Σελίδα 4 από 15 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 222

Θέμα: Kατανάλωση 990/950 (Την γνώμη σας σε πρωτάρη)

Αν σε απασχολεί το θεμα ζέστη , ξέχνα το .

Αν έχει το μηχανάκι Ακράπες , δεν ζεσταίνει το ίδιο ... Εγώ είχα και μαμα και ακράποβιτς και πανω στην αλλαγή επαθα πλάκα ...Αρχικά όταν έπιασα τις μαμα στο χερι και ειδα το βαρος .

Οι μαμα εξατμισεις καινε πολύ . χαραχτηριστικά θα σου πω πως μετα από βόλτα 20 χλμ κατεβαίνεις και βαζεις τα χερια σου κοντα , αλλά σε καμία περίπτωση πιο κοντα από 3-4 πόντους ... Με τις ακράποβιτς , κατεβαίνεις και τις παίρνεις αγγαλιά .

Η γυναίκα μου ποτε δεν παραπονέθηκε για ζέστη και οι λαιμοί μπροστά βγάζουν μια θερμοκρασία υποφερτή .... Τί να λένε τα γυμνά 1000άρια που αν τα βολτάρεις με σορτσάκι παθαίνεις εγκαύματα ? Μια χαρά θερμοκρασία για 1000άρι μηχανάκι έχει το adv και η άποψη η δικιά μου είναι να μην τυλίξεις κανένα λαιμό .

...Άντε ...Με το καλό !

Παλαιό μέλος
    Καλησπερα,
    Να πω και γω την ταπεινη μου γνωμη, μιας και ειχα ΚΤΜ 950Adv και 950Super Enduro:

Καλα και αγια τα μηχανακια, σου βγαζουν μια "καφριλα" (με την καλη εννοια), απολαμβανεις την οδηγηση τους, αλλα οταν, πραγματικα, εχουν καταναλωση πανω απο 8 λιτρα/100, τι ακριβως απολαυση να κανεις; Σιγουρα ολα εχουν να κανουν με την οικονομικη κατασταση του καθενος. Παντα τα ΚΤΜ καιγανε πανω απο 8λιτρα/100, αλλα καποτε η βενζινη ειχε 1ευρω/λιτρο και καποτε παιρναμε πανω απο 1500ευρω σχεδον μισθο! Τωρα απλα εχουν ακριβυνει ολα, γι αυτο μας φαινονται πολλα τα 8λιτρα/100!

Εγω πριν τα ΚΤΜ ειχα BMW R1200GS. Παρ ολο που ηταν 1200κυβικα, εκαιγε περιπου 6-6,5 λιτρα/100. Τι να πουμε για το 800GS ε; που καει 4,5-5,5λιτρα/100;

Προσωπικα ημουν αρκετα ικανοποιημενος με τα ΚΤΜ που ειχα, αλλα θα γυρισω σε BMW παλι αρκετα συντομα. Ισως 800GS, γιατι δεν μπορω να θελω να παω μια βολτα και να σκεφτομαι οτι θα δωσω ενα σωρο λεφτα για βενζινες. Οι αναγκες μου και τα οικονομικα μου εχουν αλλαξει, οποτε θελω να κανω το κεφι μου και να μην σκεφτομαι την καταναλωση.

Αυτα που θελω να πω δηλαδη, ειναι, οτι εφοσον μπορεις οικονομικα, παιρνεις ενα ΚΤΜ και δεν σκεφτεσαι το κοστος. Αν δεν μπορεις παιρνεις κατι αναλογο με λιγοτερη καταναλωση.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΝIKOLTSOS Προβολή μηνύματος
    Παιδιά,χαιρετώ την παρέα...
    Χρειάζομαι την εμπειρία σας,
    Σκέφτομαι να πάρω μηχανή και εκτώς τον άλλων είμαι ανάμεσα σε 990 και 950, το μόνο που με φοβίζει είναι η πολύ κακή κατανάλωση που ακούω πως έχουν...
    Καταλαβαίνω ότι είναι σχεδόν 1000κεκ, μοτοσυκλέτες αλλά αν θες να κάνεις ταξίδια με μέση κατανάλωση 11λίτρα στα 100χλμ, δεν πας πουθενά... ναι ξέρω όλα είναι θέμα οδηγού, αλλά το 11 άντε να γίνει 9... ούτε με 9 ταξιδεύεις!!
    Ισχύει η παραπάνω κατανάλωση που ακούω ή μιλάνε άτομα που δεν ξέρουν?

Ευχαριστώ.
    Το 950 σε ταξιδι μεχρι 150 δεν θα ξεπερασει τα 7λτ/100 αρκει να ειναι σωστα ζιγκλερωμενο αναλογα με την εξατμιση, γραναζωμα κλπ
    Το Φ800 θα καψει τα ιδια σε ταξιδι, στην πολη ομως ειναι αρκετα πιο οικονομικο.
    Η ανεση στο μεν και στο δε, δεν συγκρινεται ομως.
    Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 04/09/2014 στις 13:42.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

990 του '10 μέχρι 120 και χωρίς νευρική οδήγηση, ένα άτομο, ελαφρύ φόρτωμα με χωμάτινο λάστιχο είναι γύρω στο 6 με το μαμά γρανάζωμα. Χώμα, που δεν είμαι ο πιο ήρεμος οδηγός, βλέπω 7-7.5 (Δηλαδή ανάβει το λάμπάκι στα 200 και έχει κάψει 15 lt). 8 δεν έχω δει γιατί πρέπει να πηγαίνω για ώρα στο όριό μου. Ένας πιλότος σίγουρα μπορεί να το φτάσει 8-8.5. Πάντως όταν συμπλήρωνα 26 E βενζίνα τρία 950 που ξέρω έβαζαν λίγο παραπάνω (2,3 E) και το F800 18!! Έχω ακούσει ότι τα πρώτα ψεκαστά 990 καίνε περισσότερο από τα επόμενα (Μιλάω για μαμά στημένα). Ισχύει?
    Γενικά καίει το μηχανάκι. Σε σύγκριση με ενα GS μέχρι 150 στην εθνική έκαιγα 1 λτ παραπάνω / 100 km. Δεν είναι λίγο αλλά καταναλώσεις πάνω από 9 νομίζω μόνο στην εθνική μπορείς να πετύχεις, αν πηγαίνεις με πάνω από 170. Αλλά σε αυτές τις ταχύτητες όλα τα ον-οφφ καίνε. Δηλαδή ενα GS ή Varadero καίει λιγότερο εκεί? Υποθέτω ότι εκεί η διαφορά θα μικραίνει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xaotikos Προβολή μηνύματος
    με dna φιλτροκούτι με εισαγωγή από rc8 στον πίσω κύλινδρο και άλλο χάρτη.
    Αυτό δε το ήξερα!
    Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες?

όσο για το δέσιμο των λαιμών δε συμφωνώ. Όσο δε βγάζουν ζέστη, αλλο τόσο δε παίρνουν αέρα.
    make love not work

Φευγουμε από το θέμα αλλά στο ktmsmt.com θα βρεις αρκετες πληροφορίες. Μετά από αρκετές δοκιμές είδανε (κυρίως ο kevxtx) πώς στο smt ο συνδυασμός sdt αυλού εισαγωγής στον μπροστινό κύλινδρο με αυλό απο rc8 στον πίσω και custom χάρτη δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα σε ροπή/άλογα και ομαλή απόκριση στο smt. Η καταναλωση για να είμαστε και ontopic δεν έχει επηρεαστεί, τουλάχιστον κατι το σημαντικό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gaslion Προβολή μηνύματος
    990 του '10 μέχρι 120 και χωρίς νευρική οδήγηση, ένα άτομο, ελαφρύ φόρτωμα με χωμάτινο λάστιχο είναι γύρω στο 6 με το μαμά γρανάζωμα. Χώμα, που δεν είμαι ο πιο ήρεμος οδηγός, βλέπω 7-7.5 (Δηλαδή ανάβει το λάμπάκι στα 200 και έχει κάψει 15 lt). 8 δεν έχω δει γιατί πρέπει να πηγαίνω για ώρα στο όριό μου. Ένας πιλότος σίγουρα μπορεί να το φτάσει 8-8.5. Πάντως όταν συμπλήρωνα 26 E βενζίνα τρία 950 που ξέρω έβαζαν λίγο παραπάνω (2,3 E) και το F800 18!! Έχω ακούσει ότι τα πρώτα ψεκαστά 990 καίνε περισσότερο από τα επόμενα (Μιλάω για μαμά στημένα). Ισχύει?
    Γενικά καίει το μηχανάκι. Σε σύγκριση με ενα GS μέχρι 150 στην εθνική έκαιγα 1 λτ παραπάνω / 100 km. Δεν είναι λίγο αλλά καταναλώσεις πάνω από 9 νομίζω μόνο στην εθνική μπορείς να πετύχεις, αν πηγαίνεις με πάνω από 170. Αλλά σε αυτές τις ταχύτητες όλα τα ον-οφφ καίνε. Δηλαδή ενα GS ή Varadero καίει λιγότερο εκεί? Υποθέτω ότι εκεί η διαφορά θα μικραίνει
    Καλή ερώτηση...
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν έχει νόημα να κάθεσαι και να ψάχνεις την κατανάλωση σε μηχανάκι 1000 κυβικών και το οποίο είναι και πιο παιχνιδιάρικο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του.

Μην γίνεσαι σπανάκι για 200 - 300 ευρώ τον χρόνο. Στην τελική πάρε κάτι μικρότερο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από golden arian Προβολή μηνύματος
    Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν έχει νόημα να κάθεσαι και να ψάχνεις την κατανάλωση σε μηχανάκι 1000 κυβικών και το οποίο είναι και πιο παιχνιδιάρικο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του.

Μην γίνεσαι σπανάκι για 200 - 300 ευρώ τον χρόνο. Στην τελική πάρε κάτι μικρότερο.
    +1300
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από golden arian Προβολή μηνύματος

Καλές πληροφορίες!!!
    Τα σέρβις θεωρώ πως με σωστό προγραμματισμό θα μπορώ να τα προετοιμάζω από χρηματικής άποψης...
    Την κατανάλωση δεν ξέρω, μιας και θέλω να μην κατεβαίνω από την μηχανή...!!!
    Που λέει ο λόγος, διάλειμμα στην δουλεία και να βγαίνω μικρή βόλτα έξω από την πόλη!!!
    Δεν θα το αντέξω να το πάρω και να κάθετε!!

Νομίζω τώρα αντιλαμβάνεσαι το νόημα....
    Γιατί άλλο το 6-8,5L/100 που άκουσα εδώ μέσα.... και άλλο το λιγότερο 11L/100 που άκουγα πριν.
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

...
    και άλλο το λιγότερο 11L/100 που άκουγα πριν.
    τέτοια κατανάλωση με 19.6 lt ντεπόζιτο (το 990) σημαίνει ότι σβήνει στα 180 km και λαμπάκι στα 140. Δε έχω ακούσει τέτοιο πράγμα.
    Τελευταία τροποποίηση από gaslion; 05/09/2014 στις 11:05.

Μέλος Το avatar του/της freco
    Το μηχανάκι τρώει. Τρώει από μόνο του και σίγουρα θα το ταΐζεις κι εσύ με το δεξί χέρι. Δεν σε αφήνει ο διάολος που κρύβει μέσα του. Δεν κάνει για καθημερινό μηχανάκι. Είναι πολυέξοδο γενικώς.
    Εγώ το χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά και κερδίζω απλά ευχαρίστηση και χρόνο σε σχέση με το αμάξι. Έχω το 990s Dakar του 2007 εδώ και δυόμισι χρόνια με μαμά χάρτη και ταπωμένες Akrapovic.
    Δυστυχώς οι ημέρες που πήγαινα βόλτες 1-2 φορές το μήνα έχουν περάσει. Οι υποχρεώσει πολλές και τα λεφτά λιγοστεύουν συνέχεια.
    Ήταν και είναι το όνειρό μου. Πριν το πάρω το έβλεπα στον ύπνο μου. Τώρα το έχω και το βλέπω ακόμα. Δεν βλέπω τίποτα άλλο στο δρόμο.
    Χωρίς να έχω προβλήματα (μόνο μια τσιμούχα αντλίας νερού), δε σου κρύβω ότι μου πέρασε πολλές φορές από το μυαλό να το πουλήσω. Ο λόγος φυσικά οικονομικός.
    Το κρατάω όμως γιατί είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από τα χέρια μου και μου δίνει χρόνια. Θα το κρατήσω όσο περισσότερο αντέξω.
    Για μένα είναι σαν το τσιγάρο. Ξέρω ότι θα ήταν καλύτερα να το κόψω αλλά η όποια ευχαρίστηση μου δίνει υπερισχύει της λογικής. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
    Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και να είναι ακόμα δικό μου. Μπορεί και να γεράσουμε μαζί.

τέτοια κατανάλωση με 19.6 lt ντεπόζιτο (το 990) σημαίνει ότι σβήνει στα 180 km και λαμπάκι στα 140. Δε έχω ακούσει τέτοιο πράγμα.
    Χτες λαμπάκι στα 158 χλμ εντός πόλης με "φυσιολογική" για ΚΤΜ οδήγηση.
    Όχι "αμήχανος" πλέον...

Υπάρχει μέλος του φόρουμ που όταν είχε 990 είχε δει πολλές φορές το λαμπάκι να ανάβει στα 120-130χμ αλλα εκείνος έχει αντικαταστήσει το γκάζι με διακόπτη οn/off ;D
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mariner Προβολή μηνύματος
    Υπάρχει μέλος του φόρουμ που όταν είχε 990 είχε δει πολλές φορές το λαμπάκι να ανάβει στα 120-130χμ αλλα εκείνος έχει αντικαταστήσει το γκάζι με διακόπτη οn/off ;D
    Ξαναλεω (και ειμαι σιγουρος θα το πω ξανα και ξανα, αλλα δεν πειραζει, κωλοβαραω ετσι κι αλλιως), ειναι θεμα ρυθμισης.
    990R με διακοπτη ον-οφφ στο γκαζι ΜΕΣΑ στην ΑΘΗΝΑ με βλακωδη σπινιαρισματα ντριφτ και καγκουριες αναβει λαμπακι στα 170-180.
    Το ιδιο μηχανακι με αναβατη 2.10 Υ χ 1.20 Π φορτωμενο με πλαινες μπαγκαζιερες τιγκα και 180-200 σταθερα σε ταξιδι εθνικη εκαψε 10λτ/100. Ολα αυτα χωρις φιλτροκουτι, με ανοιχτες εξατμισεις και 80,000κμ στο κοντερ. Πιο ταλαιπωρημενο και πιο τουμπανο δηλαδη χωρις ανοιγμα κινητηρα δεν γινεται.

Τα συμπερασματα δικα σας
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mariner Προβολή μηνύματος
    ok. Θα ήταν καλό πάντως να μας πει ο ιδιος πως είχε στήσει το μηχανάκι του ή ήταν απλά στο τρόπο οδήγησής του.

Μήπως το S και R, που υπάρχει η διαφορά στην κατανάλωση, έχει να κάνει με την προηγούμενη ερώτησή μου οτι τα πρώτα ψεκαστά καίνε περισσότερο;
    Τελευταία τροποποίηση από gaslion; 05/09/2014 στις 14:18.

Σελίδα 4 από 15 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2005, 13:47
  2. Θελω Την Γνωμη Σας!
    από aggelos_xr στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/02/2005, 13:30
  3. ενσταση για την πιστα... προς 888 και ολους διαβαστε...την γνωμη σας.
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2004, 13:28
  4. Την γνώμη σας παρακαλώ
    από Julius στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 122
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2004, 12:48
  5. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2004, 14:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε