Δημοσιεύθηκε αρχικά από
stam2
έχω παρακολουθήσει ψιλοχαλαρά την κουβέντα από την αρχή...
κι έχω κανα δυο απορίες... υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι που βάζουν σε απόλυτη ισότητα ένα σκύλο με έναν άνθρωπο...? ως επέκταση αυτού ανάμεσα στην επιλογή μεταξύ ενός πιάτου φαγητού και ενός κεσέ σκύλου θα προτιμούσαν να γεμίσουν τον κεσέ? όχι ακριβώς αλλά αν είχα την δυνατότητα θα γέμιζα και τα δύο, τώρα αν σόνι και ντε δεν είχα μισό μισό το φαγητό
αν ναι, I rest my case...
αν όχι, τότε ας μην κάνουν συγκρίσεις όπως "το σκυλάκι μου ενοχλεί λιγότερο από το παιδάκι που φωνάζει, ή από τον τύπο που χέζει στην άμμο"... το παιδάκι είναι παιδάκι και ο τύπος που χέζει είναι ζώο, άρα θα έπρεπε να έχει άλλη μεταχείρηση... συμφωνούμε οι κάφροι παντός είδους είναι ζώα
Περί εισόδου ζώων στην παραλία....: Ο νόμος εξέπληξε ευχάριστα τους σκυλόφιλους και επιτρέπει την είσοδο των δεσποζόμενων στην παραλία , με κάποιες "χαλαρές" δεσμεύσεις για τον προστάτη του ζώου. Όμως όπως και να 'χει πάντα μπορούσαν να πηγαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα, απλά τώρα μπορούμε να φέρνουμε το (πεντιγκρί απαραιτήτως) τεριέ ή λαμπραντόρ μαζί μας στην κοσμική Ψαρού της Μυκόνου για παράδειγμα, ή στο Μαρμαρά στη Χαλκιδική, παρέα μέσα στον κόσμο και να μην πηγαίνουμε απόμερα σαν τους ερημήτες... Το αν φύγει το άτακτο σκυλάκι μας και χώσει τη μουσούδα του στην τσάντα κανενός, ή στα μούτρα καμιάς που λιάζεται, ή πάρει τίποτα παντόφλες, το αντιμετωπίζουμε... Ή στην τελική στα @@ μας εδώ οι άλλοι παίζουν ρακέτες και χτυπάνε με το μπαλάκι τον κόσμο, άλλη μία ενόχληση τι πειράζει...? Το αν αφήσει τσιμπούρια ή ψύλλους βέβαια στην άμμο που παίζουν τα παιδάκια, αυτό το αντιμετωπίζουμε...?
Α συγνώμη προκαταβολικα, ξέχασα τα σκυλάκια των σκυλόφιλων ΔΕΝ έχουν σχέση ΠΟΤΕ με τέτοια παράσιτα...εδώ θίγεις δύο θέματα. 1)εγώ ποτέ δεν υποστήριξα ότι είναι σωστό να πάρω το σκυλάκι μου και να πάω σε μία πολυσύχναστη παραλία με κόσμο, αντιθέτως πάντα προσπαθώ να είμαι όσο πιο μόνος γίνεται,δηλ τουλάχιστον 30μέτρα από άλλους λουόμενους, 2) Ναι θεωρώ ότι το σκυλάκι ένός σωστού και υπεύθυνου ιδιοκτήτη ΔΕΝ έχει παράσιτα και ΑΝ κολλήσει οτιδήποτε το θεραπεύει άμεσα και δεν το βγάζει να κόβει σουλάτσες με τον φόβο να κολλήσει και άλλα ζωντανά,επίσης να αναφέρω ότι ουδέποτε έχει παρατηρηθεί μόλυνση του ανθρώπου από ψύλους ή τσιμπούρια λόγω σκύλου
Τέλος, περί των προβλημάτων των πόλεων... Μένω σε μία γειτονιά του κέντρου, στην οποία κάθε παρτέρι είναι γεμάτο με περιττώματα ζώων, τα οποία ειδικά το μεσημέρι που ο ήλιος τα ζεσταίνει, ευωδιάζουν την ατμόσφαιρα... Γι' αυτό μιλήσαμε όμως, πρέπει να τα μαζεύουν οι ιδιοκτήτες και μετά είναι όλα καλά. Βέβαια υπάρχουν ιδιοκτήτες που βγαίνουν στις 12 το βράδυ σαν τους κλέφτες στο σκοτάδι για να μην τους δει κανείς, να χέσει ο σκύλος και να μην κάνουν τον κόπο να τα μαζέψουν. Με αυτή την ποιότητα ανθρώπων, που ακόμα και τη σήμερον ημέρα σκέφτονται και πράττουν έτσι, χαλάρώσαμε τα πράγματα και τους νόμους και τους επιτρέπουμε και την είσοδο σε παραλία... Ελπίζοντας ότι αυτοί θα σεβαστούν τον συνάνθρωπο... Και επειδή έχουμε δεδομένο εκ του κανόνος ότι θα μαζεύουμε τα κακάκια, για πάμε να ρωτήσουμε και κάτι τελευταίο...
Τα τσισάκια τα οποία ΔΕΝ μαζεύονται αλλά λερώνουν τους τοίχους και τις πλάκες και επίσης μυρίζουν, θεωρείτε δεδομένο ότι πρέπει να τα ανέχονται οι υπόλοιποι μόνο και μόνο για να κάνετε το καπρίτσιο σας επειδή ακριβώς δεν μαζεύονται? Αυτή είναι η δικαιολογία και αιτιολόγηση συνάμα...?Οπότε είναι στάση ζωής το εγώ έχω το σκύλο σπίτι μου κι εσείς τρώτε το κατρουλιό του, κι αυτό στα μπομπόλια σας....
Βέβαια αν τελικά είναι ίσοι οι άνθρωποι με τους σκύλους σας, τότε να μην κατακρίνουμε τον ταρίφα που βρήκε τη μάντρα του σπιτιού σας για να την κατουρήσει.... έτσι...? ΙΣΟΤΗΤΑ.όχι εδώ δεν μιλάμε για θέμα ισότητας αλλά επειδή κι εγώ έμενα στο κέντρο μια ζωή η μπόχα από τον κάθε είδους και ράτσας λαθρο που κάνει τις ανάγκες του όπου βρει είναι αυτή που δεν αντέχεται, και ακόμη και πριν πάρω σκυλάκια δεν είχα ενοχληθεί από τα "κατρουλιά" τους, όσον αφορά την άλλη ανάγκη ΠΡΕΠΕΙ να μαζεύονται
Κάτι τελευταίο σαν απορία την οποία δεν την καταλαβαίνω...
Ο νόμος απαγορεύει την υιοθέτηση ως οικόσιτων, ζώα όπως η χήνα, το γουρούνι, το άλογο, και άλλα πολλά... Επιτρέπει όμως βόες, ιγκουάνα, εξωτικές αράχνες και άλλα πολλά.... Ας μου λύσει κάποιος και αυτή την σπισιστική, άδικη μεροληψία του Νόμου...είναι απλό, στην ελλάδα-μπανανία οι νόμοι είναι για τον πέο τρικάβαλο και ακράνοτο