Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 146

Θέμα: Για ένα φίλτρο αέρος πήγα ,και σφύξιμο βίδες

Παλαιό μέλος

Thumbs down Για ένα φίλτρο αέρος πήγα ,και σφύξιμο βίδες

Ας πω τον πόνο μου εδώ...

Δεν τρακάρα , όλα έγιναν μέσα στην αυλή μου.

Βρε ένα ωραίο απόγευμα ας κατέβω να στρώσω την μηχανή να την καθαρίσω κιόλας.
    Πριν περίπου 3 εβδομάδες άλλαξα τεντωτήρα, όλα κομπλέ άλλαξα και τα λαδάκια μου όλα κομπλέ ξανά.

Σήμερα κατεβαίνω στην αυλή μου ωραία και καλά να αλλάξω φίλτρο, και πως κοιτάω στον τεντώτηρα βλέπω λίγο λάδι γύρω του , σαν να έσταξε ξέρω γω 1ml ...ίσα ίσα να λερώσει γύρω αμάν λέω.Θα το κάνω μετά...

Ξεκινάω αλλάζω φίλτρο κτλ.

Συμβαίνει στο ίδιο λεπτό κάτι με την γιαγιά μου που μένει στο ισόγειο και τρέχαμε λίγο,και ξεχνιέμαι ...

Όλα καλά ευτηχώς (πρώτα ο θεός)

Λέω ντάξει θα ξανα βγάλω την τεντώτηρα θα την καθαρίσω αφού έχω και το εργαλείο για να βγεί και θα την ξανα βάλω,κομπλέ κομπλέ ....

Ιδού το λάθος που έγινε γιατί το μυαλό μου ήταν στην γιαγιά ... ξέχασα 1 ολόκληρο βήμα,πιο ήταν αυτό ;;;;Μα φυσικά να γυρίσω τον στρόφαλο στο σημάδι "Τ" και έχω αφαιρέση ήδη την τεντωτήρα,λέω πάει την π***τσήσα,ας δοκιμάσω να την ξανα βάλω και να το στρίψω μπας και ... το βάζω ξανά όπως θυμόμουν κανονικά με το Manual ,γυρνάω τον στρόφαλο στο "Τ" ακούγονται σαν να γλιστράει κάτι και να ακούγονται ψιλά κρακ κρακ,κοκκαλώνω , και κοκκαλώνει και το κλείδι μαζί και δεν γυρνάει ...

Ωράια λέω, τώρα την έκανα την μακακία ...

Τηλ. τον SHOOTER045 μπας και γλυτώσω τίποτα αλλά ... τίποτα.
    Σάλιο δεν υπάρχει ούτε για αστείο οπότε παροπλισμός της μηχανής αφού συνεργείο δεν παίζει ...

Γιατί;Όλο αυτό ,αλλάξα τον τεντωτήρα και ακουγόταν πάλι το κροτάλισμα και με είπαν αλυσίδα τεντωτήρα καδένα,και λέω κουστούμι; 300€ λέω καλά θα το αφήσουμε προς στιγμή και ας κροταλίζει, ΟΡΙΣΤΕ που σήμερα με την αφηρημάδα μου ... θα αναγκαστώ τώρα έτσι και αλλίως να το αλλάξω , και ποιος ξέρει τι άλλο μαζί ...

Ζημιά ; δεν ξέρω και εγώ πόσο...

Απλά ήθελα να πω σε όσους είστε μάστορες,παιδιά ξέρω οτι τα ξέρετε 100000000 καλύτερα απο μένα και άλλοι τα σπουδάσατε,αλλά να ξέρετε με καθαρό μυαλό να τα κάνετε όλα γιατί ..αλλίως; θα πάθετε οτι έπαθα

Στενάχωρηθηκα πολύ.

Εισαι σιγουρος οτι χρειαζεται να ειναι ο στροφαλος σε συγκεκριμενη θεση για να αφαιρεσεις τον τεντωτηρα?
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bros400pgm Προβολή μηνύματος
    Εισαι σιγουρος οτι χρειαζεται να ειναι ο στροφαλος σε συγκεκριμενη θεση για να αφαιρεσεις τον τεντωτηρα?
    Μάλιστα το Manual το ίδιο το λέει ,

"Rotate and allign the "T" mark with the mark of the cranksaft".

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    το λογικο ειναι να ειναι στα σημαδια κατα την τοποθετηση οποτε σου λεει φερτο στα σημαδια με τον τεντωτηρα πανω ωστε οταν τον ξαναβαλεις να τσεκαρεις οτι παρεμεινε στα σημαδια
    ποιο κλειδι κοκκαλωσε;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    το λογικο ειναι να ειναι στα σημαδια κατα την τοποθετηση οποτε σου λεει φερτο στα σημαδια με τον τεντωτηρα πανω ωστε οταν τον ξαναβαλεις να τσεκαρεις οτι παρεμεινε στα σημαδια
    ποιο κλειδι κοκκαλωσε;
    Δεν κατάλαβα τι θέλεις να μου πείς,είμαι λίγο φορτισμένος.

Κλειδί κλείδωσε εννοούσα,οτι το καριδάκι που πήγα να γυρίσω τον στρόφαλο στο "νεκρό σημείο" .

Μπροστά δεν πάει αλλά πίσω πάει ..δηλαδή αν το γυρίσω όπως γυρναέι το ρολόι δεν γυρνάει είναι σφυνομένο ,αν το γυρίσω ανάποδα όμως απο την αντίθετη μεριά γυρνάει άνετα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    δεν ειμαι σιγουρος για το δικο σου αλλα νομιζω ο στροφαλος γυρναει αριστεροστροφα
    βγαλε τον τεντωτηρα φερε τα σημαδια γυρνοντας αριστεροστροφα και ξαναβαλτον
    την ωρα που τον βαζεις εχε τον νου σου να μην φυγουν τα σημαδια
    οταν τελειωσεις γυρνα το μοτερ με το χερι 2 στροφες και ξανατσεκαρε τα σημαδια

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    δεν ειμαι σιγουρος για το δικο σου αλλα νομιζω ο στροφαλος γυρναει αριστεροστροφα
    βγαλε τον τεντωτηρα φερε τα σημαδια γυρνοντας αριστεροστροφα και ξαναβαλτον
    την ωρα που τον βαζεις εχε τον νου σου να μην φυγουν τα σημαδια
    οταν τελειωσεις γυρνα το μοτερ με το χερι 2 στροφες και ξανατσεκαρε τα σημαδια
    Το δοκίμασα ήδη αυτό .Αλλά δεν ...

Μόλις το γυρνάς προς τα πίσω το φαίρνεις στα σημάδια κτλ. και το ξανα βάλεις ,και μετά τον ξανα γυρίσεις , τότε ξανά σταματάει στο σημείο το οποίο το είχες αφήσει ,δηλαδή αν το γυρίσεις 2 στροφές πίσω,και ξανά 2 στροφές μπροστά θα σταματήσει πάλι εκεί στο ίδιο σημείο.

Δεξιόστροφα γυρνάει ο δικός μου για να έρθει στο "νεκρό" σημείο.

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Σταμάτα να γυρνάς το στρόφαλο χωρίς τεντωτήρα! ΤΩΡΑ! Άν υπάρχει μία περίπτωση να μήν το έχεις ξεχρονίσει, τη ροκανίζεις επικίνδυνα! Πήγαινέ το σε μάστορα και προς θεού ΜΗΝ το βάλεις μπροστά!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Σταμάτα να γυρνάς το στρόφαλο χωρίς τεντωτήρα! ΤΩΡΑ! Άν υπάρχει μία περίπτωση να μήν το έχεις ξεχρονίσει, τη ροκανίζεις επικίνδυνα! Πήγαινέ το σε μάστορα και προς θεού ΜΗΝ το βάλεις μπροστά!
    1 φορά την γύρισα χωρίς τον τεντωτήρα και αυτό για 1 στροφή και δεν ...

Μετά τον ξανα έβαλα και έγινε οτι είπα.
    Αύριο πρώι πάει μάστορα... λογικά έφυγε απο τον χρονισμό ...αλλά φοβάμαι μην βγεί και τίποτα άλλο...

τσουλόντας αύριο θα το πάω μερικά μέτρα πιο κάτω είναι στην κατηφόρα μου το συνεργείο.

Παλαιό μέλος
    το πιο λογικό θα χρειαστώ μόνο συγχρονισμό βαλβίδων ;

ή θα χρειαστέι τελικά να αλλάξω και την καδένα με τις γλιστριέρες;

Banned
    Όπως σου είπε ο Θεόφιλος ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΎΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΊΟ

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Όπως σου είπε ο Θεόφιλος ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΎΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΊΟ
    αυτό είναι το μόνο σίγουρο ... απλά κοιτάω και λίγο πιο "πέρα" και ψάχνω έστω πληροφοριακά τι μπορεί να χρειαστεί ...

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PetranGR Προβολή μηνύματος
    το πιο λογικό θα χρειαστώ μόνο συγχρονισμό βαλβίδων ;

ή θα χρειαστέι τελικά να αλλάξω και την καδένα με τις γλιστριέρες;
    Ναι θα χρειαστεί σίγουρα χρονισμό βαλβίδων. Καδένα και λοιπά είναι στην κρίση σου αν θα τα αλλάξεις. Μάλλον όμως θα γλιτώσεις από εργατικά μιας και το μηχανάκι θα είναι ανοιχτό!
    Δουλειά πάνω στη μηχανή ΜΟΝΟ με καθαρό μυαλό! Αλλιώς τα αποτελέσματα δεν είναι και τα καλύτερα!!!!

Παλαιό μέλος
    Ναι θα χρειαστεί σίγουρα χρονισμό βαλβίδων. Καδένα και λοιπά είναι στην κρίση σου αν θα τα αλλάξεις. Μάλλον όμως θα γλιτώσεις από εργατικά μιας και το μηχανάκι θα είναι ανοιχτό!
    Δουλειά πάνω στη μηχανή ΜΟΝΟ με καθαρό μυαλό! Αλλιώς τα αποτελέσματα δεν είναι και τα καλύτερα!!!!
    το έμαθα σήμερα πίστεψε με.

Τεντωτήρα άλλαξα και δεν έχει ούτε 2 εβδομάδες.

Αλλά το κροτάλισμα πάλι ακουγόταν ...οπότε με βλέπω και για καδένα ...

Εγώ να πω τη μλκία μου; Θα άνοιγα ψευτοκάπακο κεφαλή, μετά θα δοκίμαζα να φέρω και τους εκκεντροφόρους στα σωστά τους σημάδια, να ξαναπεράσω την αλυσίδα στα δόντια τους, τεντωτήρα στη θέση του και θα δοκίμαζα να δώσω πάλι στροφή με το κλειδί.

Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σοβαρή απορία, για κράνη...πήρα ενα ΜΧ Uvex χθές και...
    από Gandalf dr685sm στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2006, 14:35
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/09/2005, 20:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ