Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 30/07/2014 στις 08:42.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Eχω οδηγησει και τα δυο και δεν μου εχει φανει η διαφορα.
Ισα ισα το 05 που εχω εχει περισσοτερο νευρο απο το επομενο 07 που εχω οδηγησει αρκετα και μεσα στα μεγαρα.
Με μαμα γραναζωματα και τα δυο.Τι να πω δεν ξερω.Ισως απο μηχανακι σε μηχανακι υπαρχει αποκλιση.
Μαμα και τα δύο, αλλά μηπως το 2 είχε το κοντο εμπρός γρανάζι? Παλι μαμα ειναι αφού το έδινε η Aprilia.
Επιαναν τα ίδια χλμ αν τα ανοιγες τερμα 6η?
Εγώ έχω δεί οτι το Tuono GenΙ σε ταξίδι είναι το αντίθετο απο το GenII.
Σε ταξίδι κατεβαίνοντας απο Σερρες προς Αθήνα, ο αναβατης του GenI ηταν φτερό στον άνεμο στα πολλά χλμ, λόγω τιμονάρας και θέσης οδήγησης.
ΟΚ εχει μασκάκι αλλά καμμία σχέση με το GenII που ταξιδεύει άνετα με πολλά περισσότερα.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Για τελικες τι να σου πω.Το δικο μου αντε να το εχω ανοιξει τερμα κανα 2 φορες.Μετα το blackbird που χασμουριομουνα στα 250 το χαος.
Ειμαι 1,85 και ταξιδευω ανετα με το tuono στα 180-200.
Ομως αυτο που αναφερω ειναι οτι γενικα σαν μηχανακια το δικο μου ειναι πιο αγριο απο θεμα δυναμης παροτι οπως λεει ο Βυρωνας ειναι στα
χαρτια λιγοτερα αλογα.
Σε διάφορα specs έχω δει 120-123 για το Gen 1 και 133-139 για το Gen II. Η διαφορά στα GenII οφείλεται στο οτι τα 06 σαν το δικό μου είχαν 133 λόγω μικρότερων βαλβίδων και διαφορετική ecu άπό το Factory. Από το 2007 τα Tuono όλα (R & Factory) φοράνε το μοτέρ με τις μεγαλύτερες βαλβίδες και τους 139 ίππους.
Στην πράξη, τα Tuono GenII παίζουν 125-129 τροχό με μόνη αλλαγή τα Slip-On & Map2.
Τα GenI με 2->2 εξατμισεις (από λαιμούς) και τσιπάκι Eprom είχαν 110-115 τροχό, τουλάχιστον αυτά που ξέρω.
Alex η διαφορά είναι μεγάλη, μεταξύ τους αλλά είναι και μεγάλη μεταξύ stock και ανοιχτου Gen II. Stock το μηχανάκι ερχόταν με 16άρι γρανάζι και μαζί η aprilia σου έδινε και το 15 που έπρεπε να αλλαχτεί κατευθείαν.
Ο λόγος τοποθέτησης του είχε να κάνει ΜΟΝΟ για να περνάει προδιαγραφές κατανάλωσης, όπως και ένας "περιοριστής" αέρα στην εισαγωγή του φιλτροκουτιού, αλλά και ο stock χάρτης map1.
Μόνο με την αλλαγή του γραναζιού το μηχανάκι μεταμορφώνεται, μιας και το 16 είναι για τελική 350 χλμκαι φυσικά εξαφανίζονται τα σκορτσαρίσματα. Με αφαίρεση του "πνίχτη", 2 slip-on και map2 το μηχανάκι έχει +10 άλογα από stock.
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Εμενα το παλιο δε με αρεσει.
Το genII (αυτο του '06-'07 και περα δεν ειναι αυτο?) με αρεσει.
Το φακτορυ με αρεσει παρα πολυ. Πααααααρα πολυ.
Το καινουριο (V4) να δουμε τι λεει κι αυτο...
Υπο ποια εννοια?
Υπερβολικο απο πλευρας δυναμης ή δεν ξερω γω τι, ή διαφωνεις με το "αφηνουμε το V2 παμε σε V4"?
ΥΓ. Τα σπεκς δεν τα ξερω ουτε κι αν θα ειναι πιο γρηγορο (και ποσο απο το v2).
Παντως, αν δεν κανω λαθος, βερσιον φακτορυ δεν εχει βγει (ακομα).
![]()