Ο τανυστήρας της καδένας τι είναι; [Edit]Eίναι αυτό που σπρώχνει ο τεντωτήρας στην καδένα;[/Edit]
Ο τανυστήρας της καδένας τι είναι; [Edit]Eίναι αυτό που σπρώχνει ο τεντωτήρας στην καδένα;[/Edit]
Τελευταία τροποποίηση από cartman; 09/09/2014 στις 22:03.
Chris
Τανυστήρας = τεντωτήρας = ένα και το αυτό.
Σ' αυτό το μοτέρ, είναι πολύ δύσκολο ν' ακούγεται συνεχώς ο θόρυβος (τσικ-τσικ-τσικ) που έγραψες στην αρχή -ειδικά όταν τα λάδια είναι κρύα ακόμα- , να συνεχίζει το μοτέρ να λειτουργεί κανονικά και να φταίει κάτι άλλο εκτός απο καδένα.
Πολλά, Καλά κι Ευχάριστα Χιλιόμετρα. Γρηγόρης Νάκος.
Τεντωτήρας είναι το μαρτσούκι που είναι εκτός μηχανής που εν μέρη πιέζει αυτόματα την καδένα (αλυσίδα) να κάτσει στην θέση της.
Γλύστρες είναι τα σημεία σαν χούφτες σκέψου , ελλειψωιδή τα οποία είναι μπρος και πίσω απο την καδένα (αλυσίδα) και κρατάνε την αλυσίδα σε μια "Τροχιά" φορά ή θέση αν το θέσουμε σωστά.
Γρανάζια τεντωτήρα είναι τα γρανάζια τα οποία περνάει η καδένα από πάνω και στηρίζεται πάνω σε αυτά.
Είδες ότι και άλλοι σε είπαν αυτό που σου λέω και εγώ![]()
Γιατί λες ότι αποκλείεται να είναι καδένα? Τον τεντωτήρα αλλάξατε όχι και την καδένα.
Ότι είπε ο catmaster.
Sent from me using a computer.
Αν θες να δεις τι είναι οι γλίστρες δες τις γλίστρες της αλυσίδας μετάδοσης επάνω στο ψαλίδι. Αν το μηχανάκι σου δεν έχει 45 αλλά 145 τότε ίσως χρειάζεται και αλυσίδα και γλίστρες, όχι μόνο τεντωτήρα. Για το γρανάζι μπορείς να δεις την φθορά του βλέποντας τις ανοχές των δοντιών απ' το σερβις μανουαλ. Την αλυσίδα τελικής μετάδοσης την ελέγχουμε μετρώντας το μήκος μερικών συνδέσμων αν είναι ίδιο με αυτό που δίνει ο κατασκευαστής. Κάτι ανάλογο για αλυσίδα καδένας δεν έχω βρει. Προφανώς αν η αλυσίδα σου έχει "μεγαλώσει" ακόμα και ο καινούριος τεντωτήρας δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Φαντάσου την αλυσίδα της τελικής μετάδοσης με το ρυθμιστικό στο τέρμα του. Ο τεντωτήρας καδένας είναι αυτόματος. Αν στο τερμα του δεν μπορεί να τανύσει την αλυσίδα αρκετά τότε θέλεις αλυσίδα. Αν οι γλίστρες έχουν σημαντική φθορά θέλεις και γλίστρες. Αν το γρανάζι είναι εκτός ανοχών θέλεις και γρανάζι και είσαι σίγουρος ότι το μηχανάκι σου δεν έχει 45κ χλμ.
Αλλά πρώτα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο θόρυβος προέρχεται από εκεί. Εγώ δεν ξέρω να πάρω τα κενά από αυτόματο τεντωτήρα. Ο μάστορας που άλλαξε τεντωτήρα τι είπε για τον θόρυβο?
Παιδιά ευχαριστώ. Κατάλαβα. Τα ήξερα οπτικά αλλά όχι τα ονόματα. Αλλά με είχε μπερδέψει αυτό:
οπότε νόμισα ότι τανυστήρας είναι η εσσωτερική γλύστρα την οποία βέβαια δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε χωρίς άνοιγμα μοτέρ σωστά;
Greg61 όμως ο τεντωτήρας και αλλάζει και ρυθμίζεται εξωτερικά οπότε δεν κατάλαβα έγραψες. Εγώ δεν εννοούσα ότι αλλάχθηκε ο τεντωτήρας από το καπάκι βαλβίδων. Απλά σας ανάφερα τις εργασίες που κάναμε μέχρι στιγμής: αλλαγή τεντωτήρα, ρύθμιση βαλβίδων (και θεωρώ ότι αφού άνοιξε καπάκι βαλβίδων θα έλεγξε και την καδένα: σε μια ρύθμιση βαλβίδων κατά την οποία βγάζουμε καπάκι, δεν μπορούμε να ελέγξουμε/αλλάξουμε καδένα;; )
Επίσης ο θόρυβος δεν ακούγεται συνεχώς.
Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.
Chris
My thoughts from post 1!!!!
http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2504856
Παιδιά ευχαριστώ. Όντως θα μπορούσε να είναι καδένα ή/και τεντωτήρας. Η ερώτηση είναι: αν ήταν καδένα-τεντωτήρας δεν θα ακουγόταν συνεχώς; Με ποια λογική να ακούγεται μια στις 10 (περίπου); Και άνεξαρτήτως αν είναι κρύα η μηχανή.
Chris
Ο θορυβος ακουγεται οταν ειναι σταματημενη η μηχανη?Ακουγεται οταν πρωτοξεκιναει το πρωι?Λαδια ποτε αλλαχτηκανε και πριν την αλλαγη εκανε καποιον θορυβο?
Γινε πιο συγκεκριμενος αν μπορεις.
Γεια σου Pan. Ρώτησα το παιδί και μου είπε ότι ο θόρυβος υπάρχει και σταματημένη και εν κινήσει, και όταν είναι κρύα η μηχανή αλλά και όταν είναι ζεστή. Ακούγεται και στο ρελαντί αλλά όχι πάντα. Τα λάδια έχουν αλλαχθεί πριν 2 εβδομάδες. Ναι, ο θόρυβος υπήρχε από την ημέρα της αγοράς, 2 μήνες πριν. Ευχαριστώ.
Chris
Μπορεί κάτι να πάει να λασκάρει ή να έχει ήδη λασκάρει όπως το XTZ του Daz. Αν δεν ακούγεται συνέχεια και σε συγκεκριμένο εύρος στροφών ίσως δεν είναι καδένα. Μπορεί ο φίλος σου με μια βέργα μεταλλική χρησιμοποιώντας την σαν ακουστικό να καταλάβει στο περίπου από που έρχεται ο θόρυβος. Αν είναι κάποιο παξιμάδι που πάει βόλτα θα το ακούσει έντονα κοντά στα καπάκια.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.