πολύ άσχημα επακόλουθα, εχει αποδείξει οτι σε αυτόν τον τομέα το παράκανα στην μείωση κόστους, οπότε κι εσείς με τα MT07 έχετε το νού σας.
![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Αυτό το «Τζοκερ» εχει κάτσει σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ και έχουν «κερδισει» από διαλυμένες εξατμίσεις , γρανάζια , ψαλιδια , γαμπες , μέχρι πολλές μέρες σε νοσοκομείο ακομη και ..
MT07 Δεν θελεις να σου κάτσει κι εσένα και επειδή δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μηχανή (ουτε καν οι Ιταλικες) που η νορμαλ λειτουργία της είναι να ακούγεται ΓΚΡΧΓΡΟΦΧΡΑΧΡΑΓΚΟΥ από την αλυσίδα υπάρχουν δυο περιπτώσεις
1. Είσαι υπερβολικός και δεν ακούγεται θορυβος από την αλυσίδα (και εχει δικιο ο μαστορας σου ότι δεν θελει τιποτα)
2. Όντως ακούγεται θορυβος και πρέπει ΑΜΕΣΑ να ελεγχθει , μαζευτεί ή αλλαχτεί η αλυσίδα.
Βρες από φιλους σου κάποιον άλλο μηχανικό εμπιστοσύνης (ΑΣΧΕΤΑ αν είναι ΥΑΜΑΗΑ ή ΟΧΙ) να ρηξει μια δευτερη ματια.
Εννοείται ότι βοηθάει και η γνώση και η εμπειρία. Εγώ γράφω ότι δε βοηθάει η αντιπαράθεση! Γι' αυτό και λέω απλά τη γνώμη μου και προτείνω να ρωτήσει τους πλέον ειδικούς.
Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο ρίσκο σχετικά με τα αλυσιδογράναζα και γι' αυτό δεν προτείνω άμεση αλλαγή.
Επίσης, σχετικά με το ΧΤ660, δεν έχω ιδία άποψη επ' αυτού του μοντέλου αλλά έχοντας εμπειρία από μονοκύλινδρα, δικύλινδρα, τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το μονοκύλινδρο "τρώει" την αλυσίδα πολύ πιο γρήγορα από ένα δικύλινδρο και αντίστοιχα το δικύλινδρο πολύ πιο γρήγορα από ένα τετρακύλινδρο.
Νίκος988
Tα λέμε τις προάλλες!!!
http://www.motorcycle-talk.net/forum...hain-else.html
http://yamahamt07forums.com/general-...-sprockets/80/
Τα παραπανω links ειναι απο forums του mt-07. Σε ολα σχεδον τα mt-07 παρατηρηται το ιδιο ''προβλημα με την αλυσιδα'' μηπως ρε παιδια οντως δεν υπαρχει προβλημα και ο θορυβος της αλυσιδας ειναι ''φυσιολογικα'' εντονος...οπως καταλαβαινεις φιλε μου δεν ειμαι υπερβολικος αφου αν διαβασεις τα παραπανω links δεν ειμαι ο μονος που βρισκω τον θορυβο δυνατο (αλλωστε επισυναψα και video σε προηγουμενο post). Παντως η αποψη μου ειναι οτι επειδη το φαινομενο ειναι γενικο στο συγκεκριμενο μοντελο η yamaha θα ενημερωσει αν οντως υπαρχει προβλημα με την αλυσιδα οπως εκανε και με τα σβησιματα που παρατηρηθηκαν και αλλαζει απο οτι ενημερωθηκα την χαρτογραφηση σε οσα μηχανακια ειχαν προβλημα.
οποιος δεν βαριεται και ξερει Αγγλικα ας διαβασει τα παραπανω links και ας μας πει την γνωμη του.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Λοιπον μόλις έκανα το πρώτο σερβις και το άνοιξα λίγο παραπάνω. Το κιβώτιο δουλεύει καλά αλλα ακούγεται στις αλλαγές, ο μηχανικός μου είπε πως ετσι είναι τα γιαμάχα και το πιστευω, στη τελική μουσικά όργανα φτιάχνανε μια ζωή οι άνθρωποι. Η ροπή του είναι πολύ, παραπάνω απο ικανοποιητική για μένα προς το παρον, αλλα είναι γραμμική και σου δημιουργεί αίσθηση εμπιστοσύνης. O κωλος σε στροφές φεύγει και μαζεύεται προβλέψιμα, σε ασφαλή όρια που το δοκίμασα τουλάχιστον. Ειναι απείρως καλύτερη η συμπεριφορά του απο ενα tdr250 που είχα παλιά(ναι ξέρω δε συγκρίνονται). Στα πολλά χιλιόμετρα δεν είναι οτι είναι ασταθές αλλα όντας πολύ ελαφρύ ακούει εντονα τις ριπές του αέρα οταν πηγαίνεις με σταθερή ταχύτητα. Αν επιταχύνεις/επιβραδύνεις είναι μια χαρά όπως και αν πηγαίνεις μεχρι 140 σταθερά. Τα φρένα του είναι γαμάτα. Οι αναρτήσεις είναι εντάξει αν και θα ήθελα να είναι λιγο πιο προοδευτικές και να μη κοπανάνε τόσο. Απο οτι είδα υπάρχει ήδη σετάκι ελατήρια μπρος και ολόκληρη ανάρτηση πίσω της hyperpro. Θεωρώ πως είναι απείρως καλύτερη βελτίωση για τη συγκεκριμένη μηχανή απο την akrapovic που δίνει η yamaha και κανει τα ίδια λεφτά.
Την έσφιξε και τη λάδωσε ο μηχανικός, την είχαμε ξανατεντώσει στα 200-300 χμ. Η πληροφορία του φίλου περι prestretched μάλλον δεν ισχύει στην περίπτωση μας. Θορυβο δε μπορώ να καταλάβω αν κάνει, τουλάχιστον δεν ακούω κάτι που να με προβληματίζει εκτος απο μια ταλάντωση μπροστά(νομίζω) σε συγκεκριμένες στροφές(γυρω στις 3-4κ). Θα το πάω λίγο χωρίς κράνος να δω μηπως κάνει διαφορά
Αν θέλεις να αλλάξεις αναρτήσεις θα σου πρότεινα να δείς την περίπτωση του Hyperpro Street Box που περιλαμβάνει ελατήρια και λαδια για εμπρός και αμορτισέρ για πίσω με τιμή προσφοράς 513 Ευρω ολα μαζι.
http://www.wrs.sm/it/sospensioni-amm...aha-mt-09.html
Βασικά συμφέρει γι αοποιονδήποτε ψάχνεται για αναρτήσεις.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Δυστυχώς η hyperpro αποφάσισε να μη βγάλει ελατήριο για την πίσω ανάρτηση στο MT-07 γιατι θεωρεί την ήδη υπάρχουσα πολύ μέτρια. Το στρητμποξ για το 7 έρχεται με ολόκληρη πίσω ανάρτηση στα 800-900 ευρώ. Δεν μου φαίνεται παράλογο, αν και δε σκοπεύω να το κάνω άμεσα. Με βάζει σε σκέψεις όμως οτι για το -09 το ίδιο κιτ έχει 500 ευρώ, μου φαίνεται πως οι έλληνες εισαγωγείς το ξεχειλώνουν λίγο
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957