Επιτέλους τα κορίτσια μου σφράγισαν τα μέλια! Ως εκ τούτου μετά από μάχη για να τα συλλέξω με απολογισμό κάποιες τσιμπιές και -10 κιλά από την σαόυνα μέσα στη στολή με τις θερμοκρασίες της εποχής, βγάλαμε μέλια!
Έχωμε Θυμάρι: για να ακριβολογούμε συνέλλεξαν θυμάρι + θρούμπι + σκούπα (θαμνοειδές με κίτρινα ανθάκια, το λένε και αφάνα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας). Υπερισχύει φυσικά το άρωμα και η γεύση του θυμαριού με το χαρακτηριστικό ελαφρύ κάψιμο στο λαιμό λόγω της θυμόλης (η εσάνς του θυμαριού). Περιοχή συλλογής είναι το ύψωμα Πεντοσκούφι, το αντίπαλον δεός της Ακροκορίνθου.
Και έχωμε και συνδυασμό Βελανιδιά / Καστανιά για όσους δεν αρέσκονται στα ανθόμελα. Είναι πιο βαρύ και μεστό στη γεύση μέλι, λιγότερο γλυκό από το θυμάρι με μια χαρακτηριστική ελαφριά πικρή επίγευση. Περιοχή συλλογής Λίμνη Δόξα, στα σύνορα μεταξύ Ζήρειας και Χελμού (πίσω από το φράγμα για όσους ξέρουν).
Αμφότερα διατίθονται σε συσκευασίες ενος και μισού κιλού.
Αυτή τη στιγμή (05/08) βρίσκομαι Κόρινθο και θα συνεχίσω να συλλέγω μέλια από το βουνό οπότε ο μόνος τρόπος για άμεση παραλαβή είναι η ταχυδρομική αντικαταβολή (δεν λέει) ή take away από το χωρίο αν σας βγάλει ο δρόμος (κερνάμε καφέ και προσφέρουμε φαντασμαγορικό θέαμα σάχλας με εξημερωμένα αιμοβόρα ημίαιμα σκυλιά). Ωστόσο μέχρι 15 Αυγούστου θα έχω ανέβει σίγουρα μια φορά στην Αθήνα και μετά το 15αύγουστο (περίπου και κατά προσέγγιση) θα είμαι πάνω για αρκετό καιρό, οπότε όποιος το επιθυμεί βρισκόμαστε εκεί.
Για περισσότερες πληροφορίες π.μ.
Ευχαριστώ
Κώστας![]()