Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 100

Θέμα: Μια καλημέρα και μια μαύρη πέτρα αφήνω....

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    εσυ θα αγοραζες λαστιχα του 2011 μολις 60-80 ευρω κατω της τιμης που εχουν τα ολοφρεσκα?? (και μιλαμε για λαστιχα των 450+ ευρω την 4αδα..)
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    βλεπεις λοιπον οτι σαν πελατης εισαι παραλογος? διασταση ΜΗ ΚΙΝΗΣΙΜΗ με dot ενος χρονου ΔΕΝ ειναι παλια ειναι φρεσκα! γιατι να βγει προσφορα σε τιμη κοστους? γιατι να στα βαλουμε οσο τα αγορασαμε? δεν θα κοπιασουμε να στα τοποθετησουμε? δεν πρεπει να το πληρωθουμε αυτο? αλλα επειδη εσενα ετσι σε βολευει, ετσι απαιτεις, σωστα??
    Οπως λες τα λάστιχα είναι του 11 αρα μιλάμε για 3 χρόνια dot.Αν το πιάσουμε οτι θα τα αγόραζα το 12 με προσφορά δεν βλέπω κάτι κακό.Αντιθέτως το φέσι που σου έριξε ο πελάτης που τα παρηγγειλε,όσο τα κρατάς το πρόβλημα το έχεις εσύ σαν μαγαζί.Εγω ή όποιος τα πάρει, θα είναι αυτός που θα σου λύσει το πρόβλημα αγοράζοντάς τα.Στο κόστος νομίζω (δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά) είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.Παράλογος ειναι αυτός που σας φέσωσε και όχι εγώ σαν αγοραστής.
    Την λέξη παράλογος δεν ήταν ανάγκη να την χρησιμοποιήσεις.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Συνάδελφος σου και φίλος μου
    Έχει μια ταμπέλα στο μαγαζί του
    <υπολογιστές καθ αρχεία που δεν αναζητωνται από τους ιδιοκτήτες μετά από 3 μήνες πωλούνται,γινονται ανταλλακτικά καθ σβήνονται >
    Είχε γεμίσει, πι σι και σκληρούς με αρχεία πελατών
    Πες του ότι νομικά είναι ακάλυπτος. Πρέπει κατά την παραλαβή του μηχ/τος του πελάτη, να τον βάζει να υπογράφει το σχετικό δελτίο παραλαβής στο οποίο να αναφέρεται ρητά αυτό. Και πάλι αν ο άλλος θέλει να σου κάνει μανούρα μπορεί..
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Οπως λες τα λάστιχα είναι του 11 αρα μιλάμε για 3 χρόνια dot.Αν το πιάσουμε οτι θα τα αγόραζα το 12 με προσφορά δεν βλέπω κάτι κακό.Αντιθέτως το φέσι που σου έριξε ο πελάτης που τα παρηγγειλε,όσο τα κρατάς το πρόβλημα το έχεις εσύ σαν μαγαζί.Εγω ή όποιος τα πάρει, θα είναι αυτός που θα σου λύσει το πρόβλημα αγοράζοντάς τα.Στο κόστος νομίζω (δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά) είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.Παράλογος ειναι αυτός που σας φέσωσε και όχι εγώ σαν αγοραστής.
    Την λέξη παράλογος δεν ήταν ανάγκη να την χρησιμοποιήσεις.
    για ποιο λογο δεν ηταν αναγκη να χρησιμοποιησω τον ορο παραλογος? από τη στιγμη που εκφερεις γνωμη χωρις καν να ξερεις τι εισαι? λογικος? δε νομιζω! για να στο κανω πιο λιανα! οσον αφορα τα λάστιχα αυτοκινητων, dot 3 ετων δεν εχουν κανενα απολυτως πρόβλημα και είναι όπως τα καινουρια! αλλα αυτό οι περισσοτεροι "ψαγμένοι" το αγνοείτε η δε θελετε να το εμπεδωσετε λετε "πλερωνω και θελω φρεσκο" (λες και αγοράζεις ψαρια) κανονικα λοιπον ακομα και του 11 να ηταν θα επρεπε να στο δωσω οσο το αγορασα συν το νομιμο κερδος μου! προσφορα αναγκάζομαι να το βαλω επειδή υπαρχουν οι ασχετοι ξερόλες!
    όταν λοιπον λες ότι μη κινησιμο νουμερο με dot 1 χρονου, είναι παλιο και πρεπει να δωθει σε προσφορα κοστους, γιατι ετσι βολευει εσενα τοτε δεν εισαι παραλογος? ελα τωρα...
    Τελευταία τροποποίηση από mikes; 09/08/2014 στις 00:15.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Πες του ότι νομικά είναι ακάλυπτος. Πρέπει κατά την παραλαβή του μηχ/τος του πελάτη, να τον βάζει να υπογράφει το σχετικό δελτίο παραλαβής στο οποίο να αναφέρεται ρητά αυτό. Και πάλι αν ο άλλος θέλει να σου κάνει μανούρα μπορεί..
    Νομιζω οτι υπαρχει καποιο νομικο πλαισιο.... Προυποθετει ομως την εγγραφη ενημερωση του πελατη.....

Τουλαχιστον στα συνεργεια ισχυει για χρεωση γκαραζ.....
    πουτσ@@@@@@@@@

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Ούτε ψαγμενος ούτε τπτ παριστανω. Είναι η γνώμη μου. Να στο θέσω απλά. Ποιος έχει απουλητα 4 λαστιχα του 11 εσύ ή εγώ; Ποιος ευθύνεται για αυτό εσύ ή εγώ; ποιος έχει το πρόβλημα αυτή τη στιγμή; Απλά πράγματα.

Μικέ.....

Δεν σου λεει κατι λαθος ο Σταθης ()....

Σου προτεινει να δουλεψεις τσαμπα ή σχεδον τσαμπα απο το να βαλεις τα λαστιχα στονξερειςπού....

Δεδομενων των συνθηκων της αγορας ειναι μία λυση.....
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    φυσικα και μπορεις να αρπαξεις το 20αρικακι αρκει να μπορεις να πληρωσεις το τεβε περιπου15 ευρω την ημερα εφορια αλλα τοσα μαζι με το τελος επιτιδευματος συν φορολογηση 26τις εκατο απο το πρωτο ευρω συν προπληρωμη φορου για το επομενο ετος.αν αντεξεις και το στησεις ευχομαι να μην ανοιξεις μαγαζι μοτοσοπ που ολοι θα ερχονται να δοκιμαζουν κρανος για να το παραγγειλουν απο το ιντερνετ!!!
    Ηθελα να ηξερα οταν ολα κλεισουν,εκτος απο τα κινεζικα,που διαολο θα δοκιμαζουμε

αν ειχα 50-60 τετοιους πελατες την μερα, μια χαρα το ανοιγα το μαγαζακι και πληρωνα και ολα τα παραφερναλια...
    μην τα κανετε δυσκολα...

τις καλες εποχες, που οτι ζηταγαν τα μαγαζια σε σχεση με το αντικειμενο το διναμε, και το κερδος για τον μαγαζατορα αγγιζε δυσθεωρητα υψη, το κλεψιμο στην εφορια πηγαινε συννεφο γιατι κοβοντουσαν τυπικα 5-6 αποδειξεις την μερα, δεν μιλαγε κανενας εμπορακος,..
    ε, λοιπον μαθε τα νεα!! σφιξανε οι κωλοι σε ολους, μπηκε το ιντερνετ στα σπιτια και πρεπει πλεον να υπαρχει ενα ΛΟΓΙΚΟ κερδος και μια καλη συμπεριφορα προς τον πελατη...

και πλεον σχεδον ολα τα μαγαζια ειναι ΚΑΙ e-shop...και μαλιστα πολλα απ'αυτα οπως το π...ιο που λεει ο vaska, εχουν και αλλες τιμες για τις αγορες on-line...
    π.χ. tv46'' samsung τιμη 600€, τιμη web 560€..

α, και αν ψωνιζεις τακτικα απο μια εταιρεια και εχεις αγορασει 2-3 φορες το ξερεις το νουμερο σου και δεν σκιαζεσαι...εγω ξερω τι φοραω σε dainese, alpinestars, arai, sidi και shoei...
    και υπαρχουν και τοσα αλλα ειδη που δεν χρεαζονται δοκιμη...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    αν ειχα 50-60 τετοιους πελατες την μερα, μια χαρα το ανοιγα το μαγαζακι και πληρωνα και ολα τα παραφερναλια...
    μην τα κανετε δυσκολα...
    Που να βρεί ρε το συνοικιακό μαγαζάκι 50-60 πελάτες την ημέρα ??? Δεν μιλάμε για τον Σκλαβενίτη ή το Πλαίσιο... Τα περισσότερα μαγαζάκια σήμερα (που κατά 90% είναι one man show ή στην καλύτερη οικογενειακές επιχειρήσεις που απασχολείται η μισή οικογένεια και ένας βγάζει μεροκάματο) προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν με 20-30 πελάτες την ημέρα - από τους οποίους οι μισοί είναι αυτό που λέμε ..."φύρα"...
    Αν νομίζεις ότι δεν είναι δύσκολα αλλά κάποιοι το παρουσιάζουν έτσι, δεν έχει παρά να προσπαθήσεις. Κάτι μου λέει ότι σε 6 μήνες θα βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι...

τις καλες εποχες, που οτι ζηταγαν τα μαγαζια σε σχεση με το αντικειμενο το διναμε, και το κερδος για τον μαγαζατορα αγγιζε δυσθεωρητα υψη, το κλεψιμο στην εφορια πηγαινε συννεφο γιατι κοβοντουσαν τυπικα 5-6 αποδειξεις την μερα, δεν μιλαγε κανενας εμπορακος,..
    ε, λοιπον μαθε τα νεα!! σφιξανε οι κωλοι σε ολους, μπηκε το ιντερνετ στα σπιτια και πρεπει πλεον να υπαρχει ενα ΛΟΓΙΚΟ κερδος και μια καλη συμπεριφορα προς τον πελατη...

Κάποιοι ζουν σε ρόζ συννεφάκια και πιστεύουν ότι ακόμα και την εποχή προ κρίσης όποιος κατάφερνε να στήσει ένα μαγαζί και να το παλέψει αυτόματα γινόταν εκατομμυριούχος... Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα λέω εγώ...
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 09/08/2014 στις 11:23.

Παρτε μερικες πληροφοριες εκ των εσω για τα μαγαζια με εργαλεια κτλπ.

Κανονικο μαγαζι πλεον με κερδος κατω απο 30% κλεινει (κυριος λογο φορων).
    Τα ιντερνετικα μαγαζια (αποθηκες) εχουν ελαχιστα πραγματα ετοιμοπαραδοτα (και αρα εχει αναμονη) και το ποσοστο κερους τους ειναι απο 1% εως 10%.

Αρα το μονο σημειο που τα κανονικα μαγαζια μπορουν να επιβιωσουν στην αγορα ειναι το ετοιμοπαραδωτο σε αυτον που το εχει αμεσα ανγκη, τον οποια και θα χρεωσουν 50+% κερδος για να βγαλουν τα σπασμενα.

Ετσι τα περισσοτερα κανονικα μαγαζια θα κλεισουν και τα "ιντερνετικα χωρις στοκ" θα αυξηθουν αλλα οταν θα χρειαστεις κανονικο μαγαζι θα εχεις πολυ λιγες επιλογες (και σε εξυπηρετηση και σε ποικιλια) και θα σε σκισουν κιολας στην τιμη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Που να βρεί ρε το συνοικιακό μαγαζάκι 50-60 πελάτες την ημέρα ??? Δεν μιλάμε για τον Σκλαβενίτη ή το Πλαίσιο... Τα περισσότερα μαγαζάκια σήμερα (που κατά 90% είναι one man show ή στην καλύτερη οικογενειακές επιχειρήσεις που απασχολείται η μισή οικογένεια και ένας βγάζει μεροκάματο) προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν με 20-30 πελάτες την ημέρα - από τους οποίους οι μισοί είναι αυτό που λέμε ..."φύρα"...
    Αν νομίζεις ότι δεν είναι δύσκολα αλλά κάποιοι το παρουσιάζουν έτσι, δεν έχει παρά να προσπαθήσεις. Κάτι μου λέει ότι σε 6 μήνες θα βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι...

Κάποιοι ζουν σε ρόζ συννεφάκια και πιστεύουν ότι ακόμα και την εποχή προ κρίσης όποιος κατάφερνε να στήσει ένα μαγαζί και να το παλέψει αυτόματα γινόταν εκατομμυριούχος... Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα λέω εγώ...

ενα μαγαζι το οποιο ειναι αρκετα χρονια στον χωρο και ειναι οικογενειακη επιχειρηση (που σημαινει οτι το ειχε ο πατερας ή και ο παππους του τωρινου ιδιοκτητη) θα εχει και μια μεγαλη πελατεια...
    καποιος που ανοιγει τωρα ενα μαγαζι, πρεπει να κανει καλες δημοσιες σχεσεις και να δημιουργησει πελατεια...
    για να δημιουργησεις πελατεια δεν πρεπει να συμπεριφερεσαι οπως ο εμπορας της ιστοριας μας...

πρεπει να εισαι ευγενικος και συγκαταβατικος με τους πελατες γιατι σου δινουν τα ωραια τους λεφτα και εσυ μεταπουλας ενα αντικειμενο που κατα 99% δεν το παραγεις...

υπηρχαν μαγαζια προ κρισης που εβγαζαν οντως περιουσιες...και καποια αλλα που φυτοζωουσαν...αλλα that's business...
    γιατι δλδ με την κριση εκλεισαν τοσα μαγαζια? απλουστατα γιατι ο κοσμος ξυπνησε και αρχισε να ιεραρχει τις αναγκες του, πρωτιστως και δευτερευοντως αρχισε να υπολογιζει αλλιως τα χρηματα που επαιρνε και αντιστοιχα εδινε για να αποκτησει κατι...

για να μην το παμε παλι πελατες vs μαγαζατορες/εμπορες...

το κλεινω λεγοντας οτι ο σωστος θα επιβιωσει παντου...ειτε ειναι εμπορας, ειτε πελατης...

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    ενα μαγαζι το οποιο ειναι αρκετα χρονια στον χωρο και ειναι οικογενειακη επιχειρηση (που σημαινει οτι το ειχε ο πατερας ή και ο παππους του τωρινου ιδιοκτητη) θα εχει και μια μεγαλη πελατεια...
    καποιος που ανοιγει τωρα ενα μαγαζι, πρεπει να κανει καλες δημοσιες σχεσεις και να δημιουργησει πελατεια...
    για να δημιουργησεις πελατεια δεν πρεπει να συμπεριφερεσαι οπως ο εμπορας της ιστοριας μας...

πρεπει να εισαι ευγενικος και συγκαταβατικος με τους πελατες γιατι σου δινουν τα ωραια τους λεφτα και εσυ μεταπουλας ενα αντικειμενο που κατα 99% δεν το παραγεις...

υπηρχαν μαγαζια προ κρισης που εβγαζαν οντως περιουσιες...και καποια αλλα που φυτοζωουσαν...αλλα that's business...
    γιατι δλδ με την κριση εκλεισαν τοσα μαγαζια? απλουστατα γιατι ο κοσμος ξυπνησε και αρχισε να ιεραρχει τις αναγκες του, πρωτιστως και δευτερευοντως αρχισε να υπολογιζει αλλιως τα χρηματα που επαιρνε και αντιστοιχα εδινε για να αποκτησει κατι...

για να μην το παμε παλι πελατες vs μαγαζατορες/εμπορες...

το κλεινω λεγοντας οτι ο σωστος θα επιβιωσει παντου...ειτε ειναι εμπορας, ειτε πελατης...

Αλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε..

Πολύ ωραία φαινονται όλα στη θεωρία, στην πράξη όμως είναι αλλιώς...
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Παλαιό μέλος
    ..................

Μονο μην βαλεις στοιχημα.

Klabautermann Το avatar του/της tzimidis

Pistotita pelaton isos ypirxe palaiotera, tora o kathenas koitaei tin tsepi tou.

Se ena xoro (elliniko emporio) opou pano apo 50% apoteleitai apo lamogia kai KLEFTES,
    o sostos einai aytos pou telika DEN tha epibiosei....

kai gia na to prolabo: oi ypoloipoi DEN eiste kleftes.

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Ούτε ψαγμενος ούτε τπτ παριστανω. Είναι η γνώμη μου. Να στο θέσω απλά. Ποιος έχει απουλητα 4 λαστιχα του 11 εσύ ή εγώ; Ποιος ευθύνεται για αυτό εσύ ή εγώ; ποιος έχει το πρόβλημα αυτή τη στιγμή; Απλά πράγματα.
    ναι ρε φιλε αλλα το θεμα ειναι οτι τα λαστιχα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ! εχει επικρατησει αυτη η μαλακια με τα dot απο τοτε που ηταν εξ'ολοκληρου απο καουτσουκ και σαπιζαν για πλακα, και οι πελατες χωρις να ειναι ενημερωμενοι και παριστανοντας τους ψαγμενους ζητανε φρεσκαδουρα! σιγουρα παντως για το οτι υπαρχουν αυτα και πολλα αλλα απουλητα λαστιχα τριετιας στο μαγαζι δεν ευθυνομαι εγω! δυστυχως ομως εχω να αντιμετωπισω τη λογικη που εχουν ορισμενοι "με τα λεφτα μου γαμω και την κυρα μου" οποτε πρεπει να τα βγαλω σε προσφορα! το κακο ομως ειναι οτι πρεπει να τα δωσω κατω του κοστους που τα αγορασα γιατι το συγκεκριμενο νουμερο ειναι φθηνοτερο τωρα απ'οτι πριν 3 χρονια! αρα οπως και να εχει πρεπει να μπω και μεσα! και ολο αυτο επειδη ο κοσμος εχει πληρη αγνοια οσον αφορα την τεχνολογια των ελαστικων, και ζηταει φρεσκαδουρες λες και ψωνιζει φετα, ενω το λαστιχο ειναι ουσιαστικα καινουριο! ξαναλεω, αυτο δεν ειναι παραλογο? φυσικα εσυ μεσα στην αγνοια σου θα πεις οχι δεν ειναι, (εννοειται πως δεν ειναι κακο να εχεις αγνοια, κακο ειναι να μην το παραδεχεσαι και να επιμενεις οτι ξερεις)

σημειωση προς αποφυγην παρεξηγησεων: η χρηση 2ου ενικου ειναι επειδη συζηταω μαζι σου, δεν αναφερωμαι προσωπικα σε σενα ομως! αλλοιμονο, δεν εχουμε και τιποτα να χωρισουμε αλλωστε! (ασε που κανονικα πρεπει να σε εχω στο γλυψιμο γιατι αν εχω περιστατικο και ερθεις να με σωσεις θα πεις, "ωπα! να ο μλκς ο λαστιχας που μου την ελεγε τις προαλλες! ψωφα ρε!!" )

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από guzzistas Προβολή μηνύματος
    Αλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε..

Πολύ ωραία φαινονται όλα στη θεωρία, στην πράξη όμως είναι αλλιώς...
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Μονο μην βαλεις στοιχημα.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
    Pistotita pelaton isos ypirxe palaiotera, tora o kathenas koitaei tin tsepi tou.

Se ena xoro (elliniko emporio) opou pano apo 50% apoteleitai apo lamogia kai KLEFTES,
    o sostos einai aytos pou telika DEN tha epibiosei....

kai gia na to prolabo: oi ypoloipoi DEN eiste kleftes.

ενταξει μαγκες...ας ενεργει ο καθενας οπως γουσταρει, ειτε εχει την ιδιοτητα του εμπορου ειτε του καταναλωτη και ο χρονος θα δειξει...
    αλλωστε δεν μπορουμε να παμε κοντρα στην φυσικη εξελιξη...

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αντε και μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ 21- 5- 06
    από sotpag στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2006, 02:19
  2. Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2005, 14:04
  3. Γαιδουρεψαμε....ουτε Μια Καλημερα..??
    από Μικρή Λουλού στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2004, 14:37
  4. Μια φορά και έναν καιρό στην αρχαία Αίγυπτο
    από Ora_Nihil στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 07:57
  5. Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 02/04/2004, 12:33

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε