τσαχπινομπιρμπιλογαργαλιάρικα....
ετσι ειναι το σωστο.![]()
τσαχπινομπιρμπιλογαργαλιάρικα....
ετσι ειναι το σωστο.![]()
Tora telis poy den telo, kiota telo si den teliw. Kai ego tora den telo gia na telis otan telo.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Χοντροκομμένη η στάση του εμπόρου, αλλά μην το κρίνετε μεμονωμένα - αυστηρά. Κατά πάσα πιθανότητα οδηγήθηκε σε αυτή από προηγούμενες κακές εμπειρίες... Όταν την έχεις πατήσει 1-2-3-5 φορές τότε αναγκαστικά διαμορφώνεις "εκ των προτέρων αρνητικά" συναλλακτικά ήθη και δυστυχώς τα εκδηλώνεις και απέναντι σε πελάτες-καταναλωτές που τους αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση... Παίζει φυσικά πάντα και η πιθανότητα να ήταν γενικότερα μαλάκας ή να είχε μια κακή ημέρα-στιγμή...
Αααα και κάτι άλλο σχετικό με αυτά που ακούγονται περί "καλού πελάτη που έχω ψωνίσει πολλές φορές από εκεί."... Μπορεί ο καταναλωτής-πελάτης να το θεωρεί πλεονέκτημα που πρέπει να του "κατοχυρώνει δικαίωμα εμπιστοσύνης" (και τουλάχιστον ψυχολογικά έχει δίκιο...), αλλά όσα χρόνια θυμάμαι τον ευατόν μου, ότι φέσι έχω φάει το έχω φάει από "καλό και τακτικό πελάτη"... Γιατί σε αυτόν "χαλαρώνεις" και παραβιάζεις τους κανόνες που σε προστατεύουν... Στον άγνωστο-περαστικό πας by the book και δεν του δίνεις την ευκαρία να σε "δαγκώσει"...
Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 08/08/2014 στις 09:50.
OK...
Το θεμα ξεκιναει απο τον λογο που επελεξες το συγκεκρημενο μαγαζι για την αγορα.
Ηταν η εξυπηρετηση, η θεση, η τιμη, η εμπιστοσυνη, η τυχη τι?
Αν πλεον το μαγαζι αυτο δεν πιστευεις οτι σου προσφερει εσενα σαν πελατη το οποιο (ή οποια) ανταγωγιστικο πελονεκτημα επιθυμεις, καλα κανεις και δεν ξαναπατας.
Ο σωστος τροπος θα ηταν να σου ζητησει καλη (50% π.χ.) προκαταβολη, μιας και ακομα και αν δεν πηγαινες τελικα να παρεις το αντικειμενο ο μαγαζατορας θα κραταγε την προκαταβολη και ολη την αξια του ατικειμενου δικια του. Και θα πει καποιος και τι να το κανει το αντικειμενο αν του μεινει στο μαγαζι? Ας αφαιρεσει απο την τιμη του αντικειμενου την προκαταβολη και ας το βαλει σαν προσφορα. Μαγαζι ειναι ολο και καποιος θα το παρει.
Τωρα αν ακομα και η προκαταβολη σου ακουγετε αδικη, εχεις εντελος αδικο (υπο τις παρουσες συνθηκες της αγορας).
Δεν βγαινει απο μαγαζι τιποτα αν δεν εχει εξοφληθει στο ακεραιο και δεν παραγγελνετε τιποτα αν δεν υπαρχει προκαταβολη.
Ουτε αν εισαι συγγενης, ουτε φιλος, ουτε αν μενετε στην ιδια γειτονια χρονια. Αν πιεσεις μπορει να στο δωσει 10% φτηνοτερα αλλα θα προτιμησει να μην πουλησει παρα να σε ψαχνει...
φυσικα και μπορεις να αρπαξεις το 20αρικακι αρκει να μπορεις να πληρωσεις το τεβε περιπου15 ευρω την ημερα εφορια αλλα τοσα μαζι με το τελος επιτιδευματος συν φορολογηση 26τις εκατο απο το πρωτο ευρω συν προπληρωμη φορου για το επομενο ετος.αν αντεξεις και το στησεις ευχομαι να μην ανοιξεις μαγαζι μοτοσοπ που ολοι θα ερχονται να δοκιμαζουν κρανος για να το παραγγειλουν απο το ιντερνετ!!!
Ηθελα να ηξερα οταν ολα κλεισουν,εκτος απο τα κινεζικα,που διαολο θα δοκιμαζουμε
Οπα ξεχασα τα σημαντικα.....ενοικιο ,δημοτικα τελη,ρευμα,τυρι ρυζι καφε,γαλα καμπα....![]()
Οταν ψωνιζω μεσω internet παντα επιλεγω την πληρωμη με αντικαταβολη. Ο κυριοτερος λογος ειναι οτι θελω να φτασει το προιον μπροστα μου. ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ μονο για κατι το οποιο ειναι ειδικη παραγγελια π.χ. μοκετα που θα κοπει στα μετρα μου. Παντως απ οτι βλεπω η κουβεντα οδηγει σε αδιεξοδο.
DT 175 (1978) - XL250R (1982) - XJ400 Special (1981) - XT 400 ARTESIA - KLR650 (1988) - XV 250 (1989) - ZL 750
Είναι λίγα καταστήματα στο εξωτερικό που δίνουν δυνατότητα αντικαταβολής .
Φιλος ειχε παρει ενα μεταχειρισμενο κιτ τουρμπακι. Και μεσα στο κουτι της αντικαταβολης ειχε μερικες πετρες και αχυρο για να μην κουδουνανε...
Ποιο ακριβος το πλεονεκτημα της αντικαταβολης; Στην προκαταβολη τουλαχιστον (θα επρεπε να) σου δινουν και μια αποδειξη προκαταβολης.
+1200
Πόσα βρούμ να σου κάνω μόνο για τις 2 τελευταίες προτάσεις σου??
Εμένα με παίρνουν τηλέφωνο στο μαγαζί, άγνωστοι, και με ρωτάνε αν τα T.X. που πουλάει το Πλ...ιο είναι καλά μηχανήματα. Και όταν πάνε εκεί κοτούλες στρουμπουλές, σε μένα βγάζουν τα συκώτια γιατί δεν πουλάω με γραμμάτια και ότι είναι η τίμιοι και ότι δεν θα μου φάνε λεφτά κλπ κλπ κλπ.
Τώρα που μιλάμε μετράω 54 επισκευασμένα πισιά που έχουν και υλικό κι εργασία και δεν έχουν έρθει να τα πάρουν. Το παλιότερο είναι 14 μήνες στο μαγαζί μου.
γμστ
Τες πα μεγάλη κουβέντα
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
βλεπεις λοιπον οτι σαν πελατης εισαι παραλογος? διασταση ΜΗ ΚΙΝΗΣΙΜΗ με dot ενος χρονου ΔΕΝ ειναι παλια ειναι φρεσκα! γιατι να βγει προσφορα σε τιμη κοστους? γιατι να στα βαλουμε οσο τα αγορασαμε? δεν θα κοπιασουμε να στα τοποθετησουμε? δεν πρεπει να το πληρωθουμε αυτο? αλλα επειδη εσενα ετσι σε βολευει, ετσι απαιτεις, σωστα??
Συνάδελφος σου και φίλος μου
Έχει μια ταμπέλα στο μαγαζί του
<υπολογιστές καθ αρχεία που δεν αναζητωνται από τους ιδιοκτήτες μετά από 3 μήνες πωλούνται,γινονται ανταλλακτικά καθ σβήνονται >
Είχε γεμίσει, πι σι και σκληρούς με αρχεία πελατών