Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: Αγοραπωλησία εξ αποστάσεως...

Νέο μέλος

Αγοραπωλησία εξ αποστάσεως...

Εχει κάποιος εμπειρία για πώληση μηχανής σε "απομακρυσμένο" αγοραστή;
    Πως μπορεί να γίνει η διαδικασία με εξασφάλιση του πωλητή;
    Ο αγοραστής βρίσκεται σε άλλη πόλη και θα του τη στείλω με μεταφορική. Φαίνεται αρκετά αξιόπιστος (επαγγελματίας του χώρου).

Σκέφτομαι να προτείνω να μου στείλει πρώτα εξουσιοδότηση, να κάνω τη μεταβίβαση στο μεταφορών, να του στείλω φωτοτυπία τη νέα άδεια, να μου κάνει κατάθεση τα χρήματα και μετά να στείλω με μεταφορική τη μηχανή και με κουριερ τα χαρτιά κλειδιά κλπ. Για να αποφύγω ιστορίες με παρακράτηση κυριότητας κλπ. Σωστά τα λέω ή να κάνω κάποια άλλη διαδικασία;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jovani Προβολή μηνύματος
    Σκέφτομαι να προτείνω να μου στείλει πρώτα εξουσιοδότηση, να κάνω τη μεταβίβαση στο μεταφορών, να του στείλω φωτοτυπία τη νέα άδεια, να μου κάνει κατάθεση τα χρήματα και μετά να στείλω με μεταφορική τη μηχανή και με κουριερ τα χαρτιά κλειδιά κλπ. Για να αποφύγω ιστορίες με παρακράτηση κυριότητας κλπ. Σωστά τα λέω ή να κάνω κάποια άλλη διαδικασία;
    Και αν στραβώσει η δουλειά και δεν σου καταθέσει τα χρήματα; Πώς θα την μεταβιβάσεις ξανά στο όνομά σου;

Ας σου καταθέσει πρώτα τα χρήματα και τη μεταβιβάζεις-στέλνεις μετά.
    Think faster than you ride

Παλαιό μέλος
    Να μη το κάνεις. Τη μηχανή να έρθει να την δει και να μη σου λέει το ένα ή το άλλο.

Αν επιμένεις, νομίζω ότι και από την διαδικασία της μεταβίβασης θα πρέπει να παρίστανται και οι δύο.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Αν του κάνεις μεταβίβαση, ακόμα και αν δεν του στείλεις την μηχανή, η μηχανή είναι δικιά του και διώκεσαι εσύ. Μπορεί να έρθει και την πάρει ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς να μπορείς να τον εμποδίσεις (νομικά).

Να μην το κάνεις για κανέναν λόγο.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ότι σου είπε ο Βασίλης (vaska) no money? no moto.... μα είναι δυνατόν να μεταβιβάσεις auto-moto χωρίς να σου δώσουν πρώτα τα λεφτά; κι ας είναι επαγγελματίας του χώρου όπως λες κι εγώ του αυτοκινήτου επαγγελματίας είμαι και έχουν δει τα ματάκια μου....
    να έρθει κάποιος δικός του (όλο και με κάποιον θα συνεργάζεται εδώ) να το δει, να κλείσετε, να σου δώσει τα χρήματα και αλα μπρατσάτο(sic) πάτε για την μεταβίβαση.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Ετσι ειναι πρωτα τα λεφτα και μετα ολα τα αλλα αλλιως τρεχα γυρευε.Που ειναι ο αγοραστης και που ο πωλητης?

Νέο μέλος
    Κατανοητό για τα λεφτά. Μπροστά το χρήμα αν και δεν ξέρω τότε το πως εξασφαλίζεται ο αγοραστής.
    Του είπα να στείλει κάποιον να τη δει αλλά μάλλον δεν έχει εδώ κάποιον γνωστό. Θα στείλει εξουσιοδότηση. Αν την πάρει και μετά λέει διάφορα τι ακριβώς με νοιάζει; ( η μηχανή είναι του κουτιού με ελάχιστα χλμ σαν καινούρια).
    Πωλητής - Αγοραστής: Τέρμα Νότος - Τέρμα Βορράς...

Που πας να μπλέξεις ?

Πουλάς κάτι ? Ωραία !!
    Κάποιος θέλει να το αγοράσει ? Ωραία !!

Έρχεται ,το βλέπει το δοκιμάζει , το πληρώνει , το εξοφλεί , αλλάζεται χαρτιά εξουσιοδοτήσης και πάει αυτός στο καλό και συ σπιτάκι σου με τα λεφτά .

Οτιδήποτε άλλο βρωμάει .

Νέο μέλος
    Διευκρίνηση: Ο αγοραστής έχει σχολή οδηγών και τη θέλει για εκπαιδευτική. Τιμολόγιο θα κόψουμε αν προχωρήσει η διαδικασία (αγορά δηλαδή από πωλητή ιδιώτη προς επαγγελματία).
    Απλά το αναφέρω μήπως σας έχει τύχει παρόμοια δοσοληψία.

Το φοβάμαι και εγώ πολύ το μπλέξιμο αλλά δυστυχώς όταν πουλάς κάτι από επαρχία είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές. Σκεφτόμουν να ζητήσω υπεύθυνη δήλωση ότι την έλεγξε και είναι ΟΚ. Και να προχωρήσω μόνο αν καταθέσει όλο το ποσό.

Παλαιό μέλος
    Φιλε μου κατσε στα αυγα σου.

Νέο μέλος Το avatar του/της nerofida
    καλα μην τρελαινεστε! φανταζομαι ολοι σας εχετε αγορασει no name, παμφθηνα προιοντα απο ebay, απο καποιον αγνωτο ταιβανεζο παιδεραστη! :P

Βασικο να εχεις μιλησει στο τηλεφωνο για να ξερεις οτι δεν σε επελεξαν τυχαια μεσω scam ή phishing sites. Επισης αν ειναι επαγγελματιας θα ειναι ευκολο να κανεις μια αναζητηση στο google και να επαληθευσεις τα στοιχεια του (για τον φοβο των Ιουδαιων). Επισης αν σου εχει πει για καταθεση μεσω paypal ειναι κατα πασα πιθανοτητα απατη.

Απο εκει και περα, η διαδικασια ειναι, συμφωνειτε στα χρηματα (συνολο μηχανη, μεταβιβασεις και μεταφορικα) και σου κανει καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο ΣΟΥ (ή σε οποιου το ονομα ειναι η μηχανη). Σου στελνει και τα χαρτια (εξουσιοδοτηση κλπ), κανεις τη μεταβιβαση, τη φορτωνεις και του τη στελνεις.

Προαιρετικα μπορειτε να κανετε και ενα ιδιωτικο συμφωνητικο που να αναγραφονται και οι διαδικασιες και οτι αλλο μπορει να φοβασαι, αλλα γι'αυτο πρεπει να το συνταξει ο ενας, να το υπογραψει, να το στειλει στον αλλον, να το υπογραψει και να το ξαναστειλει. Ειναι λιγο ταλαιπωρια και δεν σε καλυπτει σε τιποτα

Σε γενικες γραμμες, οπως σε ολες τις περιπτωσεις αν ο αγοραστης φαινεται σοβαρος το πουλας, αν δεν σου καθεται καλα οχι. Εξαρταται και ποσο σε καιει.
    Καλύτερα πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και άρρωστος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    ακομα και κρητη-ξανθη ναναι η αποσταση τοσο σπανια ειναι η μηχανη σου και δεν μπορει να βρει ο αγοραστης εκει κοντα του αλλη μηχανη; λογικα θα πληρωσει ο αγοραστης τα μεταφορικα. οποτε θα επιβαρυνθει και η τιμη απο την πλευρα του αγοραστη θα ανεβει. τον συμφερει να μπει σε τετοια διαδικασια;

επειδη κι εγω ειχα βρει μηχανη στην βορεια ελλαδα σε καλη τιμη αλλα με το να παω μια φορα να την δω και να την κατεβασω με μεταφορικη (λογω βλαβης) πηγαινε το ιδιο σε τιμη με μια αλλη που πουλιοταν διπλα μου.

απλα για να τα λαβεις υποψιν σου

Banned
    το μπαντιτ ετσι το αγορασα
    εγω εδεσσα
    το παλικαρι αθηνα
    μου εδωσε στοιχεια του εδωσα στοιχεια
    πηγε φορτηγο του εδωσε τα φραγκα, του εδωσε χαρτια και μοτο και την εφερε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    εσυ εισαι ιδιωτης ρε 045

και δεν διαφωνω μαζι σου. απλα ειπα και μια αλλη σκοπια σκεψης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nerofida Προβολή μηνύματος
    ιδιωτικο συμφωνητικο
    Είπες τη μαγική λέξη.

Βεβαίως και τον καλύπτει, όπως καλύπτει πληθώρα συναλλαγών και προσλήψεων.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αγορα μηχανης εξ αποστασεως
    από ΝΤΙΚ στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2013, 18:16
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2010, 10:05
  3. Κουβέντα να γίνεται... πιάστε καφέ και ελάτε... θέμα Εξ. πολιτική.
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 75
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2008, 15:38
  4. Εξ Τι
    από kalant στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2005, 00:00

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ