Σόρρυ αλλά με συνεπήραν τα 65 άλογα που έβγαζε ο V2.. δεν κρατήθηκα, το πόσταρα!
Και σήμερα να το έβγαζε σε αυτά τα κυβικά με αυτή την απόδοση επιτυχία θα ήταν, ε;
Δεν έχω ιδέα τι έλεγε από αξιοπιστία, διάρκεια κτλ.. (αλλά για να το έφαγε η μαρμάγκα, κάτι στραβό θα είχε..)
Από ΕΔΩ το βρήκα..
Η επόμενη επιλογή για το κουίζ ήταν το SDR.
Eίχε καμποσα στραβα.
Θυμαμαι το τεστ της Μοτοτεχνικής του τότε.
Βασικά η κατηγορία των 550 τότε ήταν σαν να λέμε σήμερα τα 600SS.
Το XZ ηταν κατ αρχήν αργό, οι 65 ιπποι δεν υπήρχαν, είχε 5 ταχυτητες και διαφορικό, επίσης είχε και καποια θέματακια αξιοπιστίας.
Ολα τα άλλα που συναγωνιζόταν (υποτίθεται), δηλαδή GSX, GPZ, CBX ηταν 6ταχυτα 4κυλινδρα και σαφως πιο γρήγορα από το υδόψυκτο V2 που ηταν λίγο σαν τουριστικό μηχανακι.
Ηταν και ακριβό, οπότε πήγε άπατο.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Συνολικα σαν μοτο το XZ ηταν πιο πληρης και γενικης χρησης.
Επισης απο εμφανιση ειναι πολυ ομορφο και ποιοτικο, αλλα στα 550 εποχης, και μαλιστα εκεινη την εποχη ο αδιαμφισβιτητος νικητης ηταν το GPz...
μακραν πιο γρηγορο και σπορ ακομη και απο τα Gsx/Cbx/Xj
πουλησα ενα τετοιο προσφατα.
σιγα μην ειχε τοσα.. αλλα οσα και να ειχε το πλαισιο μου φανηκε λαστιχο.
παντως για καφε μετατροπη μου φανηκε πολυ καλο.,. αλλα απο την μια τα χρηματα που δεν ειχα. + τα θεματα αξιοπιστιας + τα χρηματα που χρειαζομουν + ειναι ΘΕΟΒΑΡΟ!!!
O Στέφανος Ψημένος είχε γυρίσει την Ευρώπη με τέτοιο. Το βασικό πρόβλημα του ήταν οτι έκαιγε με εκνευριστική συχνότητα ηλεκτρονική (τι πρωτότυπο για Yamaha...).
Θυμάμαι που σε κάποιο άρθρο του που ανέφερε τι πρέπει να έχει κάποιος μαζί του σε ταξίδι, έγραφε πως αν ταξιδεύει με ΧΖ, ας έχει και 2-3 ηλεκτρονικές μαζί του.![]()
Άντε ρε παλιόγερε που θυμάσαι και τον Ψημένο...
http://www.moto.gr/forums/showthread...=140830&page=4
ναι, βέβαια και τον θυμάμαι. Μυθικά τα ταξίδια του τότε. Ανατολική Γερμανία (!), Ισλανδία με μοτό στα 80's ήταν μυθιστόρημα.
Ωραίος τύπος, τον είχα γνωρίσει παλαιότερα όταν βούταγε ελεύθερη κατάδυση/ψαροντούφεκο που είναι άλλο ένα από τα χόμπυ που ήταν καλός, αλλά δεν το αναφέρει στο ρεπορτάζ. Είδα οτι είχε κατέβει υποψήφιος ευροβουλευτής πρόσφατα...
ελα ρε κι εσπασα το κεφαλι μου να το βρω, το ηξερα αλλα δεν το θυμομουνα το μαμημενο. Παιζει να εχει ξαναμπει, κατι βγαζει στην αναζητηση αλλα βαριεμαι να ψαξω. (edit: ειχε μπει το racing του ιδιου http://www.moto.gr/forums/showthread...light=Tilbrook)
Αnyway, ειναι Rex Tilbrook, down under μερια, κατασκευης '50-'53, με Villiers κινητηρα, μαλλον 198cc και με σιγουρα περιεργη αναρτηση
![]()
Τελευταία τροποποίηση από filipp0s; 20/09/2014 στις 20:09.
Παίδες τι ειναι αυτο στα αριστερά στην αρχή του βίδεο???