iliasfyntanidis
Ωραίος![]()
άσχετο ον
Τι αυτοκίνητο είναι αυτό που έχει κόκκινα στις 7200? βρουμ βρουμ?
άσχετο οφ
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Ας επιστρέψουμε στο θέμα παρακαλώ.
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Δεν το πέρασα στα ψιλά, αλλά διάβασα τα παρακάτω από ιδιοκτήτες και έβγαλα το συμπέρασμα.... Επίσης ψάχνοντας στο αρχείο, στο MOTO του 2004, βρήκα ότι το 950 βγάζει 336χλμ, μέχρι να αδειάσει το ρεζερβουάρ και 15,29χλμ/λίτρο αυτό πρέπει να είναι κάπου κοντά στο 7L/100χλμ.
Γενικά κάνω τόση συζήτηση για την κατανάλωση γιατί θεωρώ πως για να εξελιχθώ σαν οδηγός χρειάζομαι πολλά χιλιόμετρα σε διαφορετικά τερέν στα χέρια μου, οπότε είναι σημαντικό σε νορμάλ οδήγηση 120-130χλμ/ώρα η μηχανή να έχει νορμάλ κατανάλωση....
Τώρα άμα την δουλεύω στα κόκκινα ας καίει όσο θέλει!!!!
Τέλος, να πω ότι όταν λέω ταξίδι εννοώ επαρχιακό δρόμο με όσο λιγότερη οδήγηση στην εθνική άρα με ταχύτητες ακόμα μιλρότερες από 120-130χλμ... εκεί νομίζω ότι μπορώ να πετυχαίνω χαμηλές καταναλώσεις, όποτε το χρειάζομαι.
"...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."
Ηλια το εχεις ψαξει αλλα φερνεις σα παραδειγμα αυτοκινητα για τα οποια δεν εχω καμια απολυτως σχεση και γνωμη. Οι μοτοσυκλετες εχουν διαφορετικη πυκνοτητα ισχυος και αλλες απαιτησεις αναλογιας μειγματος κατα περιπτωση. Το 20% που εγραψα ειναι οντως λιγο τυφλοσουρτης και πρεπει να υπαρχει και εξαρτηση σχεσης στο κιβωτιο και στροφων. Γι αυτο επιμενω τοσο στο autotune, γιατι δεν πα να μαμηθει ο Διας, ακομα και το TPS να αρχιζει να τα ψιλοπαιζει (ακα ξερυθμιστει) θα εχεις μειγμα αυτο που θελεις να εχεις.
Παμε στον LC8 τωρα, αυτος δεν ειναι φτιαγμενος να παιζει στο 14.7 για μεγαλο ευρος λειτουργειας. Το καταλαβαινεις απο την αισθηση, ειναι κουφια με τραγικη αποκριση στο γκαζι. Σε afr 11-12 απο την αλλη που ειναι ψιλοτραγικα πλουσιο, τραβαει σα τρενο στις χαμηλες. Ξεκινας με 3η και εχει τελειως ηλεκτρικη αισθηση, τυφλα να εχει ο μποξερ. Απο αισθηση λειτουργιας και μονο δηλαδη βλεπεις οτι απλα δεν ειναι σχεδιασμενος για ψηλα AFR. Αυτο που εγω εχω δει ειναι οτι δουλευει σαν ελβετικο ρολοι αν μεινεις στην περιοχη 12.8-13.2 και σε σταθερο ταξιδιωτικο γκαζι εισαι μεχρι το πολυ 13.5-13.7
Αυτο που θα με ενδιεφερε αν καποιος εχει τελειως μαματο adventure ειναι να βαλουμε πανω το οργανο AFR και να δουμε τι κανει ακριβως και ποτε το κανει.
Για το θεμα των εξατμισεων...αν δεις ανοιγμενες μαματες θα καταλαβεις τι εννοω. Εχουν ενα εσωτερικο λαβυρινθο απο σωληνες και συνολικα αν θυμαμαι καλα, τρεις διαφορετικους υπο-θαλαμους. Δεν ειναι δυνατον να τις αλλαξεις και να περιμενεις οτι το μοτερ θα δουλευει χωρις τρυπες....αλλη τελειως συμπεριφορα συντονισμων. Στα καρμπυρατερατα πχ (=ανοιχτος βροχος ψεκαστου) πρεπει να σηκωσεις μια θεση τις βελονες οταν βαζεις ανοιχτες εξατμισεις.
Στο μπουσα για το οποιο λες οτι επαιζε καλλιτερα με ανοιχτες, σε τι συνθηκες το οδηγησες? Στο δικο μου για παραδειγμα αν εισαι στα 200 με σταθερο γκαζι με τις μαμα τρως κυριολεκτικα κλωτσια αν ανοιξεις το γκαζι, και τα 250 ερχονται πολυ γρηγορα, ενω με τις ανοιχτες δεν συμβαινει και τιποτα συγκριτικα.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Γιατρέ θα ξεφύγουμε από το θέμα πάλι και θα μας κάνουν παρατήρηση αν γράφω για ΧΧ και Hayabusa Gen 1.
Οι διαφορές στους κινητήρες υπάρχουν από αυτοκίνητα σε μοτοσυκλέτες είναι πολυ λιγότερες από όσες νομίζουμε έως ελάχιστες.Ίδια διάταξη,εκκεντροφόροι,βαλβίδες,ίδιοι αισθητήρες ΙΑΤ,ΜΑΡ,Knock,TPS τρισδιάστατοι χάρτες.
Νομίζω όμως ότι το ΚΤΜ είναι πιο ντελικάτος σαν κινητήρας από αυτά που διαβάζω και δεν αμφισβητώ.Σαν τον Wankel ο οποίος λειτουργεί με 12 στοιχειομετρία γιατί έτσι ήταν το σκεπτικό του και ταυτόχρονα ο εξαναγκασμός,και η καταδίκη του.
Αυτο που θα με ενδιεφερε αν καποιος εχει τελειως μαματο adventure ειναι να βαλουμε πανω το οργανο AFR και να δουμε τι κανει ακριβως και ποτε το κανει.
Αυτό θα ήθελα να δω και εγώ παρέα με ένα πυρόμετρο να δούμε τιμές καυσαερίων.Εκεί θα βγάλουμε συμπεράσματα για το πόσο μπορεί κάποιος να πιέσει ή να φτιάξει έναν χάρτη ο οποίος θα είναι ισσοροπημένος μεταξύ δύναμης-αξιοπιστίας-οικονομίας.
Τελευταία τροποποίηση από iliasfyntanidis; 08/09/2014 στις 14:23.
Ride till the end....isle of man style!
William Joseph "Joey" Dunlop, OBE (February 25, 1952 - July 2, 2000)
Μη ξεχνας οτι οποιες ομοιοτητες και να εχουν οι κινητηρες, οι μεν ειναι γιουρο2-3 και οι δε γιουρο5-6, συνεπως ειναι επομενο τα τουτου να δουλευουν πολυ μεγαλυτερο μερος κλειστο βροχο.
Ντελικατο τον Lc8 δεν θα τον ελεγες...παιδι αγωνων ομως ειναι και σαν τετοιος δεν θα δουλεψει ποτε σαν μοτερ f800. Η μακακια ειναι οτι ειναι ετσι χαρτογραφημενος και εξατμισμενος που παυει σε στοκ μορφη να θυμιζει και παιδι αγωνων....
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Αν θα το ξαναέπαιρνα ... που το σκέφτωμαι σοβαρά και το ψάχνω , θα το είχα με ξετάπωτες ακράπες και ας καίει όσο θέλει .
Το ειπε και ο Freco πιο πίσω ... Το ονειρευόμουνα και όταν το είχα . Το κοίταζα κανα μισάωρο σταματημένο πριν μπω στο σπίτι και άλλα τέτοια .
Όποιος το πάρει , το τελευταίο που θα πρέπει να τον απασχολεί είναι η κατανάλωση του στιλ 1 λίτρο,πάνω , ενα λίτρο κάτω κτλ .
Είναι σαν να έχεις το τελευταίο Άιφον και δεν έχεις καρτα και κανεις αναπαντητες να σε πάρουν πίσω .
Το μηχανάκι είναι ΠΟΛΥΕΞΟΔΟ γενικότερα . Όπου και αν αγγίξεις πονάει η τσέπη . ΔΕΝ είναι καθημερηνό εργαλείο . Όσοι το έχουν για καθημερηνό , το κάνουν σηνειδητά .
Αν είσαι οκ με αυτά ...Παρτο και καλορίζικο .
Τα ιδια με τον freco κανω. Καθομαι το πλενω συνήθως με wd-40 και μετα το κοιτάζω. Κορδόνι για τις ακτίνες κ μια μια καθάρισμα ωραιο ειναι. Του κλείνω κ το αβς και κατεβάζω δυο στους κόμβους και προσπαθώ να τερμάτισω το τιμονι του δεξιά η αριστερά. Τα τριχακια στο πλάι απο το λαςτιχο ευτυχως εχουν φύγει απο καιρο. Ωραιο συναίσθημα. Θα το κρατήσω όσο μπορω ετσι κ αλλιως αν το δωσω άλλο δε παίρνω, δε γ@@ και τα 6 λίτρα παραπάνω απο το παπι που καίει.
Mακάρι να με αξιώσει ο θεός να το ξαναπάρω .... Μέχρι τότε , δεν μπορω να συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο και για αυτό το λόγο δεν έχω πάρει κάτι άλλο .
Έχω και αγγελία που ανταλλάζω το αμάξι μου με lc8
Τελευταία τροποποίηση από Lioulios; 09/09/2014 στις 01:19.
Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Nikoltsos μην την ψάχνεις με την κατανάλωση γιατί θα γίνεις ψυχαναγκαστικός και στο τέλος θα προσπαθείς στο πεζοδρόμιο να περπατάς μέσα στα τετραγωνάκια και να ισιώνεις τα κάδρα στο σπίτι κάθε τρεις και πέντε. Άμα σου αρέσει το μηχανάκι, άρπα το και καλά χιλιόμετρα. Είναι μηχανάκι ξέκωλο. Δεν χρειαζόμαστε άλλα μηχανάκια γκεϊσες.